Binnenland

Regering kiest er voor de kiezer de mond te snoeren. Hoogleraar ageert tegen elite die hier al veel te lang de lakens uitdeelt

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor iedereen met hbo en hoger is Nederland een prachtig land waarvan de elite zichzelf kan feliciteren met hoge posities op lijstjes die alleen de eigen klasse aangaan. Dat schrijft hoogleraar Ewald Engelen voor De Groene.

Voor de lagere middenklasse en daaronder is er een totaal andere realiteit: torenhoge huurlasten, dure zorg en stagnerende inkomens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Dat is de echte voedingsbodem van het grote ongenoegen,” zegt Engelen. “Terwijl de onderklasse haar salaris heeft zien stagneren, is de elite steeds beter voor zichzelf gaan zorgen.”

Poel

Het gedrag van Zijlstra die meende te kunnen schermen met ontmoetingen die nooit hebben plaatsgevonden, is symptoom van hetzelfde syndroom dat de corrupte partijvoorzitter Henry Keizer heeft gebaard, aldus de hoogleraar.

Deze elite deelt volgens Engelen al veel te lang de lakens uit in een land met te hechte relaties tussen openbaar bestuur, grote ondernemingen en partijen die lang geleden hun maatschappelijke wortels zijn verloren.

Hij wijst erop dat bestuurders in Nederland worden geworven uit een poel van zo’n 30.000 mensen die er hetzelfde uitzien, hetzelfde denken en hetzelfde doen.

Mond te snoeren

Volgens de media zijn kiezers die zich laten verleiden door het geluid van mensen als Fortuyn, Wilders en Baudet laagopgeleide, onbeschaafde mensen die niet beter weten.

Dat klopt niet in de ogen van Engelen, die toevoegt dat er onder de middenpartijen een grote ondemocratische afkeer leeft van de ‘domme’ kiezer.

D66, een partij die ooit voor democratie stond, keert zich fel tegen het referendum. De regering kiest er nu voor de kiezer de mond te snoeren.

Foto: Wikimedia Commons

[Groene]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
6 jaren geleden

En wie laat zich keer op keer bedonderen?
Het volk krijgt de leiders die het verdient.

wolfje
wolfje
6 jaren geleden

de kiezer laat zich graag de mond snoeren. dat kereltje p. van het referendum af wilde was al ruim voor de verkiezingen bekend. zal wel onderdeel van het ‘ontwaken’ zijn:-(

D3bb
D3bb
6 jaren geleden

Sommige hebben een hogere opleiding nodig om intelligentie op te bouwen velen hebben dat van nature! Hoogopgeleid zijn is de grootste illusie.
Een typ zoals rutte is niet hoog intelligent maar zeer zwakzinnig!

Maar goed alles zal zo lopen zoals het hoort te lopen. En ik heb enorm veel zin in de toekomst!

Gas erop! lolz

Peter
Peter
6 jaren geleden

Zolang het volk op leugenaars en graaiers zal blijven stemmen ,zal er niets veranderen,

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x