Homepagina » Binnenland » Regering kiest er voor de kiezer de mond te snoeren. Hoogleraar ageert tegen elite die hier al veel te lang de lakens uitdeelt
Regering kiest er voor de kiezer de mond te snoeren. Hoogleraar ageert tegen elite die hier al veel te lang de lakens uitdeelt

Regering kiest er voor de kiezer de mond te snoeren. Hoogleraar ageert tegen elite die hier al veel te lang de lakens uitdeelt

Voor iedereen met hbo en hoger is Nederland een prachtig land waarvan de elite zichzelf kan feliciteren met hoge posities op lijstjes die alleen de eigen klasse aangaan. Dat schrijft hoogleraar Ewald Engelen voor De Groene.

Voor de lagere middenklasse en daaronder is er een totaal andere realiteit: torenhoge huurlasten, dure zorg en stagnerende inkomens.

“Dat is de echte voedingsbodem van het grote ongenoegen,” zegt Engelen. “Terwijl de onderklasse haar salaris heeft zien stagneren, is de elite steeds beter voor zichzelf gaan zorgen.”

Poel

Het gedrag van Zijlstra die meende te kunnen schermen met ontmoetingen die nooit hebben plaatsgevonden, is symptoom van hetzelfde syndroom dat de corrupte partijvoorzitter Henry Keizer heeft gebaard, aldus de hoogleraar.

Deze elite deelt volgens Engelen al veel te lang de lakens uit in een land met te hechte relaties tussen openbaar bestuur, grote ondernemingen en partijen die lang geleden hun maatschappelijke wortels zijn verloren.

Hij wijst erop dat bestuurders in Nederland worden geworven uit een poel van zo’n 30.000 mensen die er hetzelfde uitzien, hetzelfde denken en hetzelfde doen.

Mond te snoeren

Volgens de media zijn kiezers die zich laten verleiden door het geluid van mensen als Fortuyn, Wilders en Baudet laagopgeleide, onbeschaafde mensen die niet beter weten.

Dat klopt niet in de ogen van Engelen, die toevoegt dat er onder de middenpartijen een grote ondemocratische afkeer leeft van de ‘domme’ kiezer.

D66, een partij die ooit voor democratie stond, keert zich fel tegen het referendum. De regering kiest er nu voor de kiezer de mond te snoeren.

Foto: Wikimedia Commons

[Groene]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Richard schreef:

  En wie laat zich keer op keer bedonderen?
  Het volk krijgt de leiders die het verdient.

  21 likes
  • Retep schreef:

   Hoezo het volk krijgt de leiders die het verdient. Dat blauwepakkenspul gaat toch wel zitten op het pluche ongeacht wat wij vinden. Dat is nu juist de kern van bovenstaand verhaal. Ik kan me herinneren dat ik de afgelopen dertig jaar alleen maar NEE gezegd heb, toch is het er allemaal gekomen.

   32 likes
   • mikkie schreef:

    Helemaal met je eens Retep,. In mijn omgeving stemt niemand VVD. Ik begrijp niet dat VVD bij de laatste verkiezingen gewonnen heeft. Ik denk zelf dat er flink gesjoemeld is..

    16 likes
   • Willie schreef:

    Niet meer stemmen. Niemand zou nog een stem moeten uit rengen. Dan is het rap afgelopen.

    13 likes
   • Gezinusk schreef:

    Retep,

    Mee eens en het begint op te vallen. Kenmerkend vooral is de wijze waarop ze nieuwe politieke partijen die onverwachts hoog in de peiling komen te staan op dezelfde wijze aanvallen en demoniseren als een Poetin. Startende met Pim Fortuyn.

    Zo poogde de PvdA in de naam van Asscher en Pechtold, het Forum van Democratie op de eerste gemeenteraadsverkiezingen al op te ruimen. Pechtold gebruikte tegen Thierry Baudet zelfs de woorden [wegloper] maar volgens mij hoorde die episode bij een andere politici. Vermoedelijk had Pechtold het verkeerde draaiboek doorgenomen maar het ziet er naar uit dat ze outsiders zo ver mogelijk buiten pogen te houden.

    In dat op zicht rijst de vraag wat weten zij wat wij niet mogen weten… Zitten er lekkere kippetjes in het torentje misschien, of is het wat anders. Ik denk dat laatste.

    10 likes
   • H.J. schreef:

    Mijn dank gaat uit naar die kiezers, die op de VVD / D66 / CDA en CU hebben gestemd.
    Die kiezers, aangevuld met die partijen die meelopen in de Rutte afbraak carrousel, zijn verantwoordelijk.
    Bedankt kiezers op bovenstaande partijen.

    10 likes
   • Richard schreef:

    @Retep,
    Ik ben het helemaal met je eens. Als wij massaal zouden weigeren te kiezen komen er waarschijnlijk soldaten in de straten. Neemt niet weg dat de Macht staat of valt bij de gratie van ons. Niet de gratie Gods! Daarom zijn zij doods benauwd voor ons.Wij zullen eens werkelijk met onze voet stampen! Dat schud de hele wereld!

    3 likes
 • Peter schreef:

  Zolang het volk op leugenaars en graaiers zal blijven stemmen ,zal er niets veranderen,

  28 likes
  • Willie schreef:

   Niet meer stemmen. Niemand zou nog een stem moeten uit brengen. Dan is het rap afgelopen.

   6 likes
   • Christgalactic schreef:

    Beste

    Probleem is dat jouw voorstel een utopie is.
    De duistere machten aan het wankelen brengen en naar beneden halen, is tactischer. Vandaar dat ik stel dat stemmen op de Christus dit uitvoert, want kunnen ze dat ongeldig verklaren. Wie weet misschien van wel!??
    Namaste

    1 likes
    • eksegese schreef:

     @Christgalactic, je zult dit toch echt iets concreter moeten maken. Hoe stem ik op Christus en hoe kunnen ze die stemmen ongeldig verklaren ?

     1 likes
     • Christgalactic schreef:

      Bovenaan de stembrief vermelden Christus en rood kleuren. De rest volgt vanzelf.

      Namaste

      0 likes
     • eksegese schreef:

      @Christgalactic volgens mij is dat gewoon een ongeldige stem en volgens onze “rechtsstaat” hetzelfde resultaat als niet stemmen.

      0 likes
 • D3bb schreef:

  Sommige hebben een hogere opleiding nodig om intelligentie op te bouwen velen hebben dat van nature! Hoogopgeleid zijn is de grootste illusie.
  Een typ zoals rutte is niet hoog intelligent maar zeer zwakzinnig!

  Maar goed alles zal zo lopen zoals het hoort te lopen. En ik heb enorm veel zin in de toekomst!

  Gas erop! lolz

  19 likes
 • Paul schreef:

  Vorige week ervaren dat motie van wantrouwen ingediend werd tegen de minister president volgens artikel 68 van de grondwet had de heer Rutte meldplicht aan de 2e kamer. De regeringspartijen stemden tegen de motie en dus tegen de grondwet en dus tegen de democratie. Komende donderdag gaat het precies hetzelfde de regeringspartijen stemmen voor afschaffing van het referendum en voor de 2e keer binnen 2 weken tegen de democratie!!!
  Baudet en oppositie succes donderdag
  PAUL

  8 likes
  • Retep schreef:

   Maar even iets over dat Forum voor Democratie hè. Kijk even op hun website. Dat Logo in de hoek, dat is toch een Freemasons tempeltje? Ik kan er niks anders van maken. Ik vrees dat het controlled oppositon is. Anders gezegd, ik verwacht niks van Baudet.

   2 likes
   • eksegese schreef:

    @Retep, volgens mij is dat gewoon een Griekse tempel, dit volgens mij omdat het begrip democratie zijn oorsprong vond in precies dat land. Daar gaan bij mij nog geen alarmbellen rinkelen. Dat gebeurt pas als hij ook echt zijn beloftes niet blijkt na te komen, en dan bedoel ik niet dat hij die infiltranten de pas afsnijdt die zijn partij van binnen uit wilden slopen. Ze laten werkelijk geen kans onbenut om hem achterover te trekken en te slachten, precies zoals ze bij Pim Fortuyn deden. Dat is ook één van de redenen dat ik nog in hem geloof.

    1 likes
 • Jaya schreef:

  Deze imbeciele elite moeten net zo als in Kazachstan een buitenaardse ambassade bouwen. Dan redden ze tenminste de mensheid.

  5 likes
 • H.J. schreef:

  Het zijn de kiezers, op de partijen die voor afschaffing zijn, die de schuldigen zijn.
  VVD / CDA / D’66 en CU, aangevuld met de meelopers.
  Bedankt kiezers op bovenstaande partijen.
  Stem simpel op een lokale of op een ander partij, bij de Gemeenteraads verkiezingen.
  Bedankt Rutte, voor je zoveelste minachting richting het Nederlandse volk.

  5 likes
  • Harrie H. Braam schreef:

   “De hoogmoed neemt precies zoveel plaats in als de domheid voor hem inruimt.” Emanuel Wertheimer
   Duits-Oostenrijks filosoof (1846-1919).

   Dit is zeker van toepassing op de politiek in NL en EU.

   Halbe Zijlstra heeft blijkbaar goed naar het voetbal gekeken en door zijn criminele ‘uitglijder’ zijn nieuwe naam al alle eer aangedaan, want die is vanaf nu: Schwalbe Zijlstra, voormalig minister en lid van de Volkspartij voor Demagogie!

   Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
   Harrie

   3 likes
 • salvar schreef:

  mensenkennis is intelligentie.

  7 likes
 • Willie schreef:

  Intellectueel is wat anders dan intelligent. Intelligent zijn is aangeboren en dat heeft niets met een hogere opleiding te maken; dat is training. De “lepen” zijn geslepen en worden intellectueel. Waarmee ik niet wil zeggen dat elke intellectueel een smiecht is. Maar dat gezwaai met intelligent, pfff. Mijn moeder had maar 4 jaar lagere school, heeft een jaar in een donkere kamer gezeten vanwege toen der tijd bijna blindheid etc. Maar ze “zag” de dingen heel scherp (gelukkig niet blind geworden maar wel slechtziend) en doorgrondde mensen en situaties als een van de besten. Nee, geen intellectueel, wel heel wijs en pikte de dingen snel op maar ja, daar kom je niet mee in een Raad of Club of Groep van “Ons-Kent-Ons” en “Zorgen-Goed-Voor-Onszelf-Wij-Samen” en de rest doet niet mee, die zijn er om aan te verdienen en uit te buiten. Niet meer stemmen, geen aandacht meer aan hun strapatsen schenken maar hen wel met een schuin oog in de gaten houden. Ze zijn de aandacht niet waard.

  7 likes
 • eksegese schreef:

  Baudet legde het nog een keer heel helder en duidelijk uit, maar na nu blijkt snapt de meerderheid van door ons verkozen “volksvertegenwoordigers” hier helemaal geen snars van. Of ze dienen een hele andere agenda wat het referendum dus tot absolute noodzaak bombardeert.

  https://www.youtube.com/watch?v=dXDzgBXU0OQ

  7 likes
  • faya schreef:

   Allemaal leuk en aardig, hij kan overtuigend babbelen maar het blijft oude politiek en dat werkt niet meer.
   De enige die te vertrouwen is is de SP, omdat zij nooit ook maar een haarbreedte toegegeven hebben aan de NWO agenda.
   Daar alleen al om.
   Daarom moesten ze kapot gemaakt worden door de autoritaire blaaskaken, anders had de SP gewonnen.
   Nu de deep state op zijn kont ligt komen we eindelijk ergens, ze zijn hun macht kwijt.
   En de onbenullen maar blijven roepen dat we niets doen, dat noem ik pas humor.
   Nu ben ik begonnen met de stroom aangetekende brieven van het UwV te weigeren, {een dag ervoor of erna ontvang ik standaard hetzelfde schrijven, maar dan over de post}, eens kijken hoe daar weer op gereageerd wordt.
   Het lijkt wel of ze een persoonlijke aanval op me in willen zetten, ik weet dat de PVV onder de naam ”Leefbaar” goed vertegenwoordigd is onder de wethouders en ik kan bezwaar aandienen door naar de ”burgermeester en wethouders” te schrijven.
   Hm, dit gaat dus op een andere manier bij de burgermeester terecht komen.
   Tenminste, als ze met mijn uitkering blijven rotzooien.

   0 likes
   • eksegese schreef:

    We zullen zien of het mag blijven bestaan of het werkelijk oude politiek is. Wat ik het allerbelangrijkst vind is de directe democratie die alleen FVD nastreeft. Dat is de enige sleutel naar verandering, bij alle andere opties zijn we afhankelijk van de zittende macht en daar weten we nu onderhand genoeg van. Dat draait altijd uit op machtsmisbruik omdat macht zonder inspraak van het volk ALTIJD corrumpeert !

    0 likes
 • wolfje schreef:

  de kiezer laat zich graag de mond snoeren. dat kereltje p. van het referendum af wilde was al ruim voor de verkiezingen bekend. zal wel onderdeel van het ‘ontwaken’ zijn:-(

  5 likes
 • eksegese schreef:

  @Jeff, het raadgevend referendum is in handen van de bedriegers in Den Haag weliswaar een poets, maar laat wel keer op keer onverbloemd zien dat zij een heel andere agenda dienen en schijt hebben aan het volk. Dat ze steeds met de billen bloot moeten zien ze als groot gevaar dus willen ze daar zo snel mogelijk vanaf.

  Niet meer stemmen slaat bovendien de drogreden bij hen uit handen dat ze handelen uit naam van de kiezers, dat ze nou eenmaal met handen en voeten gebonden zijn door d omstandigheden maar wel moeten handelen omdat de kiezer dat nou eenmaal gevraagd heeft. Als ze die smoes niet meer aan kunnen dragen zal het volk van zelf in opstand komen als ze blijkt dat ze compleet uit eigen beweging ons regelrecht de afgrond in duwen. Dat zal uiteindelijk toch wel gebeuren maar dat moment moet op slinkse wijze zo lang mogelijk uitgesteld worden door de schijn op te houden zodat zij zich terdege voor kunnen bereiden om een opstand snel en succesvol de kop in te drukken. Daarom kan niet snel genoeg duidelijk blijken dat ze het vertrouwen van het volk volledig verkwanseld hebben om hun satanische plannen ten uitvoer te brengen. Eerlijkheid en duidelijkheid zijn hun vijand en grootste angst.

  3 likes
  • Jeff schreef:

   Met deel 1 ben ik het eens, maar zo had ik het ook bedoeld o.a. Maar dat is een kwestie van hoe je iets leest.
   Met deel 2 ben ik het oneens; niet stemmen is instemmen. En voor wat die opstand betreft, daar geloof ik al lang niet meer in. We worden langzaam gevormd en gekneed door ons mobieltje en kijken elkaar op straat niet eens meer aan. Een verloren volk, nu al bij voorbaat kansloos. Maar beste man, ik hoop eerlijk gezegd, dat ik ongelijk heb.

   2 likes
 • Henk Azie schreef:

  Dat zullen dezelfde 30,000 zijn als waar Pamela Hemelrijk het over had.
  Zolang deze kliek van 30,000 er is, zal er nooit iets veranderen zei ze altijd.

  4 likes
 • Defixiones schreef:

  De voorselectie gebeurt op studentenverenigingen, de grootste sukkels zonder ruggengraat welke het makkelijkst te manipuleren zijn mogen door naar de vrijmetselarij. Daar beloven zij elkaar nogmaals eeuwige trouw en geheimhouding. Zo heb je een netwerk voor het leven en kan je in de politiek. Als je de meesters goed hebt gediend krijg je daarna een mooi baantje bij de EU, een bank of een groot multinationaal bedrijf.

  4 likes
 • Wilhelm schreef:

  De regering is toch een volksvertegenwoordiging? maar als het volk niets meer mag zeggen wie vertegenwoordigen ze dan?????

  2 likes
 • Gertjan schreef:

  Ik ben het geheel niet eens met de stelling dat elke HBO-er of hoger, of iemand die gewoon hard gewerkt heeft om hoger op te komen beter af zijn dan de middel klasse of lager.
  Iemand die hard werkt om het net even wat breder te hebben mag meer betalen omdat hij of zij dat zogenaamd “makkelijk”missen kan. Die groep kan geen aanspraak maken op welke vorm van subsidie ook.
  In geval van gescheiden vaders worden ze helemaal leeg getrokken en houden minder over dan een bijstand gezin.
  Ik vind dit artikel absoluut geen goede weergave geven van de realiteit en neigt naar voor ingenomen geschreven te zijn.
  Heeft heeft maar een doel en dat is mensen die hard werken of hard gestudeerd hebben in een negatief daglicht zetten.

  1 likes
  • faya schreef:

   Daarom ben ik ook voor een onvoorwaardelijk basis inkomen.
   Iemand die graag en hard gestudeerd heeft en daarna graag hard wil werken moet niet meer krijgen dan iemand die daar helemaal geen zin in heeft en zijn/haar leven liever op een andere manier invulling geeft.
   Nu al helemaal, het werk wordt steeds minder, steeds meer wordt geautomatiseerd en met vrije energie in zicht zou iedereen zich wat meer moeten verdiepen wat men leuk vind om te doen, waar de talenten liggen.
   En wat meer dan € 560,- graag, zelf dacht ik aan ong. € 2000,- p/m dan kan ik mijn huis hier aanhouden als ik naar Engeland ga, want er is genoeg geld.
   Denk aan wat er aan achterover gedrukt geld van ons weg ligt te rotten op belastingparadijzen, en mij korten ze 30% op mijn uitkering terwijl ik GERECHTIGD ben, omdat ik geen hokken wil schoonmaken 20 uur p/w voor mijn uitkering.
   Domweg boeken uit je hoofd leren en overal ja en amen op zeggen omdat de hoogleraar/professor het zegt, om vervolgens een hoop kwatsch in praktijk te brengen heeft ons gebracht waar we nu staan: aan de afgrond.

   1 likes
 • eksegese schreef:

  @Jeff, zoals met zoveel dingen in de huidige maatschappij is het meeste in principe precies andersom dan het lijkt. Stemmen op bewezen leugenaars, wat politici allemaal zijn (misschien met uitzondering van Baudet die nog steeds het voordeel van de twijfel van me krijgt) is het feitelijk goedkeuren dat zij altijd en iedere kaar weer precies de andere kant op gaan dan zij beloven tijdens hun campagnes. Je geeft hen met je stem het recht te doen wat zij willen, allemaal onder het mom van (nep)democratie. Er is maar één manier om hen dat verraderlijke instrument uit handen te slaan door niet meer te stemmen, met uitzondering van Baudet, doch zodra ook hij door de mand zou vallen (door inspraak en goede informatie van het volk te dwarsbomen) onmiddellijk ook uitsluiten van steun van het volk. Een andere manier is er niet om dit drama geweldloos een halt toe te roepen.

  1 likes
  • Jeff schreef:

   Wie zegt dat ik stem dan Eksegese? Het enige wat ik zei, is wat de consequentie daarvan is. Ik weet dat het een schijn democratie is. Ik had je kritiek al begrepen en zit daar echt niet zo ver vandaan; valt dan alleen wel weer tegen, dat je na je betoog met je krediet voor een Baudet komt. Maakt niet uit hoor, jij jouw mening.

   1 likes
   • eksegese schreef:

    @Jeff, ik reageer op jouw stelling dat niet stemmen onvoorwaardelijk zou leiden tot totaal machtsmisbruik omdat ze dan kunnen doen wat ze maar willen. Ik tracht uit te leggen dat het tegenovergestelde nu aan de hand is. De omgekeerde wereld zogezegd. En wat Baudet betreft : dat is de ENIGE die streeft naar directe democratie met onvoorwaardelijke inspraak van het volk middels bindende referenda naar Zwitsers model. Zwitserland is het bewijs dat het prima kan werken. Maar nogmaals, als Baudet laat zien dat ook hij de kluit belazert is het wat mij betreft helemaal einde verhaal met al wat er zit in het Haagse pluche. De tijd mag het bewijs leveren als het aan mij ligt. Ik heb nooit beweerd dat jij wel of niet zou stemmen, nu ik echter weet dat je niet stemt juich ik dat alleen maar toe.

    0 likes
 • Jeff schreef:

  Het referendum was toch al een poets… het gaf slechts de illusie dat we iets in te brengen hadden. Dan nog even voor de mensen, die roepen: niemand moet stemmen; welnu, dan gaan ze gewoon door waar ze gebleven waren en zeggen ze… dank u wel!

  1 likes
 • eksegese schreef:

  @Wilhelm, aan je vraag te zien ben je vrij nieuw hier.

  1 likes
 • dna schreef:

  Hun sociale vaardigheden zijn anders zeer aso , hun leven echt in lala land. Stelletje fantasten zijn t.

  0 likes
 • salvar schreef:

  allemaal leuk en aardig maar de democratie is al jaren dood.
  je kan kiezen wat je wil maar de elite heeft ons allang in de zak , we zijn gewoon te laat of hebben het te laat ontdekt dat we niets meer te vertellen hebben.
  stemmen ga ik gewoon niet meer omdat ik niet meer weet waarop de leugen regeert nu eenmaal.

  0 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  edwin

  Edwin en zijn vrouw genazen in 4 dagen van corona: ‘Godzijdank heb ik zelf onderzoek gedaan’

  Zo’n 3 weken geleden raakten Edwin Huisman ...

  >