Binnenland

Bij de NPO is maar één standpunt toegestaan over Rusland. Diplomaat legt uit hoe dit komt

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een peiling van het Pew Research Center is gebleken dat Nederland het meest Russofobe land ter wereld is. Diplomaat Vladimir Najdenov, hoofd van de politieke afdeling van de Russische ambassade in Den Haag, legt in gesprek met website Novini uit hoe dit komt.

De Nederlandse pers bericht negatief over Rusland omdat zij het beleid van de Nederlandse overheid uitdraagt, legt Najdenov uit.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ik zie dat vooral bij de NPO, waar kennelijk maar één standpunt is toegestaan,” zegt hij. “Dat is toch geen vrije meningsuiting? Niet zo vreemd. De NPO is eigendom van de Nederlandse staat.”

Nergens

De vrijheid van pers bestaat niet. Nergens, Nederland niet uitgezonderd, aldus Najdenov.

Hij wijst erop dat je ook bij de commerciële zenders en kranten maar één standpunt ziet over Rusland, dat van de overheid.

“Ook daarin verschilt Nederland niet van Rusland, want ook in Rusland laten journalisten zich doorgaans leiden door de mainstream, al moet ik zeggen dat er in Rusland meer diversiteit bestaat,” zegt de diplomaat.

Najdenov legt uit dat aan het begin van de tweede termijn van toenmalig president Obama, in 2013, alles mis begon te gaan in de betrekkingen tussen Rusland en de Verenigde Staten.

Toeval

“Is het toeval dat tegelijk hetzelfde gebeurde tussen Rusland en Nederland?” vraagt hij.

De Amerikaanse ambassade organiseert persreizen, ontvangt journalisten in de ambassadeurswoning en betaalt zelfs voor artikelen. De Russische ambassade doet dat niet.

“Wij kunnen de pers niet aanbieden wat de pers niet wil,” zegt Najdenov. “Maar de pers is altijd welkom hier. Onze ambassadeur is altijd bereid interviews te geven.”

Hij denkt dat de Amerikaanse ambassadeur veel vaker op televisie te zien is omdat hij zegt wat men in Nederland wil horen.

Bevooroordeeld

De diplomaat vindt de Nederlandse pers bevooroordeeld: “Zie de selectieve manier waarop de Nederlandse pers heeft bericht over de jaarlijkse persconferentie van president Poetin van afgelopen maand.”

“Poetin zei dingen die van groot belang zijn voor Nederland, maar daarover stond helemaal niets in de kranten,” zegt hij.

Propaganda

Beschuldigingen zonder bewijzen maken volgens hem deel uit van een campagne die wordt gevoerd tegen Rusland.

Minister Bijleveld van Defensie zei dat Nederland in oorlog is met Rusland.

“De beschuldiging van haar over Russen die geprobeerd zouden hebben de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) te hacken is een voorbeeld van hoe Nederland die oorlog voert, in dit geval door middel van propaganda,” stelt Najdenov.

[Novini]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
5 jaren geleden

Gelukkig hebben we in Nederland nog wel mensen die na kunnen denken , maar meneer Najdenhov heeft gelijk. Bij ons is het behalve staatstelevisie en media ook een Hollandse eigenschap om hard achter de opdrachtgevers aan te rennen, en achterbaks te zijn en schijnheilig, graag op de borst kloppen hoe goed ze wel niet zijn… Het bedrijfsleven laten profiteren boven het belang en ten koste van de burgers….. Hoe harder je meeloopt hoe verder je komt…….Objectiviteit is niet in het belang van onze carrière elite,….. Maar gelukkig krijgen mensen het spel door…… En uhh meneer Najdenhof wij van ninefornews komen wel een nieuwjaars borrel drinken op uw ambassade , misschien wordt dat wel verhelderend……

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

NPO Nederlandse Propaganda Organisatie. Totaal onder controle van multinationals en het politieke-kartel.
Alles was voorheen de schuld van Joop den Uyl soms kom je dit nog tegen in de lachwekkende trieste Telegraaf.
Tegenwoordig is alles maar dan ook alles de schuld van Poetin. Als je die jankende Buma met zijn grafstem toch iedere keer aan moet horen. ‘Ja mijn schoenveter brak, het is de schuld van Poetin’.

Jur
Jur
5 jaren geleden

De overheid is NIKS MEER dan een stuk kanker.

salvar
salvar
5 jaren geleden

geen nederland 1,2 of 3 kijken zo afgelopen die zooi.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x