Homepagina » Binnenland » Betrapt: NOS past artikelen stiekem aan. ‘Retedom, zo ondermijn je jezelf’
nos
Foto: Apdency CC0 1.0

Betrapt: NOS past artikelen stiekem aan. ‘Retedom, zo ondermijn je jezelf’

Deze week publiceerde de NOS een artikel over nepnieuws. Volgens de Europese Commissie bemoeilijkt nepnieuws namelijk het terugdringen van het coronavirus.

De NOS noemde vervolgens een aantal voorbeelden: “Er verschenen artikelen op internet die het drinken van bleekmiddel aanmoedigen om van corona te genezen, een suggestie die ook de Amerikaanse president Trump al deed.” Die bewering klopt niet – gevalletje nepnieuws dus – en de NOS besloot de passage stiekem aan te passen: “Er verschenen artikelen op internet die het drinken of injecteren van bleekmiddel aanmoedigen om van corona te genezen, wat de Amerikaanse president Trump ook al wilde onderzoeken.”

De aanpassing werd opgemerkt door Sander van Dam. Overigens klopt zelfs de gecorrigeerde versie niet. Trump heeft het nooit expliciet over bleekmiddel gehad.

Van Dam:


Nog pijnlijker is het voor de NOS dat factchecker Alexander Pleijter van Nieuwscheckers zich in de discussie mengde. De universitair docent vond dit ‘retedom van de NOS’:

Niet de eerste keer

Het is deze week overigens niet de eerste keer dat de staatsomroep stiekem een bericht aanpast. Op dinsdag meldde NOS Teletekst: “Het Amerikaanse fitnessbedrijf CrossFit is in de problemen gekomen door zijn reacties op de dood van de (sic) George Floyd, die overleed na zijn arrestatie door vier witte agenten in Minneapolis.”

Zo ‘wit’ zijn de 4 agenten:


De NOS maakte er vervolgens van: “… die overleed na zijn arrestatie door vier agenten in Minneapolis.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pietka
Pietka
10 maanden geleden

NOS + BNR kan er niet meer naar kijken of luisteren

Sjazon
Sjazon
Reactie op  Pietka
10 maanden geleden

Wanneer is er in de geschiedenis van de mensheid niet gelogen en zijn feiten niet verdraaid? Mensen maken zich alleen druk erom wanneer ze zelf het slachtoffer (dreigen te) worden. In andere gevallen kan het hen niks schelen.

Willem
Willem
10 maanden geleden

Je verwacht het niet hé van de NOS, ze zijn altijd zo oprecht 🙂

freddy
freddy
Reactie op  Willem
10 maanden geleden

wat is er mis aan jezelf te corrigeren wanneer je in de fout gaat. maakt niet uit wie, nos of t.baudet, ik noem maar wat. als het maar oprecht gebeurt.

Rayoflight
Rayoflight
10 maanden geleden

Avondje Linkse Propaganda.

De linkse propaganda spuit linea recta uit je TV toestel als je naar de linkse staatsomroep NOS kijkt. Ook lijkt me duidelijk dat je een extreem linkse sociopaat die het leuk vind om mensen de les te lezen moet zijn om voor de NOS te werken.

Persoonlijk kijk ik bijna nooit TV want ik ben er namelijk van overtuigt dat je er dommer van word en sinds kort word ik er zelfs misselijk van.

In een zwak moment toch de ‘Tell a Vision’ toch aangezet.

Seconden later spuit de N.O.S. propaganda mijn woonkamer in :

‘Racisme en Opheffen politie en vernielen van standbeelden. En dan weer terug na Corona show’. Galmt het uit de speakers

Er zit een patroon in , te weten tien weken A en dan B. Ja zeker het is allemaal te voorspellen nu een soort corona interbellum straks natuurlijk weer verder denk ik. De geest dwaalt af…

Ongenuanceerd denk ik ineens. Kijk daar heb je die O van de NOS weer. Nog 2 letters en dan heb je

Nederlandse Ongenuanceerde Spam omroep !

Grappig , een mentale climax. Daarna Propaganda machine gauw weer uitgezet want dit emotionele hoogte punt van mentaal verzet is namelijk niet te overtreffen.

Hoop toch echt dat er ooit een tijd zal komen dat deze Omroep gesloopt word. Nederlands is hij namelijk niet , tenminste dat denk ik. Want in het nieuwe Nederland weet je het maar nooit.

SHOUT FOR FREEDOM : NOS VERTELD NOOIT DE WAARHEID.

Hoop
Hoop
10 maanden geleden

Alleen 50+ en labiel kijkt nog NPO. Allemaal verloren.

Willem
Willem
Reactie op  Hoop
10 maanden geleden

Hallo ik ben 62 en ik kijk er al jaren niet meer naar, niet alle ouwe zakken zijn dom 🙂

Rob
Rob
Reactie op  Willem
10 maanden geleden

62 is nog geen echte ouwe zak. Ik ben wat jonger dan jij maar wat de mens oud doet voelen, zo heb ik zelf mee gemaakt, heeft niets met onze (fysieke) leeftijd te maken.Het ligt eraan hoe je in elkaar steekt. Ik wordt mijn hele leven al (fysiek) veel jonger ingeschat dan ik ben terwijl ik zelf vaak een oud gevoel had. Maar ik weet door ervaring op welk ‘niveau’ er van alles omgaat waar de hele zorg sector, wetenschap etc geen enkel idee van heeft. Dat speelt zich in je eigen lijf af. In deze wereld wordt je aangeleerd naar buiten gericht te zijn. Iedereen doet dan onderzoek buiten eigen lichaam en dan kom je nooit daar waar de werkelijke ‘trauma’s’ , afkomstig van deze wereld van macht en controle, zich afspelen. Sommige mensen zijn dan op jonge leeftijd al afgebrand en zien er oud en verwaarloosd uit. Ik kwam een tijdje geleden hier in de supermarkt een man tegen die al in de 90 was. Hij zou ook 50, 60 jaar oud kunnen zijn als je zag hoe energiek hij nog is. Velen zijn in hun 50 niet eens zo energiek. Als er werkelijk bewustzijn bij komt en je krijgt een groter beeld dan wordt je als mens niet oud. Stel dat je 80, 90 jaar wordt, dat is zo voorbij. Ouderdom heeft dus niets met fysieke leeftijd te maken. Wat ouderdom in wezen inhoudt is een gevoel. En waar dat gevoel vandaan komt gaat veel verder dan mensen zich kunnen voorstellen. Dat kun je alleen maar zelf meemaken en de ervaring daarvan is een menselijke ervaring. Het speelt zich immers allemaal in eigen lichaam af.

Lucie
Lucie
Reactie op  Rob
10 maanden geleden

Pardon?
Ik ben 72 jaar en weet al tientallen jaren dat we door de linkse media bedonderd worden.
Mijn leeftijdgenoten en tevens familie en vrienden zien dit precies zo.
Maar onze kinderen en kleinkinderen denken allemaal dat het niet zo erg is wat er gaande is op de wereld.
Kijken liever op hun telefoon of i-pad of spelen de meest idiote spelletjes op die apparaten.
Logisch dat je steeds vaker hoort dat de jongere generaties leeghoofden zijn.

Hoop
Hoop
Reactie op  Hoop
10 maanden geleden

@Willem; Ik zeg 50+, niet alle 50+. Jij bent mijn ouwe held, dus voel je niet aangesproken.

Willem
Willem
Reactie op  Hoop
10 maanden geleden

Ik voel me nog 20, in mijn hoofd dan he de rest is aardig aan het verzakken 🙂

Jopie
Jopie
Reactie op  Hoop
10 maanden geleden

Pardon 😣Weer een leeftijdsgroep demoniseren ??

Jopie
Jopie
Reactie op  Hoop
10 maanden geleden

Pardon ! Hier wordt weer een leefstijdsgroep omlaag gehaald ! 😤

Henk
Henk
10 maanden geleden

De NOS graaft z`n eigen ondergang hiermee . De mensen zijn niet compleet debiel iemand of meerderen zien dit lezen dit of horen dit , het komt hoe dan ook altijd uit . Ook het A.D doet er vrolijk aan mee , zogenaamd onafhankelijk laat me niet lachen . Het bewijst het volk wel een dienst want nu weten ze wel dat ze besodemieterd worden , dat is het enige positieve eraan .

nou en!
nou en!
10 maanden geleden

nos,jip en janneke taal,voor volwassenen!!!ik heb geen tv,maar bij mijn moeder staat die treurbak altijd aan,ik schiet dan in de lach over hoe kinderachtig het nepnieuws gebracht wordt

Clara
Clara
10 maanden geleden

Het onderwerp, bleekmiddel, hebben mensen in veel landen al jaren gedronken in hun drinkwater. Wij ook in NL, en misschien wordt het hier en daar nog steeds gebruikt? Is ook jarenlang in zwembaden gebruikt.
En, na een levend bloed analyse bleken mijn jarenlange klachten van lyme te komen die die dokter heeft genezen met een speciale vorm van chloortoepassing, CDs. Uit het buitenland kwamen mensen speciaal naar deze man om met succes te genezen. Toen heeft de regering het natuurlijk weer verboden, zoals alles wat werkt. In afrika wordt een mineraal supplement ook met succes gebruikt maar het rode kruis zit die beweging op hun nek. Beter worden is kennelijk niet gewenst door de huidige overheden. Speelt dat ook niet bij hcq?

Sjazon
Sjazon
10 maanden geleden

En velen denken dat de alternatieven geen propaganda maken? Iedereen heeft zijn eigen belang, anders zou er niet zo’n grote verdeeldheid zijn in de wereld.
Hij die in het belang van iedereen werkt, kijkt naar het geheel, de rest kijkt vooral naar zijn eigen toko.

janet
janet
10 maanden geleden

beste mensen,
zien jullie het niet de laatste tijd?
in de echte wereld, niks aan de hand, mensen wandelen, sporten buiten, gaan er op uit, zijn vrolijk en genieten van het weer.
in de media wereld, bij het aanzetten van de tv, direct corona dit corona dat, onzin dit en onzin dat, crisis zo crisis daar, gaat slecht nu gaat slecht zo.

vervvolgens mensen tegen mekaar opzetten, zwart tegen wit, jong tegen oud enz

nog een leugen wat ik onlnags ontdek, jongeren zouden zich niet veilig voelen….

jongeren hebben scheit aan corona

dit alles om de mensen … burgers,,, tegen mekaar op te zetten..
waarom?
zodat er straks geen eenheid is tegen de elite.

trackback
‘Wat de NOS doet, is journalistiek-crimineel. Ontluisterend!’ | eunmask
8 maanden geleden

[…] NOS slaagde er zelfs in om nepnieuws te verspreiden over nepnieuws. In eerste instantie schreef de staatsomroep over corona en het drinken van bleekmiddel: “Een […]

x

Check Also

vaccin

Land dat vaccinatieklassement aanvoert kampt met hoge besmettingsgolf: ‘Werken die vaccins wel?’

Op de Seychellen, die meer mensen hebben ...

arts

Dit is waarom artsen zich grote zorgen maken over de experimentele coronavaccins

Artsen zijn zeer bezorgd over de experimentele ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x