Binnenland

Betrapt: NOS past artikelen stiekem aan. ‘Retedom, zo ondermijn je jezelf’

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze week publiceerde de NOS een artikel over nepnieuws. Volgens de Europese Commissie bemoeilijkt nepnieuws namelijk het terugdringen van het coronavirus.

De NOS noemde vervolgens een aantal voorbeelden: “Er verschenen artikelen op internet die het drinken van bleekmiddel aanmoedigen om van corona te genezen, een suggestie die ook de Amerikaanse president Trump al deed.” Die bewering klopt niet – gevalletje nepnieuws dus – en de NOS besloot de passage stiekem aan te passen: “Er verschenen artikelen op internet die het drinken of injecteren van bleekmiddel aanmoedigen om van corona te genezen, wat de Amerikaanse president Trump ook al wilde onderzoeken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De aanpassing werd opgemerkt door Sander van Dam. Overigens klopt zelfs de gecorrigeerde versie niet. Trump heeft het nooit expliciet over bleekmiddel gehad.

Van Dam:


Nog pijnlijker is het voor de NOS dat factchecker Alexander Pleijter van Nieuwscheckers zich in de discussie mengde. De universitair docent vond dit ‘retedom van de NOS’:

Niet de eerste keer

Het is deze week overigens niet de eerste keer dat de staatsomroep stiekem een bericht aanpast. Op dinsdag meldde NOS Teletekst: “Het Amerikaanse fitnessbedrijf CrossFit is in de problemen gekomen door zijn reacties op de dood van de (sic) George Floyd, die overleed na zijn arrestatie door vier witte agenten in Minneapolis.”

Zo ‘wit’ zijn de 4 agenten:


De NOS maakte er vervolgens van: “… die overleed na zijn arrestatie door vier agenten in Minneapolis.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pietka
Pietka
3 jaren geleden

NOS + BNR kan er niet meer naar kijken of luisteren

Willem
Willem
3 jaren geleden

Je verwacht het niet hé van de NOS, ze zijn altijd zo oprecht 🙂

Rayoflight
Rayoflight
3 jaren geleden

Avondje Linkse Propaganda.

De linkse propaganda spuit linea recta uit je TV toestel als je naar de linkse staatsomroep NOS kijkt. Ook lijkt me duidelijk dat je een extreem linkse sociopaat die het leuk vind om mensen de les te lezen moet zijn om voor de NOS te werken.

Persoonlijk kijk ik bijna nooit TV want ik ben er namelijk van overtuigt dat je er dommer van word en sinds kort word ik er zelfs misselijk van.

In een zwak moment toch de ‘Tell a Vision’ toch aangezet.

Seconden later spuit de N.O.S. propaganda mijn woonkamer in :

‘Racisme en Opheffen politie en vernielen van standbeelden. En dan weer terug na Corona show’. Galmt het uit de speakers

Er zit een patroon in , te weten tien weken A en dan B. Ja zeker het is allemaal te voorspellen nu een soort corona interbellum straks natuurlijk weer verder denk ik. De geest dwaalt af…

Ongenuanceerd denk ik ineens. Kijk daar heb je die O van de NOS weer. Nog 2 letters en dan heb je

Nederlandse Ongenuanceerde Spam omroep !

Grappig , een mentale climax. Daarna Propaganda machine gauw weer uitgezet want dit emotionele hoogte punt van mentaal verzet is namelijk niet te overtreffen.

Hoop toch echt dat er ooit een tijd zal komen dat deze Omroep gesloopt word. Nederlands is hij namelijk niet , tenminste dat denk ik. Want in het nieuwe Nederland weet je het maar nooit.

SHOUT FOR FREEDOM : NOS VERTELD NOOIT DE WAARHEID.

Hoop
Hoop
3 jaren geleden

Alleen 50+ en labiel kijkt nog NPO. Allemaal verloren.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x