Homepagina » Bewustzijn » Verhaal van ‘jongen die in de hemel was’ verfilmd
Verhaal van 'jongen die in de hemel was' verfilmd

Verhaal van ‘jongen die in de hemel was’ verfilmd

In de Amerikaanse bioscopen draait momenteel de film ‘Heaven is for Real’. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een vierjarige jongen die naar de hemel reist. De kleine Colton Burpo uit de Amerikaanse staat Nebraska werd toen hij vier jaar oud was met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waar bleek dat zijn blinde darm was gesprongen.

Na de operatie herstelde Colton volledig. Eenmaal thuisgekomen vertelde het jongetje zijn ouders over de bijzondere reis die hij tijdens de operatie had gemaakt. Toen hij verdoofd was, reisde hij naar eigen zeggen naar de hemel, waar hij Johannes de Doper en Jezus zag. Hij had ook een gesprek met zijn overgrootvader, een grote man met grote vleugels, en maakte kennis met zijn overleden zusje, van wie het leven na twee maanden eindigde in een miskraam en over wie nooit werd gesproken. Colton zag zijn lichaam op de operatietafel en kon zijn vader in een hoek zien bidden voor hem.

Verhaal van 'jongen die in de hemel was' verfilmdDe film bracht afgelopen weekend 16,2 miljoen euro in het laatje, terwijl er maar weinig reclame voor werd gemaakt. Het succes trekt ook de nodige critici aan, die twijfelen aan de betrouwbaarheid van de getuigenis van een jongetje van vier. Kleuters kunnen volgens de critici nauwelijks onderscheid maken tussen realiteit en fictie. Ze vinden het ook opmerkelijk dat de hemel er in de beleving van Colton precies zo uitziet als veel christenen hem voorstellen.

Er zijn ook gelovigen die juist het andere uiterste opzoeken omdat de film niet bijbels genoeg zou zijn. Volgens schrijver John MacArthur rept de Bijbel met geen woord over ontmoetingen met familieleden. Hoe dan ook zijn mysterieuze verhalen over bijna-doodervaringen buitengewoon populair. Neuroloog Eben Alexander verovert inmiddels de boekwinkels met het verhaal van zijn bezoek aan de hemel.

De film is gebaseerd op het boek ‘Heaven is for Real’, geschreven door Todd Burpo, de vader van Colton. Er is inmiddels ook een Nederlandse vertaling van het boek. “Weet je nog hoe het in het ziekenhuis was, Colton?” vroeg moeder Sonja. “Ja, mama, dat weet ik nog,” zei hij. “Daar hebben de engelen voor me gezongen.”

Vader Todd was in eerste instantie zeer sceptisch, maar raakte er langzamerhand van overtuigd dat zijn zoon aan gene zijde is geweest. Het verhaal van Colton ‘zal de manier waarop je denkt over de eeuwigheid veranderen; het biedt je de kans om te zien en te geloven als een kind’.

 

[Trouw]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Cdude schreef:

  “twijfelen aan de betrouwbaarheid van de getuigenis van een jongetje van vier.”
  Hoezo ‘getuigenis’
  Hallucinaties, dromen tijdens de narcose. Iedereen heeft ze.
  Dat krijg je als je kinderen indoctrineert met religie en andere onzin.

  10 likes
  • madelief schreef:

   ik was vier toen kon ik mijn vorige leven herinneren !kinderen staan nog dicht bij de bron !waar sta jij ????

   3 likes
  • Mentinho Bassaro schreef:

   Het is grappig dat iemand wordt gezien als een lichaam met een aardse leeftijd. Je wezen is niet je lichaam. Je wezen is niet je naam. Je wezen is niet je beroep, noch je aardse leeftijd. Tijd en ruimte hebben geen nut, noch betekenis in de dimensies die buiten deze tijd-ruimte-dimensie bestaan.

   Kinderen behandelen als onvolwaardige, onbetrouwbare wezens is gebruikelijk in het Westen en tegelijk compleet irrelevant.

   Waarnemingen en ervaringen staan los van een “fysiek” lichaam en kunnen ook plaatsvinden als iemand klinisch dood is (geen hartslag, geen hersenactiviteit).

   1 likes
 • Eddie schreef:

  Op de dag dat je zelf een bijna dood ervaring krijgt zullen je referentiekaders nooit meer hetzelfde zijn.
  Tot die tijd zul je dit soort dingen schrijven:

  ” Hallucinaties, dromen tijdens de narcose. Iedereen heeft ze.
  Dat krijg je als je kinderen indoctrineert met religie en andere onzin. ”

  Dat is het verschil tussen weten en onwetend.

  14 likes
 • pietsnot schreef:

  Its all about the money,

  11 likes
 • Kalki schreef:

  Een verhaal door een gekleurd brilletje van de vader; ik zou het allemaal niet te serieus nemen, zo’n “Christen-hemel’ zit vol met christen-fundamentalisme en is verder te onwetenschappelijk.

  4 likes
 • M. Garcia schreef:

  De Bijbel leert ons:

  “Er zullen gelovigen en ongelovigen zijn”

  It’s true!

  8 likes
 • Roel schreef:

  Waarom is iedereen zo bang om te geloven? Geloven kan ook buiten de religieuze kaders. Laat je lusten voor wat ze zijn, neem rust en beleef wat er op je af komt. Weet dat er meer is.

  5 likes
  • madelief schreef:

   wijze taal roel !!jezus was geen christen en johannes de doper ook niet!!maar wel verlichten !!!

   3 likes
  • Plien schreef:

   Roel zo gemakkelijk liggen zaken niet als bang om te geloven. Als je de tv aan zet of krant leest zie je wat er in de wereld aan de hand is, waar ook velen met veel ongeloof en verbijstering het slechte van menselijke handelen met walging tot zich nemen om vervolgens zich naar de zoveelste zuip en vreet party te spoeden. Teveel mensen die wegkijken omdat zij ene God voor al het goede en het kwade als “ oplossing en verlossing“ denken te hebben en dat vind ik zeer zeer kwalijk om je eigen verantwoordelijkheden af te schuiven op een “God die in de hemelen zijt“ Amen!

   0 likes
 • Sander schreef:

  Pure propaganda voor de kerk dit. De kerk is flink terrein aan het verliezen dus ze moeten toch met iets komen.

  3 likes
  • madelief schreef:

   ik ben absoluut niet voor de kerk als instituut !!!!maar ze doen ook erg veel goede dingen hoor!in arme landen..een vriendin van mijn werkt voor een bedrijf (christelijk )en die hebben een weeshuis voor kinderen onder de negen jaar die in de prostitutie hebben gezeten !!!!nederlandse mensen vangen ze op en geven ze liefde en aandacht en scholing ..met hun hart !daar gaat het om !heeft niks met geloof te maken

   3 likes
 • L.v Vlijmen schreef:

  Geloof maar niks van dit hele verhaal!
  Pappie is heeeel toevallig pastoor. Nou dan weet je het wel. Knotsgekke Amerikanen. 99 % van de mensen sporen niet daar!

  6 likes
 • Jack schreef:

  Jep want de ghristelijke god is echt en de rest niet o.i.d.. Hoe zou het verhaal gegaan zijn als het moslims (of andere fantasten) waren? Dit alleen al zegt mij dat religie nonsense is. Ik heb een protestantse en een katholieke ouder. Ik heb “live” gezien hoe 2 mannen (mijn opa’s) elkaar zowat de koppen insloegen over wat de “echte” religie is. En zowel mijn vader en moeder zijn in naam van het geloof mishandeld door hun ouders. Iets wat vroeger vaak voorkwam bij de religekkies. Religie maakt meer kapot dan je lief is.

  5 likes
 • Philippeford schreef:

  Wat baten kaars en bril als de mens niet zien wil. Ongeloof en kritiek zijn de elementen die de verdere geestelijke ontplooiing van de mensheid afremt. Jammer……

  4 likes
 • Sola schreef:

  O ja, voordat iemand een flauwe opmerking maakt: ik bedoel natuurlijk: … een film die veel mensen aan zal spreken…

  4 likes
 • Sola schreef:

  Propaganda of niet, echt of niet, er is meer dan we weten in elk geval. Daarbij is het gewoon een goede film die veel mensen zullen aanspreken. Vergelijkbaar met de film “I am Gabriel”.

  1 likes
 • barsoomx schreef:

  Misschien heb ik tijdens mijn hartoperatie, toen ik 5 was,
  ook Johannes De Doper gezien, dat kan ik mij helaas niet
  meer herrinneren.
  Hij zal wel gezegd hebben dat ik via Phobos of Deimos de
  hemel moet betreden, en niet via een academisch aards
  ziekenhuis, en dat ik nog lang moet leven om veel aardlingen
  met mijn sarcasme te irriteren
  Wat barsoomx hier probeert duidelijk te maken: wel eens een
  volwassene gezien die realiteit van fictie (bh schoonfamilie)
  kan onderscheiden?
  Daarom leven wij ook zo absurd..

  1 likes
 • rob schreef:

  Dat word een kassa kraker, wie wil nou niet in de hemel komen, op film verteld met beelden.
  vroeger moest daar men zonder film materiaal doen, we hadden boeken waar men oververtelde
  en beelden moest men zelf er bij bedenken.. hemel en hel werd uitvoerig vertelt, deze film is net zo misleidend als het christelijke geloof..
  we leven in een kinderwereld vol fantasie ,het stikt van hemel en hel godsdiensten :een wereld vol spirituele
  dit wel en dit niet systemen die ja zeggen tegen alles wat prettig is en leuk, met uitsluiting van alles wat lelijk en duister is, daar is maar een reden voor ,AAAAAANGST als je, je ogen open doet en ziet waar je bent aanvaart men alles ook de duistere kant van de mens die lang niet zo duister is wat de christelijk vroomheid je wil doen geloven. hemel nog hel een sprookje ..en wat doen kinderen die geloven graag in sprookjes…

  0 likes
 • Happy schreef:

  er zijn steeds minder mensen die in religie geloven, voor de overheid is dat slecht want dat betekend minder mensen die ze met angst voor de hel onder controle kunnen houden, of lokken met beloftes over de hemel. dus verzinnen ze dit zo dat mensen weer meer gaan geloven en christenen worden.. ik geloof in het leven na de dood. maar niet zoals verhalen zoals dezen, een vier jarige zou echt niet weten wie johannes de doper zou zijn

  0 likes
 • x

  Check Also

  jezus

  Jezus was een islamitische martelaar en een Palestijn, zegt deze leider

  Tijdens de kerst claimden diverse Palestijnse leiders ...

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  >