Bewustzijn

Verhaal van ‘jongen die in de hemel was’ verfilmd

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Amerikaanse bioscopen draait momenteel de film ‘Heaven is for Real’. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een vierjarige jongen die naar de hemel reist. De kleine Colton Burpo uit de Amerikaanse staat Nebraska werd toen hij vier jaar oud was met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waar bleek dat zijn blinde darm was gesprongen.

Na de operatie herstelde Colton volledig. Eenmaal thuisgekomen vertelde het jongetje zijn ouders over de bijzondere reis die hij tijdens de operatie had gemaakt. Toen hij verdoofd was, reisde hij naar eigen zeggen naar de hemel, waar hij Johannes de Doper en Jezus zag. Hij had ook een gesprek met zijn overgrootvader, een grote man met grote vleugels, en maakte kennis met zijn overleden zusje, van wie het leven na twee maanden eindigde in een miskraam en over wie nooit werd gesproken. Colton zag zijn lichaam op de operatietafel en kon zijn vader in een hoek zien bidden voor hem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Verhaal van 'jongen die in de hemel was' verfilmdDe film bracht afgelopen weekend 16,2 miljoen euro in het laatje, terwijl er maar weinig reclame voor werd gemaakt. Het succes trekt ook de nodige critici aan, die twijfelen aan de betrouwbaarheid van de getuigenis van een jongetje van vier. Kleuters kunnen volgens de critici nauwelijks onderscheid maken tussen realiteit en fictie. Ze vinden het ook opmerkelijk dat de hemel er in de beleving van Colton precies zo uitziet als veel christenen hem voorstellen.

Er zijn ook gelovigen die juist het andere uiterste opzoeken omdat de film niet bijbels genoeg zou zijn. Volgens schrijver John MacArthur rept de Bijbel met geen woord over ontmoetingen met familieleden. Hoe dan ook zijn mysterieuze verhalen over bijna-doodervaringen buitengewoon populair. Neuroloog Eben Alexander verovert inmiddels de boekwinkels met het verhaal van zijn bezoek aan de hemel.

De film is gebaseerd op het boek ‘Heaven is for Real’, geschreven door Todd Burpo, de vader van Colton. Er is inmiddels ook een Nederlandse vertaling van het boek. “Weet je nog hoe het in het ziekenhuis was, Colton?” vroeg moeder Sonja. “Ja, mama, dat weet ik nog,” zei hij. “Daar hebben de engelen voor me gezongen.”

Vader Todd was in eerste instantie zeer sceptisch, maar raakte er langzamerhand van overtuigd dat zijn zoon aan gene zijde is geweest. Het verhaal van Colton ‘zal de manier waarop je denkt over de eeuwigheid veranderen; het biedt je de kans om te zien en te geloven als een kind’.

 

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cdude
Cdude
9 jaren geleden

“twijfelen aan de betrouwbaarheid van de getuigenis van een jongetje van vier.”
Hoezo ‘getuigenis’
Hallucinaties, dromen tijdens de narcose. Iedereen heeft ze.
Dat krijg je als je kinderen indoctrineert met religie en andere onzin.

pietsnot
pietsnot
9 jaren geleden

Its all about the money,

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Een verhaal door een gekleurd brilletje van de vader; ik zou het allemaal niet te serieus nemen, zo’n “Christen-hemel’ zit vol met christen-fundamentalisme en is verder te onwetenschappelijk.

Eddie
Eddie
9 jaren geleden

Op de dag dat je zelf een bijna dood ervaring krijgt zullen je referentiekaders nooit meer hetzelfde zijn.
Tot die tijd zul je dit soort dingen schrijven:

” Hallucinaties, dromen tijdens de narcose. Iedereen heeft ze.
Dat krijg je als je kinderen indoctrineert met religie en andere onzin. ”

Dat is het verschil tussen weten en onwetend.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x