CoronaBinnenland

Beelden: Vrijheidskonvooi Friesland begint vorm te krijgen, truckers rijden Elfstedentocht

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

Zaterdag kwamen de eerste trucks van het Vrijheidskonvooi aan in de Canadese hoofdstad Ottawa. Het protest van de truckers begon als actie tegen de vereiste vaccinatie van vrachtwagenchauffeurs die de grens met de Verenigde Staten willen oversteken, maar is meer en meer een demonstratie geworden tegen de coronaregels en tegen het vaccineren in zijn algemeenheid.

De beweging is inmiddels ook overgewaaid naar Nederland. Zondagochtend verzamelden de eerste vrijheidstruckers zich in Friesland. Ze vertrokken vanuit Leeuwarden en rijden langs alle 11 steden in de provincie, onder de noemer Convoy for Freedom. Onderweg kunnen mensen aansluiten. Ook in andere provincies in het land zijn zondag soortgelijke protesten, bericht Omrop Fryslan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

In navolging van Canadese chauffeurs willen ze protesteren tegen de coronamaatregelen van de overheid. Langs de weg staan mensen met vlaggen en borden om de truckers steun te betuigen.

4.9 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gerda
Gerda
2 jaren geleden

Prachtig die samen horigheid
Een voor alle
En alle voor een ?????

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

GAS D’R OP DAAR IN FRISIILAND!!!

Die Friezen & Noorderlingen hebben die Romeinse Overheersers al eens eerder in de Nederlandse geschiedenis verslagen…De Frisii betaalden belasting in runderhuiden…die belasting werd geïnd door de Romeinse generaal Olenius, van hem moesten de geleverde runderhuiden het formaat van wilde Runderen hebben…Friese koeien waren véél kleiner en aan die Maatstaf kon dus simpelweg niet worden voldaan…Waarop de Frisii werden gedwongen hun vrouwen en kinderen als Slaven te leveren….Daarop brak een opstand uit en werden die Romeinen volledig in de pan gehakt….De geschiedenis herhaalt zich gelukkig keer op keer….dus ook nu weer…

Pien
Pien
2 jaren geleden

Klasse!
Ik wou dat ik een truck had en mee kon doen.
Kunnen we dit ondersteunen door andere acties?
wat / wanneer: snelweg blokkeren of treinconduteurs die niet rijden of massaal kinderen van school houden op een bepaald moment of iets anders

T,A
T,A
2 jaren geleden

geweldige oefening om straks een massale konvooi te maken naar den haag

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x