Gezondheid

Australiër gearresteerd omdat hij zijn stervende dochtertje (2) met cannabisolie behandelt

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Australische vader die is aangeklaagd omdat hij zijn stervende dochter Rumer met cannabisolie behandelt, krijgt steeds meer steun. Hij werd aangehouden wegens het verstrekken van ‘gevaarlijke drugs aan een minderjarige’.

Adam Koessler geeft zijn 2-jarige dochtertje medicinale cannabisolie in een wanhopige poging haar te genezen van neuroblastoom, een buiten de schedel gelegen tumor. De vader was voor de behandeling van zijn dochter van Cairns naar Brisbane gereisd, waar hij in het ziekenhuis werd gearresteerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op 20 januari moet Koessler voorkomen. De vader, die er alles aan wil doen om zijn kind te redden, zegt dat Rumer cannabisolie met een beetje kokosnoot krijgt en dat de resultaten opzienbarend zijn.

“Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe extreem heilzaam cannabisolie is,” zei Koessler, die op dit moment geen contact met zijn dochter mag hebben omdat hij op borgtocht vrij is. Nu Rumer geen cannabisolie meer mag krijgen, is haar gezondheid hard achteruit gegaan. Ze ligt nu op de intensive care en krijgt morfine.

Australiër gearresteerd omdat hij zijn stervende dochtertje (2) met cannabisolie behandelt
Vader Adam en dochter Rumer (Facebook)

De arrestatie heeft tot een storm aan protest geleid. Voorstanders van medicinale cannabis vinden dat ouders het recht moeten hebben om hun eigen kinderen met werkende geneesmiddelen te mogen behandelen.

Koessler zei dat de olie, waar je overigens niet high van kunt worden, een ‘miraculeus’ effect had op zijn dochter. “Ze zei dan dingen als ‘Papa, mijn buikje doet niet meer zeer’, ze at veel en begon weer op gewicht te komen. Ze had weer energie en wilde met me naar buiten gaan, in plaats van in elkaar gedoken op bed liggen. Haar huid kreeg weer kleur, haar ogen glinsterden en we keken elkaar vol verwondering aan.”

[Newcastle Herald]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sola
Sola
9 jaren geleden

Ja, we weten het onderhand. De farmaceutische industrie heeft overal wat in de pap te brokkelen. Alternatieven moeten de kop worden ingedrukt, ook al helpen ze bij sommige mensen en in sommige gevallen, want anders hebben zij hun miljarden winst niet.

nunki
nunki
9 jaren geleden

Terecht. Tot op vandaag de dag is dit gewoon kindermishandeling. Er is GEEN enkel bewijs dat hasjolie geneeskrachtig werkt. Het geneest je niet van kanker, aids psoriasis, geestelijke malaise, etc, etc… Het verlicht hooguit de symphtonen van een ziekte, of het helpt wat tegen bijwerkingen bij kuren. Maar je gaat er echt niet door beter worden.

Bad Karma
Bad Karma
9 jaren geleden

nunki
16 januari 2015 08:31 at 08:31

Ik zou u met klem willen aanraden om onderstaande docu in zijn geheel te bekijken!
Een vooraanstaand Amerikaans neurochirurg (Sanjay Gupta) heeft in opdracht van CNN een docu gemaakt over ‘mediwiet.’

http://youtu.be/hrVXRZY1_x0

iknun
iknun
9 jaren geleden

Er is GEEN enkel bewijs dat hasjolie geneeskrachtig werkt. Er is echter GENOEG bewijs die de potentie van THC en CBD bevattende middelen aantonen. Nagenoeg elk onderzoek toont dit aan en pleit voor verder onderzoek. Ben je daarvan al van op de hoogte? Geef je zelf daarom aan “Tot op vandaag de dag is dit gewoon kindermishandeling”? Er zal meer onderzoek gedaan moeten worden naar de potentie van deze middelen.

Je geeft zelf ook aan dat het hooguit de symptomen van een ziekte verlichten kan, of helpt tegen bijwerkingen van kuren. Dus het gebruik van een middel wat zelf eenvoudig en veilig te fabriceren is zou volgens mij de voorkeur moeten genieten van een duur chemisch middel met mogelijk ook weer de nodige bijwerkingen.

Daarnaast lijkt mij op basis van de ervaringen van gebruikers het een veel prettiger middel dan morfine. De bijwerkingen van morfine (o.a. verstopping, verminderde eetlust, depressief) zorgen voor een mindere toestand van het lichaam, daar waar hasjolie zorgt voor eetlust–>minder verstopping, minder klachten van depressieve aard. Of te wel een zegening voor de patiënt als voor diegene die de laatste zorg voor de patiënt heeft.

Maar goed, ieder zijn mening.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x