Mens en Dier

Holocaust-overlevende vergelijkt covidbeleid met Tweede Wereldoorlog: waar blijft de commotie?

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Tweede Kamer ontstond gisteren flinke commotie over beweringen die Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) deed over het coronabeleid, waarbij hij de Tweede Wereldoorlog aanhaalde. Kamervoorzitter Vera Bergkamp onderbrak het debat in de grote zaal enkele keren om Van Meijeren tot de orde te roepen. Ze vond de uitspraken ‘kwetsend’.

Het Kamerlid zei onder andere dat mensen die niet gevaccineerd zijn nu hetzelfde overkomt met allerlei beperkingen als destijds de Joodse gemeenschap. Van Meijeren krijgt veel steun. Zo spreekt neuroloog Jan Bonte van ‘een absolute schande’. Hij vindt dat het Kamerlid ‘heel terecht’ de parallel trekt met de jaren dertig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Tientallen reacties van Joodse mensen, vaak ouderen

“De censuur die D66, VVD en een groot deel van de Tweede Kamer hier uitoefenen, is walgelijk, bijzonder verontrustend en ronduit onbeschoft,” stelt Bonte. Hij zegt inmiddels tientallen reacties te hebben ontvangen van Joodse mensen, vaak ouderen, die precies dezelfde relatie leggen.

Eén van de mensen die het coronabeleid vergelijkt met de Tweede Wereldoorlog is Holocaust-overlevende Vera Sharav. Ze sprak vorige maand tijdens een demonstratie tegen de vaccinatieplicht in New York.

Het heeft niets te maken met gezondheid

“Ik was slechts 3,5 jaar oud toen ons gezin uit ons huis werd gezet en wij gedeporteerd werden naar een concentratiekamp,” zei ze. “De Holocaust gebeurde niet van de ene op de andere dag, maar in fases. Fases van vernedering, discriminatie, demonisering en de laatste fase, vernietiging.”

“De huidige hysterie over een virus is een aanslag op onze vrijheid,” benadrukte Sharav. “Het heeft niets te maken met gezondheid.”

“Angst voor het coronavirus wordt aangewakkerd door propaganda om de democratie te slopen,” zei ze. “Dat is het doel.”

“Angst voor epidemieën is precies datgene wat de nazi’s gebruikten om Joden te demoniseren als ziekteverspreiders. Vandaag de dag worden ongevaccineerden ervan beschuldigd ziekteverspreiders te zijn,” aldus Sharav.

4.8 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ed Kas
Ed Kas
2 jaren geleden

In “gesprek” gaan met mensen die slechte bedoelingen hebben is zinloos. De Romeinse filosoof / keizer Marcus Aurelius schreef het al in zijn overpeinzingen. Mensen met slechte bedoelingen dien je “te vuur en te zwaard te bestrijden.” Zo ook met het kabinet en de meerderheid van de 2e kamer leden. Het enige wat je door debatten in de 2e kamer kunt bereiken is dat je door filmopname te maken vastlegt voor komende generaties wie zich aan welke kant van de streep bevinden.
Uiteindelijk zal échte vrijheid moeten komen van ons, de burgers, die zich realiseren dat compliant zijn aan een onrechtvaardige, inhumane en misdadige overheid, alleen maar zal leiden dictatuur en onderwerping.
Gehoorzaamheid zal ons knechten. Ongehoorzaamheid maakt ons vrij.

Johan
Johan
2 jaren geleden

Gideon is een held! Links heeft nooit anders gedaan dan vergelijkingen maken met WO2, maar nu ze zelf de onderdrukkers zijn wordt het erg pijnlijk….
Ik ben blij met de reactie van Sharav. Ook al omdat de media probeerden onze geweldige demonstratie van afgelopen zondag negatief te framen door een persoon met een ‘jodenster’. En als die persoon nou zelf een jood was?? Dat kwam in hun botte, geconditioneerde linkse hersens niet op.
We hebben meer van deze reacties nodig. Want in feite verschillen de QR codes die straks overal ingevoerd worden niet van de ‘ariërverklaring’ in WO 2.

Niels Fraterman
Niels Fraterman
2 jaren geleden

Als je wat er nu gebeurt, vergelijkt met hoe hitler aan de macht kwam. Zie je vele gelijkenissen, overduidelijk zelfs!!

Rudolf
Rudolf
2 jaren geleden

Ik ben zelf jood van 51 jaar oud maar ik voel het zelfde na 80 jaar zijn de nazi’s terug ik heb dat nooit kunnen denken dat zover zal komen en gelukkig is fvd er nog waar ik lid van bent jammer dat pvv niet mee doed en ik zegt er moet verzet komen zoals wereldoorlog 2 de ondergrondse en victorie voor de vrijheid.

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x