Buitenland

Dit zeggen de Oost-Oekraïners zelf over de ‘schijnreferenda’

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Afgelopen week werden in vier Oekraïense regio’s volksraadplegingen gehouden over toetreding tot Rusland. Volgens de officiële uitslagen stemden inwoners massaal voor toetreding. In het Westen wordt gesproken van ‘schijnreferenda’.

De Nederlandse journalist Sonja van den Ende was bij de bekendmaking van de uitslagen in het mediacentrum in Moskou. De Canadese journalist Eva Bartlett sprak in Oost-Oekraïne met lokale bewoners.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Van den Ende laat weten dat ongeveer 97 procent van de burgers stemde voor aansluiting bij Rusland. Ze wijst erop dat de Verenigde Staten vervolgens in de VN-Veiligheidsraad een resolutie indiende waarin de annexatie van delen van Oekraïne werd veroordeeld.

Denkt u dat de Donbass wordt bezet Door Rusland? “Nee! Hoe kan dit bezet gebied zijn als wij zelf bij Rusland willen horen? Nee.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


Rusland gebruikte zijn veto om de resolutie tegen te houden. China, de belangrijkste bondgenoot van Rusland in de Veiligheidsraad, onthield zich van stemming, net als India, Brazilië en Gabon.

“Het Westen heeft weinig ‘vrienden’ over, al denken de regeringsleiders nog steeds dat ze het wereldtoneel domineren!” schrijft Van den Ende op haar website.

Ze wijst erop dat het referendum dat in 2014 werd gehouden op de Krim ook werd veroordeeld. De bewoners van de Krim weigerden de nieuwe macht te steunen, waaronder veel opvolgers van de verslagen fascisten uit de Tweede Wereldoorlog, aldus Van den Ende.

“Ik was 9 toen de oorlog begon, nu ben ik 18. Nu is er hoop dat de oorlog zal eindigen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


De journalist was op de Krim en heeft het afgelopen halfjaar alle bevrijde gebieden in de Donbass bezocht. “Ze willen het Westen niet. Het zijn niet alleen de regeringsleiders, maar de mensen, de moeders, de vrouwen en kinderen, die dagelijks door deze fascisten beschoten en vermoord worden met wapens uit het Westen,” schrijft Van den Ende.

“Nog tijdens het referendum beschoten de Oekraïners met hun laffe huurlingen uit het Westen onschuldige burgers. De aanval was gericht op een konvooi van auto’s dat op weg was van door Oekraïne gecontroleerd gebied naar de regio Zaporizja, die zich onafhankelijk verklaarde. Natuurlijk beschuldigde het Westen direct Rusland.”

“We wachten hier al heel lang op. We hebben een hele lange tijd gewacht. Eindelijk zijn we thuis. Zo blij dat we eindelijk bij Rusland horen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ralf
ralf
1 jaar geleden

volgens berichten waren er internationale waarnemers.
waar zijn die nu dan?

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Die mensen daar hebben ongelijk, de MSM weet het beter, want die zitten veilig hier achter een bureautje het narratief van de EU en onze nepregering uit te dragen. De MSM nog nooit zoveel lafaards bij elkaar gezien.

toetssteen
toetssteen
1 jaar geleden

mooi verslag! Thanx!

G.Zhukov (Z)
G.Zhukov (Z)
1 jaar geleden

zoals je ziet hoe we dus voor gelogen worden door MSM en het geteisem in Den Haag
het was allang bekent dat deze regio’s bij Rusland wilden horen
wat zijn ze blij daar om van die f…………s af te zijn en eindelijk een gewoon normaal leven
te gaan leven

SLAVA RUSSIA !!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x