Buitenaards

Mens ontstond pas lang na buitenaardsen

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mens is mogelijk een laatkomer in het universum. Vijftien miljoen jaar na de vorming van het heelal wemelde het op exoplaneten waarschijnlijk al van leven, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Zelfs exoplaneten die ver buiten de bewoonbare zone om hun ster draaien waren in een ver verleden in staat om leven te herbergen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

Harvard-astrofysicus Abraham Loeb zegt dat de kosmische achtergrondstraling 15 miljoen jaar na de vorming van het heelal een temperatuur had die vergelijkbaar is met een warme zomerdag op aarde. De kosmische achtergrondstraling kon het oppervlak van rotsachtige planeten ver buiten de bewoonbare zone op deze manier warmhouden. Volgens Loeb is het goed mogelijk dat de mens als één van de laatste levensvormen in het universum is verschenen.

Explosie

De eerste sterren vormden zich volgens de algemeen geldende opvattingen uit waterstof en helium. Er waren geen zogeheten zware elementen waar planeten uit konden ontstaan. Wat als er wel enkele zware elementen waren? Die kunnen na de explosie van enorme sterren de ruimte zijn ingeslingerd.

Planeten die zijn voortgekomen uit deze explosies werden blootgesteld aan de warmte van de kosmische achtergrondstraling. Mogelijk was er water aanwezig op deze planeten en konden er levensvormen worden gevonden.

Onvoorstelbaar

Hiermee wordt het ‘Goudlokjesgebied’ of de bewoonbare zone, de gebieden in het universum waar de omstandigheden precies goed zijn voor vloeibaar water, in twijfel getrokken.

Wie weet hoeveel hoogontwikkelde beschavingen zijn geboren en uitgestorven nog voordat de mensheid ten tonele verscheen. Gezien het aantal sterren en sterrenstelsels in het bekende heelal, is het aantal intelligente beschavingen haast onvoorstelbaar.

Bron: Cnet.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

De mensheid is nog maar een primitieve beschaving in vergelijking met de beschavingen die ons voor zijn geweest en ook die nog geopenbaard zullen worden.
Op vele planeten zijn ze vele lichtjaren verder in ontwikkeling.

Gerard96
Gerard96
10 jaren geleden

[quote name=”Kalki”]De mensheid is nog maar een primitieve beschaving in vergelijking met de beschavingen die ons voor zijn geweest en ook die nog geopenbaard zullen worden.
Op vele planeten zijn ze vele lichtjaren verder in ontwikkeling.[/quote]

Een lichtjaar is een maat voor afstand hoor, niet voor tijd.

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Ik geloof best dat er leven is op andere planeten…ik geloof dat het zelfs op Mars en de maan kan zijn. Maar we praten dan wel over leven op microscopisch niveau. Intelligent leven is een ander verhaal. Ik zelf denk dat er in elk zonnestelsel maar 1 planeet is met intelligent leven. En met intelligent bedoel ik dus qua ‘menselijk’ niveau/gedrag (of wat hoger en lager). Denk daar bij aan bv zoals in Star Trek, Farscape, Stargate etc…

kengai
kengai
10 jaren geleden

Helaas geloof ik helemaal niet in de big-bang theorie, dat is geloven in een begin en een eind, want ons brein kan zich niet voorstellen dat er geen begin of eind is.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x