Het Complot

“Overheden misleiden ons over ebola”

Help ons door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De overheid ‘overdrijft’ de ebola-uitbraak mogelijk om te verdienen aan een minder effectief en duurder medicijn tegen het virus. Dat heeft de Amerikaanse oud-presidentskandidaat Ron Paul donderdag gezegd, meldt nieuwssite Business Insider.

“Overheden misleiden ons en overdrijven soms dingen. Ik denk niet dat we volgend jaar een ernstige uitbraak van ebola in dit land zullen meemaken,” aldus het oud-congreslid in een video op zijn website Voices of Liberty.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Volgens Paul is het goed mogelijk dat de dreiging van het ebolavirus een plan is van de overheid om het publiek te ‘misleiden’.

Paul, een voormalig arts, stelt dat DDT kan worden gebruikt voor een ‘haalbare alternatieve behandeling’. Het voorstel zou waarschijnlijk op enig verzet stuiten, aangezien DDT ook een controversiële insecticide is die serieuze gezondheidseffecten kan veroorzaken. Maar Paul is van mening dat die gezondheidsrisico’s nooit zijn bewezen.

“Het absolute bewijs voor het gevaar van DDT is in mijn ogen nooit bewezen,” zei Paul. “En nu gebruiken we zeer prijzige organische fosfaten – waar patiënten aan sterven – om ebola te behandelen. Als DDT niet zo gevaarlijk is als wordt gezegd en als je er een miljoen levens mee zou kunnen redden, moeten we er over nadenken.”

Er is vooralsnog geen bewijs dat DDT of organische fosfaten, insecticiden van chemiereus Monsanto, ebola kunnen behandelen of de verspreiding van het virus kunnen tegenhouden. DDT bleek in gematigde streken een effectief middel tegen malaria. Die ziekte wordt echter overgedragen door muggen, terwijl ebolabesmetting optreedt via lichaamssappen.

“Is het mogelijk dat er valt te verdienen aan de productie van organische fosfaten?” vroeg Paul zich af. “Misschien is dat de reden waarom we dit nu doen.” Er zijn bijna 1100 mensen overleden aan ebola, maar ieder jaar sterven er in hetzelfde gebied 627.000 mensen aan malaria, aldus het oud-congreslid.

Ook de Mexicaanse griep was volgens Paul vals alarm. “De aangekondigde crisis kwam er nooit en er stierven meer mensen aan de prik dan aan de griep zelf.”

Het is niet de eerste keer dat Paul zich openlijk heeft uitgesproken over controversiële kwesties. Eerder verdedigde hij de Russische overheid, nadat de Amerikaanse overheid Moskou de schuld gaf van de crash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines in het oosten van Oekraïne.

[Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pollevie
Pollevie
9 jaren geleden

Ik ben niet bepaald een vriend van overheden, maar nu moet ik het voor een keer voor hen opnemen, want het enige nieuws dat ik hierover van de overheid vernomen heb, is dat paniek niet nodig is en dat het absoluut niet nodig is naar de dokter te gaan en naar medicijnen te vragen.

IIS
IIS
9 jaren geleden

Leek eerder of er zwaar geknobbeld is over welk virus het nu moest worden; kiezen we voor een herhaling van een gemuteerd barkengriepvirus? Waarschijnlijk zou dat te weinig brengen, want dat virus was niet dat wat het had moeten zijn, moest het dan maar de pest, MERS of SARS worden of het West Nijl virus, ‘nee’ het moest EBOLA worden, het virus dat sinds 1976 reeds bestaat en waarover we de laatste jaren wel eens iets hebben gehoord, maar het schijnt nu helemaal hot te zijn en kan dit virus helemaal los gaan. Een pitbull virus die jarenlang in zijn hok bleef is losgebroken, wie het heeft losgelaten zal nooit beantwoord kunnen worden. Maar goed, met een beetje tamtam kan dit virus miljarden opleveren. Met de juiste public relations en andere bunga bunga reclame en hier een daar wat duizenden doden moet dit feestje voor de farmaceuten en overheden wel goed van de grond komen.

Bereid je er maar op voor dat er vroeg of laat er waarschijnlijk een verplichte vaccinatie komt, is het niet voor ebola, dan wel weer voor een ander virus, met misschien daarin een leuke cocktail van Joost mag weten wat voor troep.

pietje
pietje
9 jaren geleden

Deze man had amerika moeten kiezen als president dan was er nu niet zoveel shit geweest ! Dit is een eerlijk mens maar ja…… dat mag je niet zijn !

Resistance
Resistance
9 jaren geleden

haha deze man goed ron paul? het is één grote illusie niet is wat het lijkt, just another reptile
nothing new under the sun history is just repeating itself over and over again !

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x