Binnenland

Dit zwembad gebruikt gevitaliseerd water waardoor er minder schadelijke chemicaliën nodig zijn

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aan de Radioweg in Almere bevindt zich het zwembad Het Mineraal. De afgelopen jaren werd het gebruikt als instructiebad van Intermezzo, een organisatie voor medische keuringen.

Het zwembad, dat wordt geëxploiteerd door zweminstituut Siemons, heeft bijzonder zwemwater. Het bad bevat gevitaliseerd water, dat zacht en rijk aan mineralen is. Dit water zou goed zijn voor de huid, spieren, gewrichten en luchtwegen. Bovendien voorkomt het bacteriën- en algengroei.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Bij het vitaliseren wordt anders dan bij kraanwater gebruikgemaakt van trillingen om het water te zuiveren. Siemons stelt dat door deze methode minder chemicaliën nodig zijn en dat de onderhoudskosten lager zijn.

Het water in het zwembad wordt gevitaliseerd met behulp van een zogeheten vitalisator. Hierdoor krijgt het water zijn natuurlijke oorsprong terug, zoals het pure water in een bergbeek of als bronwater uit de diepere aardlaag.

Chloorbleekloog en zwavelzuur

Het belang van water, de belangrijkste levensbron op aarde, wordt onderschat, aldus het instituut. Ons drinkwater wordt vervuild met hormonen en pesticiden. Aan zwemwater voegt men daarnaast chloorbleekloog en zwavelzuur toe.

‘Het Mineraal’ voegt mineralen toe die gezond zijn voor de mens en filtert de schadelijke stoffen uit het water. Wat overblijft is gezond en energierijk water dat is ontdaan van giftige stoffen.

De structuur van water in de natuur is heel harmonieus en fijn, maar op het moment dat water vanuit de bron door mensen behandeld wordt, raakt de structuur verstoord en gaat water zich anders gedragen, schrijft het zwembad op haar website. Het gevolg: het water wordt hard, kan de huid uitdrogen en wordt minder effectief in het oplossen van stoffen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ikke
Ikke
9 jaren geleden

Ben benieuwd of ze door de zwemwatertest van de gemeente en provincie komen!

koekje
koekje
9 jaren geleden

Ik ben benieuwd hoeveel van dat vitaliseerde over blijft met de chemicaliën.

Lyra
Lyra
9 jaren geleden

Ik vind het altijd kindermishandeling, die moeders die hun kinderen meenemen naar een zwembad vol met chemische middelen. Je zemt gewoon in een chemisch bad. Volwassenen kunnen nog de keuze maken, kinderen niet.

Hendrik
Hendrik
9 jaren geleden

Men zou het boek,van Ine Veen eens kunnen lezen. https://sites.google.com/site/nocancerfoundationnl/

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x