Homepagina » Binnenland » Dit zwembad gebruikt gevitaliseerd water waardoor er minder schadelijke chemicaliën nodig zijn
Dit zwembad gebruikt gevitaliseerd water waardoor er minder schadelijke chemicaliën nodig zijn

Dit zwembad gebruikt gevitaliseerd water waardoor er minder schadelijke chemicaliën nodig zijn

Aan de Radioweg in Almere bevindt zich het zwembad Het Mineraal. De afgelopen jaren werd het gebruikt als instructiebad van Intermezzo, een organisatie voor medische keuringen.

Het zwembad, dat wordt geëxploiteerd door zweminstituut Siemons, heeft bijzonder zwemwater. Het bad bevat gevitaliseerd water, dat zacht en rijk aan mineralen is. Dit water zou goed zijn voor de huid, spieren, gewrichten en luchtwegen. Bovendien voorkomt het bacteriën- en algengroei.

Bij het vitaliseren wordt anders dan bij kraanwater gebruikgemaakt van trillingen om het water te zuiveren. Siemons stelt dat door deze methode minder chemicaliën nodig zijn en dat de onderhoudskosten lager zijn.

Het water in het zwembad wordt gevitaliseerd met behulp van een zogeheten vitalisator. Hierdoor krijgt het water zijn natuurlijke oorsprong terug, zoals het pure water in een bergbeek of als bronwater uit de diepere aardlaag.

Chloorbleekloog en zwavelzuur

Het belang van water, de belangrijkste levensbron op aarde, wordt onderschat, aldus het instituut. Ons drinkwater wordt vervuild met hormonen en pesticiden. Aan zwemwater voegt men daarnaast chloorbleekloog en zwavelzuur toe.

‘Het Mineraal’ voegt mineralen toe die gezond zijn voor de mens en filtert de schadelijke stoffen uit het water. Wat overblijft is gezond en energierijk water dat is ontdaan van giftige stoffen.

De structuur van water in de natuur is heel harmonieus en fijn, maar op het moment dat water vanuit de bron door mensen behandeld wordt, raakt de structuur verstoord en gaat water zich anders gedragen, schrijft het zwembad op haar website. Het gevolg: het water wordt hard, kan de huid uitdrogen en wordt minder effectief in het oplossen van stoffen.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Lyra schreef:

  Ik vind het altijd kindermishandeling, die moeders die hun kinderen meenemen naar een zwembad vol met chemische middelen. Je zemt gewoon in een chemisch bad. Volwassenen kunnen nog de keuze maken, kinderen niet.

  14 likes
  • Sé Paratist schreef:

   Vind het meer kindermishandeling wanneer de ouders hun kinderen niet een lekker stukkie vlees geven…
   Bovendien… Waar anders moeten de ouders hun kroost leren zwemmen in Nederland – Waterland…??

   1 likes
 • Ikke schreef:

  Ben benieuwd of ze door de zwemwatertest van de gemeente en provincie komen!

  5 likes
 • koekje schreef:

  Ik ben benieuwd hoeveel van dat vitaliseerde over blijft met de chemicaliën.

  2 likes
 • Hendrik schreef:

  Men zou het boek,van Ine Veen eens kunnen lezen. https://sites.google.com/site/nocancerfoundationnl/

  2 likes
 • x

  Check Also

  Dit is de echte reden dat de Amerikaanse elite niet weg wil uit Afghanistan

  Dit is de echte reden waarom de Amerikaanse elite niet weg wil uit Afghanistan

  De Verenigde Staten willen militair aanwezig blijven ...

  Chemiereuzen als Bayer-Monsanto kunnen wel inpakken. Dit onderzoek linkt pesticiden in voedsel aan toename dodelijke darmkanker

  Chemiereuzen als Bayer-Monsanto kunnen wel inpakken. Dit onderzoek linkt pesticiden in voedsel aan scherpe toename dodelijke darmkanker

  Het gebruik van pesticiden is verantwoordelijk voor ...

  >