Gezondheid

Russische wetenschappers ontdekken manier om Alzheimer te genezen

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Russische wetenschappers hebben een nieuwe methode voor DNA-reparatie ontdekt, waarmee neurodegeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson kunnen worden voorkomen en genezen.

Onderzoekers van de Staatsuniversiteit van Moskou hebben hun bevindingen gepubliceerd in het tijdschrift Science Advances. “Vroege detectie en reparatie van beschadigd DNA is essentieel voor het functioneren en de overleving van cellen,” aldus de wetenschappers.

Bij hogere organismen wordt DNA met eiwitten gebonden in complexen die nucleosomen worden genoemd. Elke 200 basenparen vormen nucleosomen, die als een spiraal opgewonden liggen. Schade aan het DNA die niet wordt gerepareerd, leidt tot mutaties, celdood en neurodegeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson, maar ook spinale spieratrofie.

De wetenschappers zeggen te hebben aangetoond dat de reparatie van breuken in de DNA-keten die ‘verborgen’ zit in nucleosomen, mogelijk is. De detectie en reparatie van beschadigd DNA is volgens hen nodig omdat het DNA-molecuul chemisch instabiel is.

In Nederland zijn er 250.000 mensen met de ziekte van Alzheimer en naar schatting 50.000 parkinsonpatiënten. Het brein van alzheimerpatiënten wordt aangetast waarbij de patiënt soms in snel tempo dementeert. Parkinson is een hersenziekte waarbij zenuwcellen langzaam afsterven.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
6 jaren geleden

Kan iemand vertellen wat de behandeling inhoudt ?
Want dit artikel roept bij mij de vraag op: “hoe dan?”.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzamled door: Arie Goedhart
6 jaren geleden
Mariatje
Mariatje
6 jaren geleden

Voorkomen lijkt me beter dan genezen. En wat is genezen. Betekent dat ze een medicijntje uitvinden waardoor het ene probleem minder wordt en je er tien bijkrijgt.

DELO
DELO
6 jaren geleden

Voor iedereen die meer wil weten over o.a. altzheimer epidemie de oorzaken en oplossingen die volledig het tegenovergestelde zijn aan de NWO cholesterol campagnes (denk bv aan Unilever).
De NWO maffia met zijn Universiteiten incluis hebben alle belang bij het creëren van ziekten zoals De(ment)eren (ment=mind) altzheimer is één van NWO grootste successen.

Special show Sunday November 9th with Clive de Carle joining Drake and your host Thomas Williams. Clive will be speaking on medicinal items, big pharma, alternative medicines and solutions to our health issues.
http://www.blogtalkradio.com/drakebailey/2014/11/09/special-show-with-clive-de-carle

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x