Buitenland

Docu National Geographic over Syrië is grote hoax. Zie hier hoe er geknoeid is met de beelden

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs toonde National Geographic een teaser van de film Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS.

De film ging eind april in première op het Tribeca Film Festival in New York en werd op 11 juni getoond op National Geographic.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Amerikaanse politiek activist Paul Larudee analyseerde de film en kwam tot de conclusie dat Hell on Earth één grote hoax is.

Gewaarschuwd

In de openingsscène in de trailer is te zien hoe een raket een woongebouw vernietigt. In beeld verschijnt de tekst: Aleppo, Syrië.

Er wordt geïmpliceerd dat de raket is afgevuurd door de Russische of Syrische luchtmacht.

Maar hoe wist de maker van de beelden waar de aanval zou plaatsvinden? Er zijn enkele plekken waar mensen van tevoren worden gewaarschuwd voor een raketaanval.

Gaza

Eén zo’n plek is Gaza. Israëlische soldaten bellen inwoners van een huis op om te zeggen dat ze zich uit de voeten moeten maken, aldus Larudee.

Gebeurt dat ook in Aleppo? In dit geval zijn de beelden niet afkomstig uit Aleppo, maar uit Gaza.

De oorspronkelijke beelden dateren van 2014 en zijn gemaakt tijdens een Israëlische operatie waarbij meer dan 2200 Palestijnen om het leven kwamen.

Fraude

Larudee stelt dat National Geographic zich schuldig maakt aan schaamteloze fraude.

Toen de filmmakers werden geconfronteerd met bewijs dat ze hadden geknoeid met beelden, werd het fragment stilletjes verwijderd.

In de film zijn ook de fameuze Witte Helmen te zien. Volgens de gerespecteerde inlichtingenofficier en VN-wapeninspecteur Scott Ritter zijn de Witte Helmen onbekwaam en hun video’s nep.

Propaganda

De bekende filmmaker John Pilger zei dat de Witte Helmen worden gebruikt om propaganda te verspreiden.

Nergens in de film wordt gezegd dat 440.000 ontheemde Syriërs inmiddels weer thuis zijn of dat duizenden ‘rebellen’ de wapens hebben neergelegd en amnestie hebben gekregen van de Syrische overheid.

Ook geen woord over het feit dat de VS en haar bondgenoten IS hadden kunnen stoppen door geen geld en wapens meer te sturen.

Al Qaida

Het was Rusland dat een einde maakte aan het transport van gestolen Syrische olie. Daar wordt ook niets over gezegd in de film.

Over de filmmakers schrijft de New Yorker: “Ze konden Syrië niet in en dus zijn de beelden gemaakt door lokale cameraploegen, activisten, ooggetuigen en burgerjournalisten.”

Het gaat hier om het Aleppo Media Center, Daryaa (sic) Media Center, Halab News Network en Sham News, stuk voor stuk verbonden met de Witte Helmen, die op hun beurt weer gelinkt zijn aan Al Qaida.

Olie

De belangen zijn groot.

National Geographic is eigendom van News Corporation. De algemeen directeur van dat bedrijf, Rupert Murdoch, zit ook in de strategische adviesraad van Genie Energy, een bedrijf dat op de grens tussen Israël en Syrië naar olie boort.

[Dissident Voice]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
6 jaren geleden

Ik wist dat nat gen dit zou uitzenden. Was best wel nieuwsgierig en toch heb ik het niet gekeken. Het vermoeden wat ik had, wordt met deze verklaring bevestigd. Goed dat ik Rupert M zijn uitzending links heb laten liggen. Zonder van de tijd.

Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

Eerlijkheid duurt het langst zegt men…. “ZEGT MEN” Kan er ook niet bij met mijn hoofd dat de gemiddelde mens niet in de gaten heeft dat er zoveel fake nieuws etc. is. Elke dag scoord het 20:00 uur journaal de hoogste kijkcijfers. zegt voldoende denk. Kom op beste mede mens, tiojd om uit je winterslaap te komen!
Aan dit soort uitzendingen moet wat gedaan worden, dit kan niet langer zo!

Martijn
Martijn
6 jaren geleden

Nou goed onderbouwd artikel dit, als je maar bij iedere bewering die je doet zegt dat deze ondersteund wordt door de uitspraak van iemand die “bekend” is dan komt het wel goed hoor! Vooral mee door blijven gaan.

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

“Eén zo’n plek is Gaza. Israëlische soldaten bellen inwoners van een huis op om te zeggen dat ze zich uit de voeten moeten maken, aldus Larudee”
Dat komt de zogenaamde joden werden overal weggejaagd met een reden hun leugens……………uit Babylon uiy Egypte uit Spanje uit Rusland en nu gaan we dadelijk zien!

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x