Homepagina » Buitenland » Docu National Geographic over Syrië is grote hoax. Zie hier hoe er geknoeid is met de beelden
Documentaire National Geographic over Syrië blijkt één grote hoax. Deze activist onthult hoe er geknoeid is met de beelden

Docu National Geographic over Syrië is grote hoax. Zie hier hoe er geknoeid is met de beelden

Onlangs toonde National Geographic een teaser van de film Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS.

De film ging eind april in première op het Tribeca Film Festival in New York en werd op 11 juni getoond op National Geographic.

De Amerikaanse politiek activist Paul Larudee analyseerde de film en kwam tot de conclusie dat Hell on Earth één grote hoax is.

Gewaarschuwd

In de openingsscène in de trailer is te zien hoe een raket een woongebouw vernietigt. In beeld verschijnt de tekst: Aleppo, Syrië.

Er wordt geïmpliceerd dat de raket is afgevuurd door de Russische of Syrische luchtmacht.

Maar hoe wist de maker van de beelden waar de aanval zou plaatsvinden? Er zijn enkele plekken waar mensen van tevoren worden gewaarschuwd voor een raketaanval.

Gaza

Eén zo’n plek is Gaza. Israëlische soldaten bellen inwoners van een huis op om te zeggen dat ze zich uit de voeten moeten maken, aldus Larudee.

Gebeurt dat ook in Aleppo? In dit geval zijn de beelden niet afkomstig uit Aleppo, maar uit Gaza.

De oorspronkelijke beelden dateren van 2014 en zijn gemaakt tijdens een Israëlische operatie waarbij meer dan 2200 Palestijnen om het leven kwamen.

Fraude

Larudee stelt dat National Geographic zich schuldig maakt aan schaamteloze fraude.

Toen de filmmakers werden geconfronteerd met bewijs dat ze hadden geknoeid met beelden, werd het fragment stilletjes verwijderd.

In de film zijn ook de fameuze Witte Helmen te zien. Volgens de gerespecteerde inlichtingenofficier en VN-wapeninspecteur Scott Ritter zijn de Witte Helmen onbekwaam en hun video’s nep.

Propaganda

De bekende filmmaker John Pilger zei dat de Witte Helmen worden gebruikt om propaganda te verspreiden.

Nergens in de film wordt gezegd dat 440.000 ontheemde Syriërs inmiddels weer thuis zijn of dat duizenden ‘rebellen’ de wapens hebben neergelegd en amnestie hebben gekregen van de Syrische overheid.

Ook geen woord over het feit dat de VS en haar bondgenoten IS hadden kunnen stoppen door geen geld en wapens meer te sturen.

Al Qaida

Het was Rusland dat een einde maakte aan het transport van gestolen Syrische olie. Daar wordt ook niets over gezegd in de film.

Over de filmmakers schrijft de New Yorker: “Ze konden Syrië niet in en dus zijn de beelden gemaakt door lokale cameraploegen, activisten, ooggetuigen en burgerjournalisten.”

Het gaat hier om het Aleppo Media Center, Daryaa (sic) Media Center, Halab News Network en Sham News, stuk voor stuk verbonden met de Witte Helmen, die op hun beurt weer gelinkt zijn aan Al Qaida.

Olie

De belangen zijn groot.

National Geographic is eigendom van News Corporation. De algemeen directeur van dat bedrijf, Rupert Murdoch, zit ook in de strategische adviesraad van Genie Energy, een bedrijf dat op de grens tussen Israël en Syrië naar olie boort.

[Dissident Voice]


Vond je deze informatie interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Ik wist dat nat gen dit zou uitzenden. Was best wel nieuwsgierig en toch heb ik het niet gekeken. Het vermoeden wat ik had, wordt met deze verklaring bevestigd. Goed dat ik Rupert M zijn uitzending links heb laten liggen. Zonder van de tijd.

  22 likes
 2. Eerlijkheid duurt het langst zegt men…. “ZEGT MEN” Kan er ook niet bij met mijn hoofd dat de gemiddelde mens niet in de gaten heeft dat er zoveel fake nieuws etc. is. Elke dag scoord het 20:00 uur journaal de hoogste kijkcijfers. zegt voldoende denk. Kom op beste mede mens, tiojd om uit je winterslaap te komen!
  Aan dit soort uitzendingen moet wat gedaan worden, dit kan niet langer zo!

  15 likes
 3. De strategische adviesraad van Genie Oil and Gas waar Rupert Murdoch onderdeel van uitmaakt is inderdaad opmerkelijk te noemen.

  https://genieoilgas.com/about-us/strategic-advisory-board/

  Ten minste twee van de leden waren lid van ‘PNAC’, Project of the New American Century, en waarvan verondersteld word dat deze denk tank zeven soevereine landen aanwees die in vijf jaar tijd moesten worden aangevallen. Voormalig opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten, Generaal Wesley Clark, verklaarde dat het onder andere ging om Libië, Somalië, Soedan, Libanon, Syrië en Iran. Clark bevestigd hetgeen hier,

  https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

  De PNAC leden van het strategische adviesraad van Genie Oil and Gas zijn voormalig CIA directeur, James Woolsey, en Richard ‘Dick’ Cheney, die tijdens 911 vice president was onder president George W. Bush. Donald Rumsfield maakte daarnaast deel uit van PNAC en was onder de administratie van George W. minister van defensie, naast defensie-adviseur, Richard Perle, en defensie onderminister Paul Wolvowitz.

  Ik sta overigens nog even stil bij een aantal debatten waar professor Karel van Wolferen veelvuldig de naam Victoria Nuland aanhaalde. Volgens van Wolferen speelde Victoria Nuland – naast minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, die net als George W. Bush lid is van het geheime genootschap Skull and Bones – een belangrijke rol om de coup in de Oekraïne te bespoedigen en Rusland verder te demoniseren.

  De echtgenoot van Victoria Nuland is Robert Kagan. Kagan is evenzeer lid van de orde van Skull and Bones en was samen met William Kristol de oprichter van de denktank PNAC.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Kagan

  Onderzoeker en journalist, Christopher Bollyn, is van mening dat het PNAC plan een zionistisch plan is om ‘Eretz Yisrael’ te creëren. Duidelijk is dat PNAC een neoconservatieve denk tank is waarvan een aantal van de uitvoerders een achtergrond hebben met de orde van Skull and Bones, het Rothschild imperium, en of een zionistische achtergrond kennen en aangesloten zijn bij organisaties als AIPAC, of JDL – de radicalere Jewish Defense League.

  https://www.youtube.com/watch?v=qOq-LbQ4erM

  Hoe het ook zij. De zionistische invloed in New York, Wall Street, is machtig en een mogelijke reden dat Skull and Bones er midden in zit. Hun inbreng (agenda) kon wel eens te maken hebben met de belangen van olie in de landen die aangewezen waren door PNAC. Dus mogelijk ieder zijn eigen agenda, en samen de lusten. Niet de lasten. De lasten uitte zich in een paar miljoen doden en enorme vluchtelingenstromen die nog gaande zijn en door de Amerikaanse en EU belastingbetaler word betaald.

  En wie of wat is ISIS werkelijk? Lijkt mij een redelijke vraag. De Islamitische Staat die het land Israël in principe als grote aartsvijand zou moeten zien. Vlak bij huis maar het nooit een strobreedte in de weg legde, laat staan aanviel.

  14 likes
 4. “Eén zo’n plek is Gaza. Israëlische soldaten bellen inwoners van een huis op om te zeggen dat ze zich uit de voeten moeten maken, aldus Larudee”
  Dat komt de zogenaamde joden werden overal weggejaagd met een reden hun leugens……………uit Babylon uiy Egypte uit Spanje uit Rusland en nu gaan we dadelijk zien!

  8 likes
 5. Nou goed onderbouwd artikel dit, als je maar bij iedere bewering die je doet zegt dat deze ondersteund wordt door de uitspraak van iemand die “bekend” is dan komt het wel goed hoor! Vooral mee door blijven gaan.

  5 likes
 6. de YouTube link werkt niet ???

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

italië

‘Meesterschaker’ Poetin doet wat EU nalaat: Italië helpen bij coronacrisis. ‘Dit zie je niet bij de NOS’

Rusland helpt Italië bij het gevecht tegen ...

Syrische vluchtelingen

De waarheid over de ‘Syrische vluchtelingen’ die Erdogan naar Europa stuurt

Enkele dagen geleden meldden de media dat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.