Archeologie

VIDEO: Werd Amerika ooit bevolkt door reuzen? Wel volgens twee broers

Help anderen door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Bijbel lezen we: “In die tijd en ook daarna nog, zolang de zonen van de goden gemeenschap hadden met de dochters van de mensen en kinderen bij hen kregen, leefden de giganten op aarde. Dat zijn de befaamde helden uit het verre verleden.” – Genesis 6:4

In het programma Search for the Lost Giants van History Channel gaan de broers Jim en Bill Vieira op zoek naar de waarheid. Het tweetal doet al jarenlang intensief onderzoek naar reuzen. Zijn verhalen over reuzen waar? Is er enig bewijs in de vorm van botten, die erop wijzen dat reuzen ooit op aarde leefden?

Als we het hebben over reuzen, bedoelen we mensen die zo tussen de twee en drie meter lang zijn. In de jaren 1800 werden grote botten gevonden in graven in Tennessee. De skeletten waren gemiddeld 2,1 meter lang. In 1833 vonden soldaten naar verluidt een 3,6 meter lang skelet in Californië.

In 1879 werd een bijna drie meter lang skelet opgegraven in Indiana. En in 1912 werd gemeld dat er 18 reuzenskeletten waren gevonden in grafheuvels in Wisconsin.

In 2011 meldde de Russische krant Pravda.ru dat een team antropologen op 40 graven in Centraal-Afrika was gestuit die 200 lichamen van 2,1 meter lange individuen bevatten. Volgens de Pravda geloofden de onderzoekers dat deze ‘wezens’ uit de ruimte waren gekomen en waren gestorven aan een aards virus waar ze niet tegen bestand waren.

VIDEO: Werd Amerika ooit bevolkt door reuzen? Wel volgens twee broers
Reconstructie van de dubbele rijen tanden (History Channel)

Jim Vieira wijst op de Town History of Deerfield, Massachusetts uit 1895, waarin melding wordt gemaakt van een 2,4 meter lang skelet met dubbele rijen tanden. Hij besloot daarop de geschiedenis van allerlei Amerikaanse stadjes en county’s uit te pluizen en stuitte op veel meer van dit soort verhalen over reuzenskeletten met dubbele rijen tanden.

De broers verwijzen naar rapporten van het Smithsonian uit de jaren 1800 waarin reuzen met meerdere rijen tanden worden beschreven. Omdat fysiek bewijs ontbreekt is er volgens sommigen sprake van een grote cover-up.

Jim denkt dat hij op den duur erkenning zal krijgen voor zijn onderzoek. “Er is zo veel interessante informatie. Er zijn petrogliefen van wezens met zes vingers en tenen, reusachtige bijlen, legendes en de informatie komt uit zo veel verschillende hoeken,” zei hij. “Door de geschiedenis heen wordt vaak gesproken over contact met reuzen.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
7 jaren geleden

Het Smithsonian Institute heeft vorig jaar aangegeven dat ze duizenden reuzenskeletten hebben vernietigd aan het begin van de vorige eeuw.

http://worldnewsdailyreport.com/smithsonian-admits-to-destruction-of-thousands-of-giant-human-skeletons-in-early-1900s/

Joener
Joener
7 jaren geleden

Ik denk dat ze zeker het element van fantasie, waar de mens toen ook al goed over beschikte, hier niet moeten uitsluiten. En kan me ook goed voorstellen dat zulke verhalen totaal uit zijn verband worden getrokken omdat sommige mensen graag aandacht zoeken.

charlino
charlino
7 jaren geleden

En hoe penetreer je dan als reus zo’n klein aards vrouwtje? Zie je ’t voor je!!

Boerenkool
Boerenkool
7 jaren geleden

In Amerika leven nog steeds reuzen! Met een gemiddelde omvang van 2.1 meter, en altijd honger!

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x