Homepagina » Binnenland » NU.nl is een fake news-site. Thierry Baudet geeft in deze video een goed voorbeeld van nepnieuws in Nederland
NU.nl is een fake news-site. Thierry Baudet geeft in deze video een goed voorbeeld van nepnieuws in Nederland

NU.nl is een fake news-site. Thierry Baudet geeft in deze video een goed voorbeeld van nepnieuws in Nederland

Zaterdag was in Groningen een demonstratie gepland tegen Forum voor Democratie. Daar kwamen welgeteld vijf mensen op af, aldus FvD-voorman Thierry Baudet.

“Er waren maar heel weinig mensen,” zei hij.

“En NU.nl, dat is een linkse fake news-site, berichtte dat er een massale demonstratie met meer dan 200 geëngageerde jonge activisten was om tegen de fascistische en seksistische Baudet en Hiddema te demonstreren,” vervolgde hij.

Heel goed voorbeeld

Alleen al die zin bevat twee massieve fake news-gegevens, namelijk dat wij fascistisch en seksistisch zouden zijn en dat er 200 mensen waren, aldus Baudet. “Het is allemaal flauwekul.”

Hij voegde toe: “Een heel goed voorbeeld denk ik van fake news in Nederland.”

Ironisch genoeg is NU.nl door Facebook benaderd om samen met de Universiteit Leiden fake news aan te pakken op het sociale netwerk.

Boycot

Onder een YouTube-video waarin Baudet toelichting geeft over de demonstratie staan vele interessante reacties. Een greep:

“Hypocriete is ook nog dat NU.nl samenwerkt met Facebook om fake news tegen te gaan,” schrijft lipton79. “Zij bepalen dus wat op Facebook als fake news wordt aangegeven terwijl ze het zelf produceren.”

“Altijd gebruik ik NU.nl, maar die gaat mooi in de boycot vanaf nu,” aldus Anonymous. “Wat een onzin. Feitencheck is er niet meer bij blijkbaar.”

Fake artikelen

“Een tijd geleden kon men reageren op de fake artikelen van NU.nl, daar kwam wel altijd de waarheid aan bod,” reageert Sjaak v Koten.

Demarcation voegt toe: “NPO = fake news en links. Nederlandse Propaganda Omroep.”

“De misrepresentatie van de werkelijkheid door gevestigde (linkse) media duwt des te meer mensen naar (rechtse) alternatieven,” betoogt Bloempjes.

Niets

En J_X zegt nog: “NU.nl is een advertentiesite. Die hele site heeft dan ook niets met journalistiek te maken.”

Anderen vergelijken NU.nl met de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De demonstratie was georganiseerd door de Anti Fascistische Actie (AFA) en Groningen Tolerant. Die noemen de ideeën van Baudet ‘verkeerd en gevaarlijk’.

[Forum Democratie]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
3 jaren geleden

Nu.nl is een irritante nieuwssite, Het meeste klopt gewoon niet. Ze meten zich een air aan alsof ze alles weten maar veel artikelen kloppen gewoon niet. Zeker hun iten feit of fabel rammelt aan alle kanten en met het nieuws nemen ze het ook niet zo nauw. eerst was ik een regelmatige lezer van NU maar ik heb de vaste link eraf gegooid en probeer me breed te oriënteren door wereldwijd nieuws te lezen en dan kun je zelf zien wat fake is en wat echt.

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

Met NU.nl heb ik ook slechte ervaringen…………als je niet “Links” ben snoeren ze je mond!

legalize
legalize
Reactie op  Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

Inderdaad, heb al menig ban gehad daar, alleen hun mening telt

flardinga
flardinga
Reactie op  Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

Ik bekijk deze site nooit dus kan ik er niet over oordelen, waar ik wel over kan oordelen is over Baudet, er is veel te vinden op het internet, zijn gedachtes over vrouwen of over een Amerika waarin de slavernij zal terugkeren, zijn opmerking van dat buitenlanders de Nederlandse Cultuur homeopatisch verdunnen, dit soort opmerkingen maken wel dat hij zeer dicht aan zit tot het Nazisme, dat moet hij zelf weten maar persoonlijk moet ik daar niks van hebben, maar als mensen op een site nep nieuws plaatsen dan mag dat gezegd worden, graag zelfs, maar van Baudet moet ik niks hebben.

Frans2
Frans2
3 jaren geleden

Het heeft op nu.nl gestaan, maar zo te zien zonder “geëngageerde jonge activisten”, heeft dat er wel ooit op gestaan of is dat verzonnen?
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:K3Y7wNmLs40J:www.nu.nl/groningen/4825536/200-mensen-bij-protest-forum-democratie.html+&cd=9&hl=nl&ct=clnk&gl=nl&client=firefox-b-ab

Wat er nu staat is “Een demonstratie tegen het Forum voor Democratie in Groningen is zaterdag rustig verlopen. Enkele tientallen mensen kwamen af op het protest.”
http://www.nu.nl/groningen/4825536/rustig-protest-forum-democratie-in-groningen.html?redirect=1

Nu.nl kan zich vergist hebben in het overgenomen bericht van RTVNH waar over “200 deelnemers” van de Baudet bijeenkomst gesproken wordt.

Is nu.nl om weerwoord gevraagd?

Defixiones
Defixiones
3 jaren geleden

Nu.nl is fake nieuws en die twee jokers op dat podium doen net of er zoiets als ISIS bestaat en we bang moeten zijn voor terroristen. Angst en gevaar, brrr, meer beveiliging, meer politie, meer afluisteren van geheime diensten, angst en beven moeten we volgens huilebalk Hiddema.
Ik daag die Hiddema uit om voor een rechtbank aan te tonen dat er werkelijk doden zijn gevallen door fake aanslagen in Europa.
Verdeel en heers, het is allemaal poppenkast.

faya
faya
Reactie op  Defixiones
3 jaren geleden

Ik zie alleen dat er een staat te vertellen dat ze niet sexistisch zijn en de andere in zijn zak aan zijn zak staat te krabben.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
dna
dna
3 jaren geleden

Sanoma(en die daar werken) wat hieraan gelinkt is zet ik nog veel meer vraagtekens bij. Zelfs gedacht aan valse indentiteiten die sommige gebruiken van overleden mensen in buitenland. Voor 10 dollar kan je zoiets kopen en er een 2e leven opna houden. Beetje mensen manipuleren via msm maar ook de straat op met andere indentiteit om zo de “scoop”/anders denkenden naar de hand te zetten van de machine. Meer schrijf ik niet, maar alles komt uit! https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ghosting_(identity_theft)

J. Hofmans
J. Hofmans
3 jaren geleden

Mooi en aardig allemaal. Maar NU.nl is alles behalve links (ook een groep gekken trouwens). NU.nl wordt gesteund door Israëli/Amerika, via Finland (Sanoma Digital). Later zal Thierry Baudet ook voor ze gaan werken. Denk jullie nou echt dat Thierry Baudet het op gaat nemen tegen de elite? Wat zijn jullie weer voor de zoveelste keer goedgelovig.

En ik vind het erg irritant dat iedereen (vooral politici) nu – in 2017 – pas roept ‘fake news’. Nooit eerder hebben ze dat gedaan, maar nu mr. Trompet blaft, hijgen ze allen mee. 97% is gewoon fake nieuws. Dat wist ik al toen ik een jaar of 14 was. ‘Nieuws’ is in principe geen nieuws, maar manipulatie en angstzaaierij. Heeft het ‘nieuws’ jou ooit iets positiefs gebracht, kreeg je een boost om 7uur in de ochtend om naar je werkt te gaan, kon je wijs meepraten tijdens een verjaardag over een bepaald onderwerp dat je op nu.nl hebt gelezen?

faya
faya
3 jaren geleden

Geenstijl, tendendieus, ongefunderd en nodeloos kwetsend is toch ook nazi gezind is gebleken?
Als je de reacties las was dat allang duidelijk natuurlijk, vooral veel kreten van nogal laag niveau, een bak vol met beta’s, iemand met een andere mening kwam er vervolgens nooit meer op, sensuur vindendie nazi’s ook normaal, ja zo kan ik ook domineren, met anderen de mond snoeren, wat zijn ze simpel.
Ook de Telegraaf nogal kortzichtig en simpel, veel leeghoofdig show nieuws en nietszeggende items, samen Geenstijl, RTL en SBS blinken ze er in uit, dom geleuter.
Dat wil dan de wereld compleet overnemen en lzijn ze van plan etterlijk bij iedereen de lakens uit te delen.
Gelukkig worden de domdo’s een voor een opgepakt en zo langzaam de mond gesnoerd.
Word je daar moe van zoveel holle blaaskaken.

Edward
Edward
3 jaren geleden

https://www.google.nl/amp/www.nu.nl/groningen/4825536/200-mensen-bij-protest-forum-democratie.amp

Nu.nl heeft nog snel even een rectificatie geplaatst , maar om toch nog hun arrogantie te vertonen, bijgesteld naar tientallen…nee Nu.nl, het waren er ongeveer 5!

Frans2
Frans2
3 jaren geleden

NUcheckt: Gaf NU.nl onjuist aantal demonstranten tegen Baudet?
Beoordeling: Waar
De bewering van Baudet dat NU.nl schreef over “geëngageerde jonge activisten” blijkt echter niet te kloppen. Ook noemde NU.nl Baudet en Hiddema in het bericht niet “fascistisch” en/of “seksistisch”.

Een woordvoerder van de gemeente Groningen stelt maandag dat er “hooguit twintig mensen” aanwezig waren bij de betoging … De politie kan geen aantallen geven … Volgens de demonstranten zelf waren zij met 20 tot 25 mensen aanwezig.

http://www.nu.nl/nucheckt/4829790/nucheckt-gaf-nunl-onjuist-aantal-demonstranten-baudet.html

x

Check Also

baudet

‘De georganiseerde jacht op Thierry Baudet heeft een diepere reden’

FvD ligt al enige tijd onder vuur. ...

baudet

Baudet: ‘De coupplegers zijn opgestapt. Dat is goed nieuws’

Het is al enige tijd onrustig bij ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x