Binnenland

NU.nl is een fake news-site. Thierry Baudet geeft in deze video een goed voorbeeld van nepnieuws in Nederland

Help ons door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zaterdag was in Groningen een demonstratie gepland tegen Forum voor Democratie. Daar kwamen welgeteld vijf mensen op af, aldus FvD-voorman Thierry Baudet.

“Er waren maar heel weinig mensen,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“En NU.nl, dat is een linkse fake news-site, berichtte dat er een massale demonstratie met meer dan 200 geëngageerde jonge activisten was om tegen de fascistische en seksistische Baudet en Hiddema te demonstreren,” vervolgde hij.

Heel goed voorbeeld

Alleen al die zin bevat twee massieve fake news-gegevens, namelijk dat wij fascistisch en seksistisch zouden zijn en dat er 200 mensen waren, aldus Baudet. “Het is allemaal flauwekul.”

Hij voegde toe: “Een heel goed voorbeeld denk ik van fake news in Nederland.”

Ironisch genoeg is NU.nl door Facebook benaderd om samen met de Universiteit Leiden fake news aan te pakken op het sociale netwerk.

Boycot

Onder een YouTube-video waarin Baudet toelichting geeft over de demonstratie staan vele interessante reacties. Een greep:

“Hypocriete is ook nog dat NU.nl samenwerkt met Facebook om fake news tegen te gaan,” schrijft lipton79. “Zij bepalen dus wat op Facebook als fake news wordt aangegeven terwijl ze het zelf produceren.”

“Altijd gebruik ik NU.nl, maar die gaat mooi in de boycot vanaf nu,” aldus Anonymous. “Wat een onzin. Feitencheck is er niet meer bij blijkbaar.”

Fake artikelen

“Een tijd geleden kon men reageren op de fake artikelen van NU.nl, daar kwam wel altijd de waarheid aan bod,” reageert Sjaak v Koten.

Demarcation voegt toe: “NPO = fake news en links. Nederlandse Propaganda Omroep.”

“De misrepresentatie van de werkelijkheid door gevestigde (linkse) media duwt des te meer mensen naar (rechtse) alternatieven,” betoogt Bloempjes.

Niets

En J_X zegt nog: “NU.nl is een advertentiesite. Die hele site heeft dan ook niets met journalistiek te maken.”

Anderen vergelijken NU.nl met de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De demonstratie was georganiseerd door de Anti Fascistische Actie (AFA) en Groningen Tolerant. Die noemen de ideeën van Baudet ‘verkeerd en gevaarlijk’.

[Forum Democratie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
6 jaren geleden

Nu.nl is een irritante nieuwssite, Het meeste klopt gewoon niet. Ze meten zich een air aan alsof ze alles weten maar veel artikelen kloppen gewoon niet. Zeker hun iten feit of fabel rammelt aan alle kanten en met het nieuws nemen ze het ook niet zo nauw. eerst was ik een regelmatige lezer van NU maar ik heb de vaste link eraf gegooid en probeer me breed te oriënteren door wereldwijd nieuws te lezen en dan kun je zelf zien wat fake is en wat echt.

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

Met NU.nl heb ik ook slechte ervaringen…………als je niet “Links” ben snoeren ze je mond!

Frans2
Frans2
6 jaren geleden

Het heeft op nu.nl gestaan, maar zo te zien zonder “geëngageerde jonge activisten”, heeft dat er wel ooit op gestaan of is dat verzonnen?
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:K3Y7wNmLs40J:www.nu.nl/groningen/4825536/200-mensen-bij-protest-forum-democratie.html+&cd=9&hl=nl&ct=clnk&gl=nl&client=firefox-b-ab

Wat er nu staat is “Een demonstratie tegen het Forum voor Democratie in Groningen is zaterdag rustig verlopen. Enkele tientallen mensen kwamen af op het protest.”
http://www.nu.nl/groningen/4825536/rustig-protest-forum-democratie-in-groningen.html?redirect=1

Nu.nl kan zich vergist hebben in het overgenomen bericht van RTVNH waar over “200 deelnemers” van de Baudet bijeenkomst gesproken wordt.

Is nu.nl om weerwoord gevraagd?

Defixiones
Defixiones
6 jaren geleden

Nu.nl is fake nieuws en die twee jokers op dat podium doen net of er zoiets als ISIS bestaat en we bang moeten zijn voor terroristen. Angst en gevaar, brrr, meer beveiliging, meer politie, meer afluisteren van geheime diensten, angst en beven moeten we volgens huilebalk Hiddema.
Ik daag die Hiddema uit om voor een rechtbank aan te tonen dat er werkelijk doden zijn gevallen door fake aanslagen in Europa.
Verdeel en heers, het is allemaal poppenkast.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x