Homepagina » Binnenland » NU.nl is een fake news-site. Thierry Baudet geeft in deze video een goed voorbeeld van nepnieuws in Nederland
NU.nl is een fake news-site. Thierry Baudet geeft in deze video een goed voorbeeld van nepnieuws in Nederland

NU.nl is een fake news-site. Thierry Baudet geeft in deze video een goed voorbeeld van nepnieuws in Nederland

Zaterdag was in Groningen een demonstratie gepland tegen Forum voor Democratie. Daar kwamen welgeteld vijf mensen op af, aldus FvD-voorman Thierry Baudet.

“Er waren maar heel weinig mensen,” zei hij.

“En NU.nl, dat is een linkse fake news-site, berichtte dat er een massale demonstratie met meer dan 200 geëngageerde jonge activisten was om tegen de fascistische en seksistische Baudet en Hiddema te demonstreren,” vervolgde hij.

Heel goed voorbeeld

Alleen al die zin bevat twee massieve fake news-gegevens, namelijk dat wij fascistisch en seksistisch zouden zijn en dat er 200 mensen waren, aldus Baudet. “Het is allemaal flauwekul.”

Hij voegde toe: “Een heel goed voorbeeld denk ik van fake news in Nederland.”

Ironisch genoeg is NU.nl door Facebook benaderd om samen met de Universiteit Leiden fake news aan te pakken op het sociale netwerk.

Boycot

Onder een YouTube-video waarin Baudet toelichting geeft over de demonstratie staan vele interessante reacties. Een greep:

“Hypocriete is ook nog dat NU.nl samenwerkt met Facebook om fake news tegen te gaan,” schrijft lipton79. “Zij bepalen dus wat op Facebook als fake news wordt aangegeven terwijl ze het zelf produceren.”

“Altijd gebruik ik NU.nl, maar die gaat mooi in de boycot vanaf nu,” aldus Anonymous. “Wat een onzin. Feitencheck is er niet meer bij blijkbaar.”

Fake artikelen

“Een tijd geleden kon men reageren op de fake artikelen van NU.nl, daar kwam wel altijd de waarheid aan bod,” reageert Sjaak v Koten.

Demarcation voegt toe: “NPO = fake news en links. Nederlandse Propaganda Omroep.”

“De misrepresentatie van de werkelijkheid door gevestigde (linkse) media duwt des te meer mensen naar (rechtse) alternatieven,” betoogt Bloempjes.

Niets

En J_X zegt nog: “NU.nl is een advertentiesite. Die hele site heeft dan ook niets met journalistiek te maken.”

Anderen vergelijken NU.nl met de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De demonstratie was georganiseerd door de Anti Fascistische Actie (AFA) en Groningen Tolerant. Die noemen de ideeën van Baudet ‘verkeerd en gevaarlijk’.

[Forum Democratie]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bert schreef:

  Nu.nl is een irritante nieuwssite, Het meeste klopt gewoon niet. Ze meten zich een air aan alsof ze alles weten maar veel artikelen kloppen gewoon niet. Zeker hun iten feit of fabel rammelt aan alle kanten en met het nieuws nemen ze het ook niet zo nauw. eerst was ik een regelmatige lezer van NU maar ik heb de vaste link eraf gegooid en probeer me breed te oriënteren door wereldwijd nieuws te lezen en dan kun je zelf zien wat fake is en wat echt.

  26 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  Met NU.nl heb ik ook slechte ervaringen…………als je niet “Links” ben snoeren ze je mond!

  7 likes
  • flardinga schreef:

   Ik bekijk deze site nooit dus kan ik er niet over oordelen, waar ik wel over kan oordelen is over Baudet, er is veel te vinden op het internet, zijn gedachtes over vrouwen of over een Amerika waarin de slavernij zal terugkeren, zijn opmerking van dat buitenlanders de Nederlandse Cultuur homeopatisch verdunnen, dit soort opmerkingen maken wel dat hij zeer dicht aan zit tot het Nazisme, dat moet hij zelf weten maar persoonlijk moet ik daar niks van hebben, maar als mensen op een site nep nieuws plaatsen dan mag dat gezegd worden, graag zelfs, maar van Baudet moet ik niks hebben.

   4 likes
  • legalize schreef:

   Inderdaad, heb al menig ban gehad daar, alleen hun mening telt

   3 likes
 • Defixiones schreef:

  Nu.nl is fake nieuws en die twee jokers op dat podium doen net of er zoiets als ISIS bestaat en we bang moeten zijn voor terroristen. Angst en gevaar, brrr, meer beveiliging, meer politie, meer afluisteren van geheime diensten, angst en beven moeten we volgens huilebalk Hiddema.
  Ik daag die Hiddema uit om voor een rechtbank aan te tonen dat er werkelijk doden zijn gevallen door fake aanslagen in Europa.
  Verdeel en heers, het is allemaal poppenkast.

  8 likes
 • Frans2 schreef:

  Het heeft op nu.nl gestaan, maar zo te zien zonder “geëngageerde jonge activisten”, heeft dat er wel ooit op gestaan of is dat verzonnen?
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:K3Y7wNmLs40J:www.nu.nl/groningen/4825536/200-mensen-bij-protest-forum-democratie.html+&cd=9&hl=nl&ct=clnk&gl=nl&client=firefox-b-ab

  Wat er nu staat is “Een demonstratie tegen het Forum voor Democratie in Groningen is zaterdag rustig verlopen. Enkele tientallen mensen kwamen af op het protest.”
  http://www.nu.nl/groningen/4825536/rustig-protest-forum-democratie-in-groningen.html?redirect=1

  Nu.nl kan zich vergist hebben in het overgenomen bericht van RTVNH waar over “200 deelnemers” van de Baudet bijeenkomst gesproken wordt.

  Is nu.nl om weerwoord gevraagd?

  6 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Mooi en aardig allemaal. Maar NU.nl is alles behalve links (ook een groep gekken trouwens). NU.nl wordt gesteund door Israëli/Amerika, via Finland (Sanoma Digital). Later zal Thierry Baudet ook voor ze gaan werken. Denk jullie nou echt dat Thierry Baudet het op gaat nemen tegen de elite? Wat zijn jullie weer voor de zoveelste keer goedgelovig.

  En ik vind het erg irritant dat iedereen (vooral politici) nu – in 2017 – pas roept ‘fake news’. Nooit eerder hebben ze dat gedaan, maar nu mr. Trompet blaft, hijgen ze allen mee. 97% is gewoon fake nieuws. Dat wist ik al toen ik een jaar of 14 was. ‘Nieuws’ is in principe geen nieuws, maar manipulatie en angstzaaierij. Heeft het ‘nieuws’ jou ooit iets positiefs gebracht, kreeg je een boost om 7uur in de ochtend om naar je werkt te gaan, kon je wijs meepraten tijdens een verjaardag over een bepaald onderwerp dat je op nu.nl hebt gelezen?

  4 likes
 • Frans2 schreef:

  NUcheckt: Gaf NU.nl onjuist aantal demonstranten tegen Baudet?
  Beoordeling: Waar
  De bewering van Baudet dat NU.nl schreef over “geëngageerde jonge activisten” blijkt echter niet te kloppen. Ook noemde NU.nl Baudet en Hiddema in het bericht niet “fascistisch” en/of “seksistisch”.

  Een woordvoerder van de gemeente Groningen stelt maandag dat er “hooguit twintig mensen” aanwezig waren bij de betoging … De politie kan geen aantallen geven … Volgens de demonstranten zelf waren zij met 20 tot 25 mensen aanwezig.

  http://www.nu.nl/nucheckt/4829790/nucheckt-gaf-nunl-onjuist-aantal-demonstranten-baudet.html

  4 likes
 • faya schreef:

  Geenstijl, tendendieus, ongefunderd en nodeloos kwetsend is toch ook nazi gezind is gebleken?
  Als je de reacties las was dat allang duidelijk natuurlijk, vooral veel kreten van nogal laag niveau, een bak vol met beta’s, iemand met een andere mening kwam er vervolgens nooit meer op, sensuur vindendie nazi’s ook normaal, ja zo kan ik ook domineren, met anderen de mond snoeren, wat zijn ze simpel.
  Ook de Telegraaf nogal kortzichtig en simpel, veel leeghoofdig show nieuws en nietszeggende items, samen Geenstijl, RTL en SBS blinken ze er in uit, dom geleuter.
  Dat wil dan de wereld compleet overnemen en lzijn ze van plan etterlijk bij iedereen de lakens uit te delen.
  Gelukkig worden de domdo’s een voor een opgepakt en zo langzaam de mond gesnoerd.
  Word je daar moe van zoveel holle blaaskaken.

  3 likes
 • dna schreef:

  Sanoma(en die daar werken) wat hieraan gelinkt is zet ik nog veel meer vraagtekens bij. Zelfs gedacht aan valse indentiteiten die sommige gebruiken van overleden mensen in buitenland. Voor 10 dollar kan je zoiets kopen en er een 2e leven opna houden. Beetje mensen manipuleren via msm maar ook de straat op met andere indentiteit om zo de “scoop”/anders denkenden naar de hand te zetten van de machine. Meer schrijf ik niet, maar alles komt uit! https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ghosting_(identity_theft)

  2 likes
 • Edward schreef:

  https://www.google.nl/amp/www.nu.nl/groningen/4825536/200-mensen-bij-protest-forum-democratie.amp

  Nu.nl heeft nog snel even een rectificatie geplaatst , maar om toch nog hun arrogantie te vertonen, bijgesteld naar tientallen…nee Nu.nl, het waren er ongeveer 5!

  2 likes
 • War on Error schreef:

  AFA is als ANTIFA, doch van onbetekenende omvang en impact.
  ‘Bruikbare idioten’ die zich laten gebruiken voor de doelen van de globalisten.

  Ze worden dankbaar ingezet om steekhoudende oppositie tegen de plannen van de globalisten een slechte naam te geven.

  Nu.nl’s reden van bestaan is wel bekend. Monitoren wat er leeft, en de publieke opinie bijsturen. Niet maken, maar selecteren van nep-nieuws. En de reikwijdte vergroten, en de weerklank versterken. Mijd Big Brother, zoek andere media.

  1 likes
 • Lisa schreef:

  Helemaal mee eens: NU.nl is nepnieuws en eigendom van Sanoma en met een bereik van 7 miljoen Nederlanders een gevaar voor onze samenleving samen met het ANP en het NOS journaal. Nepnieuws over onderwerpen aangaande Syrië en Venezuela worden overgenomen van CNN, Fox News, NBC etc zonder zelf ter plaatse te checken. Kopje ‘Vlaamse bedrijven krijgen boetes voor leveren sarin aan Syrië. De inhoud artikel: slechts isopropylalcohol is geleverd als grondstof. In de commentaren is er door meerdere mensen op gewezen en de redactie gaf aan het te kopje te zullen aanpassen. Is nooit gebeurd. Voor de vluchtige lezer is dit dus propaganda en een manier om te hersenspoelen. Ikzelf ben geband omtrent mijn commentaar in het artikel over EU parlementsleden die in Venezuela gingen controleren of de hulpgoederen binnenkwamen. Ze werden geweigerd. Ik heb met pure feiten uitgelegd dat de VS het land omver wil werpen voor de oliereserves en omdat het land haar olie buiten de petrodollar om verkoopt (net als Libie en Irak deden) en er geen hongersnood heerst, alleen een medicijntekort. Een aantal van mijn reacties werden doorgelaten en belachelijk gemaakt door moderatoren maar de rest gewoon streng weggecensureerd. Mensen word wakker aub. Gebruik ook eens zoekmachine DuckDuckGo ipv het zwaar gemanipuleerde VS propaganda orgaan Google dat samen met Facebook zogenaamd fake news aanpakt.

  1 likes
 • x

  Check Also

  coronagezant

  Nóg meer onthullingen over coronagezant Sijbesma: ‘Dit kan niet waar zijn’

  Viruswaanzin-voorman Willem Engel richtte zijn pijlen tijdens ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  >