UFO

Doen Britten en Amerikanen in het geheim onderzoek naar UFO’s?

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Iraanse minister van Defensie Ahmad Vahihi kondigde eerder deze maand aan dat UFO’s geen gevaar vormen voor de veiligheid van Iran.

Hij deed zijn uitspraken nadat een mysterieus spiraalvormig licht boven diverse landen was gezien, waaronder in Iran, Syrië, Turkije, Cyprus, Libanon en Israël, meldde de Tehran Times.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Afgelopen week verwarden enkele inwoners van Washington DC een militaire drone die naar de Amerikaanse hoofdstad werd getransporteerd met een UFO.

Ander verhaal

Toen de Amerikaanse luchtmacht project Blue Book in 1970 beëindigde kreeg het publiek te horen dat er geen UFO’s waren die als bedreiging werden gezien voor de nationale veiligheid van de VS.

Alhoewel de luchtmacht formeel had vastgesteld dat UFO’s niet beschikten over hoger ontwikkelde technologieën dan de onze en niet van buiten de aarde kwamen, hebben militairen de afgelopen jaren een heel ander verhaal laten horen.

“De reden waarom het leger beweert geen onderzoek te doen naar UFO’s is dat ze niets te maken willen hebben met mensen zoals jij,” vertelde luchtmachtkapitein Robert Salas afgelopen oktober aan de Huffington Post. “Ze willen niet tegen journalisten of het publiek zeggen wat er precies aan de hand is, en het is al een lange tijd gaande. Ze willen die vraag het liefst simpelweg ontwijken.”

Geheim

In Groot-Brittannië werd op een gelijksoortige manier gereageerd op waarnemingen van vliegende schotels ten tijde van de Koude Oorlog. In 1950 stelde het Britse ministerie van Defensie een groep wetenschappers en inlichtingenofficieren samen om in het geheim UFO-waarnemingen te onderzoeken, aldus een adviseur van het Britse Nationaal Archief. Zelfs oud-premier Winston Churchill wilde het mysterie van de vliegende schotels tot op de bodem uitzoeken.

De informatie die de groep verzamelde bleef 50 jaar geheim, legt David Clarke van de Sheffield Hallam University uit. Volgens hem blijft ongeveer vijf procent van alle UFO-waarnemingen onverklaard. “Ongeïdentificeerd betekent niet automatisch buitenaards, het betekent simpelweg ongeïdentificeerd,” zei hij. “Als ze hebben uitgesloten dat het niet gaat om een gekaapt vliegtuig of een raket kan het militairen doorgaans niets schelen of het nu gaat om een weerballon of een buitenaards ruimteschip, zolang het maar geen bedreiging vormt voor de nationale veiligheid.”

CIA

Clarke ontdekte in het Nationaal Archief documenten die onthullen hoe de Britse regering in 1950 samen met de CIA een studie deed naar UFO’s. “Het bestaan van een ‘officiële’ studie naar UFO’s is lange tijd ontkend door het Britse ministerie van Defensie,” schreef Clarke op zijn website. “De stukken zijn de ‘heilige graal’ voor mensen die altijd hebben geloofd dat de MoD was betrokken bij het verdoezelen van UFO-bewijs.”

In 2001 openbaarde het Britse ministerie van Defensie een rapport uit 1951 van de UFO-onderzoeksgroep van de Britse regering en ufoloog Andy Roberts. Het document kan worden gedownload op de website van Clarke en Roberts.

Het bestand bestaat uit zes pagina’s en roept op UFO-waarnemingen systematisch in diskrediet te brengen om te voorkomen dat de onverklaarde incidenten het publiek zouden bereiken, aldus Clarke. Daarom zijn er mensen die denken dat er binnen de regering wordt samengezweerd om zo weinig mogelijk over UFO’s naar buiten te laten komen. “Duizenden mensen overal ter wereld denken dat de overheden weten dat we worden bezocht door buitenaardsen en dat ze de informatie doelbewust achterhouden voor het publiek.”

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mb
mb
12 jaren geleden

‘U’ staat voor unidentified. Kan dus ook gewoon aards zijn … hoever zullen ze zijn met de technologie ?

O. Westerman
O. Westerman
12 jaren geleden

[quote name=”mb”]’U’ staat voor unidentified. Kan dus ook gewoon aards zijn … hoever zullen ze zijn met de technologie ?[/quote]

Wie is ”ze” ? De ET’s zijn heeeeeeeel ver en USA black project backengeneering is ook heeeel ver, sterker nog ze hebben de antigravity craft allang vliegen. De black world is 200 jaar minstens voor op reguliere technology.
Ben Rich Skunkworks ” We have the means to bring ET home ”

Dominic
Dominic
12 jaren geleden

Met ons klein verstand , zijn we dan bewust … Dat we alleen zijn in dit universum ? Denk je dat echt

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
12 jaren geleden

Ik heb toevallig een liedje gemaakt over aliens 🙂
Voor de mensen die van Nederlandstalige underground hiphop houden ga naar soundcloud.com/bomberbay-7 en klik dan op het nummer “Extraterrestrials”

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x