Financieel

‘Waarschuwingsbrief’ Rabobank over contant geld leidt tot verontwaardiging: ‘Waar bemoeit u zich mee?’

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Op social media circuleert een brief die een klant van de Rabobank heeft gekregen over het opnemen van contant geld. “Het is ons opgevallen dat u regelmatig contant geld opneemt van uw rekening. In deze brief informeren wij u over de risico’s van contant geld en vragen wij u om het opnemen van contant geld te verminderen,” aldus de bank.

“Het gaat daarbij om het risico dat u of wij door het gebruik van contant geld ongewild betrokken raken bij witwassen, terrorismefinanciering en andere criminele activiteiten,” schrijft de Rabobank in de brief, die dateert van 8 december.

De Rabobank biedt de klant ook een aantal alternatieven voor het gebruik van contant geld. “Wanneer u uw transacties digitaal verricht, heeft u geen contant geld meer nodig. Tegenwoordig kunt u ook eigenlijk altijd pinnen en heeft u dus geen contant geld nodig.”

Stop hiermee

De brief leidt tot veel verontwaardigde reacties. “Waar bemoeit u zich mee?” vraagt Tweede Kamerlid Olaf Ephraim. “Contant geld is een wettelijk betaalmiddel en het opnemen ervan behoeft geen ‘waarschuwingsbrief’ uwerzijds richting de klanten. In het kader van duurzaamheid, die u ook hoog in het vaandel hebt staan: stop hiermee.”

Volgens theatermaker George van Houts bewijst de brief dat De Nederlandsche Bank en minister Kaag niet helemaal de waarheid spreken. Hij spreekt van ‘The War on Cash’.

De Rabobank bevestigt dat de brief echt is. Op de vraag waarom de bank mensen die contant geld opnemen nu ineens een brief stuurt, antwoordt een medewerker: “Dat doen we omdat we vanuit de Wet WFT poortwachter zijn van het financiële stelsel. We hebben als bank de taak om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen.”

Als verdachte aangemerkt

Medewerker Marieke voegt toe: “Om de risico’s te verminderen, worden er maatregelen getroffen om klanten minder kwetsbaar te maken. Bijvoorbeeld door te waarschuwen voor deze risico’s en te wijzen op alternatieven die veiliger, sneller en gebruiksvriendelijker zijn.”

Vorige week werd bekend dat de Rabobank door het Openbaar Ministerie als verdachte is aangemerkt bij een onderzoek naar tekortschieten bij het tegengaan van witwassen en financiering van terrorisme.

4.8 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
217 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boink
Boink
1 maand geleden

Allemaal je boodschapjes, uitgaan ed.cash betalen..

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Dus cash maakt een terrorist van je.

Tinus
Tinus
1 maand geleden

In opdracht van de overheid !! Makkelijk zat.

Mattie
Mattie
1 maand geleden

WEF poortwachter bedoelt de Rabobank

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

217
0
We lezen graag je reactie!x