Homepagina » Het Complot » Nederlandse economie ‘gedomineerd door old boys network van 200 mensen’
Nederlandse economie 'gedomineerd door old boys network van 200 mensen'

Nederlandse economie ‘gedomineerd door old boys network van 200 mensen’

Jan Mertens, één van de architecten van vakbond FNV, zei in oktober 1968 in een speech dat de Nederlandse economie wordt gedomineerd door een ‘old boys network’ van zo’n 200 mensen.

“Van een groep mensen die elkaar goed kent en elkaar frequent ontmoet in verschillende colleges,” zei hij destijds. “Het is een even deskundige, financieel sterke als beangstigende groep.”

De Volkskrant schreef in 2008 op basis van een groot onderzoek dat de vermoedens van Mertens verrassend stevig gefundeerd konden worden.

Belangstelling
Nederlandse economie 'gedomineerd door old boys network van 200 mensen'

Jan Mertens

Met de verkiezing van Donald Trump staat de discussie over de elite weer in de belangstelling.

Duitse economen en wetenschapsjournalisten hebben een bundel geschreven over de machtselites en hun organisaties.

Het werk is getiteld: ‘Hoe elites macht organiseren – Bilderberg & co: lobbyen, denktanks en medianetwerken’.

Vervlechtingen

Elitekringen waarvan de invloed niet mag worden onderschat, zijn volgens de groep het Wereld Economisch Forum (WEF), de European Roundtable of Industrials (ERT), Cercle, de Mont Pelerin Society en de Bilderbergconferenties.

Wat daarbij onder meer zichtbaar wordt, zijn de personele vervlechtingen met ook mondiale en politieke fora, waaronder de Trilaterale Commissie.

Deze privéorganisatie werd in 1973 opgericht op initiatief van David Rockefeller, bankier en kleinzoon van de gelijknamige oliemagnaat.

De eerste Bilderbergconferentie werd gehouden in 1954 in Oosterbeek. Prins Bernhard behoorde tot één van de initiatiefnemers en bleef tot 1976 voorzitter.

Geheim karakter

Nederlandse economie 'gedomineerd door old boys network van 200 mensen'Steeds zie je dat rijken, leidinggevenden van het grote bedrijfsleven en andersoortige invloedrijke lieden samenkomen bij conferenties met een geheim karakter.

De filosoof Aleksander Milosz Zielinski schreef dat de Bilderbergclub aanvankelijk een aantal voormalige nazi’s tot zijn leden telde, onder wie prins Bernhard.

De economen en journalisten leggen uit: Wie beschikt over productie-, oriënterings- en organisatorische middelen, beschikt over de uitoefening van fysieke dwang en over centrale machtsbronnen.

Belang

Omdat die centrale bronnen de mensen permanent omringen, leven zij aldoor in afhankelijkheids- en bevelverhoudingen.

Wat kunnen we tegen de machtselites doen?

Zij weten als geen ander invloed uit te oefenen, zodanig dat mensen tegen hun eigen belang in doen wat de elite wil dat zij doen.

Mensen zouden zich juist zo moeten organiseren dat ze zich gezamenlijk voor hun eigen belang gaan inzetten om zo de elites in de wielen te rijden.

[Libertaire orde]


Vond je dit goed? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Het word tijd voor de klasse strijd. Terugpakken wat ons is afgenomen. Er moeten spaanders vallen anders worden we weer in slaap gesust.

  17 likes
  • Dat is wat ik herhaaldelijk schrijf hier. De regeringen zijn marionetten van de schaduwregering. De schaduwregering controleren Regering, Vakbonden, Media, Justitie etc etc.

   De schaduwregering zijn : BV Oranje, Banken, Multinationals, BIG PHARMA en nog een handjevol elite.

   En jullie maar zwaaien met jullie vlaggetjes naar dat Nazi bolwerk.
   Er is nog steeds niets veranderd, de vorstenhuizen en de elite melken nog steeds het volk uit ! Globalisering is hun toverwoord voor het creëren van werkslaven om u totaal uit te melken. De vluchtelingen stromen zijn met opzet gecreëerd om arbeid nog goedkoper te maken waar u allen de dupe van wordt.

   Het fractioneel bankieren is een misdaad maar aangezien Justitie eigendom is van de schaduwregering wordt hen geen vinger in de weg gelegd. Fractioneel bankieren is geld creëren uit lucht. Het geld wat u nodig heeft voor u hypotheek bestaat niet ! Ze laten u rente betalen over geld wat niet bestaat en dat is een misdaad ! Justitie is daardoor zelf het grootste Crime syndicaat geworden. Iedereen met een hypotheek is een werkslaaf van de bank en als u dan op u 40ste geen werk meer heeft zegt de regering bedankt dat je je huis hebt afgelost en ze pakken het vervolgens van je af.

   Regeringen en Justitie zijn zelf de grootste criminelen !

   Wij moeten IJsland gaan volgen en terug naar een volkstribunaal. Weg koningshuis, Justitie, , Banken, alleen nog nutsbanken die in dienst staan van het volk. Geen rente op leningen. Drastische hervorming in de grondwet ten bate van het volk.
   Over alle grote en belangrijke zaken een bindend referendum net zoals in Zwitserland.
   Uit de EU, NATO en VN . Nederland terug voor het Nederlandse volk en weg met dat k*t volkslied wat een grote leugen is.

   Ja ik ben boos als zo vele met mij.

   26 likes
   • Onze regeringsleiders, het hele ministersclubje, zijn niet meer dan de schoothondjes van deze schaduwregering. Zij werken de agenda uit van deze Nazi-criminelen en voeren naar het onwetende volk slechts leugenachtige toneelspelletjes op.
    Bij belangrijke zaken spreken zij van te voren onderling af wie pro en wie contra tegen het voorstel zal gaan stemmen; zo wordt naar buiten toe de indruk gewekt dat onze politici het nog voor het zeggen hebben.
    Dat verklaart hun gedraai in allerlei bochten bij politieke onderwerpen.

    1 likes
   • Roos heb je het art nu gevonden op nie for news ? je kan downloaden via de links in het boek

    0 likes
 2. Nu nog zijn deze dieven afhankelijk van het stemgedrag van de burger.
  Dus burger stem op geen enkele partij die de elite naar de pijpen danst.
  Stem op geen enkele partij die oorlogstuig aanschaft.
  Zoals. vliegtuigen, oorlogsbodems, vijanddenker Nederland onlangs weer heeft aangeschaft.
  Ja vijand-denkend Nederland, maar dat zijn wij niet toch?
  Wij willen geen oorlog meer maar vrede.
  Alle partijen , ook die van Roos willen oorlogmaterieel aanschaffen.
  Tegen wie, tegen wie! wie wordt er nu als vijand gedacht! Ja alleen maar gedacht, omdat het niet onze vijanden zijn!!

  13 likes
  • stem op geen enkele partij die de elite naar de pijpen danst.
   @Frans, er is geen enkele partij in Den Haag die niet naar de pijpen van de elite danst. Ze spelen allemaal hun rolletje in het geheel. Mochten ze weigeren of op één of andere manier een probleem vormen voor de elite worden ze onverwijld aangepakt. Mocht dat niet baten wordt het functioneren in de regering of oppositie onmogelijk gemaakt, als dat niet mocht lukken worden ze gePimFortuynt.
   Rest ons slechts één mogelijkheid : Niet stemmen ! Opruimen door hen geen mandaat te geven. Ze dwingen op te rotten met Koningshuis en al. Succesvol de trap schoon vegen begint altijd boven aan.

   14 likes
   • @exegese

    Klopt helemaal !

    Ik weiger al decennia lang te stemmen. Democratie bestaat niet !!!

    De schaduwregering, BV Oranje, Banken, Multinationals, Big Pharma en nog een handjevol elite regeren dit land !!!!!

    Stemmen is een zoethoudertje om u het idee te geven iets te vertellen te hebben.
    Kijk wat er alleen al gebeurde met de 2 referendums !!!!!

    Ik ga pas weer stemmen als de macht terug bij het volk is. Niet 1 partij is waardig om mijn stem te krijgen…. niet een !!!

    10 likes
 3. Wanneer je “ontwaakt of wakker’ bent is dit niets nieuws. Zo is het, klaar en afgevinkt.
  Wat mij stoort is (en mij afvraag waarom) is het gebrek aan verzet van de Nederlanders. Verzet wordt doorgaans georganiseerd door vakbonden (en studenten) Ik ben bang dat de Nederlandse vakbonden al lange tijd geïnfiltreerd zijn en niets meer zijn dan gecontroleerde oppositie. Er zijn er nog veel meer, maar laat ik het houden bij de carrière van Wim Kok … (de arme man zit ook maar met zijn pensioentje op een klein flatje te wachten tot zijn luiers worden verschoond door de door de PVDA geregelde verzorgingsstaat.. of niet?.. niet..)

  8 likes
  • Is het jou ontgaan dat sinds Wim Kok ( een felle vakbondsman ) regeringen heeft geleid het beroemde polderen heeft ” uitgevonden” er niet een vakbondsleider is geweest die iets voor de werknemer heeft gedaan. Stakingen zijn uitgebannen… alle oud vakbondsleider worden voor hun leugens beloond met een overbetaalde baan in een organisatie als beloning.

   De laatste grote protestmars was denk ik z’n 20 jaar geleden. De vakbonden staan onder controle van de schaduwregering !!

   8 likes
   • Ohh ja ” polderen ” is belangrijke beslissingen nemen in achterkamertjes en niet in de tweede kamer. In de tweede kamer willen ze alleen debatteren over zwarte Piet en dergelijke flauwekul.

    Ik ben het zat met dat overheid betuttel …. ik wil mijn vrijheid terug !!!

    België zat 554 dagen zonder regering en in die dagen ging het in België beter dat MET regering.

    6 likes
  • ik denk dat egoisme regeert een lange tijd groeide de bomen tot in de hemel en nog steeds denken een hoop mensen zo ieder voor zich en god voor ons allen.
   ik denk ook dat over enige tijd tot het besef komen dat die tijd voorbij is en dan vallen ze in een groot gat.
   Nederlanders zijn vergeten om voor elkaar op te komen en of dit met lafheid of zelfgenoegzaamheid heeft te maken weet ik niet?
   toch hoop ik dat er een ommekeer komt.

   6 likes
 4. Nederland heeft een nieuwe grondwet nodig. Het koningshuis moet totaal verdwijnen en het geld wat ze gestolen hebben van het Nederlandse volk geconfisceerd met rente en boete. Hetzelfde geldt voor Multinationals en elite waarvan aangetoond kan worden dat ze het geld via corruptie hebben verkregen.

  Een grondwet die geschreven moet zijn in het belang van het Nederlandse volk.
  Regeringen beperken in hun macht…. alle grote en belangrijke beslissingen moeten via een bindend referendum aan het volk worden voorgelegd ( net als in Zwitserland ).
  Mensen moeten hun vrijheid weer terugkrijgen en overheid moet stoppen met betuttelen.
  Overheid inkrimpen met 70% of meer.
  Lobbyen bij wet verbieden.
  Justitie hervormen in volkstribunaal.
  Uit de EU, NATO en VN.
  Wapenindustrie verbieden en zeer zware straffen op wapenhandel.
  Leger minimaliseren en geen uitzendingen naar het buitenland.
  Criminele buitenlanders uitzetten en nooit meer toelaten.
  Alle religies moeten belasting betalen voor iedere m2 bebouwing en grond.
  Alleen nog openbare scholen.
  Belastingen drastisch omlaag.
  Onderwijs verbeteren.
  Onderwijs gratis tot 24 jr ( Max. 2 jr overdoen)
  Eerlijke voorlichting vaccinaties
  Alternatieve geneeswijzen stimuleren.
  Big Pharma het monopolie afnemen en patenten verbieden. Eventueel een staats farmaceutische bedrijf opzetten.
  Zakenbanken verbieden.
  Alleen nutsbanken die in dienst staan van het volk.
  Renteloze leningen voor bedrijven.
  Terug naar een zilver- goudstandaard en bij grondwet vastleggen.
  Ook bindende referendums moeten in de grondwet verankerd worden om een herhaling van deze fraude te voorkomen.

  Zo dat was mijn verlanglijstje. Met dat lijstje gaan we als volk zeker een veel betere toekomst tegemoet.

  11 likes
  • Alle schulden die Nederland heeft ten opzichte van derden komen voor rekening van het koningshuis en leden van de regeringen of nabestaanden van de afgelopen 71 jr.

   Zij hebben willens en wetens het volk misleid!!
   Het koningshuis is fake dus iedere regering was fake ( als wij op de hoogte zijn dat het koningshuis fake is dan moet een regering dat zeker zijn ) dus ieder verdrag of overeenkomst was fake zo ook alle justitiële besluiten zijn fake. Alles was met voorbedachte rade gepleegd en het volk heeft daar nooit in toegestemd.

   8 likes
  • 120% mee eens Rose.

   1 likes
  • Even als advocaat van de duivel, Rose:
   Een groot voordeel van het koningshuis (hoe fout hun geschiedenis ook is), is dat het één van de weinige instituten in Nederland is met een langetermijnsbelang.
   Regeringen zitten hooguit 4 jaar. Ministers stappen op als het te heet onder de voeten wordt.
   Maar het koningshuis heeft belang bij een welvarend en stabiel land.
   Dat weegt mijns inziens wel op tegen de kosten die in vergelijking met defensie of gezondheidszorg marginaal zijn.

   0 likes
 5. De rijke elite moeten hun rijkdom onder de armen verdelen.

  13 likes
  • Ik behoor absoluut niet tot de financiële elite. En ik ben voor een betere verdeling van rijkdom. Maar een gezonde hiërarchie, waar ambitieuze mensen de mogelijkheden en kansen hebben om te groeien is volgens mij wel een goede basis voor een gelukkige maatschappij.
   En natuurlijk zijn er belachelijke excessen. Misschien zou er een soort relatie moeten worden gebracht in salarissen. Dat bijv. het hoogste salaris maximaal 5x het laagste salaris mag zijn of zo.

   0 likes
 6. Politici worden vaak geprezen om hun retoriek, terwijl het niets anders is dan hetzelfde verhaal blijven rond pompen om van een leugen een waarheid te maken of deze als zodanig te verkopen. Dus politici zijn leugenaars, en zeker die van de EU. O.a. De vakbondsverrader Jongerius of complotmaster Timmermans met hun krokodillen tranen, en met dit soort mensen zit het Euro parlement vol mee. Hoe groter de verdiensten van het bedonderen en of misleiden van het volk, hoe hoger de positie in het Euro parlement.

  6 likes
  • Het zou bij wet geregeld moeten worden dat mensen niet langer dan 8 jr in de politiek werkzaam mogen zijn en ambtenaren worden uitgesloten van deelname in regeringen.
   Wij moeten af van beroeps politici !!
   Na hun politieke carrière krijgen ze maximaal 2 jr uitkering. Wie goed is heeft zo een baan.

   1 likes
   • Dan wordt het hoog tijd om Wilders eruit te gooien, kmpien plucheklever, brak bij zijn eerste belangrijke zet al meteen de belofte aan ouderen, hij loopt weg, heel erg cabal en krijgt niets voor elkaar want hij roept alleen maar, het liefst niet in talkshows want dan valt hij door de mand.
    Ook is de kans klein dat de Telegraaf en Peter R. de Vries weer de dominante domme valse haan uit gaan hangen en weer vals gaan spelen dit keer, want hun overlords zijn er niet meer.
    Ik stem weer SP.

    2 likes
 7. De arrogante elite. Walgelijk dat er zulke mensen moeten bestaan en ons leven vergallen. Sorry moest er even uit.

  4 likes
  • Geeft niet Benhur ik ben ook woest …. Gooi het er maar uit.

   Het is de hoogste tijd dat we eens laten zien dat we het niet langer pikken. Wij willen ons land terug en onze vrijheden !!

   3 likes
 8. Hieronder kunt u lezen dat de EU niets anders is dan een dictatuur.

  European Commission president Jean-Claude Juncker recently begged EU leaders not to hold votes on whether to leave the EU … because they may PASS:

  Regarding referenda on EU membership, I think it is not wise to organize this kind of debate, not only because I might be concerned about the final result but because this will pile more controversy onto the huge number already present at the heart of the EU.

  Dat zegt de dronkenlap van een president Jean-Claude Juncker die nóóit door ons is gekozen. De hele EU is een leugen, niemand van het volk heeft er ooit voor ingestemd!

  De EU is de grootste dictatuur met fascistische leiders. Het is ons allemaal door onze corrupte criminele regeringen door de strot geramd !!!
  Door hen zijn we nu overal in oorlogen verwikkeld en staan we aan de vooravond van WW3 !!!!

  7 likes
 9. Rose , en anderen ,
  Ik Ben ook heel boos en al heel lang op dit gekl**t van zogenaamde leiders in de regering , mijn inzien,s leiden ze zichzelf over de ruggen van de bevolking naar een betere positie , om later iedereen nog een doodsteek na te geven ,het zijn eerste klas leugenaars , manipulators en dieven . banken, regeringen en de taxs man ( onder aanvoering van Dijselbloem ) een grotere leugenaar als hij zal waarschijnlijk niet bestaan op deze wereld ( alhoewel ?) en maar lekker lachen en zeggen dat het zo goed gaat met NL
  ik vraag me werkelijk af waar al dat geld wat ze elke maand bij drukken nu werkelijk blijft ?? ik zie er niets van ook niet bij anderen ? .

  4 likes
 10. @Defixiones, de vakbonden zijn idd ook gewoon meer van het zelfde laken een pak, alleen ze zingen een ander deuntje wat ons in verwarring moet brengen. Ze gaan zelfs zo ver in hun toneelspel dat werkgeversorganisaties de vakbonden verwijten dat het al te karige loon van de huidige werknemers gewoon de schuld is van de lakse houding van de vakbonden. Resultaat is zo weinig mogelijk geld voor de arbeider en zo veel mogelijk winst om weg te sluizen naar belastingparadijzen. Het resultaat is wat telt. Welke smerige leugens ze moeten gebruiken om daar te komen is van geen enkel belang als het maar geloofwaardig overkomt.

  5 likes
 11. Veel reacties lezende vraag ik mij in alle eerlijkheid af wie hier nu wie voor de gek aan het houden is.
  Natuurlijk is het zaak om tegen het hele systeem in actie te komen, maar als je dat doet als éénling maak je geen enkele kans. Dus zul je je toch moeten organiseren in één of andere vorm om zo weerwerk te geven tegen het huidige systeem.
  Lezende dat sommigen nimmer meer, op welke partij dan ook, gaan stemmen, lost ook niets op want bij niet stemmen blijft het huidige systeem gewoon intact.

  Rose,
  Ik ben zo vrij geweest om je verlanglijst te dupliceren en wil daarmee aan de slag gaan met wat aanvullingen mijnerzijds, om zo te komen tot een volksbeweging voor, door en met het volk om dat te bewerkstelligen wat wenselijk is tot voordeel van het volk en niet de elite.

  Zal hier dinsdag a.s. een link doorgeven waar jullie kennis kunnen hebben van de nieuwe beweging en waar, hopende, veel van jullie zich in kunnen vinden en bij aansluiten??

  5 likes
 12. Toch heeft het systeem een tijdlang goed gewerkt. Waarschijnlijk omdat er nog sprake was van enig fatsoen. Uiteindelijk zorgt een evolutionair proces ervoor dat de sluwste figuren de macht grijpen. En dat stopt heus niet als ze directeur van een bedrijf zijn. Dan willen ze meer.
  In deze tijd van meer is beter zit er geen rem meer op, en dan gaat het opvallen. Hebberigheid maakt blind blijkbaar. Wat als ze het iets subtieler aan zouden pakken zou iedereen tevreden zijn.

  0 likes
  • Je denkt dat ze nog subtieler te werk kunnen gaan? En wat versta jij onder subtiel?
   Het systeem werkte omdat er nazi dominantie uitgeoefend werd. Blinde gehoorzaamheid aan een stel onnozelaars die zelf ook weer blind gehoorzaamde aan een groep net een tree hoger, die ook weer gehoorzaam gehoorzaamde en ga zo maar door.
   De niet zelfstandig denkenden zo gezegd.
   Maar als ze geen orders meer van baasje krijgen, omdat baasje geen orders meer krijgt van zijn baasje enz. enz. omdat de boel goed doorzien is en niemand het nog accepteert, zakt de piramide vanzelf in elkaar.

   3 likes
 13. Kielhalen die old boys

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Waarom mensen in Europa nu zo massaal tegen de beruchte elite stemmen

Waarom mensen in Europa nu zo massaal tegen de beruchte elite stemmen

Er is al veel geschreven over ‘de ...

Veel van de doelen die de satanische elite zich heeft gesteld zijn al verwezenlijkt. Britse dj onthult hoe jij wordt geprogrammeerd

Veel van de doelen die de satanische elite zich heeft gesteld zijn al verwezenlijkt. Britse dj onthult hoe jij wordt geprogrammeerd

Door Erick van Dijk: Je wordt wakker, ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 25 april 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.