Financieel

‘Dollar verliest binnenkort status als wereldreservemunt en de gevolgen zullen desastreus zijn’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Saudi-Arabië sluit zich mogelijk aan bij de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika). Fox News-presentator Will Cain vroeg maandag wat er gaat gebeuren als de dollar niet langer de dominante valuta is.

Dat zou het einde van de Amerikaanse dollar betekenen, antwoordde de Amerikaanse oud-onderminister van Financiën Monica Crowley.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze voegde toe dat de dollar de afgelopen jaren sterk in waarde is gedaald als gevolg van roekeloos monetair en fiscaal beleid.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Perfecte storm

Er is zich volgens haar een ‘perfecte storm’ aan het vormen: de ‘zwakke’ Biden, zijn oorlog tegen binnenlandse energieproductie, de oorlog in Oekraïne en als gevolg hiervan vormen de vijanden van Amerika onder leiding van China een nieuw economisch blok.

Als Saudi-Arabië zich aansluit bij de BRICS-landen en de dollar de status van wereldreservemunt verliest, zou dat leiden tot hyperinflatie zoals in de Weimarrepubliek, aldus Crowley.

Vervolgens zou het wereldwijde economische systeem en vooral het Amerikaanse economische systeem imploderen, voegde ze toe. Denk aan torenhoge inflatie.

Onvermijdelijk

Econoom Peter Schiff schrijft ondertussen op social media dat de dagen van de petrodollar geteld zijn. China gaat de Saudische olie waarschijnlijk niet in dollars afrekenen, denkt Schiff.

Veiligheidskundige en auteur Bart Brands waarschuwt: “De Amerikaanse dollar verliest binnenkort onvermijdelijk zijn status als wereldreservemunt. Zulk fiscaal misbruik is maar even mogelijk en veel landen worden wakker en pikken het niet langer. En terecht! De gevolgen zullen echter desastreus zijn!”

4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
theo
theo
1 jaar geleden

alles volgens plan!

Ciss
Ciss
1 jaar geleden

Amerika is faillieter dan failliet we krijgen een andere goud gedekte dollar (UST,) niet de Petrodollar, FED is uitgeschakeld kan niks meer bij drukken( was monopolie geld, niks waard) Paniek in de hogere gelederen hun geld / leen systeem is op sterven na dood. Halleluja! Alle banken moeten gaan voldoen aan gouddekking anders zijn ze uitgeschakeld.gaat niet lang meer duren.

Mikkie
Mikkie
1 jaar geleden

En dus..geld van de bank halen of juist niet. Net ON gezien op TV. Daar kwam over dit onderwerp eigenlijk ook niks uit.

Johan
Johan
1 jaar geleden

eindelijk

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x