Homepagina » Gezondheid » Dankzij cannabisolie gaat het beter dan ooit met deze 6-jarige epilepsiepatiënte: “Geen ziekenhuisopnames meer”
Dankzij cannabisolie gaat het beter dan ooit met deze 6-jarige epilepsiepatiënte

Dankzij cannabisolie gaat het beter dan ooit met deze 6-jarige epilepsiepatiënte: “Geen ziekenhuisopnames meer”

De 6-jarige Sofie Voncken uit het Belgische Maasmechelen heeft sinds haar derde te maken met een ernstige vorm van epilepsie die haar leven voor altijd heeft veranderd. Lange tijd leek ze een volgend dodelijk slachtoffer van de raadselachtige ziekte te worden, maar dit noodlot bleef haar en haar familie bespaard.

In januari 2012 besloten artsen om Sofie medicijnen toe te dienen. Ze slikte verschillende anti-epileptica in combinatie met Frisium, een benzodiazepine. Ook volgde ze verschillende zware diëten. Het aantal epileptische aanvallen nam niet af. Vader Jean-Pierre antwoordt op de vraag wat al die medicijnen en diëten aan positieve resultaten brachten: “Niets. Het is crimineel wat mijn dochter heeft moeten doorstaan.”

“Al vanaf de eerste druppel was het effect spectaculair”

De artsen vertelden het gezin om zich op het ergste voor te bereiden. De ouders van Sofie hadden nog een laatste redmiddel achter de hand dat niet wordt erkend door de westerse conventionele geneeskunde en waar het artsenteam niet bij betrokken wilde worden: cannabisolie.

Op het moment dat de geneesheren uit Leuven geen oplossingen meer wisten te bedenken, kocht Jean-Pierre via illegale weg een flesje cannabisolie. Op 27 mei 2015 werd de eerste druppel cannabisolie toegediend.

Dankzij cannabisolie gaat het beter dan ooit met deze 6-jarige epilepsiepatiënte

Sofie en Jean-Pierre (Story.be)

“Al vanaf de eerste druppel was het effect spectaculair en volgens ons werkt de cannabisolie zeer zeker,” zei hij. “We zien nu een speels kind, een kind dat op ontdekking gaat en af en toe een boekje pakt om er in te kijken. Dit was vroeger niet het geval.”

In de vier maanden dat Sofie cannabisolie gebruikt, heeft ze enorme vooruitgang geboekt. Ze slikt bijna geen normale medicijnen meer en speelt, beweegt, ontdekt en gaat zelfs naar school. Door de cannabisolie zijn haar nachten eindelijk rustgevend waardoor ze overdag meer energie heeft. Sinds ze de olie gebruikt zijn er geen ziekenhuisopnames meer geweest.

Nul komma nul

Tijdens een controle in het ziekenhuis blijkt dat de hersengolven van Sofie stabieler zijn dan ooit. Voor het artsenteam is dit nog niet genoeg bewijs om te concluderen dat de cannabisolie werkt. Daarnaast riskeert Jean-Pierre zeven jaar gevangenisstraf wegens het toedienen van cannabisolie.

Wat weten dokters, professoren en andere hulpverleners eigenlijk over cannabisolie? Jean-Pierre: “Nul komma nul.” Deze onwetendheid verklaart misschien waarom een wetenschappelijk debat over medicinale cannabis niet van de grond komt.

Daar lijkt nu langzaam verandering in te komen. Er wordt in verschillende landen steeds meer onderzoek gedaan naar de heilzame werking van medicinale cannabis en zelfs president Obama zei in een documentaire van de bekende neurochirurg Sanjay Gupta dat men in het geval van medicinale cannabis de wetenschap moet volgen in plaats van politieke ideologie.

[De Wereld Morgen]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

vrouw

Kijk: vrouw begint hevig te stuiptrekken na coronavaccin Pfizer

Een vrouw uit Louisiana begon hevig te ...

coronavaccin

Filmpje van zorgwerker die ‘ligt te stuiptrekken na coronavaccin’ gaat viraal: ‘Ik ben doodsbang!’

Op 4 januari deelde zorgmedewerker Shawn Skelton ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x