Het Complot

Wie zitten er achter de Amerikaanse presidentiële schijndebatten?

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Denver is het eerste televisiedebat gehouden tussen twee kandidaten voor het Amerikaanse presidentsschap: Mitt Romney en Barack Obama.

Er zijn echter nog veel meer partijen die meedoen aan de presidentsverkiezingen, maar zij krijgen geen media-aandacht. Wie zitten er achter de presidentiële schijndebatten?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wie er mee mogen doen aan verkiezingsdebatten wordt in de VS bepaald door de Commission on Presidential Debates (CPD). Deze corporatie is in 1987 opgericht door de Democratische en de Republikeinse Partij. De debatten worden vervolgens gefinancierd door stichtingen en corporaties.

Bedreigd

Deze non-profitorganisatie wordt geleid door Frank Fahrenkopf, voormalig hoofd van de Republican National Committee, en oud-perschef van het Witte Huis Michael D. McCurry. In de raad van bestuur vinden we onder meer Howard Buffett, familie van miljardair Warren Buffett.

Mensen of groepen die de CPD proberen te benaderen of die commentaar willen leveren op de commissie worden bedreigd of gearresteerd. Inmiddels heeft zich de groep Occupy the CPD gevormd. Afgelopen maand trokken drie sponsors zich terug uit de CPD, te weten reclamebedrijf BBH New York, elektronicaconcern Philips en vrouwenbeweging YWCA.

Sterk lobbywerk

Reden voor het stoppen met sponsoring ligt vooral in sterk lobbywerk van organisaties die willen dat ook andere kandidaten dan die van de Republikeinse en Democratische Partij kunnen meedoen.

Volgens topman Mark Stephenson van Philips North America wil de firma ‘niet in het minst doen voorkomen dat het partijdigheid steunt’. De Commission on Presidential Debates krijgt geen overheidssteun en is aangewezen op giften van corporaties. Sponsoren krijgen wel kaartjes, maar hebben geen invloed op vragen, het format en het programma.

Op 21 september jongstleden spande de Libertarische presidentskandidaat Gary Johnson een rechtszaak aan tegen de CPD. Ondanks dat hij kan rekenen op veel stemmen mocht hij in Denver niet meedoen aan het televisiedebat.

Fahrenkopf heeft voor veel grote advocatenkantoren gewerkt en ook zat hij in de raad van bestuur van de liefdadigheidsorganisatie Atlantic Bridge. Na een kritisch rapport van de Charity Commission en een onthullend artikel van The Guardian in 2011 over de Atlantic Bridge en de banden tussen hooggeplaatste politici, lobbyisten, denktanks, liefdadigheidsorganisaties en corporaties werd The Atlantic Bridge Research and Education Scheme opgeheven.

Bron: Fox19.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Eigenlijk zijn de debatten dus boeren bedrog, want als je geen 15% volgers hebt doe je niet mee,ontbreekt het je aan geld om campagne te voeren, doe je niet mee.En zo doet dus 43% van de bevolking niet mee.Leuk zo,n systeem om andere gedachten en ideén buiten spel te zetten.En Romney ik wist wel dat je een onbehouwen geldwolf was, die over lijken gaat.En slechts een slome sukkel praat zijn mondje voorbij, als ie vlakbij een camera staat!!Romney je bent er zo één.En als je dan eindelijk president bent??Ben je de poppenkastpop voor de geheime dienst!!

ReneH
ReneH
11 jaren geleden

Wat is het verschil met Nederland !?!?!

Wat een vreselijke kop heeft die Mitt Romney toch…krijg er een naar gevoel bij.
Vertrouw die vent voor geen meter, puur zo op het eerste gezicht.

cc
cc
11 jaren geleden

Had iemand iets anders vewacht dan?En net zoals het vorige artikel zegt ze zijn ook nog eens verwant aan elkaar,romney en obama,alles wordt geregisseerd.

wwtlfe
wwtlfe
11 jaren geleden

Ook hier in Nederland werd door de media weinig tot geen aandacht gegeven aan de kleine partijen.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x