Homepagina » Het Complot » Geheimen van de Illuminati (video’s)
Geheimen van de Illuminati

Geheimen van de Illuminati (video’s)

Ontdek de geheimen van de Illuminati en de vrijmetselarij. Verken de geschiedenis achter de invloed van de vrijmetselaars en Rozenkruisers op de Illuminati.

Al jaren is er veel te doen rond de exacte betekenis van de occulte symbolen in het stratenplan, de gebouwen en monumenten van Washington D.C.

Is het stratenplan gebaseerd op de visie van een maçonische messias, zoals voorzien door de Engelse filosoof Francis Bacon? Is de plattegrond van het Capitool afgeleid van de astrologische vormen van bepaalde planeten en sterren die worden vereerd door de occultisten?

Novus ordo seclorum

Dient deze ‘wijsheid’ de belangen van de Verenigde Staten of van een verborgen groep? Veel tegenstanders van de vrijmetselaars geloven dat hooggeplaatste vrijmetselaars zijn betrokken bij samenzweringen om een ‘novus ordo seclorum’ te vestigen: een occulte nieuwe wereldorde. Deze tegenstanders menen dat enkele Founding Fathers van Amerika verantwoordelijk zijn voor vrijmetselaarssymboliek in de Amerikaanse samenleving, zoals in het grootzegel van Amerika, de dollars en in allerlei architectuur en de genoemde stadsinrichting van Washington D.C.

De Illuminati zouden een wereldrevolutie willen orkestreren om een seculiere, anarcho-communitische utopie te bewerkstelligen. Sinds de twintigste eeuw wordt de term ‘Illuminati’ gebruikt om een netwerk te omschrijven dat achter de schermen aan de touwtjes trekt. Het geheime verbond stuurt wereldgebeurtenissen aan door middel van mollen in regeringen en bedrijven om uiteindelijk een cryptocratische nieuwe wereldorde tot stand te brengen.

Sommigen vermoeden dat het geheime genootschap Skull and Bones aan de Yale-universiteit een voortzetting is van de historische Beierse Illuminati. Van Skull and Bones waren onder meer de beide presidenten Bush lid. Enkele auteurs, waaronder David Icke, identificeren de Illuminati met enkele rijke en bekende bankiersfamilies.

Sleutelposities

De meest beruchte ‘oproep tot een nieuwe wereldorde’ kwam van de Amerikaanse oud-president George H.W. Bush tijdens een toespraak tot het Congres. Bush hield de toespraak op 11 september 1990 en volgens verschillende auteurs is deze datum veelbetekenend: precies 11 jaar later vonden de aanslagen in New York en Washington plaats. De speech van Bush was getiteld ‘Toward a New World Order’. Een fragment:

“Until now, the world we’ve known has been a world divided – a world of barbed wire and concrete block, conflict and cold war. Now we can see a new world coming into view. A world in which there is the very real prospect of a new world order. In the words of Winston Churchill, a ‘world order’ in which ‘the principles of justice and fair play…protect the weak against the strong…’ A world where the United Nations, feed from cold war stalemate, is poised to fulfill the historic vision of its founders. A world in which freedom and respect for human rights find a home among all nations.”

In sommige theorieën, met name in die van David Icke, spelen buitenaardse wezens een rol. Deze wezens, Reptilians of Greys, zouden al tientallen jaren, eeuwen of millennia onder ons zijn. De regering weet ervan, maar houdt het publiek onkundig. Volgens sommige theorieën hebben de wezens een menselijke gedaante aangenomen en hebben zij sleutelposities in de samenleving. Icke noemt onder meer leden van enkele koningshuizen, waaronder het Engelse koningshuis en het koningshuis van Nederland.

Volgens deze theorieën wordt met name de Amerikaanse bevolking onderdrukt en onwetend gehouden van politiek. Dit gebeurt door middel van media, fluoridering van drinkwater, onderwijs, voedingssupplementen, alcohol en medicatie zoals antidepressiva en Ritalin.

Valse vlag

De eindredacties van de grote media zouden in handen van de Council on Foreign Relations (CFR) liggen, zodat ze al het nieuws kunnen censureren dat niet in hun agenda past.

Fluoridering van het drinkwater werd voor het eerst bij Duitse gevangeniskampen gebruikt, om ervoor te zorgen dat de gevangenen minder motivatie hadden om te ontsnappen. Door een hoge fluorconcentratie kan ook een lager IQ worden veroorzaakt.

Alcohol is bij uitstek een middel om mensen onwetend te houden. Het wordt in veel kringen gezien als een middel waardoor men niet hoeft na te denken over de wereld om zich heen.

Daarnaast wordt aspartaam vaak genoemd als middel om mensen te onderdrukken. Deze kunstmatige zoetstof, met het E-nummer 951, kan leiden tot hoofdpijn, migraine, smaakverlies, oorsuizingen, duizelingen, misselijkheid en vele andere aandoeningen. Uit aspartaam wordt het giftige methanol gevormd bij afbraak in het lichaam. Dit oxideert tot formaldehyde, dat weer oxideert tot mierenzuur. Donald Rumsfeld was de algemeen directeur van het bedrijf dat aspartaam ontdekte en in de markt zette. Hij was later als minister van Defensie voor de oorlogen in Afghanistan en Irak.

Bijna alle grote oorlogen zijn uitgelokt door een operatie onder valse vlag. De bekendste zijn de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog, de Vietnamoorlog en de oorlogen in Afghanistan en Irak onder het mom van de ‘strijd tegen het terrorisme’.

De piramide wordt gezien als de machtsstructuur van de nieuwe wereldorde. Aan de onderkant van de piramide bevinden zich de normale mensen, met relatief weinig of geen invloed. Hoe hoger op de piramide, hoe minder mensen en hoe meer macht. Het lege gedeelte van de piramide zou symbool zijn voor de maximale macht die iemand kan uitoefenen, zonder ‘verlicht’ te zijn. Het ‘oog’ aan de top van de piramide staat symbool voor de verlichting, een zeer selecte groep individuen die alle macht zou hebben.

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikhail
Mikhail
7 jaren geleden

Dit is best goede informatie, behalve voor het ”David Ickes” deel, hoe lang moet het nog duren voordat iemand tot de realisatie komt dat hij zelf ook maar een marionet van de illuminati is?

Vrede zij met u allen.
-Mikha’il

Ken
Ken
7 jaren geleden

Onzin, het is zijn allemaal onsamenhangende dingen die bij elkaar gegooid zijn en zo als ‘bewijs’ zouden dienen. Bovendien betekend: novus ordo seclorum; new order of the ages. Het heeft dus niets met occulte etc. te maken.

jenne
jenne
7 jaren geleden

IK weet nu echt niet wat er bedoeld wordt met de geheimen, in wezen bestaan er geen geheimen, alleen maar wel en niet ingewijden.

En veel kritiek komt van jalourse niet ingewijde mensen, wat het werkelijke kwaad inhoud kan niemand aan duiden.

Al deze denkwijzen zijn ontstaan uit een noodzaak van het denken, en willen doen van een groep mensen!

mb
mb
7 jaren geleden

[quote name=”Mikhail”]Dit is best goede informatie, behalve voor het ”David Ickes” deel, hoe lang moet het nog duren voordat iemand tot de realisatie komt dat hij zelf ook maar een marionet van de illuminati is?

Vrede zij met u allen.
-Mikha’il[/quote]

Ook gelezen dat ‘Icke’ een rol is die iemand speelt. En dus inderdaad onderdeel van het spelletje.

Lacsap
Lacsap
7 jaren geleden

Het millitaire complex (de complexen) dat zijn de grote jongens die ook achter oorlogen om olie zitten. Het land Amerika behoord tot de jongens van het millitaire complex en bezitten dus ook het meeste goud waarmee ze als ze de stekker uit het monitaire systeem trekken ze A: nog steeds het sterkste leger zijn B: ze het rijkste zijn ter wereld (en een enorm reserve aan olie). Mensen als bill gates met zijn (het grootste deel) aan monitair geld en aandelen etc. en die bankiers zien hun geld niets waard worden en staan dan onder aan de ladder.

Het militair-industrieel complex is een bundeling van de belangen van het politieke leiderschap, het militaire leiderschap en de wapenindustrie. Vaak, maar niet altijd, heeft de term betrekking op de Verenigde Staten.

De uitdrukking werd voor het eerst gebruikt door de voormalige president van de Verenigde Staten en generaal Dwight D. Eisenhower. In zijn afscheidsrede als president op 17 januari 1961 waarschuwde hij de Amerikanen voor een vervlechting van de belangen en de invloed van het militair-industrieel complex. Men spreekt van een militair-industrieel complex wanneer zich de volgende verschijnselen voordoen:

Een sterke lobby door vertegenwoordigers van de militaire industrie
Talrijke persoonlijke contacten tussen vertegenwoordigers van het leger, de politiek en de wapenindustrie
Politici of hoge militairen die functies in de wapenindustrie vervullen

http://nl.wikipedia.org/wiki/Militair-industrieel_complex

Delfia
Delfia
7 jaren geleden

Reptilians gebruiken bepaalde sleutelfiguren met de juiste DNA en op de ‘juiste’ posities als een soort drone. Dat doen ze al millennia lang, maar regeringen zijn daar juist NIET van op de hoogte en dat is nou juist hun truc.

sander
sander
7 jaren geleden

”Alcohol is bij uitstek een middel om mensen onwetend te houden. Het wordt in veel kringen gezien als een middel waardoor men niet hoeft na te denken over de wereld om zich heen.”

Haha, geweldig dit. Ik drink geen alcohol, doe geen andere drugs, niks, en ik geloof niet in het hele illuminati gedoe, en dat is nog een understatement.

Of ben ik dan, wat vervolgens meer dan eens het ”argument” is, ook iemand van de illuminati, die bijvoorbeeld is ingehuurd om mensen te overtuigen dat er geen geheimen zijn bij de illuminati?

Nadenken heeft niks te maken met overal verbanden in te zoeken.

Avid Dicke
Avid Dicke
7 jaren geleden

Beste Mikhail & mb, Ik hoor ook deze verhalen, maar ik zou graag de feiten willen zien als die er zijn. Icke zou verwarring kunnen creëren maar dat neemt niet weg dat hij ook dingen verteld die wel waar zijn. Dat is geen reden alles in twijfel te trekken en af te doen als onzin.

plus dat de rol die hij dan zou spelen enkel voor verdeling kan zorgen. Hij roept niet op tot agressie of negatieve dingen. En ik denk dat mensen die hem volgen al enig intellect moeten hebben zijn theorieën te begrijpen die zijn daarom ook in staat het reptielen verhaal in twijfel te trekken.

Misschien is hij daarin wat doorgeslagen (Of hij probeert het verzwakte NWO wat meer power te geven door het een onbekende, gevaarlijke buitenaardse vijand te maken)Neem aan dat mensen meer angst hebben voor een reptielen mens dan een simpele boerenlul in ene koningshuis.

De tijd zal het leren.

Of de reptielen bestaan wel, die mogelijkheid is er natuurlijk altijd.

Neo Xirtam
Neo Xirtam
7 jaren geleden

Ok ok, laten we ervan uit gaan dat er zoiets bestaat als een “new world order”, waarom zou dit niet iets goeds kunnen zijn? Als er gezegd wordt:

“In the words of Winston Churchill, a ‘world order’ in which ‘the principles of justice and fair play…protect the weak against the strong…’ A world where the United Nations, feed from cold war stalemate, is poised to fulfill the historic vision of its founders. A world in which freedom and respect for human rights find a home among all nations.”

Voor de duidelijkheid, ik ben absoluut geen Bush fan, in tegendeel, maar ik
zie niets verkeerds, alleen iedereen valt over de zin “a new world order”, tja kan het veel slechter dan de huidige wereld? Ik ben er ook van overtuigt dat het tijd is voor vernieuwing….

SSDrome
SSDrome
7 jaren geleden

Het is goed dat dit de bekendheid in komt, maar laten we ons concentreren op de veranderingen die wij zelf voor ogen hebben.
Bij concentratie op deze duistere aangelegenheden word je alleen maar moedeloos.
Beter om te concentreren op verlichting van onze eigen ziel, verlichting van de aarde, zorg voor mineraal plant dier en mens, eenheid in mensheid… bescherm de aarde en alles wat erop leeft. Dan gaat er wellicht in de illuminatie kringen ook een lichtje branden, want ook zij kunnen mee, zij zijn ook wij.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

ggd

Oud-GGD-directeur over corona: ‘Er zijn helemaal geen maatregelen nodig!’

De gepensioneerde GGD-directeur Jan Vosters vindt de ...

de jonge

‘Hugo de Jonge, u maakt zich hoogstpersoonlijk schuldig aan het afbrokkelen van de democratische rechtsstaat’

Het coronadebat mondde woensdag uit in een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x