Het Complot

Geheimen van de Illuminati (video’s)

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ontdek de geheimen van de Illuminati en de vrijmetselarij. Verken de geschiedenis achter de invloed van de vrijmetselaars en Rozenkruisers op de Illuminati.

Al jaren is er veel te doen rond de exacte betekenis van de occulte symbolen in het stratenplan, de gebouwen en monumenten van Washington D.C.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Is het stratenplan gebaseerd op de visie van een maçonische messias, zoals voorzien door de Engelse filosoof Francis Bacon? Is de plattegrond van het Capitool afgeleid van de astrologische vormen van bepaalde planeten en sterren die worden vereerd door de occultisten?

Novus ordo seclorum

Dient deze ‘wijsheid’ de belangen van de Verenigde Staten of van een verborgen groep? Veel tegenstanders van de vrijmetselaars geloven dat hooggeplaatste vrijmetselaars zijn betrokken bij samenzweringen om een ‘novus ordo seclorum’ te vestigen: een occulte nieuwe wereldorde. Deze tegenstanders menen dat enkele Founding Fathers van Amerika verantwoordelijk zijn voor vrijmetselaarssymboliek in de Amerikaanse samenleving, zoals in het grootzegel van Amerika, de dollars en in allerlei architectuur en de genoemde stadsinrichting van Washington D.C.

De Illuminati zouden een wereldrevolutie willen orkestreren om een seculiere, anarcho-communitische utopie te bewerkstelligen. Sinds de twintigste eeuw wordt de term ‘Illuminati’ gebruikt om een netwerk te omschrijven dat achter de schermen aan de touwtjes trekt. Het geheime verbond stuurt wereldgebeurtenissen aan door middel van mollen in regeringen en bedrijven om uiteindelijk een cryptocratische nieuwe wereldorde tot stand te brengen.

Sommigen vermoeden dat het geheime genootschap Skull and Bones aan de Yale-universiteit een voortzetting is van de historische Beierse Illuminati. Van Skull and Bones waren onder meer de beide presidenten Bush lid. Enkele auteurs, waaronder David Icke, identificeren de Illuminati met enkele rijke en bekende bankiersfamilies.

Sleutelposities

De meest beruchte ‘oproep tot een nieuwe wereldorde’ kwam van de Amerikaanse oud-president George H.W. Bush tijdens een toespraak tot het Congres. Bush hield de toespraak op 11 september 1990 en volgens verschillende auteurs is deze datum veelbetekenend: precies 11 jaar later vonden de aanslagen in New York en Washington plaats. De speech van Bush was getiteld ‘Toward a New World Order’. Een fragment:

“Until now, the world we’ve known has been a world divided – a world of barbed wire and concrete block, conflict and cold war. Now we can see a new world coming into view. A world in which there is the very real prospect of a new world order. In the words of Winston Churchill, a ‘world order’ in which ‘the principles of justice and fair play…protect the weak against the strong…’ A world where the United Nations, feed from cold war stalemate, is poised to fulfill the historic vision of its founders. A world in which freedom and respect for human rights find a home among all nations.”

In sommige theorieën, met name in die van David Icke, spelen buitenaardse wezens een rol. Deze wezens, Reptilians of Greys, zouden al tientallen jaren, eeuwen of millennia onder ons zijn. De regering weet ervan, maar houdt het publiek onkundig. Volgens sommige theorieën hebben de wezens een menselijke gedaante aangenomen en hebben zij sleutelposities in de samenleving. Icke noemt onder meer leden van enkele koningshuizen, waaronder het Engelse koningshuis en het koningshuis van Nederland.

Volgens deze theorieën wordt met name de Amerikaanse bevolking onderdrukt en onwetend gehouden van politiek. Dit gebeurt door middel van media, fluoridering van drinkwater, onderwijs, voedingssupplementen, alcohol en medicatie zoals antidepressiva en Ritalin.

Valse vlag

De eindredacties van de grote media zouden in handen van de Council on Foreign Relations (CFR) liggen, zodat ze al het nieuws kunnen censureren dat niet in hun agenda past.

Fluoridering van het drinkwater werd voor het eerst bij Duitse gevangeniskampen gebruikt, om ervoor te zorgen dat de gevangenen minder motivatie hadden om te ontsnappen. Door een hoge fluorconcentratie kan ook een lager IQ worden veroorzaakt.

Alcohol is bij uitstek een middel om mensen onwetend te houden. Het wordt in veel kringen gezien als een middel waardoor men niet hoeft na te denken over de wereld om zich heen.

Daarnaast wordt aspartaam vaak genoemd als middel om mensen te onderdrukken. Deze kunstmatige zoetstof, met het E-nummer 951, kan leiden tot hoofdpijn, migraine, smaakverlies, oorsuizingen, duizelingen, misselijkheid en vele andere aandoeningen. Uit aspartaam wordt het giftige methanol gevormd bij afbraak in het lichaam. Dit oxideert tot formaldehyde, dat weer oxideert tot mierenzuur. Donald Rumsfeld was de algemeen directeur van het bedrijf dat aspartaam ontdekte en in de markt zette. Hij was later als minister van Defensie voor de oorlogen in Afghanistan en Irak.

Bijna alle grote oorlogen zijn uitgelokt door een operatie onder valse vlag. De bekendste zijn de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog, de Vietnamoorlog en de oorlogen in Afghanistan en Irak onder het mom van de ‘strijd tegen het terrorisme’.

De piramide wordt gezien als de machtsstructuur van de nieuwe wereldorde. Aan de onderkant van de piramide bevinden zich de normale mensen, met relatief weinig of geen invloed. Hoe hoger op de piramide, hoe minder mensen en hoe meer macht. Het lege gedeelte van de piramide zou symbool zijn voor de maximale macht die iemand kan uitoefenen, zonder ‘verlicht’ te zijn. Het ‘oog’ aan de top van de piramide staat symbool voor de verlichting, een zeer selecte groep individuen die alle macht zou hebben.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikhail
Mikhail
10 jaren geleden

Dit is best goede informatie, behalve voor het ”David Ickes” deel, hoe lang moet het nog duren voordat iemand tot de realisatie komt dat hij zelf ook maar een marionet van de illuminati is?

Vrede zij met u allen.
-Mikha’il

Ken
Ken
10 jaren geleden

Onzin, het is zijn allemaal onsamenhangende dingen die bij elkaar gegooid zijn en zo als ‘bewijs’ zouden dienen. Bovendien betekend: novus ordo seclorum; new order of the ages. Het heeft dus niets met occulte etc. te maken.

jenne
jenne
10 jaren geleden

IK weet nu echt niet wat er bedoeld wordt met de geheimen, in wezen bestaan er geen geheimen, alleen maar wel en niet ingewijden.

En veel kritiek komt van jalourse niet ingewijde mensen, wat het werkelijke kwaad inhoud kan niemand aan duiden.

Al deze denkwijzen zijn ontstaan uit een noodzaak van het denken, en willen doen van een groep mensen!

mb
mb
10 jaren geleden

[quote name=”Mikhail”]Dit is best goede informatie, behalve voor het ”David Ickes” deel, hoe lang moet het nog duren voordat iemand tot de realisatie komt dat hij zelf ook maar een marionet van de illuminati is?

Vrede zij met u allen.
-Mikha’il[/quote]

Ook gelezen dat ‘Icke’ een rol is die iemand speelt. En dus inderdaad onderdeel van het spelletje.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x