Homepagina » Buitenland » Door Amerika getrainde kolonel wordt nieuwe oorlogsminister van terreurgroep IS
Door Amerika getrainde kolonel wordt nieuwe oorlogsminister van terreurgroep IS

Door Amerika getrainde kolonel wordt nieuwe oorlogsminister van terreurgroep IS

Een door Amerika getrainde scherpschutter is de nieuwe oorlogsminister van terreurgroep Islamitische Staat (IS) geworden, meldt Iraqi News. Kolonel Gulmurod Khalimov werd door de VS getraind toen hij aan het hoofd stond van de speciale politie van Tadzjikistan.

De 41-jarige Khalimov vervangt Abu Omar al-Shishani, bijgenaamd Omar de Tsjetsjeen, die omkwam bij een Amerikaanse luchtaanval. Khalimov zei in een propagandafilmpje van IS aanvallen te zullen uitvoeren tegen Rusland, de VS en Tadzjikistan.

Blackwater

De Tadzjiek, die zich vorig jaar heeft aangesloten bij IS, zei in het filmpje verder dat hij tussen 2003 en 2014 vijf trainingscursussen heeft gevolgd in de VS en in Tadzjikistan. De cursussen werden gegeven door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een deel van de training werd volgens de commandant verzorgd door de controversiële particuliere militaire uitvoerder die tot voor kort bekend stond als Blackwater. Khalimov onthulde ook dat hij in het geheim in Rusland heeft getraind.

Militair-industrieel complex

Terreurgroep IS kondigde de benoeming niet officieel aan uit angst dat er luchtaanvallen zouden volgen. In eigen land wordt Khalimov gezocht wegens verraad, lidmaatschap van een gewapende groepering en illegale deelname aan gewapende conflicten in andere landen. Er staat een beloning van drie miljoen dollar op zijn hoofd.

De wapens die hij gebruikt, zijn ook geleverd door de VS, merkt Zero Hedge op, toevoegende dat er slechts één partij is die van dit alles profiteert: het Amerikaanse militair-industrieel complex, waar al menig president voor heeft gewaarschuwd.

[News.com.au]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pieter schreef:

  Nobelprijswinnaar Obama en gsm Hillary moeten voor het Strafhof van Den Haag gesleurd worden wegens misdaden tegen de mensheid.
  Waterboarding is overigens een techniek die uitgevonden werd om pathologische leugenaars als Clinton tot definitieve bekentenissen te dwingen. Zonder dat noodzakelijke attribuut zal ‘het mens’ zich toch niks herinneren, want e-mails kwijt, tablet stuk gehamerd en brein totally bananas na de zoveelste coke-nacht.

  13 likes
 • Azrael schreef:

  Waterboarden is een techniek ontwikkeld om vijandige personen te bewegen gevoelige informatie over hun troepen prijs te geven. Het heeft niets met een bekentenis te maken, wij willen de posities van je collega’s weten en dan laten we er een paar mortieren vallen. We martelen je tot je jezelf verloochend. Niet spreken over zaken waar je geen verstand van hebt peterTJE. Verder vind ik je reactie sowieso onbehouden en niet getuigen van een bijzondere intelligentie, helaas joh, misschien zelf je “cokeweekendjes” wat verkorten, krijg je een wat minder grote mond van.

  0 likes
  • pieter schreef:

   Inderdaad gevoelige informatie losweken bij vijandige personen. Gulmurod Khalimov kreeg zijn opleiding via cursussen georganiseerd door het departement Buitenlandse Zaken waar Clinton de bevoegde minister van is.
   Wil je info verwerven over ISIS knijp Clinton. Zij weet veel. Trump heeft gelijk wanneer-ie beweert dat er geen ISIS was voor Obama en Clinton.
   Nou ja, volgende week smijt Julian Assange opnieuw ‘verloren gegane mails’ van Clinton op het internet. Misschien valt Khalimov’s naam wel ergens. Hillary moet hem van ergens kennen.

   6 likes
   • Azrael schreef:

    Hahahahahaha, kijk hoeveel mensen reageren. Mooi he hoe bang iedereen is voor ons… Dat is onze macht!! En jullie gaan het winnen…??? Licht overwint duisternis… Leuk he 🙂 goed kamp gekozen jij.

    0 likes
 • Predator schreef:

  Amen !!Pieter…Helemaal mee eens..

  6 likes
 • sara schreef:

  Amerika zal niet snel zijn opleidingsofficieren sturen naar Arabische landen en ook andere geheime operaties worden niet door soldaten gedaan.
  Alle westerse landen maken gebruik van “beveiliging bedrijven”.
  Deze “beveiligings bedrijven” kan je overal in zetten waar het wettelijk niet is toegestaan om het leger in te zetten.

  In feite zijn het huurlingen…. en meestal zijn dat ex militairen.

  Grote kans dat niet sluitende begroting van het Amerikaanse defensie apparaat hier door veroorzaakt word,
  want je kunt hier niet open over zijn.

  6 likes
 • Arwijn schreef:

  Terwijl deze mensen geleidelijk de hel ingetrokken worden door hun eigen kortzichtige monsterlijke gekte, proberen zij met grote wanhoop zichzelf tot doelwit te maken voor ieder’s aanzicht, in een laatste bod om de onschuldigen en goedhartigen de eerste zet te laten maken om hun waanzin te stoppen. Zo’n soort actie vanuit goede wil zullen zij, zoals met alles dat ze doen, totaal binnenstebuiten keren en presenteren als het exact tegenovergestelde van wat het in werkelijkheid is in elk aspect, en vervolgens hun eigen verdoemenis nog een klein beetje langer uit stellen met wederom een bloedig en destructief offer van de onschuldigen en goedwilligen aan hun slavenmeester Satan.

  Verdedig uzelf en de onschuldigen in uw omgeving. Laat u niet gek maken en verleiden tot waanzin en negeer ze dood, tot de hel zelf met wage wijd opengespreide bek vanuit de eeuwige diepte hun binnen zal halen nadat hun laatste smeekbede voor uitstel geen antwoord meer zal krijgen! Alleen het licht zal overblijven.

  5 likes
 • Nea schreef:

  Sjemig, mijn bakje borrelnoten is nu al op! Genoten!

  3 likes
 • Defixiones schreef:

  Damage control propaganda. Er bestaat geen ISIS, het is ALTIJD al een groepje Daesh geweest en die is geadopteerd door de USA en gesteund met huurlingen en wapens. Klein clubje die zo van de kaart is te roeien, maar dat willen ze niet want dan kunnen ze geen bommen meer gooien om heel de Syrische infrastructuur plat te gooien. (Zodat uiteindelijk Assad weg/dood moet om hun eigen trekpop er neer te zetten en de opbouw en leegroof (=schuld) kan beginnen.)
  Damage control omdat steeds meer mensen door krijgen door ISIS een bedachte boogy-man is, gesteund door Israël, USA, Turkije en Saoedi Arabië.

  3 likes
 • Freba schreef:

  Alles platgooien. Daarna lekker onder Golanhoogten olie op gaan pompen en verkopen aan Europa. Twee vliegen in een klap. Golanhoogten waren van Syrië. Uit “strategisch oogpunt” werd dit gebied ingelijfd door het Beloofde Land. Dat daar de grootste olievoorraden van de wereld liggen was puur toeval, jaja. Dientengevolge kan Putin zijn oliepijpleiding via Turkije richting de EU wel vergeten. Bij politieverhoren dien je je altijd in te leven in het gedrag van schurken. Je moet a.h.w “slechter” worden /zijn, anders snapt je het gedrag niet. Zo ook in oorlogssituaties. Gaat alleen maar om de olie. Die olie onder de Golanhoogten is “gratis”. Om de overige olie moet je oorlog maken en is financiël niet echt aantrekkelijk. Onder leiding van de oorlogscrimineel Rumsfeld kan zijn bedrijf Blackwater zijn gang gaan met moorden. En dan veroordeelt de Zionistenhoer Hillery, Amerikanen die op Trump stemmen. Vrouwen aan de top doen het een stuk beter. Hoe krijgen sommigen het uit hun mond. Kik ff naar de twee dames die de financiële wereld in hun greep houden, o.a. Yellen en consorten. Wat een imbecielen. China gaat gewoon door. Die hebben hun tegoeden van de V.S. allang afgeschreven. Zag van de week Putin naar de zionistentrekpop Obama kijken.
  Obama durfde hem niet in de ogen te kijken. Putin was Master in Controle. Wanneer rotten we nou eens een keer die tanken de EU uit. De zoveelste militaire afgang van de VS. Gelukkig overigens.

  1 likes
 • Typhoon schreef:

  Turkije heeft Verenigde Satan gevraagd om luchtsteun bij een aanval op Rakka!

  VS die schijnoperaties uitvoert tegen DAES zijn bereid om de NATO bondgenoot mee te helpen!
  Niet dat Turkije de hulp van VS nodig heeft, maar duidelijkheid wil of de VS de werkelijke coördinaten gaan bombarderen!

  Jullie hebben geluk! De werkelijke (c)hazaren zullen de vuile spelletjes ontmaskeren en de waarheid naar buiten brengen!

  0 likes
  • Azrael schreef:

   Erdogan is de ware anti christ hoor. Succes jullie, wij zijn al onderweg naar de plaats van onze geboorte en daar kunnen er maar weinig volgen gelukkig. Vooral Erdogan steunen, wordt je gezonder van.

   0 likes
 • Freba schreef:

  Correctie: tanken moet Yanken zijn

  0 likes
 • x

  Check Also

  libanese

  Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

  De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

  is-terroristen

  IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

  Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

  >