Homepagina » Archeologie » Door wie zijn de mysterieuze Bosnische piramides gebouwd?
Door wie zijn de mysterieuze Bosnische piramides gebouwd?

Door wie zijn de mysterieuze Bosnische piramides gebouwd?

Dr. Semir Osmanagic leidt een door de overheid gefinancierd opgravingsproject dat meer informatie moet gaan verschaffen over de piramides in Visoko in Bosnië en Herzegovina.

Volgens Osmanagic en zijn team is de Bosnische Zonnepiramide opgebouwd uit blokken steen, terwijl dr. Aly Barakat vermoedt dat de piramide bestaat uit bouwstenen rond een door mensen gemaakte heuvel.

Cuzco

Osmanagic legde uit dat slechts enkele delen van de piramide vrij waren van bodemmateriaal en vegetatie. Met de huidige opgravingstechnieken kon verder niet diep genoeg in de piramide worden gekeken om te bepalen of er iets in het binnenste verborgen ligt.

Semir Osmanagic vertelde dat ieder blok een andere vorm en omvang heeft. De structuur van de piramide doet sterk denken aan de bouwwerken die in Cuzco in Peru zijn gevonden, zo zei hij. Dergelijke blokken maken het bouwwerk een stuk steviger, omdat ze bijvoorbeeld tijdens een aardbeving als het ware in elkaar worden gevouwen, in plaats van dat de piramide in elkaar stort.

Cement

Hij zei dat gaten tussen de blokken zich uitstrekken tot diep in de piramides. Deze gaten dienden volgens hem mogelijk om water te verzamelen en als ventilatie. De bouwwerken bestaan verder uit twee verschillende soorten blokken. De ene soort lijkt op een soort monoliet, terwijl de andere rechte hoeken en zijden heeft.

Hoewel niemand precies weet wie de Bosnische piramides in Visoko heeft gebouwd, komt er wel steeds meer bewijs dat ze zijn gemaakt met een extreem hoogontwikkelde soort cement met unieke eigenschappen. Wellicht weten we na de werkzaamheden deze zomer meer over de piramides. Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Sarajevo Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • JansTerZeijle schreef:

  Ik dacht ook dat het een piramide was, die door mensen of andere wezens is gebouwd.
  Totdat ik een docu tegenkwam, die dat hele concept fileert.
  Het is een heuvel / berg die de vorm van een piramide heeft.
  Wellicht dat mensen er in vroegere tijden gangen in gegraven hebben.
  Maar het is zeker geen bouwwerk.

 • Pascal schreef:

  Door ons, mensen met 10% hersencapaciteit megaimpulsief die sloegen hun handen stuk met stenen op een bronzen bijtel. Google PETRA maar eens en zie afbeeldingen. Dat is ook zo een staaltje werk men die 10% hersencapaciteit.

 • Draco schreef:

  Dit onderwerp is allang ontkracht. Dejavu ook hier weer helaas.
  Grenswetenschap is daar al geweest en de feiten spreken voor zich.
  https://www.youtube.com/watch?v=GlC4w3JUH0M

  Ieder normaal denkend mens met kennis van archeologie weet dat het een grote hoax is.

 • jeetje schreef:

  misschien geen piramide maar ik vind het wel intrigerend dit bouwwerk in bosnie. ik zou best wel een paar dagen willen ronddolen en het ervaren.

 • jenne schreef:

  Zo gauw je het woord Myramide bezigt, staat de hele wereld van Egyptologen op hun achterste benen, zij heersen over de archeologie van de wereld.
  De mensheid is heel oud, en hun culturele imprint is overal te zien, Zuid Amerika heeft veel te bieden, midden oosten, nu ja overal waar de meisjes zijn is het bal voor mij, wat maakt het uit of het gegraven, gestapeld of hoe dan ook tot stand is gekomen, we kunnen er trots op zijn, tot dit geheel te behoren, de mensheid.

 • Theo schreef:

  Ik kom net vanuit de piramides van Bosnie, de stenen die er liggen zijn echt niet natuurlijk, daar zijn ze veel te regelmatig voor. Ook de energieën die er te voelen zijn horen echt bij piramides. Het is een bijzondere plek en de moeite waard te bezoeken, oordeel dan zelf:-) Het is er nog heerlijk in het begin van de opgravingen, je kunt overal bij en op en mag overal aanzitten, probeer dat nog maar eens in Egypte.

 • Phantom schreef:

  er zijn er die dat toch blijven zeggen dat het fake is , omdat ze jaloers zijn dat ze zelf die ontdekking niet hebben gedaan , natuur maakt geen rechte lijnen en zekers niet met een heuvel of berg , ze hebben al veel gevonden daar en nog blijven ze zeggen dat het fake is dus zij die dit zeggen ontkennen dan ook die tombe van de eerste keizer die China heeft gevormd en gemaakt zoals het nu is . dat dit dan ook fake is die tombe heeft dezelfde structuur als die heuvels in Bosnië . ook bedekt met groen van boven tot onder . en ja die keizer met zijn terracotta leger die mee zijn begraven die ene die ze met Quik hebben vergiftigd .

 • x

  Check Also

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

  China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

  China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

  Op zo’n 100 kilometer van Xi’an bevindt ...

  >