Homepagina » Archeologie » Project ISIS: Heeft de KGB in 1961 een gemummificeerde alien gevonden in een Egyptische graftombe?
Project ISIS: Heeft de KGB in 1961 een gemummificeerde alien gevonden in Egyptische graftombe?

Project ISIS: Heeft de KGB in 1961 een gemummificeerde alien gevonden in een Egyptische graftombe?

De KGB, de geheime dienst van de Sovjet-Unie, zou in de jaren zestig op een gemummificeerde alien zijn gestuit. Het verhaal over project ISIS, een geheime Russische expeditie naar Egypte in 1961, wordt voor het eerst genoemd in de documentaire The Secret KGB UFO Abduction Files, die werd uitgezonden door Sci-Fi (nu Syfy).

De zwart-witbeelden tonen Sovjet-personeel dat de mummie van de vermeende alien uit een sarcofaag in een graftombe in Gizeh haalt. De beelden zouden afkomstig zijn uit het geheime archief van de KGB.

Beschermende pakken

Hoewel niet bevestigd kan worden of het gaat om beelden van een mummie van een buitenaards wezen, claimde Sci-Fi dat de authenticiteit van de beelden is bevestigd door experts. De zender zei de beelden te hebben gekocht van anonieme Russische bronnen.

Volgens sceptici hebben de Sovjets in de tombe enkel de mummie van een Egyptische koning aangetroffen. In de video is te zien hoe expeditieleden de tombe binnengaan in beschermende pakken. Project ISIS zou in 1961 zijn gelanceerd, als reactie op berichten dat de Amerikanen toegang hadden gekregen tot geavanceerde buitenaardse technologie.

‘Gevleugelde’ godheid

Volgens de Russische astrofysicus Viktor Ivanovich Belenko, die toegang zou hebben gehad tot het geheime KGB-archief, bleek uit documenten dat de Russen project ISIS waren gestart om buitenaardse technologie uit een geheime tombe op het Gizeh-plateau te halen voor militaire doeleinden.

In een rapport stond volgens de documentaire dat er vele artefacten, gemummificeerde resten in een sarcofaag en hiërogliefen over de terugkeer van een ‘gevleugelde’ godheid waren gevonden. Het gemummificeerde lichaam was naar verluidt twee meter lang en 13.000 jaar oud. Vond je deze informatie interessant? Deel het artikel dan met je vrienden op Facebook.

[Inquisitr]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • max113396 schreef:

  Ik weet niet of het hier mag, maar neem allemaal ook is een kijkje op hetgrotereplaatje.nl . Toen ik mij begon te interesseren in onderwerpen zoals: Leven na de dood, Buitenaardsen en piramides etc. Begon ik ook op deze site en het geeft veel basiskennis. Ik wil niet zeggen dat alles op de site waar is, maar het geeft je een voorschot op iets waar je zelf over na moet denken, als je er de tijd voor neemt en open voor stelt, zal je veel dingen te weten komen.

  Groeten en veel succes met onderzoeken en vooral leren!

  8 likes
 • AnanAs schreef:

  Kom maar met die beelden . Graag wel in goede kwaliteit .

  6 likes
 • jeetje schreef:

  Twee russische officieren en een soldaat met een koevoet openen een sacrofaag met een mummie v an een buitenaardse? Ik kan me voorstellen dat het openen van zo”n graf gepaard gaat met rituelen en hooggeplaatste der aarde. Die willen op de eerste rij, begrijpelijk! Jammer maar mijn intuitie zegt mij dat het niet echt is als ik het filmpje bekijk. Er gaan langer geruchten rond dat de lichamen van osiris en isis zijn gevonden maar iets klopt niet. Er is iets gaande daar maar rookgordijnen alom.

  2 likes
  • jeetje schreef:

   Ik weet bijna zeker dat de kennis en the know how over de piramides en buitenaardsen er is, misschien is die kennis er altijd geweest onder enkelingen of opgeschreven maar die wordt echt niet gedeeld met het volk om het zomaar uit te drukken. Hoeveel jaren hebben ze de mensen niet wijsgemaakt dat de farao’s’ in de piramides lagen begraven? Lagen ze dus in de vallei van de koningen begraven! Ik bedoel maar!

   4 likes
 • de^mol schreef:

  Altijd weer die slechte kwaliteit, net als bij UFO’s of big foot. Altijd net out of focus, onscherp, enzovoort. Nee, in 1961 hadden ze niet alleen onscherpe camera’s:
  https://www.youtube.com/watch?v=NkRofJ_C0EE

  https://www.youtube.com/watch?v=irIQcHjLi-E

  6 likes
 • Paul schreef:

  Ik ken deze documentaire, op deze na was er 8-10 jaar geleden niets te vinden over deze docu, die gepresenteerd wordt door 007 Roger Moore. Net zoals de docu over de crash in Siberië. Opmerkelijk, beide documentaires zouden eigenlijk een wereldsensatie moeten zijn…

  2 likes
  • p.snijder schreef:

   Deze documentaire zou inderdaad wereldnieuws kunnen zijn.
   enkele weken geleden maakten jullie melding van een Franse Egyptoloog , die eveneens op een alien-mummie was gestuit.
   Ook in Amerika bij Roswell in de jaren 40,werden de aliens-mummies in beslag genomen door de veiligheidsdienst.
   Men kan over het bovenvermelde wel sceptisch doen, maar naar mijn mening zit er een flinke kern van waarheid in.
   Ga,zo door met deze interessante berichtgeving.

   2 likes
 • Kal-Purush schreef:

  Heb het filmpje zitten bekijken maar geen enkel weldenkend mens gaat een oude graftombe in zonder bescherming en zeker niet een sarcofaag openen zonder minimaal gezicht bedekking tegen eventuele virussen of stof van 3000 jaar oud, wat tevoorschijn kwam toen de sarcofaag geopend werd.
  Dat er later soldaten / mensen met maskers rondliepen is alleen maar, volgens mij, om het echter te doen lijken.
  Artefacten worden zonder speciale handschoenen, die er toen al waren, opgepakt en mensen krijgen een rondleiding zonder zuurstof maskers of mondbedekkingen.
  Nee, wil het graag geloven maar dit filmpje is volgens mij nep.

  4 likes
 • emka schreef:

  lijkt me eerder een ‘mockumentary’, Sci-Fi kennende, ala ‘monster shark’ waar (discovery in dit geval) ‘bewijzen’ heeft voor levende Megalodons. grote BS dus.
  Zenders als History Channel, SciFi etc maken veel van dit soort documentaires die 100% uit de duim gezogen zijn.

  3 likes
 • Coeus schreef:

  Jammer dat dat dan weer op de laagste kwaliteit wordt gepubliceerd.

  3 likes
 • JansTerZeijle schreef:

  Het idee is zeker niet onmogelijk, maar dit is duidelijk een hoax.

  1 likes
 • vincent Robbesom schreef:

  Ligt het aan mij of word er alleen een mummie ontrafeld?
  Relatief niks bijzonders toch? Het feit dat soldaten het doen is typisch voor de WW2 tijd waarin het leger voor alles van waarde of belangrijkheid werd ingezet.

  0 likes
 • gerrit schreef:

  niemand die het opvalt dat in 1 keer de camera op een plankie staat en bij 2:19 een man in gaspak (zo noem ik het maar even) een lijk weg schijnt te duwen….. mede soldaat of cameraman ?

  0 likes
 • jaap schreef:

  Ik word het alien vehaal zat. Waarom land er niet 1 op het grasveld bij het pentagon of white huis.
  Of het Kremlin nee men beschijnt een boer in Utah of een klein dorp in de bossen van Rusland.
  Te dol voor worden er is geen enkel bewijs van leven buiten de aarde, men kan en wil daar niet aan.
  Er is geen enkel bewijs . Dan ook zo iets als bigfoot , een grissly beer eet 58000 calorieën . Er is gewoon te weinig te eten voor een grote groep van deze reuzen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  beschaving

  Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

  Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

  >