Buitenland

Kijktip: United States of Secrets

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse overheid luistert sinds 9/11 de eigen burgers af, hoewel dat door de grondwet nadrukkelijk wordt verboden. Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Zonder Edward Snowden had de wereld misschien nog steeds niet geweten van de afluisterpraktijken van de NSA.

Op basis van de door hem gelekte geheime documenten wisten programmamakers van de Amerikaanse publieke omroep PBS een gedetailleerde reconstructie te maken van de totstandkoming van het binnenlandse afluisterprogramma onder president Bush.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Oud-medewerkers van de NSA, journalisten en regeringsfunctionarissen vertellen in de documentaire United States of Secrets tot welke uitersten de regering ging om het afluisterprogramma onder de pet te houden. De overheid handelde willens en wetens illegaal door het internet- en telefoonverkeer van de eigen burgers af te luisteren.

Het lukte de regering Bush om de NSA-praktijken vier jaar lang buiten de pers te houden. Het vierde Amendement op de grondwet stelt dat de persoonlijke levensvrijheid van Amerikanen niet mag worden geschonden door de overheid, tenzij er een gerechtelijk bevel aan ten grondslag ligt. Dat bevel ontbrak. Obama beloofde beterschap, maar onlangs kopte The Washington Post nog: ‘Little change after Snowden’.

De 2doc United States of Secrets is hier een week online te zien. In deel één is te zien hoe de NSA na 9/11 een veelomvattend observatiesysteem opzette, tegen de regels in.

Deel twee laat zien hoe de geheime dienst meekijkt met grote telecombedrijven en op die manier al het telefoon- en internetverkeer ter wereld in de gaten kan houden. Ook is in dit tweede deel veel aandacht voor de geheime relatie tussen Silicon Valley en de NSA.

[VPRO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
8 jaren geleden

United states of secrets? beter world States of Secrets. SS tja, waar kennen we die van? SS, ISIS, religie enz. Allemaal hetzelfde. Er komt een nieuw rijk. de derde tempel van Salomon(Jeruzalem) zal gebouwd gaan worden.De dagelijkse aankondigingen in film, muziek enz. geven het al aan. Rise like een fenix, betekent het oude gaat over in een nieuwe. En de nieuwe leider staat op. Hij of zij heet Ezra, denk ik. Deze hoogpriester is in alle culturen dezelfde. oa. Turkye(osmaans rijk) Hoogpriesters hebben altijd al in deze beschaving voor het zeggen gehad. Deze priesters vallen onder de familie met de naam: Levi.(afkomst Lea eerste vrouw van Jakob, dus hooggeplaatst door geboorterecht) Zij zijn het die altijd de rechterhand van koningen zijn geweest. Zij mogen als enige de kist van het verdrag des verbonds(kubus, die in alle religies hetzelfde is, dus ook de kabah(kubus) van moslims) een zoenoffer geven. Zo ook van het christendom. Waarom zijn die hetzelfde? Ze hebben dezelfde afmetingen, functie enz. Deze hoogpriesters mochten als enige een brandoffer brengen: Op het altaar in de tabernakel(kubus plus ruimte met altaar) enz. brengen zij offers. Ze verbranden delen van een mens of van een dier als offer. Zij zijn diegene die mogen beslissen wie er dood gaat en wie niet. Zij beslissen waar er oorlog is of niet enz. Zij beslissen dus alles. DNA of een Jood afkomstig is van deze groep is binnen de joodse gemeenschap erg interessant(veel onderzoek naar).
We worden dus momenteel voorbereid op de komst of handeling van een hoogpriester. Het liedje/tekst van Mark Ronson/Bruna mars/Uptown funk verwijst naar de komst van een hoogpriesteres. Onzin? Kan, maar dit liedje is al bijna 300 miljoen keer bekeken.(vind het zelf ook lekker aanvoelen, te lekker?) Ze is zo hot, dan…etc. Wordt er binnenkort iets(land) of mensen opgeofferd? Zal Amerika verdwijnen via uitdroging, zal het economisch vallen enz.
Met andere woorden, richten we ons niet teveel op Amerika(denk aan de gewone mensen, die opgeofferd zullen worden) om als schuldige aan te wijzen? Het hart/brein ligt immers in Jeruzalem(poorten van alle culturen/handel). Het hart van banken in Zwitserland en het hart van religies in het Vaticaan/Rome.(Rome eert alle religies/goden, zie monumenten).
Europa in oorlog met Rusland? Nee, dat denk ik voorlopig nog niet, want het WK wordt daar gehouden. Ook dit heeft met goden/geld/handel enz. te maken. De elite gaat geen geld investeren in iets, waarvan zij van te voren weten als het geld niks opbrengt.
Het geld(constructie) om de nieuwe tempel van Salomon te bouwen brengen wij gewone mensen op. Niet voor niks worden arme armer en rijken rijker. Eerst valt Amerika, ondertussen worden alle mensen in de wereld met verkeerd DNA langzaam geselecteerd en opgeruimd, omdat zij overbodig geraken. Het Goud(eeuwenlang al een belangrijk goedje) verzamelen heeft te maken met nieuwe technologieën. Daar zit goud in verwerkt en is de enige manier om handel op gang te houden, totdat de NWO gecreëerd is en tegelijkertijd de tempel via constructies van financiën/koningshuizen/Vaticaan(ieder heeft zijn rol) afgemaakt kan worden.
Vraag die er dan nog overblijft? Zijn de hoogpriesters echt goddelijk of van een andere planeet? Of wat is hun echte (eind)doel? Volgens sommigen zijn deze priesters(familie) van ander DNA dan de eerste mensen. Zij bewust hun bloedlijn zuiver houden. Misschien dat daarom Noach zijn derde zoon heeft vervloekt. Levi afkomst is van Cham/lea. Die vervloeking moet een achtergrond hebben. Je gaat je zoon niet voor altijd vervloeken, toch?

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Aanvulling op eerder schrijven: Het verhaal van Godin ISIS heeft ook te maken met een DNA verstoring. Noach ook. Hebben deze twee verhalen, dezelfde achtergrond/betekenis?

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Is (bestaat) er nog een God der Goden die wat aan deze wanpraktijken doet?

Bert B.
Bert B.
8 jaren geleden

Nog een kijktip: Joris Luyendijk over de bankenwereld.
VPRO Tegenlicht, NPO 2, zondag 1 maart, 21:05 – 22:00

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x