Homepagina » Buitenland » Kijktip: United States of Secrets
Kijktip: United States of Secrets

Kijktip: United States of Secrets

De Amerikaanse overheid luistert sinds 9/11 de eigen burgers af, hoewel dat door de grondwet nadrukkelijk wordt verboden. Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Zonder Edward Snowden had de wereld misschien nog steeds niet geweten van de afluisterpraktijken van de NSA.

Op basis van de door hem gelekte geheime documenten wisten programmamakers van de Amerikaanse publieke omroep PBS een gedetailleerde reconstructie te maken van de totstandkoming van het binnenlandse afluisterprogramma onder president Bush.

Oud-medewerkers van de NSA, journalisten en regeringsfunctionarissen vertellen in de documentaire United States of Secrets tot welke uitersten de regering ging om het afluisterprogramma onder de pet te houden. De overheid handelde willens en wetens illegaal door het internet- en telefoonverkeer van de eigen burgers af te luisteren.

Het lukte de regering Bush om de NSA-praktijken vier jaar lang buiten de pers te houden. Het vierde Amendement op de grondwet stelt dat de persoonlijke levensvrijheid van Amerikanen niet mag worden geschonden door de overheid, tenzij er een gerechtelijk bevel aan ten grondslag ligt. Dat bevel ontbrak. Obama beloofde beterschap, maar onlangs kopte The Washington Post nog: ‘Little change after Snowden’.

De 2doc United States of Secrets is hier een week online te zien. In deel één is te zien hoe de NSA na 9/11 een veelomvattend observatiesysteem opzette, tegen de regels in.

Deel twee laat zien hoe de geheime dienst meekijkt met grote telecombedrijven en op die manier al het telefoon- en internetverkeer ter wereld in de gaten kan houden. Ook is in dit tweede deel veel aandacht voor de geheime relatie tussen Silicon Valley en de NSA.

[VPRO]


Vind je deze info interessant? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. United states of secrets? beter world States of Secrets. SS tja, waar kennen we die van? SS, ISIS, religie enz. Allemaal hetzelfde. Er komt een nieuw rijk. de derde tempel van Salomon(Jeruzalem) zal gebouwd gaan worden.De dagelijkse aankondigingen in film, muziek enz. geven het al aan. Rise like een fenix, betekent het oude gaat over in een nieuwe. En de nieuwe leider staat op. Hij of zij heet Ezra, denk ik. Deze hoogpriester is in alle culturen dezelfde. oa. Turkye(osmaans rijk) Hoogpriesters hebben altijd al in deze beschaving voor het zeggen gehad. Deze priesters vallen onder de familie met de naam: Levi.(afkomst Lea eerste vrouw van Jakob, dus hooggeplaatst door geboorterecht) Zij zijn het die altijd de rechterhand van koningen zijn geweest. Zij mogen als enige de kist van het verdrag des verbonds(kubus, die in alle religies hetzelfde is, dus ook de kabah(kubus) van moslims) een zoenoffer geven. Zo ook van het christendom. Waarom zijn die hetzelfde? Ze hebben dezelfde afmetingen, functie enz. Deze hoogpriesters mochten als enige een brandoffer brengen: Op het altaar in de tabernakel(kubus plus ruimte met altaar) enz. brengen zij offers. Ze verbranden delen van een mens of van een dier als offer. Zij zijn diegene die mogen beslissen wie er dood gaat en wie niet. Zij beslissen waar er oorlog is of niet enz. Zij beslissen dus alles. DNA of een Jood afkomstig is van deze groep is binnen de joodse gemeenschap erg interessant(veel onderzoek naar).
  We worden dus momenteel voorbereid op de komst of handeling van een hoogpriester. Het liedje/tekst van Mark Ronson/Bruna mars/Uptown funk verwijst naar de komst van een hoogpriesteres. Onzin? Kan, maar dit liedje is al bijna 300 miljoen keer bekeken.(vind het zelf ook lekker aanvoelen, te lekker?) Ze is zo hot, dan…etc. Wordt er binnenkort iets(land) of mensen opgeofferd? Zal Amerika verdwijnen via uitdroging, zal het economisch vallen enz.
  Met andere woorden, richten we ons niet teveel op Amerika(denk aan de gewone mensen, die opgeofferd zullen worden) om als schuldige aan te wijzen? Het hart/brein ligt immers in Jeruzalem(poorten van alle culturen/handel). Het hart van banken in Zwitserland en het hart van religies in het Vaticaan/Rome.(Rome eert alle religies/goden, zie monumenten).
  Europa in oorlog met Rusland? Nee, dat denk ik voorlopig nog niet, want het WK wordt daar gehouden. Ook dit heeft met goden/geld/handel enz. te maken. De elite gaat geen geld investeren in iets, waarvan zij van te voren weten als het geld niks opbrengt.
  Het geld(constructie) om de nieuwe tempel van Salomon te bouwen brengen wij gewone mensen op. Niet voor niks worden arme armer en rijken rijker. Eerst valt Amerika, ondertussen worden alle mensen in de wereld met verkeerd DNA langzaam geselecteerd en opgeruimd, omdat zij overbodig geraken. Het Goud(eeuwenlang al een belangrijk goedje) verzamelen heeft te maken met nieuwe technologieën. Daar zit goud in verwerkt en is de enige manier om handel op gang te houden, totdat de NWO gecreëerd is en tegelijkertijd de tempel via constructies van financiën/koningshuizen/Vaticaan(ieder heeft zijn rol) afgemaakt kan worden.
  Vraag die er dan nog overblijft? Zijn de hoogpriesters echt goddelijk of van een andere planeet? Of wat is hun echte (eind)doel? Volgens sommigen zijn deze priesters(familie) van ander DNA dan de eerste mensen. Zij bewust hun bloedlijn zuiver houden. Misschien dat daarom Noach zijn derde zoon heeft vervloekt. Levi afkomst is van Cham/lea. Die vervloeking moet een achtergrond hebben. Je gaat je zoon niet voor altijd vervloeken, toch?

  10 likes
  • Menselijk DNA verandert ook door de energie en gedachtekracht om ons heen. Waar de meerderheid zich op richt, zal zich uiteindelijk manifesteren. We weten nog véél NIET over DNA. 90% junk DNA, hahaha…

   DNA verandert, nu ook, en het tijdperk van Aquarius waar we nu inkomen geeft de mensheid een goede kans om Het Goede te manifesteren.

   http://www.alles-is-liefde.nl/waarnemen/wat-houdt-het-aquariustijdperk-precies-in.html

   Iedere mens zal steeds meer worden uitgedaagd om zich te richten op Positieve Ontwikkelingen. Gewoon door de energie om je heen, die ook jouw DNA verandert.

   Laten we negatief nieuws daarom zoveel mogelijk omdraaien en de positieve signalen die er zeker ook zijn, duidelijker belichten! En dan zonder gelijk “zweverig” te worden.

   5 likes
   • Met andere woorden:
    DNA zegt helemaal geen ruk over de mens!

    Zodra de mens is gestopt met “uitverkoren”of “beter”zijn als de andere mens, dan pas ziet de wereld er een stuk beter uit!

    De mensen groepen die denken “uitverkoren” of “beter” te zijn, kunnen het meeste bijdragen aan een betere wereld!

    0 likes
   • Je hebt gelijk als je het hebt over natuurlijke DNA veranderingen.(evolutie) Het probleem is dat we nu constant met gemanipuleerde verandering te maken hebben. Denk aan voedsel/stress/menselijke gemaakte frequenties/golven/vaccinaties/Pharma/het uit elkaar halen van families enz. Denk maar eens aan films. Kijk je naar PIPI langkous dan gaat het langzamer, dan als je kijkt naar Pokemon. Als je dit vertaalt naar huidige samenleving dan worden we bewust opgejaagd. Kijk naar het gezin dan moet je vliegen en overal tegelijkertijd zijn.(bij wijze van) Werk precies hetzelfde. Je moet alles kunnen en het moet zo snel mogelijk af. Tijd kost geld.
    Kijk naar vogeltjes in je tuin. Zij doen het gewoon nog steeds hetzelfde als voorheen. Tijd speelt geen rol. Wel die van natuur, maar niet vanuit ons systeem.
    Wij worden dus onnatuurlijk opgejaagd/vergiftigd met alle gevolgen van dien.

    0 likes
  • bijna goed Elise49…. veel kennis….maar ook veel fouten.. dis info
   een WK zal niks tegen houden…wel? of die reptielen moeten ook van voetbal houden..hihihihihi

   0 likes
   • Een WK heeft eigenlijk niks met voetbal te maken. Het zijn handel/overname missies van en voor de elite. De game is er voor ons. Kijk maar waar de games zijn gehouden. Vrijwel allemaal landen, die nog niet geheel in het systeem(NWO) zijn opgenomen. Geldt ook voor het songfestival. Niet voor niks was die lange tijd Oost Europees getint. De laatste evenementen: Brazilië/Rusland/Oekraïne. En Londen dan? Dat is het hoofdkwartier.
    Ben, ik kan niet de gehele tijd alles uitleggen en opschrijven.

    2 likes
 2. Is (bestaat) er nog een God der Goden die wat aan deze wanpraktijken doet?

  3 likes
  • Volgens de Veda’s wordt tijd ingedeeld in cycli van 4 yuga’s, oftewel tijdperken. Deze zijn opeenvolgend: Satya yuga, Treta yuga, Dvapara yuga en Kali yuga. Wij leven nu in de laatste yuga, Kali yuga. Deze duurt 432.000 jaar, waarvan reeds 5000 jaar zijn verlopen. Na het einde van Kali yuga begint gewoon weer de Satya yuga van de volgende cyclus. Elk voorgaande tijdperk duurt ongeveer 2 keer zo lang. Dvapara yuga duurde dus ongeveer 800.000 jaar, afgerond kom je op 1.000.000 jaar. Één cyclus van 4 yuga’s / tijdperken duurt afgerond dus ca. 8.000.000 jaar.
   De levensduur van een mens is aan het begin van de eerste yuga (Satya yuga = tijdperk van deugdzaamheid, rechtvaardigheid en waarheid) duizenden jaren; in het vorige tijdperk, Dvapara was dit nog duizend jaar; tijdens de beginperiode van Kali yuga is de gemiddelde menselijke levensduur ca. 100 jaar; tegen het eind van ons tijdperk, Kali yuga, zal iemand die 20 jaar wordt, gezien worden als hoogbejaard en meisjes zullen op 8-jarige leeftijd kinderen baren.
   Vanaf het begin tot aan het einde van een cyclus vindt er een zeer geleidelijke degeneratie plaats. Kali yuga is het tijdperk van verderf, zowel menselijk als planetair. Tegen het eind van Kali yuga zal kannibalisme doodnormaal zijn. Ecologisch gezien zal de planeet door menselijk toedoen zodanig verwoest zijn dat er praktisch niets meer groeit en er grote hongersnoden zullen zijn. De mensheid zal dan zijn verworden tot een ellendige,roofdierachtige Neanderthaler.

   Het volgende is frappant:
   In de bijbel wordt in het nieuwe Testament een stamboom van Jesus Christus vermeld dat teruggaat tot Abraham. Als je grofweg aanneemt dat elke voorvader tot aan Abraham gemiddeld 90 à 100 jaar leefde, komt je uit op ca. 3000 jaar. Teruggerekend naar het heden is dat dus ca. 5000 jaar. Met Abraham begon een nieuw verbond tussen God en de mensheid.
   Volgens de Veda’s was de God der goden, eveneens ca. 5000 jaar geleden, tijdens het einde van Dvapara yuga, op aarde verschenen om o.a. bepaalde interventies uit te voeren die van grote invloed zijn op de evolutie van alle wezens op deze planeet. De Wijzen zijn machtige mystici die verantwoordelijk zijn voor de manifestatie van de tijdsorde. Toen de tijd was aangebroken dat de God der goden deze planeet zou ‘verlaten’ hebben de Wijzen hem om advies gevraagd hoe ze het aanbreken van Kali yuga teweeg moesten brengen. Daarop heeft de God der goden hen voorgesteld aan een bepaald echtpaar. Naar alle waarschijnlijkheid stamt het Joodse volk af van dit stel.

   Je zou je kunnen afvragen wat nou het nut is van zo’n verschrikkelijke,ellendige tijdperk. Maar dan moet je jezelf ook eens afvragen wat het nut is van de dag/nacht-, en jaar cycli. Er zijn vermoedelijk heel veel redenen voor zo’n kosmisch ontwerp, dat een gewoon mens dit niet kan bevatten.
   Maar wat duidelijk is, is dat op deze manier elk type entiteit, van het meest verheven type, tot de meest demonische, een kans krijgt om op deze planeet te incarneren onder omstandigheden die overeenkomen met zijn eigenschappen. En slechts via incarnaties op een stoffelijke planeet is het voor een entiteit mogelijk om zich uit te leven en te evolueren.

   Uit het feit dat binnen de tijdsorde de degeneratie heel geleidelijk plaatsvindt, kun je afleiden dat de degeneratie gecontroleerd plaatsvindt. Het is niet iets willekeurigs. Het is een punt van evenwicht tussen positieve en negatieve krachten; het is een grote touwtrekkerij.
   Ik vermoed dat aangezien we nog aan het begin van het Kali yuga staan, de positieve krachten nog regelmatig zullen winnen.
   Tegen het eind van Kali yuga, dus over ca. 427.000 jaar (!) zullen echter slechts de negatieve krachten heersen. De God der goden zal dan als avatar Kalki naar deze planeet terugkeren om het ellendige, gedegenereerde restant van de mensheid te vernietigen en een nieuwe mensheid en beschaving stichten waarmee de cyclus weer van voorafaan begint met een nieuwe Satya yuga.

   2 likes
 3. Edward Snowden moet, en wat zij vrezen, alles gaan publiceren van zijn uitgelekte NSA-documentatie.

  4 likes
 4. Nog een kijktip: Joris Luyendijk over de bankenwereld.
  VPRO Tegenlicht, NPO 2, zondag 1 maart, 21:05 – 22:00

  3 likes
 5. Ook de VPRO houdt zich prima aan de status quo en durven zich niet buiten de gebaande paden te bewegen.

  Al wat via een scherm tot u komt is tot in de puntjes uitgedacht. En al in de vorige eeuw zitten de media in de zakken van de top. Denk dus niet dat u iets weet. U weet alleen wat ze willen dat u weet.

  Dat de NSA alles en iedereen zou kunnen aftappen, willen ze ons maar al te graag laten geloven. Het gaat uit van controle en wil u laten weten dat u onder totale controle staat. Dat u niets te willen hebt en dient te gehoorzamen. En dat alles in naam van vrijheid, democratie en vrede. En helemaal niet om slavernij, corpocratie en oorlog.

  We leven in Orwelliaanse tijden.

  Maar van totale controle is nog net geen sprake. Er is simpelweg niet genoeg mankracht om elk bericht laat staan dat van een postduif na te gaan. Wellicht ziet u dan ook in wat een flauwekul verregaande aftapregels zijn om het zogenaamde terrorisme tegen te gaan. Terrorisme dat vaker eerder uit dezelfde hoed komt als dat zogenaamde systeem dat het beste met ons voor zou hebben.

  Er is een grondige obstructie in ons denken teweeg gebracht. Het steeds maar denken in onmogelijkheden, problemen en obstakels. Dat is er al vroeg bij ons in geramd. Het is namelijk een oude techniek die al generaties lang op ons wordt toegepast. Creëer een probleem, dan de reactie en vervolgens presenteer je de oplossing. We zijn er dus aan gewend geraakt dat er zich maar steeds weer problemen aanbieden.

  Is het ene probleem opgelost dan dient het volgende probleem zich alweer aan. En zo zijn we murw geslagen. We kunnen niks en ze zullen wel…

  3 likes
 6. En dan is er nog al dat goede dat in de wereld zijn plek heeft!
  Dus zal er ook wel een climax zijn tussen de bedreiging hierboven geventileerd met al wat er aan goeds in onze wereld is en wil zijn.
  Bewustwording is belangrijk! Dan komen er andere keuzes.

  2 likes
 7. Aanvulling op eerder schrijven: Het verhaal van Godin ISIS heeft ook te maken met een DNA verstoring. Noach ook. Hebben deze twee verhalen, dezelfde achtergrond/betekenis?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wtc7

Dankzij nieuwe studie weten we 19 jaar na dato wat er echt is gebeurd met WTC7

Een groep ingenieurs en architecten eist dat ...

trump

Trump: ‘Corrupte Obama en Biden moeten 50 jaar de gevangenis in’

Donald Trump heeft geëist dat oud-president Barack ...