Natuur en Milieu

Dorp plant 111 bomen voor elk meisje dat er geboren wordt

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een dorp in de Indiase deelstaat Rajasthan begint het ecofeminisme vruchten af te werpen.

In Piplantri planten dorpsbewoners iedere keer dat er een meisje wordt geboren 111 bomen. De gemeenschap zorgt er zelf voor dat de bomen worden beschermd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De afgelopen zes jaar zijn in en rond het dorp in totaal een kwart miljoen bomen geplant. Er worden in het dorp gemiddeld 60 meisjes per jaar geboren. Het initiatief is door het voormalige dorpshoofd Shyam Sundar Paliwal gestart ter nagedachtenis aan zijn overleden dochter Kiran.

Spaarrekening

Bij de geboorte van een meisje zamelen de dorpsbewoners bovendien bijna 300 euro in. Het bedrag komt op haar eigen spaarrekening te staan.

De ouders moeten een deel van het bedrag betalen en een verklaring ondertekenen waarin staat dat ze haar niet voor de legale leeftijd zullen uithuwelijken, dat ze haar regelmatig naar school zullen sturen en zorg zullen dragen voor de bomen die in haar naam geplant zijn.

Aloë vera

Er worden ook 11 bomen geplant wanneer een familielid komt te overleden. Maar dat is niet alles. In Piplantri gaat men nog een stap verder. Om te voorkomen dat ze last krijgen van een termietenplaag planten de dorpsbewoners rond de bomen aloë vera.

Van de aloë vera maken de bewoners onder meer sap en gel. De producten worden vervolgens op de markt gebracht en verkocht. Er mag in het dorp geen alcohol worden genuttigd en ook is het kappen van bomen verboden. Volgens de bewoners zijn er al zeven of acht jaar geen misdrijven gepleegd.

Bron: Thehindu.com Foto: Piplantri.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dreamfall
Dreamfall
10 jaren geleden

je zou maar een zesling krijgen.

666

ok te flauw..

Linda
Linda
10 jaren geleden

Het is al vaker door me heen gegaan: laat vrouwen aan de macht. Niet omdat ik mannen minder vind, maar wel omdat mannen duidelijk minder affiniteit hebben met samenlevingen, met gevoelens, met verantwoordelijkheden voor het leven. Rutte is daar een voorbeeld van. Totaal geen affiniteit. Hoe kun je als man beslissingen nemen, over oorlogen bijvoorbeeld, als zoiets als het hebben van een kind je onbekend is op vrouwenmanier… Dat kan toch niet, Met alle respectt hoor…
Maar geen Thatcherelikes…

dr. Why
dr. Why
10 jaren geleden

[quote name=”Linda”]Het is al vaker door me heen gegaan: laat vrouwen aan de macht. Niet omdat ik mannen minder vind, maar wel omdat mannen duidelijk minder affiniteit hebben met samenlevingen, met gevoelens, met verantwoordelijkheden voor het leven. Rutte is daar een voorbeeld van. Totaal geen affiniteit. Hoe kun je als man beslissingen nemen, over oorlogen bijvoorbeeld, als zoiets als het hebben van een kind je onbekend is op vrouwenmanier… Dat kan toch niet, Met alle respectt hoor…
Maar geen Thatcherelikes…[/quote]

je laatste zin zegt het helemaal 🙂

Waarom moet er iemand “aan de macht”? Ik heb daar geen behoefte aan. We geven gewoon onze macht weg aan alles en iedereen.

En anyway, als er dan toch iemand “aan de macht” moet, waarom dan niet gewoon verstandige, eerlijke mensen? Of het nou vrouwen of mannen zijn.

Linda
Linda
10 jaren geleden

[quote name=”dr. Why”][quote name=”Linda”]Het is al vaker door me heen gegaan: laat vrouwen aan de macht. Niet omdat ik mannen minder vind, maar wel omdat mannen duidelijk minder affiniteit hebben met samenlevingen, met gevoelens, met verantwoordelijkheden voor het leven. Rutte is daar een voorbeeld van. Totaal geen affiniteit. Hoe kun je als man beslissingen nemen, over oorlogen bijvoorbeeld, als zoiets als het hebben van een kind je onbekend is op vrouwenmanier… Dat kan toch niet, Met alle respectt hoor…
Maar geen Thatcherelikes…[/quote]

je laatste zin zegt het helemaal 🙂

Waarom moet er iemand “aan de macht”? Ik heb daar geen behoefte aan. We geven gewoon onze macht weg aan alles en iedereen.

En anyway, als er dan toch iemand “aan de macht” moet, waarom dan niet gewoon verstandige, eerlijke mensen? Of het nou vrouwen of mannen zijn.[/quote]
Ja hoor. Ben ik het helemaaal mee eens. Maar helaas waren dat tot nu toe wel mannen, en met het resultaat ben ik persoonlijk niet echt gelukkig.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x