CoronaMens en Dier

Kuipers omzeilt opnieuw Eerste Kamer en haalt noodverordening van stal: ‘Alles om in de EU-pas te lopen’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

Vrijdag werd bekend dat de Eerste Kamer zorgminister Kuipers nul op het rekest heeft gegeven en de permanente coronawet niet met spoed gaat behandelen. De Eerste Kamer laat zich niet opjagen door de minister.

“Het lijkt er sterk op dat minister Kuipers niet vies is van misleiding van de Eerste Kamer,” reageerde PVV-senator Marjolein Faber. “Terecht krijgt hij nul op het rekest: geen spoedbehandeling van de permanente dictatoriale coronawet. Voor alle duidelijkheid: de PVV in de senaat blijft tegen deze wet.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Noodverordening

Kuipers had de Eerste Kamer gevraagd haast te maken met de wet omdat coronamaatregelen momenteel nauwelijks mogelijk zijn. Dat terwijl de EU woensdag heeft geadviseerd om extra maatregelen te treffen voor reizigers uit China.

Vervolgens gebeurde er iets opmerkelijks. Het kabinet heeft bepaald dat reizigers die uit China komen vanaf komende dinsdag toch een negatieve coronatest moeten laten zien. Nederland wil één lijn trekken met andere Europese landen. De maatregel wordt geregeld via een noodverordening, omdat het wettelijk lastig te regelen is.

Kamerlid Wybren van Haga reageert boos. “Angst en paniekzaaierij vieren hoogtij: het kabinet omzeilt opnieuw de Eerste Kamer. Een noodverordening zorgt voor een testverplichting voor reizigers uit China. Alles om in de EU-pas te lopen. BVNL blijft zich verzetten tegen alle maatregelen en de coronawet,” schrijft hij op Twitter.

Illegaal

“Zo doorzichtig. Nu de senaat weigert om snel de draconische permanente coronawet in te voeren, regelt het kabinet het zelf. Met een noodverordening,” voegt mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix toe.

Ter herinnering: in 2020 stelden juristen dat de noodverordening moet worden herschreven. Die is namelijk illegaal, zeiden zij.

4.9 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John Kuhles
John Kuhles
1 jaar geleden

Braaf WEF slaafje

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 jaar geleden

Kort gezegd, zo glad als een aal en de schijt hebben aan alles en iedereen.

Witte voetjes halen is belangrijker dan de medemens.

Waar houdt dit op?

Een keer is het mooi geweest en dat voor een virus waarvan het bestaan nog steeds niet is aangetoond.

Wessel50
Wessel50
1 jaar geleden

Het is wel duidelijk dat deze onzin weer eens van stal gehaald wordt want wij gaan dit inderdaad niet pikken van deze leugenaars want inderdaad het gaat ze ook niet lukken zo!

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Ik erger mij mateloos aan die Kuipers, Wat een vervelende galbak is die vent. Ik had bedacht niet meer te reageren op die beddenteller, maar ik kan het niet laten om deze narcist even in het zonnetje te zetten. Ik hoop spoedig dat die hele D66 landverraders club voor de bus worden gegooid. Wie bevrijd ons van dat stuk onbenul.

Back to top button
124
0
We lezen graag je reactie!x