Buitenland

Drie mysterieuze metalen bollen vallen uit de lucht in Peru. Dit ging eraan vooraf

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Peruanen stonden voor een raadsel nadat op 27 januari drie mysterieuze objecten uit de lucht waren gevallen, schrijft de Daily Mail.

Inwoners van Larancahuani in de regio Puno waren bang dat er een meteoriet was ingeslagen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Eerder die dag circuleerden er op sociale media spectaculaire beelden van een enorme vuurbal in de lucht boven de steden Tingo Maria en Pucallpa.

Dinsdag liet de Peruaanse luchtmacht weten dat het mogelijk ging om brandstoftanks van een satelliet en dat de vuurbal was veroorzaakt door de verbranding van een raket.

Meteoriet

Peruanen dachten dat de vuurbal, die tot in de Braziliaanse deelstaat Acre werd gezien, een meteoriet was die richting de aarde viel.

Brandweerchef Romulo Barros van Cruzeiro do Sul in Acre zei dat hem was verteld dat het object waarschijnlijk een meteoriet was.

Hij voegde toe dat het object volgens hem was geland in het grensgebied tussen Acre en Peru.

Ruimtepuin

Meteoroloog Alejandro Fonesca van de Federale Universiteit van Acre zei echter dat er geen meteorieten verwacht werden in het gebied.

Hij suggereerde dat het waarschijnlijk ging om ruimtepuin. “Als puin de atmosfeer binnenkomt ontstaat er frictie waardoor het in brand vliegt. Dit is wat er kan zijn gebeurd,” zei hij.

Bekijk ook onderstaande beelden:

Foto: YouTube

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
6 jaren geleden

Zullen wel een paar van die meteorieten zijn geweest die jaren geleden al zijn aangekondigd door Werner von Braun. Als in opzettelijk aangebracht ruimtepuin. Wat heeft een satelliet aan zware metalen bollen?

In 2010 was het toestel 224 dagen in de ruimte.
In 2011-2012, 469 dagen
In 2012-2014, 674 dagen
In 2015-2017, 718 dagen
En sinds 7 september jl. is het toestel voor een nieuwe missie in de ruimte.

Het blijft de vraag wat het doel was van deze missies. Er is ook een batch voor gemaakt waarop de naam “Odin” op is vermeld. De God die ook wel “de éénogige” wordt genoemd. Hmmm…

Misschien vinden ze nog iets van menselijke afkomst als ze de dingen open zagen.

helder
helder
6 jaren geleden

Als een metalen bol uit de ruimte op aarde neerknalt moet ie toch een krater (tje) in de grond slaan, lijkt mij. Op de video is de grond en het gras onaangetast. In Den Helder was in de nacht van 2 februari om 02.30 een heel raar hard schurend, grommend geluid te horen uit de lucht. Heel vreemd geluid en toen een harde alom horende sissende harde knal. Het was geen explosie . Het kwam uit de lucht en de weerkaatsing was alom te horen. Toch deden mijn oren geen pijn en was er geen luchtdrukverschil. Degene die het ook gehoord hebben vonden het vreemd, en hadden geen verklaring. Het is bijzonder.

C.J. Deckers
C.J. Deckers
6 jaren geleden

Jammer dat vergeten wordt uit het “Daily Mail”-artikel op te pikken, dat het gaat om onderdelen van een SL-23 raket. Want dan kom je er al snel achter met enig echt journalistiek onderzoek dat deze zelfs verwacht werd om op 27 januari terug te flikkeren naar de Aarde (http://www.aerospace.org/cords/reentry-predictions/upcoming-reentries-2-2/sl-23-r-b/). Wat ook al gemeld is door Onweer-Online.nl (https://www.onweer-online.nl/forum/topic/45781/40-kg-zwaar-fragment-afkomstig-van-de-russische-sl/). Die het al weer hadden van… etc etc. Niets mysterieus, maar wel wat te gemakkelijk nieuwtjes brengen.

blub
blub
6 jaren geleden

Dat zijn brandstoftanks van een raket.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x