Gezondheid

8 voedingstips voor een onmiddellijk betere gezondheid

Help anderen door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uitgebuikt van Kerst? Brak van Oud en Nieuw? Dan neem je je vast voor dit jaar gezonder te gaan leven. In de koude maanden hebben veel mensen een lager energiepeil waardoor ze minder snel beginnen met sporten. Voordat de lente aanbreekt hier alvast wat gezondheidstips.

Eet geen kunstmatige zoetstoffen

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Omdat kunstmatige zoetstoffen honderden keren zoeter zijn dan natuurlijke suikers, worden de smaakpapillen overmatig gestimuleerd en neemt het verlangen naar zoetigheden overdag alleen maar toe.

Slaap precies genoeg

Slaap heeft invloed op elk aspect van onze gezondheid. Ons lichaam moet kunnen opladen en onze hersenen moeten kunnen herstellen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat zeven uur slaap per nacht de perfecte hoeveelheid is.

Vermijd desinfecterende schoonmaakmiddelen met triclosan

Het is goed om je handen te wassen na bijvoorbeeld het gebruik van een geldautomaat. Op geldautomaten zitten namelijk dezelfde organismen als een openbaar toilet. Als je je handen wast met desinfecterende middelen die triclosan bevatten, een veel gebruikte bacteriedodende en schimmelwerende stof, raakt je hormoonproductie verstoord en heb je meer kans op borstkanker.

Joggen

Een blokje om kan al wonderen doen voor je gezondheid. Vijf minuten rennen per dag vermindert het risico op hartaandoeningen en –aanvallen en verlengt het leven.

Vitamine B

Foliumzuur, vitamine B6 en vitamine B12 zijn erg belangrijk voor een goede werking van het metabolisme. Alcohol zorgt ervoor dat ze sneller uit het lichaam verdwijnen. Neem geen voedingssupplementen, maar kies voor boerenkool, fruit, volkorengranen, vis en eieren.

Probiotica

Probiotica in bijvoorbeeld Griekse yoghurt en komboecha ontsmetten het lichaam op een natuurlijke manier door giftige stoffen uit het spijsverteringsstelsel te verwijderen. Gefermenteerd voedsel als zuurkool, kimchi of kefir voedt je darmen met miljarden gezonde bacteriën.

Minder alcohol

Alcohol heeft invloed op het hormoon leptine, dat het hongergevoel onderdrukt. Als je veel alcohol drinkt weet je lichaam minder goed wanneer het genoeg eten heeft gehad.

Vermijd lightproducten

Het is een mythe dat we dik worden van het eten van vet. Een recente studie toont aan dat volle zuivelproducten beter zijn om lichaamsvet te reduceren dan lightproducten.

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
9 jaren geleden

Leuk hoor

Slaap tot je genoeg heb geslapen, je lichaam weet dit beter dan de klok.
Het “gemiddelde” is niet van toepassen op een individu.

Zonder het eten van suiker heb je minder behoefte aan het calcium in zuivel producten.
Eet überhaupt beter geen kunstmatige producten, niemand eet tenslotte bij chips de zak ook op.

Leer naar je lichaam te luisteren, dan zijn dit soort lijsten overbodig.

PROEF je eten goed, dan weet je wat wel en niet gezond is.
Ga eens naar de MC en eet een broodje zo rustig als je kan, en laat het eens goed over je smaakpupillen glijden. Echt zo lekker?

Rini
Rini
9 jaren geleden

Welterusten Dnnnoz,een super opmerking van je!!!!

jippiiiiii!!!
jippiiiiii!!!
9 jaren geleden

ja en kefir is in dit land niet te krijgen , als kin dat ik het altijd maar heb het niet in Nederland kunnen vinden de echte kefir

jippiiiiii!!!
jippiiiiii!!!
9 jaren geleden

als kind at ik het altijd

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x