Archeologie

Door wie is de Bosnische Zonnepiramide gebouwd? (video)

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ten noord-westen van Sarajevo, dichtbij de Visoko, staat de 220 meter hoge Zonnepiramide. De zijden lopen met 45° omhoog en beslaan 360 meter.

De buitenzijde van de piramide is bedekt of eigenlijk betegeld met blokken steen die met behulp van een bepaalde technologie zijn bewerkt. Dat duidt op de aanwezigheid en activiteit van een onbekende oude beschaving.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Aan het oppervlak is van de piramide niet veel te zien omdat het bouwwerk grotendeels is bedekt met bodemmateriaal en vegetatie. Het onderzoek staat onder leiding van archeoloog Semir Osmanagić. Hij vertelt onder meer hoe de piramide is gebouwd en wat het doel van de tunnels onder de piramide is.

Energiebron

Portlandcement bestond duizenden jaren geleden nog niet. Hoe wisten de bewoners in die tijd bouwwerken te creëren die sterker zijn dan de gebouwen die wij in de 21e eeuw maken?

Werden de piramides gebruikt als energiebron? In het midden van de Zonnepiramide bevindt zich een ultrasone straal met een diameter van 4,5 meter en een frequentie van 28 kHz.

Meer informatie: Wmmagazin.cz

Bron: YouTube/wmmagazin

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robijn
Robijn
11 jaren geleden

Hoe komt het dat er in India nooit pyramides worden gevonden? De enige van de grote oude beschavingen waar dir geen pyramides zijn gevonden. Vreemd.

DannyB
DannyB
11 jaren geleden

Dit was v.d. week op National Geographic’s Ancient X-files. Die man in het filmpje hierboven heeft wat mij betreft voldoende argumenten om het plausibel te achtten allemaal. Maar in de show zijn er dus 2 sceptici die tot de conclusie komen dat de piramide een natuurlijk verschijnsel is.

Ik denk dat dit juist het doel is van het hele programma, om onverklaarbare dingen als onzin te bestempelen voor het tv-kijkend volk. Terwijl de sceptici pas 5 min vòòr het einde v.d. show aangeven dat het onzin is met maar een paar argumentjes en de rest van de show toch echt aannemelijk lijkt.

Wetenschappers zijn niet altijd te vertrouwen, onthoud dat heel goed. Ik wil niet gelijk de illuminati noemen, maar een hoop sceptici maken er toch echt onderdeel van uit!

patrim
patrim
11 jaren geleden

@ danny b die sam is er al meerdere malen in betrapt de boel te verdraaien…. ik vindt het persoonlijke jammer dat het zo is… had graag anders gezien.
Ps. De docu “de grootste hoax ooit?” Al eens gezien?
Heel verhelderend.

@niburu keep up the good work maar kijk alstublieft in deze even naar het aanwezige materiaal dat voorhanden is

Menno
Menno
11 jaren geleden

Wikipedia zegt toch heel wat anders..

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x