Archeologie

Door wie is de Bosnische Zonnepiramide gebouwd? (video)

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ten noord-westen van Sarajevo, dichtbij de Visoko, staat de 220 meter hoge Zonnepiramide. De zijden lopen met 45° omhoog en beslaan 360 meter.

De buitenzijde van de piramide is bedekt of eigenlijk betegeld met blokken steen die met behulp van een bepaalde technologie zijn bewerkt. Dat duidt op de aanwezigheid en activiteit van een onbekende oude beschaving.

Aan het oppervlak is van de piramide niet veel te zien omdat het bouwwerk grotendeels is bedekt met bodemmateriaal en vegetatie. Het onderzoek staat onder leiding van archeoloog Semir Osmanagić. Hij vertelt onder meer hoe de piramide is gebouwd en wat het doel van de tunnels onder de piramide is.

Energiebron

Portlandcement bestond duizenden jaren geleden nog niet. Hoe wisten de bewoners in die tijd bouwwerken te creëren die sterker zijn dan de gebouwen die wij in de 21e eeuw maken?

Werden de piramides gebruikt als energiebron? In het midden van de Zonnepiramide bevindt zich een ultrasone straal met een diameter van 4,5 meter en een frequentie van 28 kHz.

Meer informatie: Wmmagazin.cz

Bron: YouTube/wmmagazin

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robijn
Robijn
10 jaren geleden

Hoe komt het dat er in India nooit pyramides worden gevonden? De enige van de grote oude beschavingen waar dir geen pyramides zijn gevonden. Vreemd.

DannyB
DannyB
10 jaren geleden

Dit was v.d. week op National Geographic’s Ancient X-files. Die man in het filmpje hierboven heeft wat mij betreft voldoende argumenten om het plausibel te achtten allemaal. Maar in de show zijn er dus 2 sceptici die tot de conclusie komen dat de piramide een natuurlijk verschijnsel is.

Ik denk dat dit juist het doel is van het hele programma, om onverklaarbare dingen als onzin te bestempelen voor het tv-kijkend volk. Terwijl de sceptici pas 5 min vòòr het einde v.d. show aangeven dat het onzin is met maar een paar argumentjes en de rest van de show toch echt aannemelijk lijkt.

Wetenschappers zijn niet altijd te vertrouwen, onthoud dat heel goed. Ik wil niet gelijk de illuminati noemen, maar een hoop sceptici maken er toch echt onderdeel van uit!

patrim
patrim
10 jaren geleden

@ danny b die sam is er al meerdere malen in betrapt de boel te verdraaien…. ik vindt het persoonlijke jammer dat het zo is… had graag anders gezien.
Ps. De docu “de grootste hoax ooit?” Al eens gezien?
Heel verhelderend.

@niburu keep up the good work maar kijk alstublieft in deze even naar het aanwezige materiaal dat voorhanden is

Menno
Menno
10 jaren geleden

Wikipedia zegt toch heel wat anders..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x