Homepagina » Archeologie » Door wie is de Bosnische Zonnepiramide gebouwd? (video)

Door wie is de Bosnische Zonnepiramide gebouwd? (video)

Ten noord-westen van Sarajevo, dichtbij de Visoko, staat de 220 meter hoge Zonnepiramide. De zijden lopen met 45° omhoog en beslaan 360 meter.

De buitenzijde van de piramide is bedekt of eigenlijk betegeld met blokken steen die met behulp van een bepaalde technologie zijn bewerkt. Dat duidt op de aanwezigheid en activiteit van een onbekende oude beschaving.

Aan het oppervlak is van de piramide niet veel te zien omdat het bouwwerk grotendeels is bedekt met bodemmateriaal en vegetatie. Het onderzoek staat onder leiding van archeoloog Semir Osmanagić. Hij vertelt onder meer hoe de piramide is gebouwd en wat het doel van de tunnels onder de piramide is.

Energiebron

Portlandcement bestond duizenden jaren geleden nog niet. Hoe wisten de bewoners in die tijd bouwwerken te creëren die sterker zijn dan de gebouwen die wij in de 21e eeuw maken?

Werden de piramides gebruikt als energiebron? In het midden van de Zonnepiramide bevindt zich een ultrasone straal met een diameter van 4,5 meter en een frequentie van 28 kHz.

Meer informatie: Wmmagazin.cz

Bron: YouTube/wmmagazin

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Hoe komt het dat er in India nooit pyramides worden gevonden? De enige van de grote oude beschavingen waar dir geen pyramides zijn gevonden. Vreemd.

  0 likes
 2. Dit was v.d. week op National Geographic’s Ancient X-files. Die man in het filmpje hierboven heeft wat mij betreft voldoende argumenten om het plausibel te achtten allemaal. Maar in de show zijn er dus 2 sceptici die tot de conclusie komen dat de piramide een natuurlijk verschijnsel is.

  Ik denk dat dit juist het doel is van het hele programma, om onverklaarbare dingen als onzin te bestempelen voor het tv-kijkend volk. Terwijl de sceptici pas 5 min vòòr het einde v.d. show aangeven dat het onzin is met maar een paar argumentjes en de rest van de show toch echt aannemelijk lijkt.

  Wetenschappers zijn niet altijd te vertrouwen, onthoud dat heel goed. Ik wil niet gelijk de illuminati noemen, maar een hoop sceptici maken er toch echt onderdeel van uit!

  0 likes
 3. @ danny b die sam is er al meerdere malen in betrapt de boel te verdraaien…. ik vindt het persoonlijke jammer dat het zo is… had graag anders gezien.
  Ps. De docu “de grootste hoax ooit?” Al eens gezien?
  Heel verhelderend.

  @niburu keep up the good work maar kijk alstublieft in deze even naar het aanwezige materiaal dat voorhanden is

  0 likes
 4. Wikipedia zegt toch heel wat anders..

  0 likes
 5. Wikipedia is CIA. Dan kun je nog beter een abonnement nemen op de Volkskrant.

  0 likes
 6. [quote name=”Abel”]Wikipedia is CIA. Dan kun je nog beter een abonnement nemen op de Volkskrant.[/quote]
  Waar baseer je dat op?

  0 likes
 7. Het ‘team’ achter Wikipedia is soms ongelooflijk snel in het aanpassen van pagina’s. Met dat team duid ik op Tavistock.

  Na de aanslagen in Oslo werd de Wikipedia-pagina van Ansar al-Jihad al-Alami (Helpers van de Globale Jihad) veranderd van:

  Suleiman has now issued a retraction, stating clearly that “Helpers” was not involved in the operation and that his statement was not an official statement. He says those who carried out the attacks “must surely be known to all.” (volgens de BBC was Suleiman overigens in ’06 al gedood in Irak)

  In:

  The New York Times reported that one Western organization attributed the attack to Ansar, as “a response to Norwegian forces’ presence in Afghanistan and to unspecified insults to the Prophet Muhammad.”

  Het is slechts één van de voorbeelden dat Wikipedia en daarmee de reguliere pers in elkaar hangt van leugens.

  0 likes
 8. Die pyramides in Bosnia zijn echt dat is allang aangetoond. Je kunt met het blote oog al zien dat het geen normale door de natuur ontstane berg is. Er zijn beelden van gangen onder de pyramide en er zijn stenen bekleding gevonden.

  0 likes
 9. waren de pyramides energiebronnen? ik denk van wel. waar baseer ik dit op? een bijbels verhaal. Het verhaal van de joden die uit egypte wegvluchten. in het verhaal geeft god hun de ark maar weet je wat daar zo opvallend aan is? de afmetingen. er doen verhalen de ronde dat er mensen zijn geweest die hebben geprobeert om de ark na te bouwen. resultaat: een vreemde energiebron nog voordat de ark was afgebouwd. ze durfden niet verder te gaan. en wat heeft dit nou met de pyramide van Gizeh te maken? herinner je je de koningskamer? de zogenaamde sarcofaag die hier staat? toevallig kun je de ark precies hierin plaatsen… en gek genoeg is dit keiharde materiaal van de sarcofaag afgebrokkeld terwijl dit duidelijk geen erosie is.
  ik kan helaas het verhaal van het nabouwen van de ark niet verifieren want ik weet niet meer waar ik dit heb gehoord.

  0 likes
 10. [quote name=”DannyB”]Dit was v.d. week op National Geographic’s Ancient X-files. Die man in het filmpje hierboven heeft wat mij betreft voldoende argumenten om het plausibel te achtten allemaal. Maar in de show zijn er dus 2 sceptici die tot de conclusie komen dat de piramide een natuurlijk verschijnsel is.[/quote]

  Heb deze documentaire ook gezien, en hun verklaring was, dat vele van de bewijzen ook in de natuur voorkomen, waar Dhr. Osmanich echter te kennen gaf dat dat niet waar was…

  Er werd bovendien ook vraagtekens gezet bij de kwaliteit van de opgravingen, en of er juist door deze slechte kwaliteit juist geen bewijzen werden vernietigd.

  0 likes
 11. [quote name=”Robijn”]Hoe komt het dat er in India nooit pyramides worden gevonden? De enige van de grote oude beschavingen waar dir geen pyramides zijn gevonden. Vreemd.[/quote]

  Wat weet jij nou van India, hier in Europa krijgen wij nooit nieuws uit India/Azie, we krijgen niet eens te zien wat er in IJsland gebeurd! Media = Propaganda en ze laten je alleen zien wat ze willen dat je ziet.

  0 likes
 12. @Robijn: In Inda zijn er veele piramidale tempels. Eens op google naar de photos van deze tempels kijken :
  Sri Rangam in Srirangam, Brihadisvara Temple, Airavatesvara Temple…

  0 likes
 13. Het is heel logisch dat oude culturen vaak in pyramide vorm bouwden.

  Vroeger wist men niet zoveel van mechanica en statica als nu. Als je dan toch een hoog gebouw wilt bouwen is een pyramidevorm de enige vorm die niet in elkaar sodemietert. Om een kathedraal te bouwen is al veel meer kennis van bouwkunde nodig om een kathedraal te bouwen die niet instort onder zijn eigen gewicht.

  0 likes
 14. [quote name=”Sneaky”] in het verhaal geeft god hun de ark
  [/quote]
  De Ark is niet in de pyramide geplaatst. De sarcofaag had een functie als ascensie sarcofaag, de initiatie kandidaten werden verdoofd en mogelijk in trance hierin gelegd waarna hun astrale lichaam zich ging uittreden, kwamen terug en werd de weg terug door de pyramide en de hal naar de sfinx weer afgelegd en bij de sfinx kreeg men de status van geinitieerde – ingewijde. de Ark is van Egyptische oorsprong en is niets anders dan een condensator met mogelijk supergeleidende eigenschappen doordat er werd gewerkt met monatomic goud. De ark werd opgeladen met statische electriciteit en kon dit ook afgeven waarbij kennelijk een nogal hoge amperage gevaarlijk was. Deze ark is voor history channel nagebouwd in model door een uni ism John Hutchinson en zij maten inderdaad statische lading. De kist is dus niet van God afkomstig en zeker niet mysterieus ! God was NIET op de Horeb berg en heeft niet met Moses gesproken !

  0 likes
 15. De piramide is een natuurlijk gevormde berg. Aan de andere kant van die berg is dat heel goed te zien. Jammer dat alleen maar 1 kant wordt gefotografeerd/gefilmd. Het is net zo’n apart natuurverschijnsel als de berg die op zijn kop staat, Pic de Bugarach. Ook een “onmogelijk” natuurverschijnsel.

  0 likes
 16. [quote name=”Wesley”]Het is heel logisch dat oude culturen vaak in pyramide vorm bouwden.
  Vroeger wist men niet zoveel van mechanica en statica als nu. [/quote]

  Hahaha laat me niet lachen man……..

  Ik heb al vaker tegen je gezegd, dat je
  eerst zelf eens onderzoek moet doen, voordat je WIKIPEDIA of je SCHOOLBOEKEN
  voor waarheid aanneemt.

  Tip: Ga zelf eens een kijkje nemen in giza !!!

  Mvg Ries

  0 likes
 17. [quote name=”Vonzie”]De piramide is een natuurlijk gevormde berg. Aan de andere kant van die berg is dat heel goed te zien…[/quote]

  Ik heb dit artikel + filmpje aan een vriend laten zien (hij is archeoloog). Deze vertelde mij dat dit waarschijnlijk geen piramide is maar een heuvel/ berg waartegen huizen zijn gebouwd.. Aangezien ik Semir Osmanagić een beetje zie als de Hawas van Bosnie ben ik niet overtuigd dat dit daadwerkelijk piramides zijn. Maargoed, zou mooi zijn als ik verkeerd zit toch? 🙂

  0 likes
 18. [quote name=”Ries B”][quote name=”Wesley”]Het is heel logisch dat oude culturen vaak in pyramide vorm bouwden.
  Vroeger wist men niet zoveel van mechanica en statica als nu. [/quote]

  Hahaha laat me niet lachen man……..

  Ik heb al vaker tegen je gezegd, dat je
  eerst zelf eens onderzoek moet doen, voordat je WIKIPEDIA of je SCHOOLBOEKEN
  voor waarheid aanneemt.

  Tip: Ga zelf eens een kijkje nemen in giza !!!

  Mvg Ries[/quote]

  En wat probeer je nu te zeggen? Wat moet ik daar aantreffen?

  Of wil je nu met droge ogen beweren dat een pyramide niet overgedimensioneerd is (lees: veel sterker dan nodig om het bouwwerk overeint te houden)?

  0 likes
 19. [quote name=”O. Westerman”]
  De Ark is niet in de pyramide geplaatst. De sarcofaag had een functie als ascensie sarcofaag, de initiatie kandidaten werden verdoofd en mogelijk in trance hierin gelegd waarna hun astrale lichaam zich ging uittreden, kwamen terug en werd de weg terug door de pyramide en de hal naar de sfinx weer afgelegd en bij de sfinx kreeg men de status van geinitieerde – ingewijde. [/quote]
  heb je hier documentatie van? ik zou dit graag verder willen onderzoeken 😀 en dank je voor deze reactie

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...