Homepagina » Het Complot » Karl Wolfe: Geheime bouwwerken op de maan (video)
Karl Wolfe: Geheime bouwwerken op de maan

Karl Wolfe: Geheime bouwwerken op de maan (video)

Karl Wolfe werkte 4,5 jaar voor de Amerikaanse luchtmacht. Omdat hij voor het tactische luchtcommando op Langley Air Force Base in Virginia werkzaam was, kreeg hij toegang tot alle geheimen.

Toen hij in een gebouw van de Amerikaanse spionagedienst NSA werkte kreeg hij foto’s van de maan te zien die waren genomen door de Lunar Orbiter.

Het Lunar Orbiterprogramma bestond uit vijf onbemande ruimteschepen die in 1966 en 1967 werden gelanceerd en die de maan in kaart brachten, mede als voorbereiding op het Apolloprogramma. Ze maakten de eerste foto’s vanuit een baan om de maan. Deze foto’s werden onder meer gebruikt om geschikte landingsplekken te selecteren.

Wolfe zag op de foto’s tot in detail een aantal bouwwerken, waaronder een basis op de achterkant van de maan. De foto’s zijn voor de maanlanding in 1969 genomen.

Gerelateerd:

 Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

41 reacties

 1. En dan nu de Kerstfilm :

  Iron Sky (2012)
  http://www.imdb.com/title/tt1034314/
  “The Nazis set up a secret base on the dark side of the moon in 1945 where they hide out and plan to return to power in 2018.”

  1 likes
 2. Dit is inderdaad ‘oud nieuws’, maar de validiteit blijft hetzelfde. Ofwel is het werkelijk ofwel een complete make-believe story.
  Mensen als hij met boodschappen zoals deze kunnen enkel maar omdat ‘iemand’ of een ‘hogere autoriteit’, wie dit ook moge zijn, toestaat dat het wereldkundig gemaakt wordt in de veronderstelling dat het dan al om accurate informatie gaat en geen onzin betreft. Je gelooft het of niet, simpel. We gaan nooit empirisch bewijs voorgeschoteld krijgen en dus zijn we wel degelijk haast irritant afhankelijk van zo’n zaken. Dat is balen, maar het is nu eenmaal wel zo.

  De redenering als zou ook hij een soort van messenger from the elite zijn is niet zo vergezocht als ‘t misschien wel lijkt te zijn en precies om wat ik vermoed mbt dat item waarbij men het denken tracht te sturen in een bepaalde richting.

  Het komt namelijk goed uit voor zij met macht en kennis dat wij ervan overtuigd blijven dat ze ongenaakbaar zijn en tot alles in staat zijn. Het is een eeuwenoude strategie die erg efficiënt is. tot op zekere hoogte hebben zij inderdaad de middelen en de tech, maar er is iets waar die strekking mensen een helse angst voor hebben…controleverlies.

  Zij die controle uitvoeren houden maar net zolang die macht als zij die gecontroleerd worden dit blijvend accepteren. Angst is een goede motivator om niet buiten de krijtlijnen te treden.

  De werkelijke macht ligt namelijk niet écht in hun handen, maar in die van onszelf. Niet alleen, maar samen en het is net dat wat er ontbreekt, samenhorigheid. We hebben het gevoel niet dat we één volkje zijn op een blauwe spikkel, maar individuen die moeten vechten en strijden om het eigen hachje te redden, te overleven.

  1 likes
 3. [quote name=”ynos”][quote name=”AwE130″]Juist de Lunar Orbiter daar hebben we een onderwerp dat de hele Apollo maanlandingen in zijn hemd zet. Hier kijk dit eens. een Lunar orbiter foto 1967 en een LRO foto uit 2009 van het zelfde gebied op de maan. Je moet tocht toegeven dat de 2009 foto minder details laat zien dan de 1967 foto. Wakker worden mensen ze hebben ons allemaal voor de gek gehouden.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/125-orbiter-3%5B/quote%5D

  Als ik deze link volg staat er bij mij op de onduidelijke foto dat deze uit 1967 komt, en niet andersom http://www.awe130.nl/press-photos/251%5B/quote%5D
  [quote name=”ynos”][quote name=”AwE130″]Juist de Lunar Orbiter daar hebben we een onderwerp dat de hele Apollo maanlandingen in zijn hemd zet. Hier kijk dit eens. een Lunar orbiter foto 1967 en een LRO foto uit 2009 van het zelfde gebied op de maan. Je moet tocht toegeven dat de 2009 foto minder details laat zien dan de 1967 foto. Wakker worden mensen ze hebben ons allemaal voor de gek gehouden.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/125-orbiter-3%5B/quote%5D

  Als ik deze link volg staat er bij mij op de onduidelijke foto dat deze uit 1967 komt, en niet andersom http://www.awe130.nl/press-photos/251%5B/quote%5D
  Op de LRO foto uit 2009 is de Surveyor 1 een klein pixeltje (niks). Op de Lunar Orbiter 3 foto zie je iets wat op een object lijkt. De LRO foto is bewerkt het zou mij niks verbazen als door iemand is gedaan die ik ken maar dat is weer en ander verhaal. Je moet ze langs elkaar zien dat zul je begrijpen wat ik zeg. Je kunt niet ontkennen dat er meer details te zien zijn in de Lunar Orbiter 3 foto uit 1967. Maar als je het niet wilt zien vind ik het ook prima, kop in het zand steken en niet zelf nadenken. Maar de rest van de mensen worden wakker let maar op.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/125-orbiter-3

  1 likes
 4. [quote name=”AwE130″]Henk0001,
  Je hebt eerder iets over aluminium geroepen en dat een goed bescherming tegen straling was kun je dat hier nog eens herhalen?[/quote]
  Nog beter dan autoriteiten op hun blauwe ogen geloven (ook al is het James Van Allen himself) is je verdiepen in de technisch wetenschappelijke kant van de Van Allen gordels en de vluchtspecificaties. Een diepgravende analyse vind je hier:
  http://www.braeunig.us/apollo/apollo11-TLI.htm
  Op dezelfde site vind je ook uitgebreid commentaar op zogenaamd niet-kloppende foto’s waar je me maar steeds geen voorbeeld van wilt geven.

  1 likes
 5. Dit is oud nieuws.Graag nu het echte nieuws met de waarheid,en dan gelijk terloops even bekendmaken dat zij al zo,n 30 jaar op mars zitten .en van het belasting geld intergalactische reizen maken. Zorra Hollow Earth.Maar dat zal bij dicloser door Obama wel bekend gemaakt worden!En heel veel meer.Wake-up Er is nog weinig tijd over tot aan het zero punt.

  0 likes
 6. Ook hij is een boodschappen jongen van de Elite.

  0 likes
 7. Zelfs de buren van Pascal zijn in dienst van de elite of eigenlijk iedereen behalve Pascal.

  0 likes
 8. [quote name=”Lucy1963″]Voor de echte liefhebber zie

  http://www.lpi.usra.edu/resources/lunar_orbiter/book/lopam.pdf%5B/quote%5D
  En wat kan ik vinden in dat document?

  Ik heb het even doorgebladerd maar ik zie alleen maar een beschrijving welk gedeelte van de maan in kaart is gebracht.

  0 likes
 9. [quote name=”kengai”]Zelfs de buren van Pascal zijn in dienst van de elite of eigenlijk iedereen behalve Pascal.[/quote]
  Volgens mij werk jij ook voor de elite en wordt je betaald om Pascal zwart te maken.

  0 likes
 10. [quote name=”kengai”]Zelfs de buren van Pascal zijn in dienst van de elite of eigenlijk iedereen behalve Pascal.[/quote]
  Slaap zacht!!

  0 likes
 11. [quote name=”Wesley”][quote name=”Lucy1963″]Voor de echte liefhebber zie

  http://www.lpi.usra.edu/resources/lunar_orbiter/book/lopam.pdf%5B/quote%5D
  En wat kan ik vinden in dat document?

  Ik heb het even doorgebladerd maar ik zie alleen maar een beschrijving welk gedeelte van de maan in kaart is gebracht.[/quote]

  Hier hebben we niks aan. Dan is Report R277 een heel stuk interessanter om te lezen.

  http://www.astrosurf.com/lunascan/papers/R-277.pdf

  https://www.youtube.com/watch?v=YjxCExxkmDY

  0 likes
 12. Juist de Lunar Orbiter daar hebben we een onderwerp dat de hele Apollo maanlandingen in zijn hemd zet. Hier kijk dit eens. een Lunar orbiter foto 1967 en een LRO foto uit 2009 van het zelfde gebied op de maan. Je moet tocht toegeven dat de 2009 foto minder details laat zien dan de 1967 foto. Wakker worden mensen ze hebben ons allemaal voor de gek gehouden.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/125-orbiter-3

  0 likes
 13. [quote name=”pietje bell”]Dit is oud nieuws.Graag nu het echte nieuws met de waarheid,en dan gelijk terloops even bekendmaken dat zij al zo,n 30 jaar op mars zitten .en van het belasting geld intergalactische reizen maken. Zorra Hollow Earth.Maar dat zal bij dicloser door Obama wel bekend gemaakt worden!En heel veel meer.Wake-up Er is nog weinig tijd over tot aan het zero punt.[/quote]

  Dan ga je er vanuit dat Obama openheid van zaken zal geven. Ik ben daar niet zeker van. Als er disclosure komt zal dat volgens mij door rusland of een zuid-amerikaans land gebeuren. Ik vermoed dat Obama zijn kaken op elkaar houdt (helaas).

  0 likes
 14. Best interessant die video, alleen jammer
  genoeg niet voorzien van duidelijke foto’s,
  waaruit blijkt dat dit “buitenaardse bases”
  zijn of toch aards.

  0 likes
 15. [quote name=”AwE130″]Juist de Lunar Orbiter daar hebben we een onderwerp dat de hele Apollo maanlandingen in zijn hemd zet. Hier kijk dit eens. een Lunar orbiter foto 1967 en een LRO foto uit 2009 van het zelfde gebied op de maan. Je moet tocht toegeven dat de 2009 foto minder details laat zien dan de 1967 foto. Wakker worden mensen ze hebben ons allemaal voor de gek gehouden.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/125-orbiter-3%5B/quote%5D

  Als ik deze link volg staat er bij mij op de onduidelijke foto dat deze uit 1967 komt, en niet andersom http://www.awe130.nl/press-photos/251

  0 likes
 16. interessante video maar jammer genoeg niet onderbouwd met duidelijke foto’s.

  0 likes
 17. [quote name=”kengai”]Zelfs de buren van Pascal zijn in dienst van de elite of eigenlijk iedereen behalve Pascal.[/quote]

  Wat elitair…. 😉

  0 likes
 18. [quote name=”salupa”]Best interessant die video, alleen jammer
  genoeg niet voorzien van duidelijke foto’s,
  waaruit blijkt dat dit “buitenaardse bases”
  zijn of toch aards.[/quote]

  Zodra het niet op aarde staat/is….

  0 likes
 19. [quote name=”AwE130″]
  Op de LRO foto uit 2009 is de Surveyor 1 een klein pixeltje (niks). Op de Lunar Orbiter 3 foto zie je iets wat op een object lijkt. De LRO foto is bewerkt het zou mij niks verbazen als door iemand is gedaan die ik ken maar dat is weer en ander verhaal. Je moet ze langs elkaar zien dat zul je begrijpen wat ik zeg. Je kunt niet ontkennen dat er meer details te zien zijn in de Lunar Orbiter 3 foto uit 1967. Maar als je het niet wilt zien vind ik het ook prima, kop in het zand steken en niet zelf nadenken. Maar de rest van de mensen worden wakker let maar op.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/125-orbiter-3%5B/quote%5D
  Als je foto’s gaat vergelijken, doe het dan goed. Voor jou heb ik de LRO-foto vergroot en gekanteld, zodat de schaal aardig overeenkomt met de foto uit de jaren ’60. Denk je nu nog steeds dat NASA de boel bedondert?

  Let er wel op dat op de bovenste foto de zon rechts van de kijker staat en op de onderste links. Dat verklaart de afwijkende schaduwen.

  http://img4.picload.org/image/opirppi/maanfoto.jpg

  0 likes
 20. [quote name=”Freek”][quote name=”AwE130″]
  Op de LRO foto uit 2009 is de Surveyor 1 een klein pixeltje (niks). Op de Lunar Orbiter 3 foto zie je iets wat op een object lijkt. De LRO foto is bewerkt het zou mij niks verbazen als door iemand is gedaan die ik ken maar dat is weer en ander verhaal. Je moet ze langs elkaar zien dat zul je begrijpen wat ik zeg. Je kunt niet ontkennen dat er meer details te zien zijn in de Lunar Orbiter 3 foto uit 1967. Maar als je het niet wilt zien vind ik het ook prima, kop in het zand steken en niet zelf nadenken. Maar de rest van de mensen worden wakker let maar op.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/125-orbiter-3%5B/quote%5D
  Als je foto’s gaat vergelijken, doe het dan goed. Voor jou heb ik de LRO-foto vergroot en gekanteld, zodat de schaal aardig overeenkomt met de foto uit de jaren ’60. Denk je nu nog steeds dat NASA de boel bedondert?

  Let er wel op dat op de bovenste foto de zon rechts van de kijker staat en op de onderste links. Dat verklaart de afwijkende schaduwen.

  http://img4.picload.org/image/opirppi/maanfoto.jpg%5B/quote%5D
  En wat zie jij op die uitvergrote foto? Als je met dit soort foto’s komt voor een geest of een UFO lacht iedereen je uit en terecht. Mogen we ff om NASA lachen!

  0 likes
 21. [quote name=”AwE130″]Juist de Lunar Orbiter daar hebben we een onderwerp dat de hele Apollo maanlandingen in zijn hemd zet. Hier kijk dit eens. een Lunar orbiter foto 1967 en een LRO foto uit 2009 van het zelfde gebied op de maan. Je moet tocht toegeven dat de 2009 foto minder details laat zien dan de 1967 foto. Wakker worden mensen ze hebben ons allemaal voor de gek gehouden.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/125-orbiter-3%5B/quote%5D
  Houd je er rekening mee dat de LO3 foto een gebied van 60 bij 150 m bestrijkt en de LRO een gebied van 550 bij 980 m? Op dezelfde schaal zie ik een paar verschillen: heel veel ruis op de LO3, de rommel die je krijgt door (JPEG-)compressie op de LRO en de zon die van links schijnt op de LRO en van rechts op de LO3. Van 60 km hoogte is de mate van detail beperkt door het scheidend vermogen van de lens en dus de lensopening. Ik zie behalve de JPEG-compressie geen duidelijke aanwijzingen voor photoshopping en al helemaal niet voor iets “achterhouden”.

  0 likes
 22. Project Horizon

  Project Horizon was a 1959 study regarding the United States Army’s plan to establish a fort on the Moon by 1967.[10] Heinz-Hermann Koelle, a German rocket engineer of the Army Ballistic Missile Agency (ABMA) led the Project Horizon study. The first landing would be carried out by two “soldier-astronauts” in 1965 and more construction workers would soon follow. Through numerous launches (61 Saturn I and 88 Saturn II), 245 tons of cargo would be transported to the outpost by 1966.

  Daarna waren er plannen zoals Lunex Project en Sub-surface base, Japan wil een maan basis in 2030 en Rusland in 2027–2032.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Colonization_of_the_Moon

  Dus er zijn steeds plannen die niet worden uitgevoerd.. In 1966 konden ze al 245ton naar de maan vervoeren. Later had NASA raketten die met 1 raket 70ton vracht kon vervoeren. Nu hebben ze 130ton vrachtraketten. Dus tussen 1966 en nu hebben ze enorm veel materiaal de ruimte in kunnen schieten en dit heel makkelijk buiten ons weten om.

  0 likes
 23. [quote name=”Henk001″][quote name=”AwE130″]Juist de Lunar Orbiter daar hebben we een onderwerp dat de hele Apollo maanlandingen in zijn hemd zet. Hier kijk dit eens. een Lunar orbiter foto 1967 en een LRO foto uit 2009 van het zelfde gebied op de maan. Je moet tocht toegeven dat de 2009 foto minder details laat zien dan de 1967 foto. Wakker worden mensen ze hebben ons allemaal voor de gek gehouden.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/125-orbiter-3%5B/quote%5D
  Houd je er rekening mee dat de LO3 foto een gebied van 60 bij 150 m bestrijkt en de LRO een gebied van 550 bij 980 m? Op dezelfde schaal zie ik een paar verschillen: heel veel ruis op de LO3, de rommel die je krijgt door (JPEG-)compressie op de LRO en de zon die van links schijnt op de LRO en van rechts op de LO3. Van 60 km hoogte is de mate van detail beperkt door het scheidend vermogen van de lens en dus de lensopening. Ik zie behalve de JPEG-compressie geen duidelijke aanwijzingen voor photoshopping en al helemaal niet voor iets “achterhouden”.[/quote]
  Je hebt weer gelijk en toont aan dat NASA terug is gegaan in technologie. Wat ze in 1967 konden was in 2009 niet meer mogelijk is dat wat je wilt zeggen? Ook even eerst wat onderzoek doen en niet zomaar wat zeggen, wat je denkt te weten zou ook handig zijn. NASA zegt zelf op zijn website dat de foto’s bewerkt zijn als je het er niet mee eens bent stuur NASA eens een emailtje kijken hoever je komt?

  0 likes
 24. Nou ik vind die foto’s echt te waardeloos!
  Dus ik zelf geloof hier geen val van!

  0 likes
 25. [quote name=”Lacsap”]Project Horizon

  Project Horizon was a 1959 study regarding the United States Army’s plan to establish a fort on the Moon by 1967.[10] Heinz-Hermann Koelle, a German rocket engineer of the Army Ballistic Missile Agency (ABMA) led the Project Horizon study. The first landing would be carried out by two “soldier-astronauts” in 1965 and more construction workers would soon follow. Through numerous launches (61 Saturn I and 88 Saturn II), 245 tons of cargo would be transported to the outpost by 1966.

  Daarna waren er plannen zoals Lunex Project en Sub-surface base, Japan wil een maan basis in 2030 en Rusland in 2027–2032.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Colonization_of_the_Moon

  Dus er zijn steeds plannen die niet worden uitgevoerd.. In 1966 konden ze al 245ton naar de maan vervoeren. Later had NASA raketten die met 1 raket 70ton vracht kon vervoeren. Nu hebben ze 130ton vrachtraketten. Dus tussen 1966 en nu hebben ze enorm veel materiaal de ruimte in kunnen schieten en dit heel makkelijk buiten ons weten om.[/quote]
  Ik onderschrijf je informatie, Colonel Corso die in zijn boek “The Day After Roswell” ook spreekt over project Horizon heeft net voor zijn dood een uitspraak gedaan die weinig aan de verbeelding over laat, voor de genen die willen luisteren.
  http://www.awe130.com/index.php/12-apollo/91-colonel-corso-adviser-of-president-eisenhower-man-cannot-travel-in-space

  0 likes
 26. Ik denk dat het heel belangrijk is om te weten dat deze aardbol al de technologie heeft om door de tijd en het heelal te reizen. Als dat begonnen is met de Apollo 18 dan is dat al vanaf 1972 dus dan kan je er vanuit gaan dat we al op de Mars zijn geweest en dat we daar al meerdere steden in ontwikkeling hebben. Als er piramides staan kan je daar gewoon leven. Het is wel vreemd dat je geen info kan krijgen hoe warm het is en hoe hoog de zwaartekracht is. We leven met ze alle in een gemaakte illusie die gemaakt is door de Vrijmetselarij op deze aardbol. Ze hebben gebruikgemaakt van het domme maar snelle tijdperk vissen waarbij ze de mens alles konden vertellen en ze geloofde alles. Er zijn buitenaardse die onder de grond leven waar al mooie films van gemaakt zijn met Arnold Schwarzenegger. Er is al veel laten zien wat eigenlijk de pure werkelijkheid is maar aan ons laten zien dat het SF is.

  0 likes
 27. [quote name=”max1″][quote name=”pietje bell”]Dit is oud nieuws.Graag nu het echte nieuws met de waarheid,en dan gelijk terloops even bekendmaken dat zij al zo,n 30 jaar op mars zitten .en van het belasting geld intergalactische reizen maken. Zorra Hollow Earth.Maar dat zal bij dicloser door Obama wel bekend gemaakt worden!En heel veel meer.Wake-up Er is nog weinig tijd over tot aan het zero punt.[/quote]

  Dan ga je er vanuit dat Obama openheid van zaken zal geven. Ik ben daar niet zeker van. Als er disclosure komt zal dat volgens mij door rusland of een zuid-amerikaans land gebeuren. Ik vermoed dat Obama zijn kaken op elkaar houdt (helaas).[/quote]
  Nou binnenkort zullen wij dit allemaal wel te horen krijgen.Als je nar PORTAL2012 gaat dan kun je,je stem uitbrengen EVENT nu of wachten tot het vijliger is,84% is er voor dat de EVENT nu begint dan sluiten de banken wereld wijd voor ongeveer 14 dagen neem maar eens een kijkje op de block.

  0 likes
 28. [quote name=”Henk001″][quote name=”AwE130″]Juist de Lunar Orbiter daar hebben we een onderwerp dat de hele Apollo maanlandingen in zijn hemd zet. Hier kijk dit eens. een Lunar orbiter foto 1967 en een LRO foto uit 2009 van het zelfde gebied op de maan. Je moet tocht toegeven dat de 2009 foto minder details laat zien dan de 1967 foto. Wakker worden mensen ze hebben ons allemaal voor de gek gehouden.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/125-orbiter-3%5B/quote%5D
  Houd je er rekening mee dat de LO3 foto een gebied van 60 bij 150 m bestrijkt en de LRO een gebied van 550 bij 980 m? Op dezelfde schaal zie ik een paar verschillen: heel veel ruis op de LO3, de rommel die je krijgt door (JPEG-)compressie op de LRO en de zon die van links schijnt op de LRO en van rechts op de LO3. Van 60 km hoogte is de mate van detail beperkt door het scheidend vermogen van de lens en dus de lensopening. Ik zie behalve de JPEG-compressie geen duidelijke aanwijzingen voor photoshopping en al helemaal niet voor iets “achterhouden”.[/quote]

  Al pissen de mars mannetjes op je voeten zul je nog de officiele NASA publicaties volgen en ontkennen dat ze bestaan.

  Ik heb afgelopen jaren duizenden maan foto’s zelf bestudeerd.
  Er zijn vele soorten bouw werken op de maan te vinden. Allemaal niet natuurlijk ontstaan.
  Geen enkele twijfel of discussie mogelijk.
  NASA bewerkt zo goed als alle foto’s om dit soor anomalies te wissen. Standaard procedure voor ze.
  Niets JPEG compressie artifact lulkoek excuses.
  Niet mijn idee maar onderkend en bevestigd door ex NASA personeel, astronauten en hoge US militairen.

  0 likes
 29. Ik heb de notities gelezen van ” een nederlandse wetenschapper” ten tijde van de explorer 1 vlucht in 1958, deze explorer had een geigerteller bij zich en registreerde 30 kliks per seconde, een veilge waarde waar wij als mens tegen kunnen is 22 kliks per minuut, of terwijl 1 klik per 3 seconden op een geigerteller.
  Als het dus zo is dat de brief echt is dan heeft de explorer op 1700 km afstand van de aarde 1800 kliks per minuut geregistreerd en dat houd dus simpelweg in dat de mens niet verder van de aarde afkan dan de binnenste gordel van de Van Allen belt en dat is 1100 km van de aarde, geen discussie verder want aluminium versterkt kosmische straling en daar was het voertuig naar de maan hoofdzakelijk van gemaakt, dus mijns inziens einde discussie, De russen zijn nooit naar de maan geweest omdat een oud kosmonaut eerlijk toegaf in een docu die ik gezien heb dat het simpelweg niet mogelijk is om er te komen vanwege dat de astronauten zouden zijn opgegeten door kanker, is het niet de reis zelf dan wel binnen een jaar op aarde, Neil Armstrong is vorig jaar overleden op 85 jarige leeftijd, sterker nog, volgens mij leven alle astronauten nou nog die de 6 missies naar de maan hebben gevlogen, en dat is op z’n minst merkwaardig.
  De Discovery spaceshuttle is in 2005 naar 100 km gegaan en de astronauten kregen witte lichtflitsen te zien als ze hun ogen sloten en gingen toen terug naar een veiligere afstand, en tussen 1969 – 1976 gingen ze potsierlijk 6 keer op en neer en niemand die zich een stralingsziekte kon herinneren.
  Ze zijn wel degelijk op de maan geweest maar niet met de primitieve raketjes uit de 60’s en 70’s .
  Door kosmische straling simpelweg niet mogelijk, punt.

  0 likes
 30. Geweldig dit maar heel triest dat dit nog steeds in de mainstreammedia zo wordt vermeden en dan al voor tientallen jaren.

  0 likes
 31. [quote name=”Emile”] een veilge waarde waar wij als mens tegen kunnen is 22 kliks per minuut, (…)
  aluminium versterkt kosmische straling (…) De russen zijn nooit naar de maan geweest omdat een oud kosmonaut eerlijk toegaf (…)dat het simpelweg niet mogelijk is om er te komen .[/quote]
  Stralingsrisico’s worden niet uitgedrukt in kliks per minuut maar in (mili-)Sievert. Een Sievert is het product van dosis (in J/kg) en een factor die van het type straling afhangt (alfa, beta, gamma, proton of neutron, röntgen-straling) zo moet je voor alfastraling de dosis met 20 vermenigvuldigen, voor protonen met 10 en voor gamma met 1. Daar staat tegenover dat alfastraling uit natuurlijke radio-activiteit niet door karton of de opperhuid heen komt, beta- en protonstraling niet door een paar mm aluminium, maar gamma-straling makkelijk door een dikke loodplaat. Het doordringend vermogen hangt wel af van de energie van de stralingsdeeltjes. Laagenergetische protonen en betastraling komen niet door 3 mm aluminium heen. Aluminium “versterkt” de straling niet; wat wel ontstaat als de meer energetische deeltjes in het aluminium worden afgeremd is de eveneens schadelijke Brehmsstrahlung. In zwaardere metalen (als bijv lood) is dat effect overigens sterker. In de Van Allen gordels zitten voornamelijk protonen en elektronen en het risico wordt vooral gevormd door de hogere-energie protonen. Daarvan is de flux echter niet zo hoog als wat die geigerteller aangaf. Wat die geigerteller gemeten heeft is de gehele flux van deeltjes, waarvan het grootste deel niet door de aluminium huid van de Apollo-capsule kwam.

  Komt nog bij dat de Van Allen gordels als een soort doughnut om de Aarde hangen. Op hogere breedtes zijn ze minder breed en hebben ze een kleinere fluxdichtheid (boven de poolgebieden is er nauwelijks sprake van een soort van Allen-gordel) (deel 2:)

  0 likes
 32. (deel 2:) De Apollovluchten werden daarom onder een hoek van 30° door de minder dichte gebieden van de Van Allen-gordels gestuurd. De passage duurde slechts 30 minuten, en daarmee bleef de stralingsbelasting ruim onder de norm die bijv voor medewerkers in een radiologisch lab gelden.
  Uit in 1990 onder de Glasnost gepubliceerde geheime rapporten bleek dat de russen vanaf 1964 maar liefst twee programma’s ontwikkelden voor een bemande vlucht naar de maan, het Zond/Proton project en het Soyuz/N1 programma. Door een aantal mislukkingen met de N1 raket en het succes van de Amerikanen in 1969 zijn de projecten uiteindelijk in 1974 beeindigd. Misschien dat iemand om het gezicht van de SU te redden daar een andere draai aan heeft willen geven, maar ze hebben het wel degelijk geprobeerd.

  Een ander probleem is de kosmische straling en vooral de kortstondige hoge doses die je kunt ontvangen bij grote uitbarstingen van de Zon tijdens langdurig verblijf op de maan of bijv. een reis van 1,5 jaar naar Mars.

  0 likes
 33. [quote name=”Pascal”]Ik denk dat het heel belangrijk is om te weten dat deze aardbol al de technologie heeft om door de tijd en het heelal te reizen. Als dat begonnen is met de Apollo 18 dan is dat al vanaf 1972 dus dan kan je er vanuit gaan dat we al op de Mars zijn geweest en dat we daar al meerdere steden in ontwikkeling hebben. Als er piramides staan kan je daar gewoon leven. Het is wel vreemd dat je geen info kan krijgen hoe warm het is en hoe hoog de zwaartekracht is. We leven met ze alle in een gemaakte illusie die gemaakt is door de Vrijmetselarij op deze aardbol. Ze hebben gebruikgemaakt van het domme maar snelle tijdperk vissen waarbij ze de mens alles konden vertellen en ze geloofde alles. Er zijn buitenaardse die onder de grond leven waar al mooie films van gemaakt zijn met Arnold Schwarzenegger. Er is al veel laten zien wat eigenlijk de pure werkelijkheid is maar aan ons laten zien dat het SF is.[/quote]
  Wat gemeen van de vrijmetselaars! *proest*

  0 likes
 34. [quote name=”Henk001″](deel 2:) De Apollovluchten werden daarom onder een hoek van 30° door de minder dichte gebieden van de Van Allen-gordels gestuurd. De passage duurde slechts 30 minuten, en daarmee bleef de stralingsbelasting ruim onder de norm die bijv voor medewerkers in een radiologisch lab gelden.
  Uit in 1990 onder de Glasnost gepubliceerde geheime rapporten bleek dat de russen vanaf 1964 maar liefst twee programma’s ontwikkelden voor een bemande vlucht naar de maan, het Zond/Proton project en het Soyuz/N1 programma. Door een aantal mislukkingen met de N1 raket en het succes van de Amerikanen in 1969 zijn de projecten uiteindelijk in 1974 beeindigd. Misschien dat iemand om het gezicht van de SU te redden daar een andere draai aan heeft willen geven, maar ze hebben het wel degelijk geprobeerd.

  Een ander probleem is de kosmische straling en vooral de kortstondige hoge doses die je kunt ontvangen bij grote uitbarstingen van de Zon tijdens langdurig verblijf op de maan of bijv. een reis van 1,5 jaar naar Mars.[/quote]
  Colonel Corso heeft net voor zijn dood een boekje open gedaan. Maar die zal wel liegen volgens NASA propagandiste. http://www.awe130.com/index.php/12-apollo/91

  0 likes
 35. Henk0001,
  Je hebt eerder iets over aluminium geroepen en dat een goed bescherming tegen straling was kun je dat hier nog eens herhalen?

  0 likes
 36. [quote name=”AwE130″]Henk0001,
  Je hebt eerder iets over aluminium geroepen en dat een goed bescherming tegen straling was kun je dat hier nog eens herhalen?[/quote]
  zie #32

  0 likes
 37. [quote name=”AwE130″][quote name=”Henk001″](deel 2:) De Apollovluchten werden daarom onder een hoek van 30° door de minder dichte gebieden van de Van Allen-gordels gestuurd. De passage duurde slechts 30 minuten, en daarmee bleef de stralingsbelasting ruim onder de norm die bijv voor medewerkers in een radiologisch lab gelden.
  Uit in 1990 onder de Glasnost gepubliceerde geheime rapporten bleek dat de russen vanaf 1964 maar liefst twee programma’s ontwikkelden voor een bemande vlucht naar de maan, het Zond/Proton project en het Soyuz/N1 programma. Door een aantal mislukkingen met de N1 raket en het succes van de Amerikanen in 1969 zijn de projecten uiteindelijk in 1974 beeindigd. Misschien dat iemand om het gezicht van de SU te redden daar een andere draai aan heeft willen geven, maar ze hebben het wel degelijk geprobeerd.

  Een ander probleem is de kosmische straling en vooral de kortstondige hoge doses die je kunt ontvangen bij grote uitbarstingen van de Zon tijdens langdurig verblijf op de maan of bijv. een reis van 1,5 jaar naar Mars.[/quote]
  Colonel Corso heeft net voor zijn dood een boekje open gedaan. Maar die zal wel liegen volgens NASA propagandiste. http://www.awe130.com/index.php/12-apollo/91%5B/quote%5D
  Of hij was onjuist geïnformeerd

  0 likes
 38. [quote name=”Henk001″][quote name=”AwE130″][quote name=”Henk001″](deel 2:) De Apollovluchten werden daarom onder een hoek van 30° door de minder dichte gebieden van de Van Allen-gordels gestuurd. De passage duurde slechts 30 minuten, en daarmee bleef de stralingsbelasting ruim onder de norm die bijv voor medewerkers in een radiologisch lab gelden.
  Uit in 1990 onder de Glasnost gepubliceerde geheime rapporten bleek dat de russen vanaf 1964 maar liefst twee programma’s ontwikkelden voor een bemande vlucht naar de maan, het Zond/Proton project en het Soyuz/N1 programma. Door een aantal mislukkingen met de N1 raket en het succes van de Amerikanen in 1969 zijn de projecten uiteindelijk in 1974 beeindigd. Misschien dat iemand om het gezicht van de SU te redden daar een andere draai aan heeft willen geven, maar ze hebben het wel degelijk geprobeerd.

  Een ander probleem is de kosmische straling en vooral de kortstondige hoge doses die je kunt ontvangen bij grote uitbarstingen van de Zon tijdens langdurig verblijf op de maan of bijv. een reis van 1,5 jaar naar Mars.[/quote]
  Colonel Corso heeft net voor zijn dood een boekje open gedaan. Maar die zal wel liegen volgens NASA propagandiste. http://www.awe130.com/index.php/12-apollo/91%5B/quote%5D
  Of hij was onjuist geïnformeerd[/quote]
  Een erg kinderachtig antwoord henk, maar goed ik vind het prima het laat alleen maar zien dat je geen argumenten hebt. Iets wat je vaker tegen komt bij NASA propagandiste. Als de man had gezegd ze zijn 100% zeker op de maan geweest dan had had je hem wel geloofd?

  0 likes
 39. Een erg kinderachtig antwoord henk

  Wat is hier kinderachtig aan? Deze man heeft het bij het verkeerde eind. Daarom hoeft het nog geen leugenaar te zijn. Ik vind het grappig dat je de ene persoon die je beschouwt als autoriteit, en die iets zegt wat jij gelooft als “bewijs” aanvoert en anderen als leugenaars wegzet. Om eens een andere autoriteit te citeren: wat dacht je van James Van Allen zelf? uit een e-mail van maart 2003:
  Dear Mr. Lambert,

  In reply to your e-mail, I send you the following copy of a response that I wrote to another inquiry about 2 months ago —
  (… ingekort anders paste hij hier niet…)
  Ø However, the outbound and inbound trajectories of the Apollo spacecraft cut through the outer portions of the inner belt and because of their high speed spent only about 15 minutes in traversing the region and less than 2 hours in traversing the much less penetrating radiation in the outer radiation belt. The resulting radiation exposure for the round trip was less than 1% of a fatal dosage – a very minor risk among the far greater other risks of such flights. I made such estimates in the early 1960s and so informed NASA engineers who were planning the Apollo flights. These estimates are still reliable.

  Ø The recent Fox TV show, which I saw, is an ingenious and entertaining assemblage of nonsense. The claim that radiation exposure during the Apollo missions would have been fatal to the astronauts is only one example of such nonsense.

  James A. Van Allen
  voor een volledige versie:
  http://cosmoquest.org/forum/archive/index.php/t-3885.html

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell & Jeffrey Epstein zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit gaat veel dieper

Ghislaine Maxwell heeft in de jaren negentig ...

farrakhan

Farrakhan beschuldigt Bill Gates ervan ‘de aarde te willen ontvolken’ met coronavaccin

De Amerikaanse politiek leider Louis Farrakhan was ...