Homepagina » Buitenland » De door velen voorspelde Blue Wave bleef uit. Waarom Trump de morele winnaar is van de tussentijdse verkiezingen
De door velen voorspelde Blue Wave bleef uit. Waarom Trump de morele winnaar is van de tussentijdse verkiezingen

De door velen voorspelde Blue Wave bleef uit. Waarom Trump de morele winnaar is van de tussentijdse verkiezingen

Tijdens de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen bleef de door velen voorspelde Blue Wave, waarbij de Democraten op alle vlakken de Republikeinen zouden wegspoelen, uit.

De Democraten krijgen het Huis van Afgevaardigden in handen, terwijl de Republikeinen hun positie in de Senaat verstevigen.

Daarnaast zijn enkele cruciale gouverneurschappen, waaronder Florida, nu al voor de presidentsverkiezingen van 2020 in Republikeinse handen gekomen.

Flink pak slaag

Mogelijk presidentskandidaat en uitdager van Trump Beto O’Rourke verloor in de race naar de Senaat zelfs van Ted Cruz.

Het beeld ontstaat dat, ondanks de felle oppositie vanuit de politiek en de media, Trump erin is geslaagd om de Republikeinen opnieuw voor zich te winnen, schrijft publicist Rutger van den Noort.

Hij wijst erop dat in vrijwel alle tussentijdse verkiezingen de zittende president een flink pak slaag krijgt.

Morele winnaar

“Trump hield de verliezen enorm beperkt, waarbij er door de Republikeinen ook nog eens 300 miljoen dollar minder besteed is aan de campagne,” zegt Van den Noort.

In de media werd steeds gezegd dat ‘er zou worden afgerekend met de haat die Trump verspreidt’.

We kunnen volgens Van den Noort dan ook niet anders dan concluderen dat hij de morele winnaar is van de midterms.

Liberale wereldelite

“De Democraten hebben nauwelijks gewonnen vanwege inhoudelijk beleid,” stelt hij. “Ze hebben gewonnen op basis van ‘tegen Trump zijn’ en identiteitspolitiek. Dat biedt geen alternatieve inhoudelijke visie.”

Hij wijst er verder op dat de Democraten verdeeld zijn. Zo wil een derde van de nieuw verkozen Democratische afgevaardigden Nancy Pelosi niet als meerderheidsleider.

Ze is net als Hillary Clinton de verpersoonlijking van de liberale wereldelite, waar veel Democraten niet meer in geloven, aldus Van den Noort.

Foto: MB298 Wikimedia Commons

[Opiniez]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • joepiedepoepie schreef:

  Hah, het wordt, voor zover ik het kan inschatten, vuurwerk de komende we(e)k(en).

  Kijk hier maar eens naar; een voorproefje van gisterenmiddag…

  https://youtu.be/6Ut_zOpmeeE

  En de toegangspas van het witte huis van deze hoernalist (jim acosta van CNN) is tot nader order ingetrokken.
  Maar wat Trump uitkraamt is kostelijk!

  Zijn mooiste uitspraak in deze paar minuten is: When you report fake news, which CNN does, a lot, you are an enemy of the people. (2:40)

  11 likes
  • Gezinusk schreef:

   joepiedepoepie,

   Helaas kan ik het exacte audio interview niet terug vinden, maar geloof me. Onderzoeksjournalist Jim Marrs(rip) heeft een paar jaar geleden tijdens een discussie bij Jeff Rense verteld dat er in New York één persoon zit die het nieuws filtert en in kante klare brokjes aflevert aan de persbureaus, die op hun beurt het weer doorspelen naar de Main Stream Media.

   Aaangaande binnen -en buitenlandse politieke kwesties die afgestemd zijn op de agenda van de drie grote denktanks die enorm veel invloed uitoefenen op de Main Stream Media ten behoeve van de eigen agenda. Veelal omtrent geopolitieke kwesties waarbij de burger wordt des geïnformeerd;

   https://swprs.files.wordpress.com/2017/08/cfr-media-network-hdv-spr.png

   !Overigens petje af voor Arnold Karskens die onlangs het zwartboek overhandigde aan de Tweede Kamer

   https://www.youtube.com/watch?v=vbF07DW92so

   4 likes
   • joepiedepoepie schreef:

    @Gezinusk.

    Karstens is in mijn ogen niets anders dan een zionistische “Nazi-jager” die met geen woord spreekt over Eisenhowers “Rhine Meadow Camps”.
    “Oorlogsmisdadigers” zouden volgens hem moeten worden vervolgd. Maar dan waarschijnlijk alléén diegenen die de zionistische kliek als oorlogsmisdadiger bestempelt!

    0 likes
 • weg met ons schreef:

  Meende altijd dat Amerikanen rauwe, doch correcte bonken waren, tenminste zo kwamen ze bij mij over toen ik daar verbleef en bijv. de Nederlanders in vergelijking maar pussy’s zijn, blijken en de Amerikanen gelijk aan het Nederlandse pussy volk zijn die evenzo steen aan been lopen klagen over het onbehouwen gedrag van Trump, met hun links correcte liegsmoelen. Blijkt ‘t grootspreken uiteindelijk toch maar alles blufpoker en de blue wave, the blues wave!

  Het rauwe van Trump en het directe, het niet om de hete brei lullen is fantastisch te noemen. Alleen jammer dat hij sommige verkiezingspraat niet waar kan maken. Het mooiste zou toch zijn als de man werkelijk Hoocker Hillary en complete aanhang zou opsluiten. En hij de zionisten eens flink zou afzeiken en daarbij de FED een schop zou verkopen naar de open space.

  Maar, helaas Amerikaanse pindakaas.

  5 likes
  • frans schreef:

   weg met ons ; die laatste 2 regels gaan echt wel uitkomen!!
   De FED verdwijnt. het geld wordt in beslag genomen. De clintons zijn uitgerangeerd, en hillarie gaat misschien het gevang in.
   Echt. de komende 5 dagen gaat het gebeuren gebeuren.!

   4 likes
   • J. Hofmans schreef:

    Trump werkt voor de zionisten. Helaas

    2 likes
    • Marduk's Revenge schreef:

     O N B E G R I J P E L I J K

     Gans Trump zijn regering is zijn de goldman sachs zion joden bankiers die ons in 2008 de bankencrash gaven en zelf ontelbare miljarden verdienden AAN GRIEKENLAND dit krapuul is Trump zijn regering
     Trump koos ZELF die bankiers uit nadat hij Bannon, Tillerson ende rest buiten gooide,
     Hoe is dat mogelijk zion bankiers zijn in de VS de regering
     ik snap niet dat je zo blind en dom kunt zijn….

     ja je kent het gezegde

     de definitie van krankzinnigheid is altijd hetzelfde doen en dan verandering verwachten… krankzinnig hoe men die Q gelooft al 2j lult Trump en 1.5j Q en nog GEEN 1 ARRESTATIE
     Maar Q heeft het ook over israehel gehad en dat ze israel moeten steunen.
     In VS hebben ze het ook door dat Q fake is 2j is die grap bezig,

     hier Q met snuffmovie clinton volgde dat begin dit jaar, 000 arrestatie
     DOOR Q kan en mag die snuffmovie NIET meer als bewijs dienen, MEN IS STRAFBAAR VOOR HET BEZIT VAN DIE SNUFFMOVIE, allemaal Q zijn schuld,
     ff dit aanhoren van Q en je weet genoeg, als 10% waar was van wat Q openbaarde want gans NYPD moet die snuffmovie gezien, hadden psychologische bijstand nodig na het zien van clinton die het gezicht vilde van een kind hebben EN GEEN 1 ARRESTATIE
     aanhoor maar zelf, ze hebben het in augustus nu terug op YT gezet

     Lost Hillary snuff clip, Pedovore, SGT Report British Monarchy pedos

     https://youtu.be/C-OhIdEOPJw

     1 likes
   • Frits schreef:

    Je hebt nog 24 uur …geloof je het nog steeds?

    2 likes
   • joepiedepoepie schreef:

    @Frans,

    Niet voor 2019. Pas op 1 januari wordt daar wetgeving van kracht die dit mogelijk gaat maken.

    0 likes
 • Ron schreef:

  Wat voor een gekleurd en fake news hebben we hier niet te zien gekregen? na 2 jaar is hij nog steeds populair en wij maar denken dat alles op een dieptepunt zat.

  2 likes
  • Frits schreef:

   Precies .omdat je hier constant gehersenspoeld wordt en volgestopt met haat over Trump . en Trump heeft lak aan de gevestigde orde,of hoe een politicus zich hoort te gedragen . alle media is corrupt in het westen en alles is negatief over Trump….ga eens met een Trump petje op zaterdag middag winkelen ….ik denk dat je binnen een kwartier ruzie hebt met een vreemde of een blauw oog,( en waarom ?) ik heb zelfs in eigen familie mensen die mij vol haat aankijken als ik zeg dat ik van Trump hou. en als ik vraag wat is er aan de hand waarom kook je nu van woede ? kunnen ze geen antwoord geven. ze kennen de man niet ! weten niks van hem etc etc . ze schrikken van zich zelf. gehersenspoeld heet dat zonder het te weten.!!!!!

   4 likes
   • TACP schreef:

    @ Frits

    Trump is de gevestigde orde, het is echt te triest voor woorden dat velen die claimen “ontwaakt” te zijn in deze zionistische charlatan geloven.

    – Opper zionist “Sheldon Adelston is zijn grootste financiële steunpilaar. Wanneer je zo ie zo kijkt welke mensen hij vanaf het begin tot aan het heden om zich heen heeft verzameld zou bij al die zogenaamde “ontwaakte” alle alarmbellen moeten afgaan. Hij is financieel gered door de Rothschild´s, maar toch is hij er echt “for the people…..yeah right”. Tenzij je het natuurlijk niet wilt zien, dat het stuk voor stuk allemaal elitair tuig is, zijn aanstelling van Kissinger als hoogtepunt.

    – Is er in de verste verte nog geen begin te bekennen om zijn belofte in te lossen; om hard te werken voor een moderne versie van de Glass Steagall Act. Ondertussen gaat hij rustig door met het verder verzwakken van wet en regelgeving ten gunste van wallstreet, consumentenrecht en arbeidsrecht (niet dat dit ook veel was). Onderneemt hij geen enkele poging om het volk te bevrijden van de tirannie van de FED.

    – Elke Amerikaanse president die klaagt over “fake news”, maar zich niet keihard inzet voor het in ere herstellen van de “Smith-Mund act” is totaal niet serieus te nemen. Vooral niet als hij en velen van zijn volgers FOX niet meerekenen tot de msn.

    – Velen in de ban zijn van al die geheime arrestaties van vele hooggeplaatste pedo´s, en hem daarvoor prijzen. Terwijl Epstein al tig jaren een goede vriend van hem was, en hij samen met de Clintons ook het beruchte sex slaven eiland hadden bezocht. Dat is nog niet alles; er loopt nog steeds een strafrechtelijk onderzoek (voordat hij de politiek in stapte) naar een meervoudige verkrachting in 1994 van een 13 jarig model. Wat plaats vond in de appartementen van Epstein “on the Upper East Side”.

    – Zijn uitspraak dat hij een nationalist en zionist is (iets wat feitelijk niet kan) zou ook genoeg moeten zeggen. Zionisten zijn maar 1 belang trouw, en dat is niet het belang van de Amerikaanse bevolking, of de Nederlandse bevolking als het om Wilders gaat.

    – Het feit dat hij in de States alles weer heeft kunnen terug brengen tot de klassieke nep strijd Dems (links) vs Reps (rechts) zou al genoeg moeten zeggen. Net zoals in Nederland de “woede” weer netjes gekanaliseerd is, en verder gepolariseerd is via het populisme. De politieke status quo door de eeuwen oude gebruikte verdeel tactieken van religie, links vs rechts, blank vs de rest in de States weer stevig in het zadel zit.

    – Wel weer miljarden in defensie wilt pompen, waarvoor geld moet worden weg gehaald bij andere ministeriële departementen (voornamelijk sociale programma´s, gezondheidszorg en andere publieke voorzieningen). Uiteraard moet er ook een groot deel geleend worden worden bij zijn overlords, die velen (ook hier) zien als hoog geplaatste leden van “evil”. Wanneer mensen logisch nadenken weet je dat al die investeringen in defensie (en niet te vergeten de space force), wereldwijd voor nog meer dood en verderf zullen gaan zorgen. Ondertussen groeit het aantal overzeese Amerikaanse troepen in de luwte voort.

    Dan vinden velen het gek dat mensen op de vlucht slaan omdat mensen een beter leven zoeken. Nu ben ik helemaal niet voor om de hele wereld hier op te vangen, maar een beetje compassie kan geen kwaad. Immers zouden wij allemaal hetzelfde doen, als wij in hun schoenen zouden staan, iets wat “we” ook regelmatig gedaan hebben wanneer je naar Europese oorlogsgeschiedenis bekijkt.

    – Hij zogenaamd zo´n respect heeft voor de “troops”, maar zelf niet in dienst wilde toen er een dienstplicht was. Dus de dure advocaten van zijn papa regelde het we even, zodat zoonlief de dienstplicht ontliep. Wel voor oorlog zijn, maar wel de “dienstplicht” ontspringen is overigens een Trump familie traditie die enkele generaties teruggaat. Zijn wens om dan ook een militaire parade te willen is te beledigend voor woorden.

    – Hij Snowden nog steeds als een landverrader ziet die de doodstraf moet krijgen. De massasurveillance niet verminderd is, maar nog steeds rustig door groeit.

    – Zijn publieke steun en liefde voor NWO/onderdrukkende wetgeving zoals de Patriot Act, Freedom Act etc etc. De trend dat elk overheids orgaan opsporingsbevoegdheid moet hebben + goed bewapende swat teams. Die tot op de tanden bewapend zijn ook gewoon doorgaan, het is niet alleen de normale politie die zwaar gemilitariseerd word.

    – Zijn steun voor veel mindere strenge voorwaarden/regels om drone strikes uit te voeren zijn er probleemloos door heen gekomen. Wat dat betreft is hij geen haar beter dan DroneObama, wettelijk gezien mogen mag men nu ook drone strikes uitvoeren boven het Amerikaanse grond gebied, maar ook boven Europa en andere bondgenoten. Oh ja; Trump vind bovendien ook dat Amerika moet kunnen martelen.

    – De infrastructuur nog steeds in erbarmelijk staat verkeerd, hetzelfde geld voor de energie infrastructuur.

    – Hogere belastingen op internet verkopen, die vooral het Amerikaanse midden en klein bedrijf raken.

    – Het aanstellen van conservatie jonge rechters voor het leven, uiteraard om de evangelical´s te pleasen. Dat gaat nog een hoop ellende opleveren voor abortus zaken, homo huwelijken, euthanasie en meer Bijbelse brainwashing (wat net zo fundamentalistisch is als moslim extremisten), en invloed daarvan op de macht en rechtspraak. Dan zijn er vele schijnheiligen die moord en brand schreeuwen wanneer moslims wat van homo´s vinden (terwijl veel autochtone mensen ook niets van homo´s moeten hebben). Niet dat ik het daar mee een ben, maar het is gewoon selectieve verontwaardiging.

    Zo kan ik nog wel even doorgaan, de influx van nieuwe mensen in de “truth movement” (wat daar nog van over is) van pakem beet 2009 tot heden heeft niet veel goeds gebracht. Het zijn veelal mensen geweest die wel in het bestaan van een elite geloven, maar alleen van mening zijn dat de mensen die tot hun sociale constructie horen het slachtoffer hier van zijn.

    4 likes
    • Frits schreef:

     TACP. tja veel klopt ook nog van wat je schrijft,maar een overgroot deel is gekrakeel, voorbeeld: de infrastructuur verkeert nog steeds in embarmelijke omstandigheden/ ( als hij ongelimiteerd mocht uitgeven aan infrastructuur ,(wat niet kan of bestaat) dan nog zou het minimaal 40 jaar duren voor alles er weer redelijk bij ligt.) het is ook retoriek …van : begin er eens mee !!) hij weet als de beste dat het 10 tallen jaren duurt en hij heeft maar een beperkt bedrag. maar mensen begrijpen geen uitspraken meer die langer dan 2 minuten duren dat weet hij ook ,vandaar.en investeren in defensie zaait dood en verderf ??? niet investeren ,dat brengt vrede ??? / problemen met christelijke wetgeving ??? abortus !! = moord op een kind ! heel goed. de E>O heeft wel eens een reportage uitgezonden waarin te zien was hoe in paniek zo,n kind is en de tang die haar of hem aan stukken trekt probeert te ontwijken met een hartslag 3 keer als normaal. nee dank u.wat minder met jan en alleman de koffer in duiken helpt ook ! voor eutanasie geld hetzelfde wat mij betreft.en wat ik zou doen als ik in Mexico was geboren / doet er niet toe ! hetzelfde misschien maar dat kan niet. als je zo voor die arme karavaan bent 95% jonge goed geklede mannen met mobieltjes die ik niet heb hoe arm zijn die ?? en als je die wil toelaten omdat ze zich niet rijk genoeg vinden,dat kan . schaf dan de grenzen af en laat iedereen gaan en komen waar hij of zij wil ! vergeet dan niet je huisdeur open te zetten zodat iedereen ook daar gewoon in kan want hoezo is die grote keuken van jou,ik heb ,m niet en ik geef een feestje,niet moeilijk doen he. tot vanavond.

     2 likes
    • Marduk's Revenge schreef:

     Mijn felicitaties voor Uw tegel

     U bent klaarwakker!

     0 likes
    • J. Hofmans schreef:

     @TACP

     Heel scherp verwoord.

     0 likes
 • joepiedepoepie schreef:

  “Ze is net als Hillary Clinton de verpersoonlijking van de liberale wereldelite, waar veel Democraten niet meer in geloven, aldus Van den Noort.”

  De wereldelite is ALLESBEHALVE liberaal; eerder communistisch

  http://www.newswithviews.com/McGuire/paul116.htm
  https://www.youtube.com/watch?v=m6ldQ0M5Flo

  5 likes
 • Shockley schreef:

  Wat mij vooral opvalt is dat gebrek aan zelfreflectie. Na het winnen van de verkiezingen in 2016 van Trump, beloofden de media, en de democraten beterschap. Toe zeiden ze “Ja misschien vergeten we wel veel burgers met hun zorgen, hun normen en waarden enz. We moesten maar eens meer luisteren en begrip tonen” Dat probeerden ze dan ook een paar weken. Een paar weken maar, want toen werd het ineens weer tijd voor #MeToo, indentity politics en PC gedoe…Of eigenlijk gewoon moreel fascisme.

  Nu na de Midterms, blijkt weer dat zij totaal niets geleerd hebben van Trumps overwinning. Wellicht een paar schamele succesjes waarmee ze hun eigen onkunde kunnen ontkennen. Het is dus niet moeilijk om te winnen van de Democratische partij, want ze zijn continue bezig met het verliezen van zichzelf in inderdaad zaken, waar heel veel Amerikanen niets mee hebben. Dat je dus als partij zijnde bent afgegleden van “Yes we Can!” naar “Oh no you didn’t…”

  Dat hypocriete gedoe is natuurlijk ook een dingetje. Je predikt min of anti stigma te willen zijn, maar ondertussen republikeinen wel onderdompelen met stempels en stickers. Denk aan rascist, nazi’s, homofoben, anti vrouw enz…Gek die verharding, die weerstand die het creëert. En de groeiende polarisatie. Heel gek…Kuch, kuch

  0 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  >