Homepagina » Propaganda » Chinese krant ontbloot hoe de media de Amerikaanse presidentsverkiezingen manipuleren
Chinese krant ontbloot hoe de media de Amerikaanse presidentsverkiezingen manipuleren

Chinese krant ontbloot hoe de media de Amerikaanse presidentsverkiezingen manipuleren

In een redactioneel stuk schrijft het Chinese dagblad de Global Times dat de Amerikaanse media ongekend bevooroordeeld zijn in het voordeel van Hillary Clinton. De krant concludeert dat deze presidentsverkiezingen gemanipuleerd zijn.

Van de 100 belangrijkste kranten in de Verenigde Staten zijn er 30 die Clinton steunen en nul die hun steun hebben uitgesproken voor Donald Trump. Dat is volgens de Global Times een zeldzaamheid.

“Westerse media hebben sterke politieke voorkeuren,” aldus de krant. “Maar deze lelijke eenheid van de Amerikaanse media laat een diepe indruk achter. Zogenaamde objectiviteit en eerlijkheid zijn ver te zoeken.”

Regelrechte leugens

De Amerikaanse media maken een hype van Trumps beledigende opmerkingen over vrouwen, terwijl ze over de oppervlakte scheren wat het email-schandaal van Hillary Clinton betreft.

“De verkiezingen worden gemanipuleerd door corrupte media die volstrekt onware beschuldigingen en regelrechte leugens verspreiden om Clinton als president te krijgen,” zei Trump over de Amerikaanse media.

Experts geven aan dat er een gapend gat zit tussen de Amerikaanse media en de realiteit. En die media vertegenwoordigen vooral de Amerikaanse elite.

Dominant

Dergelijke selectieve berichtgeving schendt de principes van objectiviteit, aldus de Global Times, toevoegende dat subjectiviteit dominant is in de Amerikaanse media.

De krant besluit dat de westerse media niet blind moeten worden verheerlijkt en wijst op de politieke correctheid en morele standaarden die slechts de belangen van het Westen dienen.

[360magazine]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Martijn1205 schreef:

  Een Chinese krant die iets in de openbaarheid brengt over manipulatie van de verkiezingen in de VS….werkelijk humor! Dat is een beetje als een seriemoordenaar die klaagt over de hechting die een chirurg achter laat na een geslaagde operatie.

  China kent geen democratie
  China kent geen persvrijheid

  Derhalve is dit Chinese (overheids)propaganda om de minder intelligente mensen in het Westen te beïnvloeden en het vertrouwen in de Westerse samenleving te ondermijnen.

  Het Westen is niet perfect en er gebeuren teveel verkeerde dingen, maar dergelijke kritiek vanuit een achterlijk land kan geen weldenkend mens serieus nemen. Ook ik snak naar verandering maar inruilen van iets dat niet helemaal goed is, voor iets anders dat duidelijk slecht is???

  11 likes
  • Eelke Piers schreef:

   Ik ben geen Chinees en weet niets over dat land dan wat ik op onze media hoor,
   Nederland kent geen democratie
   Nederland kent geen persvrijheid
   Nederland, de EU en de westerse wereld is gewoon een achterlijk land dat geen mens serieus neemt omdat de westerse propaganda ook de meest intelligentste mens hier beïnvloed.
   Zouden de Chinezen niet gelijk kunnen hebben?

   38 likes
  • mario schreef:

   zouden ze gelijk hebben denk je?

   13 likes
  • rayoflight schreef:

   Oh… Martijn vind je China een achterlijk land , dat zegt eigenlijk meer over Martijn dan over China. Vind dit nogal kwetsend voor the Chinese mensen hier.

   13 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   De commentaren van Martijn hebben iets weg van een pedofiele dominee die de goegemeente adviseert niet te zondigen. Hoe geloofwaardig wil je het hebben ?

   11 likes
  • Jets schreef:

   QUOTE
   Het Westen is niet perfect en er gebeuren teveel verkeerde dingen, maar dergelijke kritiek vanuit een achterlijk land kan geen weldenkend mens serieus nemen.
   UNQUOTE

   U bent een arrogant mannetje en een racist.

   7 likes
 • Johan schreef:

  Willen de commentatoren zich houden aan de inhoud en niet de persoon aanvallen. Dit getuigt alleen maar van achterlijkheid en verdient geen podium.

  10 likes
  • Martijn1205 schreef:

   Beste Johan, dank je wel voor de uitgesproken steun voor de onbehoorlijke vorm die Caesar er op nahoudt.

   Ik hoop dat de moderator de eigen spelregels gaat handhaven.

   @Droogtrommel
   Die persoon valt een land aan ja en kan dit uitstekend onderbouwen. Volgens mij is een land dat 0 democratie of persvrijheid kent, niet betrouwbaar als bron wanneer het kritiek heeft op het Westen.

   Als je inhoudelijk wenst te discussiëren dan hoor ik graag weer van je,

   3 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    Jij leeft echt in een schijnwereld. Je doet je uiterste best om hier en daar wat interessante uitspraken c.q. begrippen op te pakken en dan net doen alsof je het zelf hebt begrepen. Losse flodders zonder context. Iemand die met een hockeystick het voetbalveld opkomt en dan verbaast is dat hij niet mag meespelen.

    4 likes
    • Martijn1205 schreef:

     Schijnwereld??? Je hebt het over een cabal en nazi’s…hoe grappig ben jij, niet slim en toch amusant te noemen.

     4 likes
     • Tempe schreef:

      Martijn ga svp naar andere websites, doe eens gedegen onderzoek en kom dan terug.Jij bent net als vele nog niet “ontwaakt”.Door mensen zoals jij blijven we langer in deze situatie.Nu ben je nog niveau telegraaf.nl etc ga eens dieper graven, dat zal je helaas zelf moeten doen om meer tussen de regels te kunnen lezen en zien.

      6 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Dat laten we hier graag aan de moderator over !

   7 likes
  • droogtrommel schreef:

   Lol, die persoon valt een heel land aan over hun mening, en zegt niks over hetgene wat de Chinezen melden.

   3 likes
 • roy schreef:

  Trump maakt zichzelf al belachelijk genoeg, daar is geen negatieve media voor nodig..
  Wie er uiteindelijk ook wint, het volk zal wss de grote verliezer zijn… Het is mijns inziens kiezen tussen twee kwaden..

  9 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Trump vraagt zich af waar die vermiste triljoenen dollars zijn gebleven. Trump vraagt zich af hoe het mogelijk is dat een carrière crimineel als Clinton überhaupt mag meedingen naar het presidentschap. Trump weet dat sinds 1945 er geen enkele verkiezing is geweest zonder fraude. Maar ook Roy is de zoveelste papagaai die vertouwt op de MSM. Over belachelijk gesproken !

   5 likes
   • Roy schreef:

    Ik heb het eerder al een keer geroepen.
    De vijand van mijn vijand is mijn vriend, dat is de instelling van meerdere mensen hier.. Als jij echt denkt dat Trump heel veel zuiverder is dan Hillary ben je toch wel redelijk naïef..

    7 likes
    • Caesar Lion Cachet schreef:

     LS…

     Ik heb nergens beweerd dat Trump ” zuiver ” is ! Integendeel zelfs want zuiverheid is iets dat ze in de o.a. Amerikaanse politiek niet kennen. En net als met Martijn : Met holle kretologie red je het hier niet !

     3 likes
     • Roy schreef:

      “Ik heb nergens beweerd dat Trump ” zuiver ” is ! Integendeel”

      Dat zeg ik, het is kiezen tussen twee kwaden.. Ik zeg dan ook nergens dat ik Hillary wel vertrouw.. Ik zeg wel dat hij zichzelf al genoeg belachelijk maakt en dan kan je daarop wel op antwoorden met wat loze kreten .. Trump vraagt zich af…., Trump weet (denkt)… Maar dat maakt hem geen geschiktere kandidaat..

      We hebben het over een man die Klimaatsverandering een chinese hoax noemt.

      Een man die vind dat Amerikaanse artsen best mogen helpen bij een land waar Ebola heerst, maar dat deze artsen dan niet meer terug mogen keren naar Amerika..

      Een man die zegt dat 99% van de shootings in Amerika door gekleurde mensen worden gepleegd en maar 1% door zijn blanke medemens..

      Dit vind ik persoonlijk 1 van de leukste en dan vooral het antwoord op zijn tweet.

      https://twitter.com/realdonaldtrump/status/593037926369464320

      en zo kunnen we nog wel even doorgaan…

      Ik heb overigens ook al meerdere keren duidelijk gemaakt dat ik niet blindelings vertrouw op wat de MSM (of welke media dan ook) schrijft in tegenstelling tot bepaalde mensen hier die wel blindelings vertrouwen op wat de alternatieve/anti-westerse media schrijft. Jullie haat tegen het westen en consorten zorgt voor een tunnelvisie die bijna lachwekkend is. In werkelijkheid is het alleen maar bedroevend..

      6 likes
 • War on Error schreef:

  Chinese krant is nog bescheiden. Noemt alleen de gecontroleerde media (een kartel; staat onder controle van de CIA – algemeen bekend)

  Vele andere (gerenommeerde) media hebben uitgeplozen hoe de stemcomputers frauduleus geprogrammeerd worden. Bovendien fraude bij het (al dan niet) stemgerechtigden stemoproepen toesturen. Locatie en aantallen stemmachines strategisch kiezen (deed onze corrupte regering ook ttv. het Oek-referendum).

  In China bestaat meer belangstelling voor de dreiging die de corrupte VS vormen voor de vrede en welvaart in de wereld.
  Het is bekend dat de VS een ruk naar dictatuur heeft doorgemaakt. De president regeert bij decreet, middels ‘Executive Orders’; dat is zonder inspraak van noch het Huis, noch de Senaat.
  En dat al is besloten ten oorlog te trekken tegen Rusland, de EU, Iran, en China; alsmede de eigen bevolking in de VS.

  Stemfraude is in de VS eerder regel dan uitzondering. Het is ‘booming business’:
  http://nationalvanguard.org/2015/03/information-warfare-automated-propaganda-and-social-media-bots/
  http://www.dw.com/en/is-the-us-election-proving-a-feast-for-online-trolls/a-36072483
  http://www.informationclearinghouse.info/article45701.htm
  Manipulatie, fraude en bedreiging Zo stal Hillary Clinton in vier staten de verkiezingen:
  http://time2wakeup.me/?p=3307
  Is The System Rigged You Betcha    Information Clearing House – ICH:
  Trump heeft nog niet eens de enorme fraude door Hitlery met de hulpgeld voor Haïti gebruikt:
  Hillary (and Bill) Clinton’s Past in Haïti:
  http://africasacountry.com/2015/07/hillary-haiti/

  Hitlery sart Donald (feitenvrij) te werken voor Putin,
  Echter, zélf neemt zij geld aan van de Russen – de media dekken dat dus duidelijk toe:
  http://www.wnd.com/2016/10/hillary-campaign-chief-linked-to-money-laundering-in-russia/

  Kijk ook nog us, van wie Hitlery allemaal geld aanneemt. Zelfverrijking is de Modus Operandi:
  http://www.truth-out.org/speakout/item/32165-comparing-hillary-clinton-s-top-donors-to-bernie-sanders-top-donors

  3 likes
 • x

  Check Also

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  >