Binnenland

AIVD krijgt vraag of World Economic Forum bedreiging vormt voor nationale veiligheid en dit is het ‘slappe’ antwoord

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft minister van Binnenlandse Zaken Bruins Slot Kamervragen gesteld over het gepubliceerde AIVD-rapport over ‘anti-institutioneel extremisme’.

Daarin wordt opgemerkt dat als er een ‘kwaadaardige elite’ zou bestaan, deze een bedreiging zou vormen voor de democratische rechtsorde en dus door de AIVD onderzocht zou moeten worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Van Houwelingen vroeg of er ooit door de AIVD een dergelijk onderzoek is verricht. De minister antwoordde dat de AIVD in haar onderzoeken naar dreigingen voor de democratische rechtsorde ‘geen aanwijzingen ziet’ voor het bestaan van een ‘kwaadaardige elite’, die controle heeft over alle instituties in Nederland en de intentie heeft het volk te onderdrukken, tot slaaf te maken, of desnoods te vermoorden.

Puur hypothetisch uiteraard

“Stel nu dat er een buitenlandse private organisatie zou zijn waar ons kabinet en ons koningshuis veel contact mee hebben. Een organisatie waarvoor Nederlandse ministers zelf(s) projecten uitvoeren, een organisatie die vervolgens bepaalt of documenten die gerelateerd zijn aan deze projecten wel of niet naar de Tweede Kamer mogen worden gestuurd, een organisatie waarvan de leider publiekelijk opschept dat het wereldwijd ‘kabinetten heeft gepenetreerd’, een buitenlandse private organisatie waarvan, hoe surreëel dit wellicht ook klinkt, de naam op de tas staat die onze premier elke dag mee naar zijn werk neemt. Stel nou, puur hypothetisch uiteraard, dat zo’n soort organisatie zou bestaan, zou zo’n organisatie in potentie wat de AIVD betreft een bedreiging kunnen vormen voor onze democratie en dus onderzocht moeten worden?” vroeg Van Houwelingen.

Minister Bruins Slot antwoordde droogjes: “Uit de vraag blijkt niet dat er sprake is van een dreiging voor de nationale veiligheid.”

Slap antwoord

“Weten we dat ook weer. U kunt dus rustig slapen!” reageert Van Houwelingen.

Sociaal wetenschapper Laurens Buijs zegt sarcastisch: “Wat een betrouwbare bron! Ik ben helemaal gerustgesteld.”

“Goede vraag. Slap antwoord van de AIVD,” vindt emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

4.8 165 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
9 maanden geleden

Geniale kerel, die Pepijn!
FvD. De enige club die het hele speelveld overziet, en alert weerstand biedt.

Johan Duinkerken
Johan Duinkerken
9 maanden geleden

Nog een “leuke” vraag voor de AIVD.
Nederland is een belangrijke kruispunt voor de productie en internationale handel in kinderporno. Is de AIVD hiervan op de hoogte. Zo ja, wat doet ze eraan? Zo nee, waarom weet de AIVD dit niet?

jopie
jopie
9 maanden geleden

Wat een spook die bruins slot er is al jaren een dreiging voor de nationale veiligheid. Wat zal ze denken van de gifspuiten, Wij zijn niet meer veilig voor wat dan ook.

Margie
Margie
9 maanden geleden

Die wef drek is een groter gevaar dan wat dan ook. Last van hoogmoedswaanzin. En dat is een serieuze hersenaandoening. Ze willen de aarde voor zichzelf. Als voor en achtertuin. Dat tuig moet optiefen. Dat zijn de enigste useless eaters die er zijn

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x