Mens en Dier

Tweet Tjeerd de Groot valt niet in goede aarde: ‘Werkelijk, bij D66 slaan alle stoppen door’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De in onmin geraakte D66’er Tjeerd de Groot, die zich toch nog even de Tweede Kamer wist binnen te wurmen, gebruikte X – een ‘extreemrechts riool’ volgens zijn voormalig fractiegenoot Sjoerd Sjoerdsma – om een ingekort citaat uit de Süddeutsche Zeitung over PVV-Kamervoorzitter Martin Bosma te delen.

de groot

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Vertaald naar het Nederlands, door Jan Dijkgraaf: ‘Het [wereldbeeld van Bosma] is gebaseerd op flagrant vijanddenken, puur racisme en antisemitische samenzweringsverhalen […]. Het is ook het idee waar rechts-extremistische moordenaars zoals de Noor Anders Breivik zich op beroepen’.

De Groot, die eerder een verslaggever van ON! voor fascist uitmaakte, kreeg meer dan 2000 – vrijwel uitsluitend negatieve – reacties op zijn bericht. “Ik geloof dat ze bij D66 toch zo langzamerhand iedere vorm van redelijkheid, fatsoen en gezond verstand wel echt helemaal kwijt zijn geraakt,” merkt neuroloog Jan Bonte op. “Werkelijk, D66, bij jullie leden slaan alle stoppen door.”

Aangifte

“Deze tweet, ook al spreek je van een citaat, is gevaarlijk voor de mensen over wie jij het hebt. Jij weet dat, en toch doe je dit. Moedwillig. Ik vind dat niet fatsoenlijk,” zegt fractievoorzitter van BVNL Wybren van Haga. “Het zou je sieren als je de tweet verwijdert.”

Het oud-Kamerlid hoopt dat Bosma aangifte tegen De Groot doet om een signaal af te geven dat dit precies het soort gedrag is dat onze samenleving polariseert.

Gevaar voor het land

“Wat je hier geschreven hebt, ben jij. Een schande voor de Kamer en een gevaar voor het land. Niveau landverrader en erger,” reageert arts Maarten Vasbinder.

Singer-songwriter Nicky Monreau zegt: “Ik denk eerlijk gezegd dat er meer racisten en fascisten zitten bij D66 dan bij de PVV. Ik weet ’t eigenlijk wel zeker!”

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing beticht De Groot van het verspreiden van ‘verachtelijke opvattingen’. “Nu ook nog indruk maken met een beetje Duits?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 208 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
3 maanden geleden

Ik heb Tjeerd de Groot ALTIJD al een ongelooflijk stuk onbenul gevonden, maar NU heeft hij werkelijk de meest walgelijke tweet in zijn bestaan met zijn volgers en niet-volgers gedeeld.

Als je alle negatieve reacties leest (heb ik niet gedaan hoor!), dan zou je bijna gaan geloven, dat er nog maar weinig fans over zijn.

In ieder geval was en is het fantastisch nieuws, dat dat stuk schorem niet meer in de Tweede Kamer plaats heeft genomen.

Eigenlijk zou deze schoft nu ook aangeklaagd moeten worden. Zeker gezien het feit dat dat lot WEL fantastische mensen als Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren ten deel is gevallen.

Maar ja…. Wij weten het inmiddels: in deze bananenstaat wordt al langere tijd met twee maten gemeten.

Eén ding is voor mij overduidelijk: de druiven bij het hele linkse gajes zijn zo zuur, dat het bijna oneetbaar is geworden.

En tóch ben ik van mening, dat deze super flapdrol alwéér veel en veel te veel aandacht krijgt. Beter zou zijn hem vanaf nu maar helemaal dood te zwijgen.

Je moet het zó zien, net als bij kinderen: OOK negatieve aandacht is aandacht.

hoogtijd
hoogtijd
3 maanden geleden

De aardworm is weer bezig. Man ga wormen zoeken en praat met de wormen. Grote landverrader dat je bent. Was al blij dat je uit de kamer bent en nu vertoon je nog van die valse uitspraken. D 66, zeg maar demonisch 66 , kan niet tegen het verlies dat ze geleden hebben. Logisch toch met zulke halfbakken in de kamer.

Locke
Locke
3 maanden geleden

Polarisatie dat woord is ook misbruikt, om stroom te laten vloeien heb je +/- nodig, daar tussenin zit het licht en de kwaliteit van het leven. Gasten die tegen de stroming in werken daar is deze een mooi voorbeeld van, het zijn de weerstanden in Ohm die nergens anders mee bezig zijn als het land economisch ten gronde richten. Toekomstgericht, een doodlopende weg.

Kees
Kees
3 maanden geleden

Had waarschijnlijk liever gehad dat Hitler had gewonnen, hadden ze nu niet al die trucjes uit hoeven uit halen om ons naar een totalitaire staat te manoeuvreren.uiteindelijk proberen de linkse nazi,s toch nog te winnen,hoe maakt ze niet uit.
De Europese Unie is tenslotte door voormalige nazi,s opgericht.

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x