Homepagina » Mens en Dier » ‘Armste president’ ter wereld rijdt in Kever en geeft salaris weg
Armste president ter wereld rijdt in Kever en geeft salaris weg

‘Armste president’ ter wereld rijdt in Kever en geeft salaris weg

Hier kan Mark Rutte nog wat van leren. De president van Uruguay, José Mujica, is een echte man van het volk. Hij wordt ook wel ‘de armste president’ genoemd.

De 77-jarige Mujica vertelde aan de Spaanse krant El Mundo dat hij het grootste deel van zijn salaris weggeeft. Dat maakt hem de armste, of eigenlijk meest vrijgevige president ter wereld.

El Presidente zei dat hij iedere maand een slordige 10.000 euro krijgt uitbetaald, maar dat hij slechts 1000 euro voor zichzelf houdt. “Ik kan me prima redden met dat bedrag,” zei de overheidsdienaar. “Bovendien zijn er veel Uruguayanen die van veel minder moeten rondkomen.”

Guerilla

Mujica leeft samen met zijn vrouw, een senator die ook een deel van haar salaris weggeeft, in een boerderij in Montevideo. Zijn duurste aankoop ooit is zijn Volkswagen Kever, die zo’n 1500 euro waard is.

Onder het voormalige lid van de stadsguerillabeweging Tupamaros is Uruguay omgevormd tot één van de minst corrupte landen op het Amerikaanse continent. Zijn partij, Links Breed Front (FA), kwam in 2010 aan de macht.

Schuld

Deze Uruguayaan is niet de eerste president die zijn salaris weggeeft. De Amerikaanse president John F. Kennedy doneerde zijn salaris nadat hij was beëdigd. Ook president Herbert Hoover gaf zijn salaris weg. Hij besloot nooit geld te accepteren voor overheidsdiensten zodat hij niet kon worden beschuldigd van corruptie.

Armste president ter wereld rijdt in Kever en geeft salaris wegMujica heeft geen bankrekeningen en geen schulden. Wel heeft hij een hond die luistert naar de naam Manuela.

Bron: Bellanaija.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cc
cc
8 jaren geleden

‘Zouden de huidige ‘staatshoofden’ en of premiers nog willen blijven zonder(meer dan riant)” loon”? Beter; geef ze een minimum uitkering (soc bijstand) per maand. Moet lukken toch, beetje huursubsidie erbij en de kliek is onder dak,jánken die lui man die gaan eronderdoor hahahaha

redice
redice
8 jaren geleden

[quote name=”cc”]’Zouden de huidige ‘staatshoofden’ en of premiers nog willen blijven zonder(meer dan riant)” loon”? Beter; geef ze een minimum uitkering (soc bijstand) per maand. Moet lukken toch, beetje huursubsidie erbij en de kliek is onder dak,jánken die lui man die gaan eronderdoor hahahaha[/quote]
inderdaad, de nagel op de kop. zo zou het moeten, nu zijn ze verblind door hun riante salaris dus waarom zouden ze moeite doen, hun geld ligt er toch opt einde van de maand. loon naar werken zou een beter systeem zijn. de hardstwerkenden qua fysieke arbeid verdienen het minste en iemand die met zen voetjes lekker warm onder een bureautje zit te facebooken krijgt een dik salaris..

AngeliqueS
AngeliqueS
8 jaren geleden

Materieel misschien “arm” maar verder heel erg rijk:)

Willem
Willem
8 jaren geleden

Hulde aan deze man!

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

onderzoek

Onderzoeksgroepen treffen scherpe metalen voorwerpen aan in covidprikken: ‘Zeer beangstigend’

Begin deze week werd bij het pathologisch ...

de jonge

Keiharde sneer naar De Jonge: ‘Je wilde dictatortje spelen. Je wilde macht’

Op de dag dat de coronapas wordt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x