Homepagina » Mens en Dier » ‘Armste president’ ter wereld rijdt in Kever en geeft salaris weg
Armste president ter wereld rijdt in Kever en geeft salaris weg

‘Armste president’ ter wereld rijdt in Kever en geeft salaris weg

Hier kan Mark Rutte nog wat van leren. De president van Uruguay, José Mujica, is een echte man van het volk. Hij wordt ook wel ‘de armste president’ genoemd.

De 77-jarige Mujica vertelde aan de Spaanse krant El Mundo dat hij het grootste deel van zijn salaris weggeeft. Dat maakt hem de armste, of eigenlijk meest vrijgevige president ter wereld.

El Presidente zei dat hij iedere maand een slordige 10.000 euro krijgt uitbetaald, maar dat hij slechts 1000 euro voor zichzelf houdt. “Ik kan me prima redden met dat bedrag,” zei de overheidsdienaar. “Bovendien zijn er veel Uruguayanen die van veel minder moeten rondkomen.”

Guerilla

Mujica leeft samen met zijn vrouw, een senator die ook een deel van haar salaris weggeeft, in een boerderij in Montevideo. Zijn duurste aankoop ooit is zijn Volkswagen Kever, die zo’n 1500 euro waard is.

Onder het voormalige lid van de stadsguerillabeweging Tupamaros is Uruguay omgevormd tot één van de minst corrupte landen op het Amerikaanse continent. Zijn partij, Links Breed Front (FA), kwam in 2010 aan de macht.

Schuld

Deze Uruguayaan is niet de eerste president die zijn salaris weggeeft. De Amerikaanse president John F. Kennedy doneerde zijn salaris nadat hij was beëdigd. Ook president Herbert Hoover gaf zijn salaris weg. Hij besloot nooit geld te accepteren voor overheidsdiensten zodat hij niet kon worden beschuldigd van corruptie.

Armste president ter wereld rijdt in Kever en geeft salaris wegMujica heeft geen bankrekeningen en geen schulden. Wel heeft hij een hond die luistert naar de naam Manuela.

Bron: Bellanaija.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • cc schreef:

  ‘Zouden de huidige ‘staatshoofden’ en of premiers nog willen blijven zonder(meer dan riant)” loon”? Beter; geef ze een minimum uitkering (soc bijstand) per maand. Moet lukken toch, beetje huursubsidie erbij en de kliek is onder dak,jánken die lui man die gaan eronderdoor hahahaha

  1 likes
 • redice schreef:

  [quote name=”cc”]’Zouden de huidige ‘staatshoofden’ en of premiers nog willen blijven zonder(meer dan riant)” loon”? Beter; geef ze een minimum uitkering (soc bijstand) per maand. Moet lukken toch, beetje huursubsidie erbij en de kliek is onder dak,jánken die lui man die gaan eronderdoor hahahaha[/quote]
  inderdaad, de nagel op de kop. zo zou het moeten, nu zijn ze verblind door hun riante salaris dus waarom zouden ze moeite doen, hun geld ligt er toch opt einde van de maand. loon naar werken zou een beter systeem zijn. de hardstwerkenden qua fysieke arbeid verdienen het minste en iemand die met zen voetjes lekker warm onder een bureautje zit te facebooken krijgt een dik salaris..

  1 likes
 • AngeliqueS schreef:

  Materieel misschien “arm” maar verder heel erg rijk:)

  1 likes
 • Willem schreef:

  Hulde aan deze man!

  1 likes
 • dymph schreef:

  Deze man verdiend een standbeeld

  1 likes
 • wakker schreef:

  inderdaad, de nagel op de kop. zo zou het moeten, nu zijn ze verblind door hun riante salaris dus waarom zouden ze moeite doen, hun geld ligt er toch opt einde van de maand. loon naar werken zou een beter systeem zijn. de hardstwerkenden qua fysieke arbeid verdienen het minste en iemand die met zen voetjes lekker warm onder een bureautje zit te facebooken krijgt een dik salaris..[/quote]

  precies geef de schoonmakers enzo het hoogste loon de balkenende norm minimaal lijkt me meer dan eerlijk ! en natuurlijk een chaufeur met bedrijfswagen ! en de media aandacht die ze verdienen als voorbeeldfucntie voor hardwerkend nederland . laat men de politice maar achteraf gaan betalen als het jaar voorbij is en iedere hardwerkende nederlander erop vooruit is gegaan ipv achteruit dan krijgen de politici betaald anders ontslag voor hun slechte arbeid ! als een schoonmaker slecht werk levert word hij ook ontslagen zonder gouden handdruk uiteraard

  1 likes
 • mevrouw S. schreef:

  Dit vind ik nu een goed en degelijk voorbeeld van hoe het wél moet. 10 met een griffel!

  1 likes
 • Moondust schreef:

  [quote name=”wakker”]inderdaad, de nagel op de kop. zo zou het moeten, nu zijn ze verblind door hun riante salaris dus waarom zouden ze moeite doen, hun geld ligt er toch opt einde van de maand. loon naar werken zou een beter systeem zijn. de hardstwerkenden qua fysieke arbeid verdienen het minste en iemand die met zen voetjes lekker warm onder een bureautje zit te facebooken krijgt een dik salaris..[/quote]
  Ik ben al jaren de mening toegedaan dat de minst aantrekkelijke banen op zijn minst even goed betaald moeten worden dan de leukere banen, maar eigenlijk moet het meer betalen. Als je erover nadenkt is het eigenlijk bizar dat we de mensen die het vuilste meest oninteressante werk doen het slechtste betalen. Maar de oorzaak is niet moeilijk te achterhalen. De mensen die het vuile werk doen hebben de minste macht. Hoe meer macht mensen hebben, hoe meer ze goed voor zichzelf zorgen. Vrije markt noemen ze dat. Feitelijk is het puur egoisme.

  1 likes
 • jacob pieter tovar schreef:

  deze presidend laat zien hoe je met je hart leefd

  0 likes
 • jacob pieter tovar schreef:

  deze man leefd met zijn hart

  0 likes
 • Tobyi or notting schreef:

  als je de 1000euro ziet als het basis inkomen geeft deze man een redelijk voorbeeld dat dat dus mogelijk is zelfs als de hoogste gekozen volksvertegenwordiger volledig vertrouwen in je zelf te hebben.
  en in de mensen die je gekozen hebben, en niet chantabele ben.

  0 likes
 • kengai schreef:

  Kijk eens naar debatten in de tweede kamer, dan zie je vaak dat helft maar amper aanwezig is, vooral bij belangrijke vraagstukken van de PvdD, zit er bijna niemand en die er wel zijn, zijn dan met andere dingen bezig, twitteren of andere onzin.

  0 likes
 • Sneaky schreef:

  jammer dat dit dan weer niet op de MSM wordt laten zien
  ik vermoed dat het bericht te positief is ;p

  0 likes
 • soeverein mens schreef:

  Fantastische man die laat zien hoe het hoort. Misschien kan hij mevr.Bea eens opbellen en haar uitleggen hoe je als een echt staatshoofd de problemen bij je volk weghaald en de mensen probeert te helpen i.p.v. uit te kleden en dan nog meer geld erbij krijgen terwijl iedereen moet bezuinigen!!!!

  0 likes
 • kevinho schreef:

  held

  0 likes
 • ReneH schreef:

  Ken hem dan wel niet, maar vind het nu al een goeie vent !

  Hij mag van mij best wel iets meer voor zich zelf houden, € 1000,00 zou ik het niet mee redden 😀
  Maar misschien is het leven daar niet zo duur, als in onze eigen graai landje.

  0 likes
 • elene van ast schreef:

  ECHT RESPECT voor deze man! inderdaad hier kunnen heel veel (wannabe) leiders/presidenten whatever een voorbeeld aan nemen. Deze man is echt een man VAN en VOOR het volk. Een hart van goud. Hij is de rijkste president op deze aardbol misschien niet in geld maar in wat hij betekent voor de mensheid en dat weegt veel zwaarder. Hij is een held, een echt leider!!!!

  0 likes
 • Pe68 schreef:

  Deze President krijgt volgens mij genoeg, ook na vrije afdracht.

  1000,00 euro is 27.730 peso
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Uruguayaanse_peso

  Een arbeider verdiend ong. 1000,00 euro per jaar namelijk.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_minimumloon_per_land

  Toch is deze man zich bewust over de berg die hijzelf verdiend 🙂

  klein nootje; er is iets fout in de lijst van minimumloon!
  Het alfabet is toch …..T.U.V.W.X…
  En niet …..T.V.U.V.W.X… 😉

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Dat is dan mooi Gekke Henkie die president.

  0 likes
 • mevrouw S. schreef:

  [quote name=”kengai”]Kijk eens naar debatten in de tweede kamer, dan zie je vaak dat helft maar amper aanwezig is, vooral bij belangrijke vraagstukken van de PvdD, zit er bijna niemand en die er wel zijn, zijn dan met andere dingen bezig, twitteren of andere onzin.[/quote]
  Ja, zeker! Ze KRIJGEN daar veel te veel en KRIJGEN het veel te makkelijk. Wij moeten ze maar blijven SPEKKEN!

  0 likes
 • cc schreef:

  [quote name=”soeverein mens”]Fantastische man die laat zien hoe het hoort. Misschien kan hij mevr.Bea eens opbellen en haar uitleggen hoe je als een echt staatshoofd de problemen bij je volk weghaald en de mensen probeert te helpen i.p.v. uit te kleden en dan nog meer geld erbij krijgen terwijl iedereen moet bezuinigen!!!![/quote]

  precies.

  0 likes
 • S0M30N3 schreef:

  Respect voor deze meneer! Zouden meer rijke, macht hebbende mensen hier op de aardbol kunnen doen…

  0 likes
 • GBR schreef:

  Ik heb deze link en link over de Malawische president Joyce Banda naar leden en fractievoorzitters van Tweede kamer en vertegenwoordigers van Nederlandse partijen in EU parlament gemaild. Ook naar vrienden en kranten gemaild. Een goede idee om dit met zijn allen te doen?

  0 likes
 • İce schreef:

  Ja als de tweede kamer leden ooit een deel van hun salaris weggeven doneren ze dat vast aan goede doelen die waarmee (de illuminati waar ze zelf onderdeel van zijn) altijd al zijn zakken heeft gevuld 😀
  WEDDEN???

  0 likes
 • İce schreef:

  Om naar een wereldregering toe te werken, hebben de illuminati allerlei globaal operende instanties opgericht. Voorbeelden hiervan zijn de Verenigde Naties, de NAVO, de Wereldbank, het IMF, de WHO (9), Unicef en vele anderen. Deze instanties acteren naar buiten toe alsof ze het beste met de burger voor hebben, maar de waarheid is precies het tegenovergestelde.

  0 likes
 • İce schreef:

  De belangrijkste illuminati spenderen hun zomervakantie op de Bohemian Grove in Amerika en de Europese tak ziet elkaar jaarlijks op de Bilderberg Conferentie. Enkele bekenden op de gastenlijst hier zijn o.a. de koninklijke families van Nederland, Engeland en Spanje. Ook de ministers van ontwikkelingssamenwerking zijn hier vaak te vinden, omdat het meeste geld dat bestemd is voor ontwikkelingshulp, traditiegetrouw regelrecht in de zakken van de illuminati verdwijnt. Alle geheime operaties kosten namelijk veel geld, en dat wordt op allerlei illegale manieren binnen geharkt. Zo worden er belastingen geheven die in geen enkele wet terug te vinden zijn, controleert de CIA de wereldwijde drugshandel en laat men de centrale banken geld bijdrukken zonder dat daar een tegenwaarde tegenover staat. Geld uit het niets dus!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  return to eden

  ‘Return to Eden’: Duurzaamheid en CO2 als machtsmiddel om politieke agenda’s door te drukken

  Onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels presenteerde afgelopen donderdag ...

  melk

  Melk drinken verhoogt kans op borstkanker aanzienlijk, aldus studie

  Het drinken van melk verhoogt de kans ...

  >