Homepagina » Gezondheid » Alcohol is één van de meest kankerverwekkende stoffen in onze voeding. Dit helpt je om minder te gaan drinken
Alcohol is één van de meest kankerverwekkende stoffen in onze voeding. Dit helpt je om minder te gaan drinken

Alcohol is één van de meest kankerverwekkende stoffen in onze voeding. Dit helpt je om minder te gaan drinken

Lange tijd werd gedacht dat het drinken van een glas alcohol per dag gezond is. Nu blijkt dat niet zo te zijn: gezond drinken bestaat niet!

Alcoholgebruik verhoogt het risico op kanker en verlaagt de levensverwachting, zo blijkt uit een nieuwe grote studie in het medische vakblad The Lancet.

En als je meer dan een glas drinkt, leef je zelfs maanden of jaren korter dan zonder alcohol het geval zou zijn.

Verhoogd risico

Er deden meer dan 100 universiteiten en zo’n 600.000 mensen mee aan het onderzoek. De helft van hen dronk meer dan vijf tot zes glazen alcohol per week.

Mensen die meer dan 100 gram alcohol per week dronken hadden een lagere levensverwachting dan zij die minder dronken. Hoe meer alcohol, hoe groter het effect.

Daarnaast werd lange tijd gedacht dat alcohol een gunstige invloed heeft op hart- en vaatziekten. Helaas: het onderzoek bracht ook een negatief effect op hart- en vaatziekten aan het licht.

Als je meer dan 100 gram alcohol per week tot je neemt loop je al een verhoogd risico op een beroerte, hartfalen of hoge bloeddruk.

Nul glazen

“Elk glas alcohol verhoogt de kans op hart- en vaatproblemen,” zei hoofdonderzoekster Angela Wood van de Universiteit van Cambridge.

Alcohol heeft één positief element: een glas per dag verlaagt het risico op een hartaanval. “Maar dit voordeel is slechts een peulenschil ten opzichte van de grotere risico’s op andere dodelijke aandoeningen,” aldus Wood.

Hoogleraar Ellen Kampman van de Wageningen University zei dat alcohol ‘één van de meest kankerverwekkende stoffen in onze voeding is’.

“Het lijkt wel of we dat niet willen horen,” aldus dr. Kampman. “Nul glazen is het beste.”

Serieuze wake-up call

Jeremy Pearson van de Britse Hartstichting zei over het onderzoek: “Dit is een serieuze wake-up call voor veel landen.”

Er wordt nu gepleit voor veel strengere richtlijnen voor alcoholgebruik. Maar dat zal niet gemakkelijk zijn, omdat de hoeveelheden die worden voorgesteld door de alcoholindustrie ongetwijfeld zullen worden beschreven als onacceptabel en onpraktisch.

Minder alcohol drinken is makkelijker gezegd dan gedaan. Op een verjaardag of feestje zit je zo op een paar glazen wijn. Daarnaast drinken mensen na een drukke dag op het werk graag nog even een paar wijntjes.

Ervaar het verschil

Er is een eenvoudige methode die jou kan gaan helpen om minder te drinken. Je kunt deze slechte gewoonte afleren met behulp van een hypnosesessie.

Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat en wil je genieten van een lang en gezond leven zonder de nadelige effecten van alcohol? Beluister dan nu deze hypnosesessie en ervaar het verschil.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frank
Frank
2 jaren geleden

Ik wordt zo moe van al die doemscenario’s. Het effect van al dat ” mag niet” gedoe is ziekte verwekkender dan een glaasje wijn volgens mij.
Het lijkt dat elk element wat een gevoel van plezier, ontspanning, verzadiging of gevoel van welbevinden geeft per direct slecht is.
Roken……….een misdrijf momenteel
Rood vlees…………gegarandeerd colonkanker
BBQ………..nog slechter
Varkensvlees…………..puur vergif
Randje vet aan je vlees…………cholesterol stijgend
Glaasje wijn…………….jaren vliegen van je resterende tijd af
Maar ook geen open haard meer aansteken, want dat jaagt de CO2 omhoog. En van het gas moet je ook af! niks gezelligheid van een houtvuurtje of mooie gasbrander………..nee een radiator moet de sfeer brengen.
Uiteraard minimaal een half uur per dag je in het zweet joggen ( dat inhaleren van al dat fijnstof is niet o erg )
Weet je als het zo moet…..dan maar wat korter leven, maar dan heb je wel geleefd.

Azrael
Azrael
Reactie op  Frank
2 jaren geleden

Dit gaat de eerste keer worden dat ik een compliment uitdeel op 94news. Gozer, jij spreekt mijn taal en hebt de enige juiste interpretatie van het huidige overheidsbeleid (kots, kots, kots) Goed bezig ouwe!!!

Bewust
Bewust
2 jaren geleden

Alcohol verkort de levensduur ,de tijd die je leeft , maar verhoogt de kwaliteit van het leven . Wat is belangrijker ?
Ik ben blij met een glas ( of meer ) per dag en deze lol gun ik mezelf graag .
Je zou maar in een moslimland wonen en telkens bij de christelijke minderheid moeten aankloppen om wat drank te kunnen bietsen ……….

sjake
sjake
2 jaren geleden

Het verbod op alkehol is in de maak,nog even eers het roken aanpakken.

Hufters zijn het in denhaag.

Richard
Richard
2 jaren geleden

mensen die alcohol drinken lachen meer. Da’s ook winst.
Ik drink graag me westmalle.
Met mate. Dat houd de geest jong!

Jani
Jani
Reactie op  Richard
2 jaren geleden

niemand hoeft zich te verdedigen over zijn of haar alcohol gebruik, maar dan ook niet zeggen tegen diegene die geen alcohol blieft, “doe niet zo ongezellig!!”

Richard
Richard
Reactie op  Jani
2 jaren geleden

Ik zet je net zo lief een bakkie thee hoor. Rokertje erbij dan word het toch noch gezellig. En wil je ook niet roken? Dan krijg je een koekje.

robvdz
robvdz
Reactie op  Jani
2 jaren geleden

Conformist!

Azrael
Azrael
Reactie op  Richard
2 jaren geleden

Inderdaad, na een stress volle werkdag van 10 uur kan ik mijn wijntje (lees 3 ofzo) ook wel waarderen!!! Dit soort gel*l is nieuw beleid van de staat, de werkpaarden moeten namelijk zo lang mogelijk super gezond blijven want dan kunnen ze lekker blijven werken!! Geloof me, 85 of 90 het maakt echt niets meer uit hoor. Daarbij komt alles ligt toch al vast, het universum is deterministisch dus waarom zou je je verzetten….

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Azrael
2 jaren geleden

Dat betekend dat je geen vrije wil hebt.

OneLove
OneLove
Reactie op  Richard
2 jaren geleden

Westmalle! Helemaal mee eens. Super lekker Belgisch biertje. Inderdaad is genieten heel belangrijk. Als er gezegd wordt dat het kankerverwekkend is? Sorry, maar dan val je bij mij keihard door de mand! De stelling die ik dan steeds toepas is: Hoelang wordt het al genuttigd? Zet dit tegenover hoelang kanker bestaat, dan ben je klaar. Zou het kankerverwekkend zijn, zou kanker ook al duizenden jaren moeten bestaan en dat is dus niet zo. Dan hebben er 600.000 mensen aan het onderzoek meegedaan. Jammer genoeg zijn daar weer veel te veel van, die na het nuttigen van alcohol, achter het stuur kruipen. Of teveel drinken en van de trap af stuiteren. Noem maar op. Zo kan ik de gemiddelde levensverwachting ook flink omlaag krijgen. Slaat dus helemaal nergens op! Ik drink niet veel, maar mag af en toe echt wel graag een paar lekkere Belgische biertjes drinken. Goede rode wijn doe ik ook wel aan mee. Heerlijk genieten en ga ik er door dit artikel ook niet minder om drinken.

Proost lieverds!

Wil
Wil
2 jaren geleden

En de Fransen dan? die zuipen liters wijn en relatief de minste hartkwalen van Europa
Dus nul glazen alcohol is een langer leven maar dood ga je toch

Louise
Louise
2 jaren geleden

Dat hele onderzoek is al lang weer achterhaald, was kort door de bocht zeiden weer andere wetenschappers, nou is het wachten natuurlijk op al het nep nieuws uit de farmaceutische hoek…… Een mens zou juist aan de drank gaan in dit krankzinnige gesticht dat leven heet……. Ik krijg het gevoel datik in een hele foute film zit……. Geen alcohol, maar een beetje gas of bom dat mag dan weer wel….. In Den Haag mag je op sommige plekken geen joint meer opsteken, …….we verzinnen publiekelijk ons eigen leven…….Iedereen is zo bezig dat zelfs de NASA niet gezien heeft dat we bijna door een meteoriet zijn weg gevaagd v de week…….. Ik zou zeggen neem maar een borrel,volgens Richard ga je er van lachen, laten we dat maar doen……….

helder
helder
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Dat vind ik heel raak wat je daar neerschrijft. Een glaasje alcohol is niet gezond, ga je sneller dood van maar bommen over en weer gooien is dat dat dan wel goed voor de gezondheid…..

helder
helder
2 jaren geleden

De wereld heeft toch geen last van schizofrenie ????

Zetareticulan
Zetareticulan
2 jaren geleden

Ik las ergens een interview met toen nog één van de oudste man of vrouw van de wereld. Die dronk elke dag een borrel. Dus tsja wat kan je er van zeggen

Djorgio
Djorgio
2 jaren geleden

Dat wetenschappelijk geouwehoer,
geniet op je eigenwijze van het leven so what
dan maar wat korter en mischien heb je geluk
wat langer leven! zou zeggen have a nice live!
Santé!

H.Verhoef
H.Verhoef
2 jaren geleden

Een hele hoop mensen in mijn omgeving die geregeld dronken zijn allemaal al de pijp uit en daar zitten veel relatief jonge mensen tussen . Dus wat dat betreft klopt dit onderzoek wel . Ik ben niet tegen alcohol gebruik hoor , maar zie de feiten wel om me heen . Kortom iedereen heeft een eigen verantwoording wat dat betreft .

Richard
Richard
Reactie op  H.Verhoef
2 jaren geleden

Omdat lang niet alle mensen de kunst van het genieten verstaan.
Maar zeker, alcohol kan verslavend zijn en is bij veelvuldig gebruik schadelijker dan bijvoorbeeld heroïne, cocaïne en amfetamine. Ik heb ze ook bij bosjes neer zien gaan door alcohol. Daarom geniet ik met mate. Want drinken vereist een grote verantwoordelijkheid.

x

Check Also

ziekenhuizen

Onthuld: ziekenhuizen telden hartaanvallen als coronadoden

Uit de jongste cijfers van de Amerikaanse ...

singer-songwriter

Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’

Mensen, er heerst inderdaad een pandemie. Maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x