Homepagina » Mens en Dier » Thierry Baudet noemt beestje bij de naam: corona, de Grote Reset
baudet
Foto: Forum voor Democratie CC BY 3.0

Thierry Baudet noemt beestje bij de naam: corona, de Grote Reset

Kamerlid Henk Krol vroeg premier Rutte onlangs wat hij bedoelde met Build Back Better, een term die wordt geassocieerd met de Grote Reset. De meesten zullen inmiddels weten dat dit grootse plan is gelanceerd door het World Economic Forum. Krol kreeg niet echt een duidelijk antwoord. FVD-voorman Thierry Baudet noemt het beestje nu bij de naam. “Corona. Dubbele punt. The Great Reset,” twittert hij.

Normaal gesproken zou het WEF, dat is opgericht door Klaus Schwab, deze week in het Zwitserse skioord Davos plaatsvinden, maar door de coronapandemie is de bijeenkomst verplaatst naar Singapore. Daar komen de wereldleiders en zakenlieden in mei bijeen. Er is deze week wel een virtuele bijeenkomst, de Davos Agenda.

Maandag spraken onder meer de Chinese president Xi Jinping, Anthony Fauci – de Amerikaanse Jaap van Dissel – en koningin Máxima. Zij besprak hoe nieuwe digitale geldvormen zouden kunnen bijdragen ‘aan betere toegang tot en veilig gebruik van financiële diensten’.

Alles moet kapot

Woensdag neemt premier Rutte deel aan een debat over voedselsystemen en landgebruik. Minister Kaag (D66) mag meedoen aan een debat over ‘het herstel van het internationaal handelssysteem na de coronacrisis’.

Thierry Baudet onthult wat hierachter zit: “Corona. Dubbele Punt. The Great Reset. Klaus Schwab legt het allemaal uit. Het één biedt de kansen, de ‘opportunities’ voor het ánder. Voor wie wil weten waarom we hierin zitten. Wat er met ons aan de hand is. En hoe FVD tot deze verzetsagenda is gekomen.”

Waarom zitten we hierin? Vanwaar de lockdowns? Emeritus hoogleraar Karel van Wolferen, hoofdredacteur van het blad Gezond Verstand, gaf onlangs antwoord op deze vragen: alles moet kapot. Waarom? Het financiële systeem moet op de schop: alle financiële transacties digitaal.

Ze zeggen het allemaal zelf

Van Wolferen noemde ook Bill Gates, die dit alles mogelijk heeft gemaakt. Hij zegt dat alle zeven miljard mensen op de wereld twee keer gevaccineerd moeten worden. “We weten wat er gaat gebeuren. Ze zeggen het allemaal zelf.” Vul maar in.

De maatschappij wordt kapotgemaakt om opnieuw te beginnen: een reset, aldus Van Wolferen. Maar, zo voegde hij toe, als de Europese burgers er een stokje voor steken, dan mislukt het plan.

4.8 108 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
145 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
7 maanden geleden

Allemaal trekpoppen in de politiek, acteurs. Ja ook Baudet en Wilders…

Natuurlijk uitzonderingen daargelaten

Pieter van Leeuwen
Pieter van Leeuwen
7 maanden geleden

Dit is echt nodig, de waarheid moet op tafel.
En ja we kunnen ze stoppen, maar dat moet wel nu gebeuren :

Arnie
Arnie
7 maanden geleden

Dit gaat absoluut tot een bloedige oorlog leiden, hier is geen andere uitweg meer mogelijk.
De boom van de democratie moet soms van zijn ouden bladeren worden ontdaan, en met bloed van patriotten worden overgoten, om weer tot bloei te kunnen komen.

Stay Positive
Stay Positive
7 maanden geleden

Het dringt gelukkig steeds meer door. En met het verzet in Nederland zit ‘t wel goed. Er zijn mensen met ballen.

x

Check Also

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

baudet

Baudet stelt VVD-Kamerlid vraag over onlogische covidregels, krijgt tot 5 keer toe geen antwoord

Thierry Baudet (FVD) vroeg Kamerlid Aukje de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

145
0
We lezen graag je reactie!x