Mens en Dier

Marion Koopmans ‘roept op tot het einde van de democratie’, wordt tot de orde geroepen

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Viroloog Marion Koopmans keek vandaag met argusogen naar het massaprotest in Amsterdam tegen het coronabeleid. Ze beluisterde de speech van Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD), die zei dat ‘heel Nederland hier vertegenwoordigd is’.

“Nou nee hoor, wat laag in de vertegenwoordiging van de wetenschap denk ik zo. ‘Wij willen onze vrijheid terug’, zegt een volksvertegenwoordiger bij een grote demo tegen alle regels in die gedoogd wordt vanwege onze democratie,” schreef Koopmans.

Het moet niet gekker worden

Ze werd op de vingers getikt door Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars. “Een demonstratie die in het kader van de democratie niet wordt verboden – het moet niet gekker worden? Is dat wat je zegt?” vroeg hij.

“Nee of course not,” antwoordde Koopmans. “Maar roepen om vrijheid tijdens een vertoon van vrijheid…”

Wollaars: “De demonstratie wordt in ieder geval niet ‘gedoogd’. Demonstreren is een grondrecht. Toestemming of vergunning is niet vereist. En er is niet om veiligheidsredenen ingegrepen. Wat er gezegd wordt en hoe je dat kwalificeert is dan weer jouw zaak. Maar ik zou die dingen scheiden.”

Jíj werd tot nu toe gedoogd, Marion

Ook anderen roepen de hoogleraar virologie tot de orde. Zo zegt huisarts Els van Veen, die ook op de Dam was: “Demonstreren is een grondrecht, Marion, jíj werd tot nu toe gedoogd, dat is wat anders.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen voegt toe: “Ah. Mevrouw Koopmans roept op tot het einde van de democratie. Iets anders kan ik niet lezen in haar woorden. Overigens mag u dit zeggen, juist vanwege die democratie. Maar bij uw woorden ‘pas’ ik even.”

“De heer Wollaars geeft mevrouw Koopmans les in democratie. Heel goed,” aldus Van Tellingen.

4.9 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
175 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PERM.
PERM.
1 jaar geleden

Een heks spreekt…..,alleen maar onzin.

Underground
Underground
1 jaar geleden

Deze zombie, kan zo mee doen in de film.

The Living Dead, Die snappen ook niets!

Mensen, elke week zo’n Demonstratie.
Het moet een keer over zijn, met die poppenkast..!

Loire
Loire
1 jaar geleden

Ach, Eucalypta heeft weer even geen aandacht gehad, laat ze op haar bezem maar naar China vliegen en blijven. Daar past ze beter tussen al die communistische technocraten. Dit mens is net als alle andere OMT leden compleet gestoord.

Piet
Piet
1 jaar geleden

Wat een doos. Snapt nog steeds niet dat “consensus” in wetenschap gekocht is.

Ik ken dat soort “wetenschappers”. Zijn van die types die altijd zichzelf zo positioneren dat ze ‘boven’ iemand anders staan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

175
0
We lezen graag je reactie!x