CoronaBuitenland

Zweden verklaart de pandemie ’ten einde’

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Zweden, een land dat nooit strenge lockdownmaatregelen heeft afgekondigd, heeft de pandemie officieel ‘ten einde’ verklaard. Het land heeft aangekondigd alle beperkingen te zullen opheffen.

“Ik zou zeggen dat deze pandemie voorbij is,” zei minister van Volksgezondheid Lena Hallengren tegen Dagens Nyheter. “Hij is niet voorbij, maar wel in termen van snelle veranderingen en beperkingen.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het land verklaart de pandemie daarmee in feite ten einde, meldt Reuters. Vanaf vandaag mogen cafés en restaurants na 23.00 uur open blijven en het aantal gasten is niet langer beperkt.

Als eerste

Vaccinpaspoorten, die tijdelijk werden ingezet als reactie op de omikronvariant, zijn geschrapt. Ook zijn de meeste testmaatregelen afgeschaft.

Dat Zweden als eerste land de pandemie ten einde verklaart, zal de lockdownfanatici ongetwijfeld woedend maken. Terwijl Zweden de pandemie achter zich laat, weigeren sommige andere landen de maatregelen op te heffen.

Anders Tegnell, de architect van de Zweedse coronastrategie, zei dat mondkapjes ‘gevaarlijk’ zijn omdat ze schijnveiligheid bieden en de verspreiding van het virus niet tegengaan.

Openstellen

In oktober 2020 weigerde Zweden om net als andere Europese landen strenge lockdownregels af te kondigen. De autoriteiten vonden dat de mensen genoeg hadden geleden.

Vorige week kondigde premier Magdalena Andersson tijdens een persconferentie aan dat het land vrijwel alle coronamaatregelen in het land opheft. “Het is tijd om Zweden weer open te stellen.”

Hallengren liet tijdens de persconferentie weten dat de gezondheidsdienst zal voorstellen het coronavirus niet meer als een bedreiging voor de samenleving aan te merken.

Gefeliciteerd, Zweden.

[Summit News]

4.9 138 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cathja
Cathja
2 jaren geleden

Dat is inderdaad een felicitatie waard! Heerlijk om je weer VRIJ te voelen!

Liek
Liek
2 jaren geleden

Goed zo, daar kunnen andere landen van leren. he Kuipers??

Boink
Boink
2 jaren geleden

Voldoende die ze met gif hebben volgespoten….. resultaat over een paar jaar…..

Kundalini
Kundalini
2 jaren geleden

Daar eten ze knäckebröd, goed voor het immuunsysteem.

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x