Homepagina » Gezondheid » Industriële hennep opent deur naar duurzame voeding en materialen
Industriële hennep opent deur naar duurzame voeding en materialen

Industriële hennep opent deur naar duurzame voeding en materialen

Onlangs stemde het parlement van Uruguay in met de legalisatie, productie, verkoop en consumptie van cannabis.

De internationale pers schreef alleen over cannabis die gebruikt wordt als drug terwijl de wettelijke doorbraak ook de teelt van industriële hennep mogelijk maakt.

In de Uruguayaanse krant El Observador wordt het land geduid als mogelijk leider in het gebruik van industriële cannabis. Don Wirtshafter teelt en verwerkt in Canada industriële cannabis. Hij ziet veel mogelijkheden voor de hennepteelt in Uruguay.

Aanbod

De mogelijkheden van drugsvrije cannabis zijn vrijwel eindeloos. Het is één van de mogelijke oplossingen voor de wereldwijde landbouwcrisis.

Zo kan hennep bijvoorbeeld soja vervangen in veevoer, maar het is nog beter om de hennepzaden gewoon zelf op te eten. Elk jaar vergroot het aanbod van voedingsproducten die hennep bevatten.

Alternatief

De Latin America Hemp Trading (LAHT) pleit al jaren voor de legalisering van hennep. Ondernemers in Latijns-Amerika zien de eindigheid in van het soja-verhaal voor de grootschalige veeteelt. Ze zien hennep als socio-economisch alternatief: de teelt vereist minder bemesting, kan zonder pesticiden en brengt meer op.

Naast de eiwitrijke zaden produceert hennep hoogwaardige vezels en scheven. Via innovatieve toepassingen vinden ze hun weg naar materialen die CO2 opslaan in plaats van uitstoten.

Bron: Mo.be

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Met name in de Veenkolonien van Drenthe en Groningen wordt heel wat hennep gekweekt. Mogelijk ook voor de dashborden van autofabrikanten, textiel en allerlei andere toepassingen zoals het persen van hennepolie uit de zaden voor gebruik in de keuken en allerhande medicinale toepassingen.

  1 likes
 2. [quote name=”vuurwolf”]In een Duits stadje hebben ze een tijdje terug een soort cannabis-guerilla gevoerd http://www.dailymail.co.uk/news/article-2372554/Cannabis-plants-spring-German-town-campaigners-plant-thousands-seeds-protest-demonisation-drug.html
  Misschien wel een interessant idee voor een ‘groene revolutie’?[/quote]

  Misschien een goed idee voor volgend jaar zomer!!!!!! Een paar grote zakken hennep kopen en overal verspreiden. Ik ben voor

  1 likes
 3. Ik weet een paar plekken in NL waar industriële hennep verbouwd wordt en waar niet bepaald een geheim van gemaakt wordt. Wat wil je ook, met een paar voetbalvelden aan gewas. En een van de eigenaren van zo’n veld vertelde me dat daar o.a. touw en isolatiemateriaal van gemaakt wordt.
  En een paar kilometer buiten mijn woonplaats is een grote opslag voor de (geperste balen) oogst.

  Dus zo illegaal is ‘t allemaal niet, lijkt me.

  0 likes
 4. [quote name=”blup”]Ik weet een paar plekken in NL waar industriële hennep verbouwd wordt en waar niet bepaald een geheim van gemaakt wordt. Wat wil je ook, met een paar voetbalvelden aan gewas. En een van de eigenaren van zo’n veld vertelde me dat daar o.a. touw en isolatiemateriaal van gemaakt wordt.
  En een paar kilometer buiten mijn woonplaats is een grote opslag voor de (geperste balen) oogst.

  Dus zo illegaal is ‘t allemaal niet, lijkt me.[/quote]

  Zet maar tien planten in je tuin, kom je er vanzelf achter hoe ‘legaal’ het is!

  OT:
  Hele slimme zet van Uruguay, maar het is wachten op gejammer van de katoen-, papier-, nylon- en farmaceutische industrie over oneerlijke concurrentie!

  0 likes
 5. Inderdaad vraag 2, volgens mij zijn die velden rond Koewacht.

  0 likes
 6. Het is een Belgisch artikel

  Daar is de industriele hennepteelt volgens mij nog verboden.

  In nederland niet, zonder hennep was nederland nooit zo rijk geworden.. denk maar aan de zeilen, touwen en bootsafdichtingen van de VOC schepen, die werden gemaakt van Hennep.

  0 likes
 7. Interessante site over dit topic. Hoe de farma-industrie de steeds meer aan het licht komende anti-kankerwerking van cannabis probeert te kapittelen via het patentrecht.

  http://tokesignals.com/worth-repeating-its-official-cannabinoids-kill-all-types-of-cancer-2/

  Nieuwe website: vuurvandewolf.weebly.com

  0 likes
 8. [quote name=”Aardebewoner”]Met name in de Veenkolonien van Drenthe en Groningen wordt heel wat hennep gekweekt. Mogelijk ook voor de dashborden van autofabrikanten, textiel en allerlei andere toepassingen zoals het persen van hennepolie uit de zaden voor gebruik in de keuken en allerhande medicinale toepassingen.[/quote]

  Dat met hennep sinds kort ook woningen kunnen worden gebouwd is te zien en te lezen op: http://pantanova.nl/hennephuis-in-oude-pekela

  0 likes
 9. Het word tijd dat over de hele wereld weer word verbouwd. Niet voor het roken (al ben ik daar zeker niet tegen want het is altijd nog beter dan zuipen) maar omdat we daar de wereld een stuk gezonder van kunnen maken. Voor de mensen die wantrouwig zijn daar over, die moeten eens gaan opzoeken waarom het ooit verboden is geworden en vooral door wie. Dan krijg je gelijk een indruk in wat voor wereld wij leven. Ik adviseer iedereen ook een een rapportage van CNN te kijken genaamd “WEED”. Dit is een hartverscheurende rapportage over hoe een meisje van een paar jaar oud der leven word gered door cannabis. Terwijl die ouders altijd anti drugs waren. Plus worden er tal van dingen behandeld waarop cannabis een zeer positief effect heeft.

  De enige echte reden waarom het ooit verboden is is GELD.

  Nog even een reactie voor blub. Probeer zelf maar eens een hennepteelt te starten. Dan zul je zien hoe moeilijk dat wel niet is om voor elkaar te krijgen. Geloof je het dan nog niet lees de wetboek van strafrecht maar na.

  0 likes
 10. In een Duits stadje hebben ze een tijdje terug een soort cannabis-guerilla gevoerd http://www.dailymail.co.uk/news/article-2372554/Cannabis-plants-spring-German-town-campaigners-plant-thousands-seeds-protest-demonisation-drug.html
  Misschien wel een interessant idee voor een ‘groene revolutie’?

  0 likes
 11. Via innovatieve toepassingen vinden ze hun weg naar materialen die CO2 opslaan in plaats van uitstoten.ALLE OPGESLAGEN CO2 KOMT VROEG OF LAAT WEER VRIJ.Verbranding, verotten, verwerken,vroeg of laat komt iedere molecuul CO2 weer retour in het milieu.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3494641/2013/08/19/Oude-bossen-Europa-nemen-minder-kooldioxide-op.dhtml Zie hier het bewijs!!Zo nu eerst een blowtje!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

pieter omtzigt

‘Pieter Omtzigt lag te ver voor. Dus verklaart het CDA-bestuur de stemming ongeldig’

Wie wordt de nieuwe lijsttrekker van het ...

coronavaccin

‘Ons’ coronavaccin wordt getest op arme Afrikanen. Deze wetenschapper onthult wie het onderzoek financiert

In Zuid-Afrika testen wetenschappers momenteel het coronavaccin ...