Mens en Dier

Felle kritiek op uitspraken Von der Leyen: ‘Misselijkmakend, tijd voor een opstand’

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zei deze week dat er ‘een cruciale fase’ in ons herstel is aangebroken. Ze zei ook dat EU-landen hun herstelplannen bijna gereed hebben, waarmee ze gebruik kunnen maken van het coronaherstelfonds van 750 miljard euro.

Met al dat geld wil Von der Leyen de Europese Unie van de toekomst gaan bouwen. Ze stelde bovendien dat corona ‘de kans van de eeuw’ is voor Europa. EU-commissievoorzitter Von Der Leyen sprak van ‘een waarlijk historisch moment’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Freelance journalist Arno Wellens haalt op Twitter hard uit: “Corona is dus een ‘kans’ die je moet grijpen om de EU meer macht te geven. Ik vind dat misselijkmakend. Het toont aan hoe ondemocratisch de EU is. Je wacht tot mensen murw zijn gebeukt door de crisis, dan pak je je ‘kans’ en trek je hun beurs leeg. Tijd voor een opstand.”

Coronacertificaten

Wellens spreekt zich ook zeer kritisch uit over de zogeheten coronacertificaten, waar Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA) woensdag voor pleitte in het Europees Parlement. Het gaat om een digitaal bewijs dat je gevaccineerd bent of negatief getest. “Oftewel, de sleutel naar weer vrij reizen binnen Europa,” zei Europarlementslid Sophie in ’t Veld (D66).

“Je mag Europees reizen als je je medische gegevens overdraagt aan de EU-commissie. Staat in geen enkel verkiezingsprogramma. Corona is een rotsmoes. Deze digitale gekkigheid is van voor corona. De pandemie biedt een fantastische kans voor meer Europese integratie. Bah,” zegt de journalist.

4.6 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
2 jaren geleden

Weer een ongekozen psychopaat (e) die ons gaat vertellen hoe wij moeten leven.. liever gisteren dan vadaag voor het tribunaal en voor levenslang de bak in…

Danny
Danny
2 jaren geleden

Fuck de EU!

Robert
Robert
2 jaren geleden

Ratten zijn het en niet anders! Bezit.. nu!

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Misselijkmakend, ja. Tijd voor een opstand? Zou zo maar eens kunnen.

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x