Homepagina » Buitenland » Eerste Amerikaanse slavenhouder was zwarte man
Eerste Amerikaanse slavenhouder was zwarte man

Eerste Amerikaanse slavenhouder was zwarte man

Veel mensen denken de geschiedenis van de slavernij te kennen. Je leest erover op school of in de krant en er wordt naar verwezen in populaire films. Maar wist je dat de eerste Amerikaanse slavenhouder een zwarte man was?

De eerste Amerikaanse kolonisten stichtten op 14 mei 1607 de plaats Jamestown. De stad werd gesticht door de Virginia Company in opdracht van koning James I. In 1619 moesten dwangarbeiders (blank en zwart) vier tot zeven jaar werken in Jamestown. Ze werden allemaal gelijk behandeld. Na deze periode hadden de arbeiders recht op vrijheid, staatsburgerschap en een groot stuk grond.

Anthony Johnson uit Angola werkte in 1621 als dwangarbeider voor een tabaksboer in Virginia. Toen het contract van Johnson afliep kreeg hij 100 hectare grond. Hij begon een boerderij en nam vijf dwangarbeiders in dienst: vier blanken en één zwarte man, naar verluidt zijn zoon Richard Johnson.

De dwangarbeiders van Johnson waren volgens de wet geen slaven, maar daar zou later verandering in komen. John Casor, één van de vijf dwangarbeiders die Anthony Johnson in dienst had, beweerde dat zijn contact al was afgelopen en dat Johnson weigerde hem vrij te laten.

Buurman Robert Parker sleepte Johnson voor de rechter en eiste dat Casor zou worden vrijgelaten. De rechter oordeelde in het voordeel van Parker. Johnson liet Casor vrij, maar ging in beroep. Op 8 maart 1655 stelde de rechtbank van Northampton County Johnson in het gelijk. Volgens de rechter had hij het recht om Casor als slaaf te houden.

Het was de eerste keer dat iemand die geen misdaad had gepleegd levenslang gevangen werd gehouden als slaaf. Anthony Johnson uit Angola was daarmee de eerste legale slavenhouder. De vader van de gelegaliseerde slavernij in Amerika was een zwarte man.

[Conservative Tribune, WND]


Vond je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Dus ze zijn er zelf mee begonnen!!!

  3 likes
  • Ik dacht dat de slavernij al in de bijbel oude testament voorkwam. En we moeten niet vergeten dat de hele mensheid op dit planeet slaven zijn en gevangen.

   Laten we dat geweten niet vertroebelen. Want wij zijn allemaal oost. En of je zwart wit geel bruin rood ben maakt ze niet uit. Als mensheid kijken we nog te veel naar ons buitenste laag. Zelfs als ons bloed allemaal rood is.

   We zijn energie gevangen in een lichamelijke voertuig. laten we stoppen met aandacht schenken aan zaken als wie de slavernij begonnen is. Dit soort onderzoeken voeden de matrix waar we in dwalen. We hebben weinig tijd om maar onzinnige dingen te blijven uitpluizen.

   6 likes
  • “…Dus ze zijn er zelf mee begonnen?…”

   Tuurlijk. Anthony Johnson is ook echt een Angolese naam. Mr Johnson heeft destijds vanuit Angola zelf de oversteek gewaagd, na aankomst een stuk grond gekocht, en meteen slaven te werk gesteld….

   Anthony Johnson was eerst zelf dwangarbeider zoals het stukje aangeeft. Pas daarna bezondigde hij zich aan hetgeen zijn eerdere bazen normaal vonden.

   2 likes
 2. Alsof daarmee ineens alle schuld niet meer bij de witte mens ligt (‘blanken’ suggereerd onschuld, wat al helemaal niet van toepassing is). Het laat alleen maar zien dat schoften in alle rangen en standen en kleuren voorkomen, helaas.

  5 likes
  • Is ook zo… maar wat Jesus zei over “original sin”… Blanken hebben “original guild”. Als blanke word je geboren met de schuld van slavernij, dat peperen ze er best goed in… Op school eerst, daarna in de media… Het is daarom best fijn om af en toe te horen dat die schoften niet ALLEEN uit jouw afkomst afkomstig zijn.

   3 likes
  • Jij snapt het.

   1 likes
 3. Ik moet als blanke eens een neger aanspreker met “yo n*gger”
  Dan zouden ze het liefst mijn kop van mijn romp trekken.

  Als een “donker gekleurde” man zijn “soortgenoot” aanspreekt met “yo n*gger”
  is er helemaal niets aan het handje?

  Volstrekt doorgeschoten willekeur en pure racisme, tja dit is “normaal” ???

  Op dit gebied is NL volledig doorgeschoten en helemaal de weg kwijt. Zover dat we
  ernstige problemen nu niet eens meer kunnen en mogen benoemen.
  Dan ook niet piepen over conducteurs die belaagt worden, want dit zijn simpelweg bijna
  altijd onze gekleurde “broeders” met hun idiote gedrag.
  Ook niet piepen als je dochter en vrouw bij de supermarkt voor “hoer” uitgescholden
  worden!
  Ook het -feit- dat 65% van de Marokkanen tussen de 13 en 39 jaar een strafblad heeft,
  mag NOOIT benoemd worden. Dit percentage lijkt me toch een zeer groot probleem,
  maar nee hoor!
  Meer dan 1 miljoen moslims leven er in Nederland en wat denk je dat er zou gebeuren als
  we eens met 1 miljoen Nederlanders aan de Turkse grens aankloppen? Antwoord is simpel;
  dan heb je direct een nieuwe oorlog!

  De fantasiewereld die niet bestaat, die blijven we eindeloos herhalen….

  8 likes
 4. slavernij is een uitvinding van het alom geprezen islam

  2 likes
 5. Ik moet ook eerlijk zeggen sinds de laatste tijd de agenda van de zachte genocide steeds meer in zijn werk komt; ik steeds meer me geneigt voel om mij alleen maar voort te planten met mijn eigen kleur, en er voor te zorgen dat mijn nakomelingen dit ook doen..

  Niks verkeerd met andere kleuren, maar het feit dat onze eigen kleur wordt uitgeroeid is wel verkeerd.

  0 likes
 6. uiteindelijk wint toch de slaaf
  hoeveel landbouwers zijn er al niet doodgestampd door hun eigen trekpaard (ik bedoel niet hun vrouw)

  2 likes
 7. Hm, dit bericht geeft een heel andere kijk op de wereld…

  1 likes
 8. Slavernij was ooit normaal op elk continent. Vijandige stammen vielen elkaar aan en namen overlevenden in slavernij. Door het opbloeien van de Europese zeevaart kwamen we onderweg naar Azië terecht in West-Afrika voor het inslaan van verse producten en water.
  Ook hier werd aan ruilhandel gedaan, en slaven waren daar toen een normaal product die verhandeld werden voor producten uit Europa en Azië.
  In de westerse beschaving hebben we ooit het punt bereikt dat we inzagen dat dit niet de manier is om met elkaar om te gaan.
  Mochten we onze beschaving verliezen, dan zijn we waarschijnlijk weer terug bij af…

  1 likes
 9. Niet echt nieuws; de reden dat veel van de slaven in de Amerika’s uit Afrika kwamen kwam omdat men in Afrika al eeuwen een goed infrastructuur had voor slavenhandel. Slavernij was al eeuwen een bekend fenomeen in Afrika.

  1 likes
 10. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Familie van Soutoro Obongo Obama wellicht…

  1 likes
 11. We zijn allemaal slaaf van onze gedachten.

  0 likes
 12. @ riek,
  voor zover ik kan nachecken klopt dat

  0 likes
 13. Slavernij zit geworteld in de naar macht beluste mens ondanks wij hier ons zelf voorhouden het juk van de slavernij verdreven te hebben is het nog altijd volop aanwezig in onze huidige samenleving.

  Kijk naar de verplichtingen en beloningen en de belastingen kijk naar verdeling van de werkgelegenheid kijk ook naar de herkomst van onze producten waar en wie deze produceren.
  Ondanks het minimumloon stelsel wordt de meeste arbeid verricht via vage arbeidsconstructies en onderbetaling en ontduiking van sociale verplichtingen aan Polen Roemenen Bulgaren en vele andere Oost-Europese nationaliteiten, ondanks onze overheid heeft gezworen een ieder rechtspersoon gelijkelijk te behandelen al jaren gebeurd dit niet en al jaren lopen de bewindslieden welke verantwoordelijk vrij rond.
  Het trots zijn op onze welvaart vrijheid en verworvenheden is een farce, alle grote infra werken van de laatste tien jaar zijn uitgevoerd door onderbetaalde buitenlandse werklieden het zijn niet meer de deltawerken van vroeger waarop wij trots zouden kunnen zijn.
  Ons politiek bestel is corrupt en floreert uitsluitend op onderdrukking en slavernij, vakbonden zijn jaren geleden al geïnfiltreerd door multinationals en overheden, dat kan je zien aan de toenemende extreme graai partijen via extreme boetes, bonussen declaraties etc, de wolven vergrijpen zich aan elkaar omdat er steeds minder prooien zijn te bemachtigen.
  Het lijkt wel of de westerse beschaving de Islamitische beschaving heeft kopieert qua slavernij in de Islamitische samenlevingen is de slavernij nooit verdwenen en maatschappelijk geaccepteerd en qua methodiek niet veranderd de afgelopen eeuwen, in de westerse beschaving is de methodiek van slavernij gemoderniseerd en versluiert toegepast door onze overheden, als dit niet zo zou zijn geweest waren partijen als VVD,CDA,PVDA allang verboden en waren deze lieden inmiddels wel veroordeeld en berecht.
  Ik had overig verwacht van onze koning dat de jaarlijkse lintjesregen nu eens uitsluitend de echte warme mensen zoals gezinnen waar al jaren Illegalen/vluchtelingen hun toevlucht hebben gevonden eens de eer zouden krijgen ik persoonlijk zie deze mensen als helden dezelfde helden welke in WO2 onderduikers hielpen, helaas de notabelen met macht en met geld van de samenleving worden weer eens in het zonnetje gezet zij melden zich elkaar aan voor een pluim in hun tokus een systematiek welke bij mij walging opwekt.

  Alles wijst op het ontstaan van een grote oorlog er is gewoonweg te weinig prooi om de huidige machthebbers te voeden zij zullen elkaar naar het leven gaan staan.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Kunnen we binnenkort een Amerikaanse inval in Nederland verwachten? Omstreden invasiewet leidt tot veel ophef

Kunnen we binnenkort een Amerikaanse inval in Nederland verwachten? Omstreden invasiewet leidt tot veel ophef

Al sinds 2002 dreigen de Verenigde Staten ...

De omvang van de huidige slavernij is groter dan ooit. Hoe het huidige slavernijsysteem werkt (en waarom ook jij een slaaf bent)

De omvang van de huidige slavernij is groter dan ooit. Hoe het huidige slavernijsysteem werkt (en waarom ook jij een slaaf bent)

Door Pieter Stuurman: Laten we eerst vaststellen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.