Buitenland

VS bombardeert doelbewust Iraakse eenheid die tegen IS vecht. Dit zijn de veelzeggende reacties

Help door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse luchtmacht heeft aanvallen uitgevoerd op de volksmilitie Hashd al-Shaabi, een officieel onderdeel van het Iraakse leger dat strijdt tegen terrorisme.

De aanval vond plaats bij de grens met Syrië. Vele Irakezen beginnen nu vraagtekens te zetten bij de Amerikaanse betrokkenheid in Irak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Iraakse vicepresident Nouri al-Maliki heeft felle kritiek geuit op de Amerikaanse aanwezigheid in zijn land.

Eer

“Zij [de VS] zeggen dat de overwinning aan hen te danken is, maar in werkelijkheid gaat het om een overwinning van het Iraakse leger,” zei hij.

“Ze hebben luchtsteun gegeven, maar de eer komt toe aan de Iraakse soldaten, de volksmilitie en de Iraakse luchtmacht,” voegde hij toe.

Ali Hasim Huseyni, een commandant van Hashd al-Shaabi, zei: “Amerikaanse toestellen hebben onze Seyid Suheda-eenheid gebombardeerd.”

Veroordelen

Bij de aanval kwam een ‘groot aantal’ strijders om het leven, zo heeft de groep geclaimd.

“De gewonden zijn overgebracht naar diverse ziekenhuizen in Irak. Sommigen verkeren in kritieke toestand. Wij veroordelen deze doelbewuste aanval ten strengste,” zei Huseyni.

Sayyid al-Shuhada, een lid van de groep, zei dat ze in de provincie Anbar werden gebombardeerd door Amerikaanse toestellen en dat daarbij veel slachtoffers zijn gevallen.

Niet zwijgen

“Wij zullen niet zwijgen over dit incident,” waarschuwde hij.

Hoewel de VS claimt in Irak tegen terrorisme te strijden, probeert het land in werkelijkheid de alliantie tussen Irak en diens buurlanden Syrië en Iran te dwarsbomen.

De aanval op de volksmilitie toont dat de VS steeds vaker pogingen onderneemt om onrust te stoken.

[MintPress News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

Begin er ondertussen echt kwaad en met name erg gefrustreerd over te raken.
Die f*cking kl*te Amerikaane regering doet en doet maar. Ach en ook nog onder het mom van iets goeds, alleen een ieder die in de weg staat wordt of persoonlijk opgeruimd en moch dat niet baten dan bombarderen ze simpelweg een land totaal naar de kl*te. Wat mij zo erg frustreed is dat er niemand momenteel echt wat aan doet, wellicht op de achtergrond misschien maar niks zichtbaars wat tegen die Amerikaanse mafkezen vecht. Snap ook niet dat de Amerikaanse soldaten die daar vecht of moeten bombarderen echt zo dom zijn of het gewoon niet willen inzien waar ze nu eigenlijk echt mee bezig zijn. Kijk Irak, kijk Afganistaan, kijk Libie, kijk Syrie….. allemaal landen die nu door Amerika volledig in puin liggen maar dan ook echt in puin!!

Zijn de olie en het gas wat er in die landen te vinden is in overvloed waard om daar complete chaos te creeren met als resultaat verscheurde landen… al dat leed wat daar is aangericht, onvoorstelbaar

Louise
Louise
6 jaren geleden

Ik heb zomaar het idee dat er zonder publicatie. mensen / landen zijn die echt een andere strategie aan het bedenken zijn………Nu Iran een overeenkomst met Noord Korea heeft over militair handelen, en helpen oorlogs speeltjes te ont wikkelen……”.Onlangs stond hier een artikel over hoeveel landen Amerika als gevaarlijk zien….Waarschijnlijk gaat dat veel dieper dan wij kunnen vermoeden……. Het is echt langzaam afgelopen met de grote agressor………Trump is een leeuw die brullen nog wel eens………. In het midden oosten zijn ze wel wat gewend wat Amerikanen betreft……..blijkbaar zijn ze er niet tegen opgewassen ……..anders zaten ze niet zo in de problemen…..maar Iran is wel altyd een heel intelligent Land geweest …………die wijken niet…… Maar Aziaten worden niet zo snel nerveus van dreigende Amerikanen, en kennelijk hebben ze helemaal geen zin in Oorlog, ze hebben met veel moeite alles op gebouwd”…….Het mooie van het leven is dat het zomaar een andere kant op kan gaan…….. Het grote probleem voor ons is dat we zo afhankelijk zijn van Amerika, de hele EU trouwens, jammer dat we niet meer in staat zijn voor ons zelf te denken…………

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

Is heel normaal……..ISIS is net als Al Qaida een leger van de CIA en de Mossad!

salvar
salvar
6 jaren geleden

schop alle amerikaanse troepen uit het Midden-Oosten en het zal spoedig vrede zijn.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x