
Het Nederlandse bedrijf Crealev heeft een apparaat ontwikkeld waarmee je een schaakbord, boeken en zelfs een baksteen in de lucht kunt laten zweven. Een YouTube-filmpje over dit maglev-apparaat (magnetische levitatie) trekt veel bekijks.
Het enige wat het bedrijf kwijt wil over de uitvinding is dat ‘de technologie werkt op basis van de afstotende kracht van magneten en geavanceerde elektronica’. Het apparaat kan voorwerpen tot 9 kilogram laten zweven.
Illusionist Brusspup maakte een filmpje van de zogeheten CLM2 Levitation Module toen hij in Nederland was en schreef erover: “Het is enorm en krachtig, het is bijna niet te geloven.” In de video is te zien hoe een baksteen op een kussen zweeft en ook blijft een stapel boeken in de lucht hangen. Daarnaast laat het team achter het bedrijf uit Eindhoven een heuse Millennium Falcon zweven.
Onderstaand experiment wilden we je niet onthouden. Water laten bewegen met geluid? Dat kan. De maker van de installatie in onderstaande video laat een buisje, waar water uit stroomt, vibreren. Hij doet dit door geluidstrillingen aan het buisje te koppelen. Bij iedere geluidstrilling, trilt het water dat eruit komt mee.
Het trillende water is niet met het blote oog te zien. Daarom maakte de maker per trilling een foto. Als je die foto’s achter elkaar plakt, krijg je deze indrukwekkende beelden.
[Sploid]
Tunahan Kuzu maakt Hugo de Jonge boos: ‘Waar moeten we hem eigenlijk voor bedanken?’
Poep aangetroffen op elk getest touchscreen van McDonald’s. Dit bleek er nog meer op te zitten
Hersencellen zijn kleine universa
Professor na het vergelijken van data over 18 miljoen mensen: ‘Hoe meer doses je neemt, hoe eerder je sterft’
Kepler-438b: Astronomen ontdekken meest aardachtige planeet ooit
Vlaamse arts schrijft open brief: ‘De ‘experts’ die het coronabeleid bepalen zijn geen experts’
VIDEO: “Mythische Black Knight-satelliet heeft de aarde bezocht”
Onbekend vliegend object tijdens kwalificatie Formule 1-race Zuid-Korea (video)
Enorm sigaarvormig object in ons zonnestelsel is mogelijk buitenaards ruimteschip. Dit zeggen wetenschappers erover