Homepagina » Innovatie » VIDEO: Zwevend kussen draagt gewicht van baksteen
VIDEO: Zwevend kussen draagt gewicht van baksteen

VIDEO: Zwevend kussen draagt gewicht van baksteen

Het Nederlandse bedrijf Crealev heeft een apparaat ontwikkeld waarmee je een schaakbord, boeken en zelfs een baksteen in de lucht kunt laten zweven. Een YouTube-filmpje over dit maglev-apparaat (magnetische levitatie) trekt veel bekijks.

Het enige wat het bedrijf kwijt wil over de uitvinding is dat ‘de technologie werkt op basis van de afstotende kracht van magneten en geavanceerde elektronica’. Het apparaat kan voorwerpen tot 9 kilogram laten zweven.

Illusionist Brusspup maakte een filmpje van de zogeheten CLM2 Levitation Module toen hij in Nederland was en schreef erover: “Het is enorm en krachtig, het is bijna niet te geloven.” In de video is te zien hoe een baksteen op een kussen zweeft en ook blijft een stapel boeken in de lucht hangen. Daarnaast laat het team achter het bedrijf uit Eindhoven een heuse Millennium Falcon zweven.

Onderstaand experiment wilden we je niet onthouden. Water laten bewegen met geluid? Dat kan. De maker van de installatie in onderstaande video laat een buisje, waar water uit stroomt, vibreren. Hij doet dit door geluidstrillingen aan het buisje te koppelen. Bij iedere geluidstrilling, trilt het water dat eruit komt mee.

Het trillende water is niet met het blote oog te zien. Daarom maakte de maker per trilling een foto. Als je die foto’s achter elkaar plakt, krijg je deze indrukwekkende beelden.

[Sploid]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jon
Jon
7 jaren geleden

Best wel jammer dat er een magneet in alle voorwerpen was verstopt… dit maakt het zo… gewoon.

Polaris
Polaris
7 jaren geleden

Leuk 1e filmpje, maar de ring die in het eerste deel is te zien blijft deel uitmaken van de setup. Dus niks geen zwevend boek of kussen, het zijn gewoon 2 afstotende magneten.
Tweede filmpje is ook wel geinig.

Peter C.
Peter C.
7 jaren geleden

Als we een voorwerp werkelijk willen laten zweven dan moet zijn massa beinvloed worden. Zowel het gewicht als de inertie moeten dus teniet gedaan worden. Het voorwerp kan dan zowel in hoogte als horizontaal met de minste bijkomende energie als aandrijving pijlsnel geaccelereerd worden. En waaraan doet ons dat denken?
Zie ‘Gravitational Spacecraft’ op de site van Fran Aquino: http://users.elo.com.br/~deaquino/

Solar
Solar
7 jaren geleden

Dit soort apparaten kun je erg leuk zelf mee experimenteren er staan veel voorbeelden op internet, zoek eens op “magnetic levitation”14

x

Check Also

Belangrijke doorbraak: voor het eerst water gevonden op exoplaneet in bewoonbare zone. Is hier leven?

Belangrijke doorbraak: voor het eerst water gevonden op exoplaneet. Is hier leven?

Wetenschappers hebben voor het eerst een planeet ...

Waarom de door mensen veroorzaakte global warming een verzinsel is

Waarom de door mensen veroorzaakte global warming een verzinsel is

Het is onmogelijk dat zogenaamde broeikasgassen opwarming ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x