Binnenland

Eerste Kamer stemt in met Wet verplaatsing bevolking: ‘Zorgelijke trend’

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de voortduring van de Wet verplaatsing bevolking, waardoor burgemeesters vorig jaar de wettelijke taak kregen om zorg te dragen voor de opvang van mensen uit Oekraïne.

Het kabinet besloot na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne tot het inzetten van zogenoemd staatsnoodrecht vanwege de buitengewone omstandigheden. Drie moties van senator Van Hattem (PVV) werden verworpen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Minister van Justitie Yesilgöz zei in het Tweede Kamerdebat over de wet dat ‘het vorderen van gebouwen op zich een optie zou kunnen zijn’. Over het vorderen van panden stelde ze: ‘Honderd procent uitsluiten gaat niet’. Van Hattem zei dat het vorderen van panden disproportioneel en onacceptabel is.

Inperken van onze grondrechten

Met de wet krijgen burgemeesters de wettelijke taak zorg te dragen voor de opvang van mensen uit Oekraïne. De regering ziet de opvang van Oekraïners als ‘humanitaire verplichting’.

“Het is een zorgelijke trend (ook al tijdens corona) dat onze overheid bestaande wetgeving misbruikt voor het systematisch inperken van onze grondrechten,” reageert FVD-beleidsmedewerker Annelies Strikkers.

Nederland is stuk

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn schrijft: “Kortom, panden kunnen gevorderd worden en asielzoekers kunnen binnenkort bij u thuis worden geplaatst. Gaaf land.”

“Onze volksvertegenwoordigers vertegenwoordigen de belangen van hen die gekozen hebben voor Agenda 2030 en dienen niet langer het belang van het volk. Nederland is stuk,” stelt financieel expert Ab Flipse.

In de plaats Bergen in Limburg worden ‘particulieren benaderd’ voor de opvang van asielzoekers:

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

176 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T.V.D.H
T.V.D.H
1 jaar geleden

Wat een ziek land is Nederland geworden.

Henk
Henk
1 jaar geleden

Ik blijf erbij: ‘Oekraïne’ is de afvoerput voor de westerse welvaart. Dat is de enige reden van het conflict.

mister nexit
mister nexit
1 jaar geleden

Worden deze regenten bij de tweede kamer verkiezingen straks weggevaagd ! Ik mag toch hopen dat elke twijfelaar gaat stemmen op een club buiten het partijkartel. Pas als iedereen gaat stemmen kunnen we de dictators uit de tweede kamer verdrijven.

Ongehoord , panden vorderen , straks wordt uw inkomen gevorderd om dat te verdelen onder de mensen bij de voedselbank. Dit land is nog steeds ziek en rutte en consorten hebbe de les van de eerste kamer verkiezingen alweer vergeten.

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
1 jaar geleden

Ben bang dat straks de nareizigers ‘gewonde’Nazi’s van Azov of rechtse sector met hun zieke ideologie hier in NL voet aan de grond gaan krijgen.Denk dat veel van dat gespuis hier ondertussen al in Nederland zitten.

Back to top button
176
0
We lezen graag je reactie!x