CoronaBinnenland

Minister Kuipers openbaart data met batchnummers van vaccins en gerelateerde bijwerkingen niet

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!

Het ministerie van Volksgezondheid is via een Woo-verzoek gevraagd om overzichtslijsten van alle batchnummers van de vaccins van Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen en Novavax openbaar te maken. Daarnaast is het ministerie gevraagd een overzichtsregistratie openbaar te maken met betrekking tot het aantal bijwerkingen en overlijdens gekoppeld aan de batchnummers.

Zorgminister Ernst Kuipers schrijft dat hij het verzoek niet kan inwilligen. “Er zijn namelijk geen door u gevraagde documenten bij het RIVM, Lareb en het CBG-MEB aangetroffen. VWS heeft de zoekvraag uitgezet bij het RIVM, bij Lareb en bij het CBG-MEB. Deze zoekvraag heeft geen documenten opgeleverd,” aldus Kuipers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Data-analist Cees van den Bos merkt op dat de vrijgegeven Wob-documenten uitpuilen van gekibbel over verwerkingsovereenkomsten en contracten tussen het RIVM en het Lareb.

Verkeerd doorgegeven

In de stukken valt te lezen dat het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) begin 2021 vroeg of partijen ‘alert kunnen blijven’ of het registreren van de batchnummers goed verloopt. “Als zich problemen voordoen kan CBG dit meenemen in gesprekken met de fabrikant om alsnog te proberen stickers af te dwingen.”

Ook staat in de documenten dat het voor mensen niet duidelijk was waar op de geprinte vaccinatiekaart het batchnummer staat. “Hierdoor worden deze gegevens ook verkeerd doorgegeven bij het Lareb als er een bijwerking wordt gemeld.”

Er is een verwerkingsovereenkomst opgesteld in het kader van de veiligheidsbewaking. Het doel van die verwerkingsovereenkomst is ‘het door Lareb kunnen aanvullen van het gegeven vaccinproduct en batchnummer bij een gemelde bijwerking’. Hierdoor kan Lareb op basis van het BSN gegevens bij het RIVM opvragen.

Contract

Uit een memo van 4 februari 2021 blijkt dat het RIVM vaccinatiegegevens inclusief het batchnummer ontvangt. Het RIVM en Lareb hebben bovendien een contract waarin staat dat ze vaccinatiegegevens uitwisselen, inclusief batchnummers van de vaccins.

In de overeenkomst tussen het RIVM en het Lareb staat dat het op grond van artikel 6b Wpg de wettelijke taak is van het RIVM om van de vaccins tegen Covid-19 te monitoren en te registreren welke batchnummers van welke vaccins welke bijwerkingen geven en deze te koppelen aan de vaccinatieregistratie CIMS.

Kaken op elkaar

Lareb kreeg van het RIVM de opdracht om de batchnummers te registreren bij de gemelde bijwerkingen: “De opdrachtverstrekking aan Lareb, inhoudende op individueel niveau (BSN) bijhouden van bijwerkingen van Covid-19-vaccins ten behoeve van de noodzakelijke registratie en monitoring. Hiermee kan het RIVM onderscheiden welke batchnummers van het vaccin welke bijwerkingen geven en deze relateren aan de vaccinatieregistratie CIMS van het RIVM.”

De vaccinatiegegevens bevatten batchnummer, productnaam, toedieningsdatum en uitvoerder.

Van den Bos: “VWS moet nu dus kiezen welke wet te schenden: de Woo of de Wpg. Alle clubs hielden de kaken op elkaar toen de meldingen binnenkwamen.”

4.9 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willy wonka
Willy wonka
1 jaar geleden

doodshoofd

Anja Heij
Anja Heij
1 jaar geleden

De laatste versie van “het bonnetje is kwijt” Het verbaast me niet, de kwaadaardigheid van Kuipers openbaart zich nog meer en ik verwacht dat hij binnenkort voorgoed verdwijnt.

Christien
Christien
1 jaar geleden

Dit is werkweigering.

In welke tijd is de opleiding liegen geïntroduceerd?

Ga je werk doen en heel snel.
Klaar met liegen en bedriegen wij de bevolking hebben recht op deze gegevens.

Wij weten dat er een grootschalige vernietiging plaats heeft gevonden, kom ervoor uit.

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

Natuurlijk willen ze die niet geven. Door die batchnummers kan men nagaan waar/ in welke regio zoutoplossingen zij ingespoten en waar met grafeen is gewerkt.

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x