Buitenland

Van Haga haalt hard uit naar defensieminister Ollongren: ‘Als een kind dat met een handgranaat speelt’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Tweede Kamerlid Wybren van Haga was tijdens het Oekraïnedebat fel over de Nederlandse wapenleveranties aan Oekraïne. “Het leveren van Stingers leidt tot een situatie waarin een jonge man of een jonge vrouw, die daar eigenlijk helemaal niet wil zijn, een andere jonge man of jonge vrouw uit een helikopter schiet. Dood. Iedereen gaat dood,” zei hij tegen D66-Kamerlid Sjoerdsma.

“Dat is de richting die D66 nu opgaat. Daarom zou ik het zo mooi vinden als we hier rustig zouden kunnen praten over de scenario’s om te komen tot de-escalatie. Want wat er nu gebeurt, is geen de-escalatie. Uw eigen minister zet op Instagram een plaatje met een spierballetje erbij: wow, we gaan 200 Stingers leveren. Dit zijn moordwapens. U heeft waarschijnlijk niet in dienst gezeten. Ik wel. Dit zijn wapens waardoor onze jongens, of jongens daar, gaan sterven. Het maakt me niet uit of die nou Russisch zijn of Oekraïens. We moeten dat zien te voorkomen. Uw betoog leidt daar niet toe,” zei Van Haga.

Met een leuke emoticon erbij

Op social media haalde het Kamerlid uit naar D66-minister van Defensie Kajsa Ollongren. Die liet weten dat 50 Panzerfaust, drie anti-tankwapens, 100 scherpschuttergeweren en 200 Stinger-luchtdoelraketten naar Oekraïne zijn gestuurd.

Van Haga: “De nieuwe bestuurscultuur op het ministerie van Defensie. Een minister die jubelend meldt dat ze anti-tankwapens en 200 Stingers naar een oorlogsgebied stuurt. Met een leuke emoticon erbij. Als een kind dat met een handgranaat speelt.”

4.9 30 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jerrel
Jerrel
5 maanden geleden

De levering van militaire goederen houdt in dat Nederland dan ook in oorlog is met Rusland. Stel je voor dat Putin reageert met een nucleair aanval op Den Haag waar veel kindermisbruikers verstopt zitten. Bedankt kneusjes!

In ons wetboek van strafrecht staat dat er 10 jaar gevangenisstraf op zit voor het opzettelijk verrichten van handelingen in een oorlog waarin Nederland niet is betrokken.

Zooitje
Zooitje
5 maanden geleden

…..

Pepper
Pepper
5 maanden geleden

Walgelijk om Nederland mee te slepen in deze hetze.
En wat doet/wil Duitsland…weer 6 miljoen russen om zeep helpen?
Diezelfde russen die ons hebben bevrijd van de moffen?

André
André
5 maanden geleden

Ze zitten zelf warm en droog. Misschien moet deze vrouw eens een dagje gaan kijken, zonder beveiliging!!!! Te walgelijk voor woorden!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

103
0
We lezen graag je reactie!x