Homepagina » Universum » Eerste ruimteobject van buiten het zonnestelsel blijkt vreemder dan gedacht. Wetenschappers zijn verbaasd
Eerste ruimteobject van buiten het zonnestelsel blijkt vreemder dan gedacht. Wetenschappers zijn verbaasd

Eerste ruimteobject van buiten het zonnestelsel blijkt vreemder dan gedacht. Wetenschappers zijn verbaasd

Het eerste ruimteobject dat ons zonnestelsel bezoekt blijkt te zijn gehuld in een mysterieus organisch jasje. Oumuamua stelt de wetenschap al sinds oktober voor een raadsel, toen het de aarde passeerde.

Nu het object is bestudeerd blijkt pas hoe vreemd het werkelijk is. Er is nog maar heel weinig bekend over Oumuamua en gegevens die verzameld zijn worden nog geanalyseerd.

In eerste instantie werd gedacht dat het object eruit zou zien als een komeet: een ijzig stuk rots met een duidelijk waarneembare staart. Oumuamua bleek echter helemaal geen staart te hebben.

Niet zeker

Alan Fitzsimmons van de Queen’s Universiteit van Belfast zei dat het object mogelijk uit ijs bestaat. “Maar het lijkt gehuld te zijn in een organische laag die het bevroren water afschermt voor de zon,” merkte hij op.

Het is niet zeker dat Oumuamua uit ijs bestaat, schrijft The Independent.

Michele Bannister van de universiteit onderzocht de rode kleur van het object. “Het object komt van ver, maar ziet er heel vertrouwd uit,” zei ze.

Tegenovergestelde

“Maar dat betekent niet dat het resultaat niet verrassend was,” voegde ze toe. “Het was het tegenovergestelde van wat ik had verwacht te zien.”

Het object is heel dun en lang, wat het erg geschikt maakt voor interstellaire reizen. Om die reden wordt het bestudeerd door de mensen achter het Breakthrough Listen-project, dat wordt gesteund door Stephen Hawking, om te kijken of het misschien radiosignalen uitzendt.

Foto: Hadron137 Wikimedia Commons

[De Morgen]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
2 jaren geleden

Een mooi meereis object voor buitenaardsen.

Quomodo
Quomodo
2 jaren geleden

Het houd de gemoederen bezig en u zult dit nooit voor uzelf kunnen waarnemen.
Omdat het niet bestaat.

Quomodo
Quomodo
Reactie op  Quomodo
2 jaren geleden

Zoals hier terecht vermeld wordt, we zijn gevangene van hun agenda.
https://www.youtube.com/watch?v=EeE9ewYfFB8

Quomodo
Quomodo
Reactie op  Quomodo
2 jaren geleden

Wie is hun?
https://consciouslifenews.com/verified-warnings-presidents-about-invisible-government-running-allegiance-people/1136001/#

Luister maar naar de speech van jF K 7 dagen voor hij vermoord werd.

JFK – The Speech That Killed Him – About Secret Societies
https://www.youtube.com/watch?v=u928MLkKcrM

Space is FAKE.

PIETJE
PIETJE
2 jaren geleden

Helemaal met je eens !

Maarten V
Maarten V
2 jaren geleden

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat het radio-signalen zou versturen.

Trouwens waarheen zou het object (indien het een buitenaards schip is) radio-berichten versturen? Radiosignalen zijn dan wel snel, maar om een bericht te sturen naar hun “thuisland” elders in het universum kan jaren duren vooraleer deze daar arriveert en nog eens jaren om de berichten terug te ontvangen van hun thuisplaneet. Ik ben van mening dat buitenaardse wezens die verder staan dan ons radioberichten eerder primitief vinden en daar dus geen gebruik van maken om nauwkeurig en snel te communiceren met hun collega’s elders.

Voorlopig hou ik het bij een “splintertje” van wat ooit deel maakte van een grotere kosmisch object (een meteoriet bijvoorbeeld, een rotsblok dus).
Ik ben wel benieuwd naar wat ze nog mee ontdekken. Het (helaas) onwaarschijnlijk dat ze een satelliet gaan sturen richting dat ene object om het van naderbij te bestuderen. Te ver af en tegen de tijd dat de satelliet die plek bereikt is het object al lang uit ons zonnestelsel. De rotsblok maakt namelijk geen deel van het zonnestelsel.

Mike
Mike
Reactie op  Maarten V
2 jaren geleden

Geloof ook niet dat men maar lukraak radiosignalen in alle richtingen zou sturen. Niet alle volkeren in het universum hoeven persé vredelievend te zijn. Radiosignalen zouden de positie van reizigers makkelijk prijs kunnen geven.

Daarom geloof ik dat men eerder telepatisch (channeling) contact zal zoeken met gelijk gestemden dan via radio- of lichtsignalen. Bij channelen kan men gericht contact krijgen met een specifieke bron en, als je het beheerst, ook verifiëren of de ontvanger degene is met wie je wilt communiceren. Het is me helaas niet bekend of ongenode gasten dat kunnen aftappen.

Rond 1938 hebben de Vrill-dames ook telepatisch contact gehad met bronnen van Aldebaran. Op deze manier hebben ze naar verluid bouwplannen voor ufo’s gedonwnload.

Rocko
Rocko
Reactie op  Mike
2 jaren geleden

Het is overduidelijk dat jij in een fantasiewereld leeft en je er niet voor schaamt.

Mike
Mike
Reactie op  Rocko
2 jaren geleden

@Rocko,
Ook jij gaat je nog wel verbazen. Niet over mij, maar over de complexiteit van onze realiteit. Je reactie is vooral een bewijs van je eigen beperktheid.

Maarten V
Maarten V
Reactie op  Mike
2 jaren geleden

Ik ben van mening dat channeling louter een fantoom-wijsheid is. Het is onmogelijk te bewijzen dat die vrouwen er effectief ook contact hebben gehad met deze aliens. Dus je kunt er in geloven of daar in niet geloven. In beide gevallen kan je het in princiepe niet bewijzen. Al is het niet-geloven-daarin veel waarschijnlijker omdat het niet bewezen is. Overigens hun verhalen zijn door de vele jaren heen aangedikt door de believers.

In de tijd toen deze vrill-dames hun gave openbaarden was het populair om naar mediums te gaan. Veel mediums die er munt uitsloegen om de rouwperiodes van mensen die hun overleden dierbaren troost te bieden, waar veel bedrog bij kwam kijken.

Nu ja. Ik ben wellicht iemand met weinig kennis of diepgang op dat vlak.

Maar ach… ik zal me ook verbazen indien changeling wel zou kunnen. Echter ben ik er zeer gerust in dat dit niet zal zijn.

Het zijn gewoon (sluwe) mensen met een sterke intuïtie en verbeelding. Gelukkig niet noodzakelijk met slechte bedoelingen. Een vriendin van mij gelooft rotsvast in mediums en het helpt haar met het maken van semi-belangrijke beslissingen.

Hoe buitenaardsen zouden communiceren blijft voor mij een raadsel omdat we op dit moment vermoedelijk de technologie niet niet kennen.

Ik hou het op een doodgewoon vreemd uitziende meteoriet of rotsblokje dat toevallig door ons zonnestelsel passeerd en gauw weer verdwijnt in het heelal.

StefanZ
StefanZ
Reactie op  Maarten V
2 jaren geleden

Bekend met kwantumverstrengeling ?

Coldshot
Coldshot
2 jaren geleden

Radiosignalen zijn voor hen als wat rooksignalen voor ons zijn..en ze zijn uiteraard totaal onbruikbaar en dus is het onnodig ernaar te zoeken.. het kan zomaar duizenden tot miljoenen jaren duren voordat zo’n radiosignaal aankomt.. ik vermoed dat ze werken met ‘entanglement’ tussen supercomputers en dan kost communicatie geen tijd (zelfs geen Planck seconde) en maakt afstand niets meer uit.

Santander
Santander
2 jaren geleden

900 m lange verkenner? Wat moet het dan allemaal meenemen? Cadeautjes voor de beschavingen die het vindt?

x

Check Also

zon

Hoe de zon vanaf eind april in 1 uur bijna alle coronavirussen doodt

Hitte-expert Arjan van Dijk van het RIVM ...

noordpool

IJsbreker met klimaatonderzoekers vast in 160 cm dik ijs bij Noordpool. Hulp is onderweg

Een groep klimaatwetenschappers doet op de Noordpool ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x