Universum

Eerste ruimteobject van buiten het zonnestelsel blijkt vreemder dan gedacht. Wetenschappers zijn verbaasd

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het eerste ruimteobject dat ons zonnestelsel bezoekt blijkt te zijn gehuld in een mysterieus organisch jasje. Oumuamua stelt de wetenschap al sinds oktober voor een raadsel, toen het de aarde passeerde.

Nu het object is bestudeerd blijkt pas hoe vreemd het werkelijk is. Er is nog maar heel weinig bekend over Oumuamua en gegevens die verzameld zijn worden nog geanalyseerd.

In eerste instantie werd gedacht dat het object eruit zou zien als een komeet: een ijzig stuk rots met een duidelijk waarneembare staart. Oumuamua bleek echter helemaal geen staart te hebben.

Niet zeker

Alan Fitzsimmons van de Queen’s Universiteit van Belfast zei dat het object mogelijk uit ijs bestaat. “Maar het lijkt gehuld te zijn in een organische laag die het bevroren water afschermt voor de zon,” merkte hij op.

Het is niet zeker dat Oumuamua uit ijs bestaat, schrijft The Independent.

Michele Bannister van de universiteit onderzocht de rode kleur van het object. “Het object komt van ver, maar ziet er heel vertrouwd uit,” zei ze.

Tegenovergestelde

“Maar dat betekent niet dat het resultaat niet verrassend was,” voegde ze toe. “Het was het tegenovergestelde van wat ik had verwacht te zien.”

Het object is heel dun en lang, wat het erg geschikt maakt voor interstellaire reizen. Om die reden wordt het bestudeerd door de mensen achter het Breakthrough Listen-project, dat wordt gesteund door Stephen Hawking, om te kijken of het misschien radiosignalen uitzendt.

Foto: Hadron137 Wikimedia Commons

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
5 jaren geleden

Een mooi meereis object voor buitenaardsen.

Quomodo
Quomodo
5 jaren geleden

Het houd de gemoederen bezig en u zult dit nooit voor uzelf kunnen waarnemen.
Omdat het niet bestaat.

PIETJE
PIETJE
5 jaren geleden

Helemaal met je eens !

Maarten V
Maarten V
5 jaren geleden

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat het radio-signalen zou versturen.

Trouwens waarheen zou het object (indien het een buitenaards schip is) radio-berichten versturen? Radiosignalen zijn dan wel snel, maar om een bericht te sturen naar hun “thuisland” elders in het universum kan jaren duren vooraleer deze daar arriveert en nog eens jaren om de berichten terug te ontvangen van hun thuisplaneet. Ik ben van mening dat buitenaardse wezens die verder staan dan ons radioberichten eerder primitief vinden en daar dus geen gebruik van maken om nauwkeurig en snel te communiceren met hun collega’s elders.

Voorlopig hou ik het bij een “splintertje” van wat ooit deel maakte van een grotere kosmisch object (een meteoriet bijvoorbeeld, een rotsblok dus).
Ik ben wel benieuwd naar wat ze nog mee ontdekken. Het (helaas) onwaarschijnlijk dat ze een satelliet gaan sturen richting dat ene object om het van naderbij te bestuderen. Te ver af en tegen de tijd dat de satelliet die plek bereikt is het object al lang uit ons zonnestelsel. De rotsblok maakt namelijk geen deel van het zonnestelsel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x